${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ללקק את האצבעות: רשתות הפאסט פוד שחובה לייבא לארץ

כל תייר יודע שאחד התענוגות הכי אסורים בחו"ל הוא להיכנס לרשת ג'אנק פוד ולחטוא באוכל שמנוני וזול אבל טעים במיוחד. מצ'יפוטלה ועד קריספי קרים - לא הגיע הזמן שגם אנחנו נזכה לסניפים מקומיים של הרשתות הכי מפורסמות בעולם?

תגובות

אחרי שיבואני הקמעונות והאופנה עבדו כל כך טוב בשנתיים האחרונות והביאו אלינו מבחר של רשתות (ממסימו דוטי האלופה ועד H&M שמתחילה כבר לעייף), הגיע הזמן לייצב את הזרקור על המשאלה הבאה שלנו: פאסט פוד. הכנו לכם רשימה של עשר הרשתות שהכי כדאי לפתוח לנו מתחת לבית. ובלי אף מילה על סטארבקס.

מאיפה במקור: ארצות הברית.

מה זה: פאסט פוד מקסיקני.

למה לייבא: לכאורה אין שום סיבה שהבוריטו, מנת הדגל של הרשת המקסיקנית החמודה הזו לא יתאקלם היטב בארץ. במיוחד שהחבר'ה של צ'יפטולה (או כפי שהאמריקאים מבטאים את שמה, צ'יפוליי) מקפידים להדגיש כי הבוריטו שלהם מגיע בעבודת יד ובתוכו כל טוב הארץ המקסיקנית: שעועית, בשר, ירקות, אורז ואבוקדו. מי שחוסך על הקלוריות של הבוריטו יוכל גם לקבל את כל העיסה בצלחת (חמגשית?) או בטורטיה פתוחה. יש גם סלטים, צ'יפס ונאצ'וס והכל זול להפליא וטעים להחריד.

תחשבו על: לאפה עם מעורב ירושלמי רק נטולת שומן, אוורירית ונאצ'וס אלוהי.

מעבר הגבול: יאלצו להמציא שם פתרון אחר לרוטב הגבינה המטפטף. אולי טחינה?» צ'יפוטלה - כתובת: Fulton Street 101, New York, NY 10001 

טאקו בעבודת יד. צ'יפוטלה בניו יורק (צילום: pansandcompany, פליקר)

Pans & Company - על קדושת הסנדוויץ' מאיפה במקור: ברצלונה, ספרד. אבל עכשיו הם משתלטים על אירופה.

מה זה: הם קוראים לזה "קז'ואל פוד", אנחנו קוראים לזה סנדוויצ'ים וסלט.

למה לייבא: כחובבי סנדוויצ'ים מילדות (עם "השחר", ברור) אנחנו אוהבים לראות מקום שנותן כבוד למאכל הותיק ומציע טווח מפתה במיוחד של שניצלים בג'בטה מקומית עם טונה, עוף, סלט ביצים, גבינה בולגרית וגם כמה המצאות פרובינציאליות כמו "יו.אס. ברגר" "אומלטה" ו"ברטיש בייקון". הכל עטוף בצורה אלגנטית עם מדבקת קלוריות וערכים תזונתיים כנדרש. מסביב יש גם קוראסונים, קאפ-קייקס וסלטים למי ששומר.

תחשבו על: ארקפה על ספידים.

במעבר הגבול: שינוי קליל בתמהיל הבייקון-האם-סלט ביצים ונהיה בסדר.

» פאנס אנד קומפני - כתובת: Placa Urquinaona 12-13, 08010 Barcelona

Wagamama - אוכל אסייתי למתוחכמים

מאיפה במקור: לונדון, אנגליה.

מה זה: תחשבו על אסייתי, אבל אסייתי חכם.

למה לייבא: "positive eating+ pasitive living" הוא המוטו הניו אייג'י שמלווה את וואגה מאמא, אבל אל תתנו לזה להפריע לכם. בין עיצוב שמרפרש לבתי אוכל מסורתיים ביפן לקוקטיילים שהבריטים מזריקים מגיל ההסכמה נמצא אוכל פשוט, אלגנטי ונהדר ממיטב המטבח האסייתי: נודלס, מוקפצים, שרימפס בטמפורה, אדממה משובחת ושיפודי עוף שמנמנים מכוסים ברוטב יקיטורי פוטוגני.

