אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סופ"ש בוונציה: המדריך לביקור חפוז בעיר

מסעדות אופנתיות, ברים מסתוריים, כיכרות ציוריות ואיים מבודדים - ונציה מציעה את כל המרכיבים לחופשה רומנטית מושלמת. מסלול מומלץ, שעה אחרי שעה, בעיר שעולה מהמים

תגובות

ונציה, על תעלותיה הציוריות וארמונותיה המפוארים, היא אידיליה רומנטית. אין פלא ש-18 מיליון תיירים מבקרים מדי שנה בעיר הצפה. מה שמפתיע הוא שהתושבים מצליחים לקיים עיר לעצמם - בליל של מסעדות אופנתיות, ברים תת-קרקעיים, כיכרות שקטות ואיים מרוחקים ושקטים יותר. סצינת האמנות בעיר פורחת, ובמקום לשקוע תחת המים, האדריכלות האיקונית מעוררת יותר עניין מאי פעם.

שישי, 16:00 | אמנות עכשווית בעיר העתיקה תוכלו להתרשם מהצד האמנותי של ונציה במוזיאון Punta della Dogana, בבניין ששימש בעבר כבית המכס וכעת מציג את אוסף האמנות העכשווית המכובד של המיליארדר פרנסואה פינו. אל תפספסו את פסלו של צ'רלס ריי, "נער עם צפרדע" (Dorsoduro 2; 39-041-523-1680; palazzograssi.it).

Punta della Dogana. ילד עם צפרדע (צילום: dalbera, פליקר)

20:00 | ארוחה בלגונה לנוכח המוניטין שיצא לעיר, של מחירים גבוהים ואוכל בינוני, איגוד המסעדות הקים את Ristoranti della Buona Accoglienza, גוף שהמסעדות בו חתומות על אמנה להצגת מחירון שקוף, חשיפה מלאה של המרכיבים והתחייבות למסורת קולינרית. אחת המסעדות הבולטות בו היא Alle Testiere, הכוללת תשעה שולחנות בלבד ונמצאת בבעלות של קבוצת צעירים. המסעדה מגישה מאכלי ים עונתיים ומקומיים כגון ניוקי עם קלמרי ובס טרי על הגריל, ומבחר של יינות מקומיים כגון האורטו. מנה עיקרית תעלה לכם כ-25 יורו, ומחירה של מנת פסטה החל ב-19 יורו. יש להזמין מקומות מראש (Castello 5801; 39-041-522-7220; www.osterialletestiere.it).

Alle Testiere. צדפות טריות בהתאם למסורת הקולינרית (צילום: seventyoneplace, פליקר)

22:00 | סצינת הברים ברים חדשים שנפתחו בבתי מלון העירו את סצינת חיי הלילה הרדומה של העיר. אחד האטקרטיביים בהם הוא PG, בר-מסעדה במלון Palazzina Grassi, ארמון מהמאה ה-16 שהומר למלון בעיצובו של פיליפ סטארק (San Marco 3247; 39-041-528-4644; palazzinagrassi.it).

PG. ארמון בעיצובו של פיליפ סטארק (צילום: אתר המקום)

שבת, 10:00 | מקום מפלט מודרני קרלו סקרפה, סנדק אדריכלי ונציה המודרנית, חזר לאופנה. כדי להבין מדוע, בקרו ב-Fondazione Scientifica Querini Stampalia, שם הוא הפך את הגן ואת קומת הקרקע למקום מפלט מודרניסטי בשנות ה-60. שאר המבנה הוא ספרייה שקטה, שבה אפשר לקרוא עיתון עם המקומיים או להתבונן בציור "הצגת ישו במקדש" של ג'ובני בליני, אחת מיצירות המופת של העיר (Santa Maria Formosa Castello 5252; 39-041-271-1411; querinistampalia.it; כניסה - 10 יורו).

Fondazione Scientifica Querini Stampalia. אדריכלות מודרנית בקומת הקרקע והגן (צילום: Tim Brown Architects, פליקר)

11:30 | חקוק באבן דוגמה נוספת ללהט האמנותי המחודש של העיר היא גלריית Pesaro Ca לאמנות מודרנית, השוכנת בארמון שיש מהמאה ה-17 ומציגה 40 עבודות פלדה, זכוכית ואבן של טוני קראג, פסל מליברפול. הניגוד בין העבודות המודרניות לבין העיצוב הברוקי של המבנה מרתק, ובקומה השנייה מוצגות עבודות של אוגוסט רודן לצד עבודותיו של קראג (Santa Croce 2076; 39-041-524-0695; museiciviciveneziani.it).