תחשבו על: כל מה שהג'ירף היה רוצה להיות.

במעבר הגבול: אנחנו לא יודעים מה איתכם, אבל סביר להניח שארוחות הבוקר לא יעופו. » וואגה מאמא - סניף קמדן - כתובת: Jamestown Road 11 ,London

אוכל אסייתי עם מוטו ניו אייג'י. וואגה מאמא בלונדון (צילום: adactio, פליקר)Flunch - הבופה שהייתם רוצים בחתונה מאיפה במקור: צרפת, נמצאת בעיקר במרכזי קניון אאוט-לט ברחבי המדינה.

מה זה: כמו חדר אוכל בקיבוץ, רק צרפתי.

למה לייבא: האכילה במסעדה מתבססת על שירות עצמי כשהלקוחות עוברים לאורך המזנון ומעמיסים על הצלחת בשר, תוספות חמות, תוספות קרות, סלטים, קינוחים ושתייה. בדיוק כמו בחתונה של הבת דודה בגן הבוטנים, רק בצרפתית. המתקדמים יכולים לבקש מהגרילר לצלות את הרבע עוף בדיוק כמו בבית ולהתפעל למשך דקות ארוכות מאגף הקינוחים המשובח, צרפתיים כבר אמרנו?

תחשבו על: הקפיטריה הכי שווה בבניין.

במעבר הגבול: אנחנו כבר רואים כמה ישראלים מנסים לתחמן עם התוספות החמות.

» פלאנץ' - לעוד פרטים: www.flunch.fr

Jack in the box - דיינר אמריקאי כמיטב המסורת מאיפה במקור: קליפורניה, ארצות הברית.

מה זה: התמהיל האמריקאי המושלם - המבורגר, צ'יפס ומילק שייק.

למה לייבא: למרות שהם קיימים בשוק כבר יותר מחמישים שנה, אנשי ה'בוקס' עדיין ממשיכים להתאמץ ולהישאר קוליים. לחובבנים, התפריט שלהם נראה כמו מקדונלדס סטנדרטי (לחמניה, בשר, חסה לקישוט), אבל מקצועני בשר ידעו להבחין בהבדל. מי שטרם השתכנע מוטב כי יפסע למחלקת ה"מיוחדים" וישקיט את המרמור בקערת עוף בטריאקי או סנדוויץ' פסטרמה על הגריל.

תחשבו על: מוזס, רק עם אריזות יותר שוות.

במעבר הגבול: הקינוחים שלהם נראים לנו לא חוקיים במיוחד.

» ג'ק בקופסא - לעוד פרטים: www.jackinthebox.com

Costa Coffee - כמו ארומה, אבל איכותי מאיפה במקור: אנגליה.

מה זה: סטארבקס עם מבטא בריטי.

למה לייבא: רשת הקפה הפופולרית בבריטניה עם סניפים בכל חור על האי. במקום מציעים לכם חיבור ווי-פיי חינמי, ספות עור מזמינות ואלפי סוגי קפה עם תוספות שאפילו בסטארבקס לא דמיינו. בניגוד לרשתות קפה אחרות בעולם, קוסטה מבטיחים ומייבאים קפה מעולה מדרום אמריקה שנקנה בסחר הוגן (וחלק מהרווחים אפילו מוחזרים לעולם השלישי כדי להעניק השכלה לילדים מעוטי יכולת) ומעניקים למוצר הדגל שלהם רשת תמיכה בסיסית של עוגות קטנות ונהדרות, סנדוויצ'ונים סבירים ושפע מוצרי לוואי כמו כוס טרמית סופר ממותגת שגם אתם תרצו לרכוש.

תחשבו על: ארומה, גרסת 3.0.

במעבר הגבול: אם נצליח להתרגל לתה עם חלב, נתרגל להכל.

» קפה קוסטה - כתובת: Embankment Pl 17, City of London, Greater London WC2N 6NN, UK.

מאיפה במקור: טורקיה.

מה זה: רשת גלידריות שהפכה למסעדה עם סניפים בכל העולם.

למה לייבא: שימו לרגע את המרמרה בצד ותטעמו גלידה אמיתית, רכה ועוד מילה שאנחנו שונאים – אותנטית. מאדו התחילה כגלידריה משפחתית שהפכה למפלצת ענקית וחובקת עולם שמציעה מלבד גלידות גם ארוחות בוקר מושקעות, ארוחות ערב קלילות וסעיף קינוחים שבגללו שווה להפשיר את היחסים.