13:00 | בר דגים קשה למצוא מאכלי ים טריים יותר מב - Pronto Pesce, בר זעיר הפונה לרחוב בסמוך לשוק הדגים של העיר. בתפריט מנות מיוחדות המשתנות מדי יום, בהתאם לעונה, אך רובן ככולן מבוססות על מאכלי ים, לצד מנות מסורתיות כגון ניוקי עם דיו דיונון. מתאבנים החל ב-1.5 יורו, פסטה החל ב-15 יורו (Pescheria Rialto, San Polo 319; 39-041-822-0298; prontopesce.it).

Pronto Pesce. מאכלי הים הטריים ביותר בעיר (צילום: אתר המקום)

16:00 | שכיות חמדה תשכחו ממסיכות קיטשיות ומחיקויים של זכוכית מורנו. הרחובות סביב Campo Santo Stefano עמוסים בגלריות ובבוטיקים מרהיבים וחד-פעמיים. גלריית Marina Barovier מציעה עבודות זכוכית נדירות של אמנים עכשוויים (San Marco 3202; 39-041-523-6748; barovier.it; יש לתאם ביקור מראש). בבוטיק Chiarastella Cattana מייצרים מפות שולחן, ציפיות ושמיכות פוך מבדים יוקרתיים (San Marco 3357; 39-041-522-4369). בסמוך, Cristina Linassi מציעה לבני משי וכותונות לילה שנראות כאילו נלקחו היישר מארון הבגדים של סופיה לורן בשנות ה-50 (San Marco 3537; 39-041-523-0578; cristinalinassi.it). 

Marina Barovier. עבודות נדירות (צילום: dalbera, פליקר)

19:00  | סבב צ'יקטי השאלה היכן אפשר למצוא את הצ'יקטי הטוב בעיר, מעין גרסה ראשונית של טאפאס, מסעירה את רוחם של תושבי ונציה לא פחות מסוגיות של פוליטיקה או דת. מצד שני, לא חייבים להתפשר על מקום אחד. אפשר להתחיל בבר Trattoria de Fiori את סיור הצ'יקטי (San Marco 3461; 39-041-523-5310). לנסות את פאי התרד עם כוס יין מקומי ב-Naranzaria האופנתי יותר (San Polo 130; 39-041-724-1035; naranzaria.it). בסמוך, Cantina do Mori אפופת הקלאסיקה מושכת קהל אמיד יותר (429 San Polo; 39-041-522-5401). מחירו של צ'יקטי בודד לא עולה על 2 יורו.

22:00  |  חוגגים בכיכר לאחר ארוחת הערב נהפכת כיכר סנטה מרגריטה לנקודת מפגש לסטודנטים, וסביבה תוכלו למצוא שפע מקומות בילוי. ב-Il Caffe תוכלו ליהנות מבירה מהחבית (Campo Santa Margherita 2963; 39-041-528-7998), וב- Osteria alla תמצאו קהל בוגר ואופנתי יותר (Dorsoduro 2930; 39-041-523-6119). בלילות חמים הכיכר נהפכת למסיבה בין-דורית אחת גדולה.

כיכר סנטה מרגריטה. נקודת מפגש לסטודנטים (צילום:  Rui Ornelas, פליקר)

ראשון, 10:00 | בצק איטלקי הצטרפו למקומיים ב-Pasticceria Tonolo, הנהנים מקרפן, מעין סופגניות ממולאות קרם. ייתכן שתצטרכו להידחק בתור בסגנון איטלקי, אך ההמתנה משתלמת (Dorsoduro 3764, Calle San Pantalon; 39-041-523-7209).

13:00 | אי אידאלי בחודשי האביב מומלץ לצאת לביקור באיים החיצוניים השקטים יותר. בין פנינות החמד תוכלו למצוא את האי מזורבו, ובו Venissa, פונדק בן שישה חדרים הכולל גם מסעדה, שפתוח ממרץ עד נובמבר. ארוחת צהריים תעלה לכם כ-70 יורו (Fondamente di Santa Caterina ; 39-041-527-2281; venissa.it). 

פונדק Venissa. ביקור שקט יותר (צילום: אתר המקום)

*#