תחשבו על: אם אייסברג ובנדיקט היו מאחדים סניפים.

במעבר הגבול: ייתכן שהם ילקחו לבדיקה בטחונית חודרנית.

» מדו - עוד פרטים: www.mado.com.tr/

 שורשים טורקיים עם סניפים בכל העולם. גלידת עוגת גבינה ותותים במדו (צילום: אתר המקום)Rodilla - לנגוס בבשר החי מאיפה במקור: ספרד.

מה זה: רשת סנדוויצ'ים של בשר קר וחם.

למה לייבא: כשפאפא רודילה פתח את חנות הסנדוויצ'ים הראשונה שלו בתחילת שנות הארבעים של המאה הקודמת הוא לא תיאר לעצמו שהעסק המשפחתי יהפוך לאימפריה איטלקית, אבל הצורך של האיטלקים בארוחה מהירה לצד האספרסו שאותו הם שותים בעמידה הפך את רודילה לרשת סנדוויצ'ים של בשרים קרים (נקניק) וחמים (כדורי בשר, גבינות) תחובים בלחם שהמציאו במקום (ומשום מה קוראים לו "לחם אנגלי") עם 63 סניפים שמפוזרים במדריד, ברצלונה, ולנסיה ועוד.

תחשבו על: ניו דלי הירושלמית או סודוך התל אביבית, עם פלמנקו ברקע.

במעבר הגבול: לוודא שהם ארזו גם את מכונת האספרסו.

» רודיליה - אתר רשמי: www.rodilla.esAbrakebabra - כל ג'אנק אפשרי תחת קורת גג אחת מאיפה במקור: דבלין, אירלנד.

מה זה: מיקס של טבעות בצל, המבורגרים, קבב, עוף, נקניקיות וצ'יפס.

למה לייבא: הרשת, שהחלה בתור מסעדה טרנדית ב-1982 נחשבה אז לדבר הכי מגניב בדבלין בזכות שעות הפתיחה הליליות והפסקול המגניב שהתנגן בסניף. מאז מדד הקוליות התמתן, אבל הרשת התרחבה ומציעה אוכל אירי צעיר, מהיר וזול שנע בין שווארמה בפיתה (בחירה בין בקר, עוף, טאקו או צמחוני), המבורגרים, לאפות דקיקות ממולאות בבשר וכל סוגי הצ'יפס שתוכלו לפנטז עליהם.

תחשבו על: ריכוז של כל המזון המהיר תחת גג אחד, בתנאי שיש פיצריה ליד.

במעבר הגבול: יוודאו שכבר לא משתמשים שם במילה "מגניב".

» אברקבאברה - עוד פרטים: www.abrakebabra.com/

לאפה עם שווארמה עם קצת מבטא אירי. אברקבאברה בדבלין (צילום: אתר המקום)Krispy Kreme - מכת מוות לעורקים מאיפה במקור: ארצות הברית.

מה זה: גן עדן מזוגג שנראה לאדם הפשוט כדונאטס עם קרם צבעוני.

למה לייבא: עשרות מגשים של דונאטסים חמימים מקדמים את בואכם בכניסה לסניף של קריספי ומזוגגים (ולפעמים אפילו ממולאים) בתוספות שלא יקבלו אף פעם נקודות בשומרי משקל: שוקולד, קצפת, מרשמלו, תותים, קוקוס, קרם וניל, ריבת חלב, סוכריות צבעוניות וסתם סוכר לבן ופשוט. הקריספי, מאכלם הלאומי של השוטרים באשר הם ושל בנות "סקס והעיר" ברגעים קשים, מגיעים עם קפה ממוצע ושייקים נחמדים ומעוצבים בסגנון דיינר אמריקאי. החדשות הטובות: ניתן ואפילו מומלץ לקנות חבילה של תריסר.

תחשבו על: רגעי משבר בדיאטה, שברון לב או סתם יום קר במיוחד. הקריספי שם בשבילכם.

במעבר הגבול: גם דנקן דונטס ניסתה ונכשלה.

» קריספי קרים - כתובת: Penn Plaza, Chelsea, New York, 10001. United States.

*#