${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טוס וסעד: מסעדות ששווה לטוס לחו"ל במיוחד עבורן

טסים לחו"ל בשביל טיול? חופשה? ביקור משפחתי? זה כל כך 2010. הניו יורק טיימס בחר את עשר המסעדות המומלצות של שנת 2011 ברחבי העולם, שהכי מצדיקות לארוז מזוודה במיוחד בשביל לטעום מהתפריט המשובח שלהן

תגובות

איכשהו, אוכל בחו"ל נוטה להיות טעים יותר. כמו מיץ עגבניות בטיסה, גם באגט פריך בפריז, דג מלוח בשוק אמסטרדמי או שוקולד בג'נבה יכולים לשדרג כל טיול לדרגת פנטזיה. לכבוד בואה המבורך של 2011, ה"ניו יורק טיימס" חיפש ומצא עשר מסעדות ברחבי העולם שכדאי לרכוש כרטיס טיסה רק עבור הזכות לאכול בהן. במרבית המסעדות התפריטים משתנים מדי עונה, ועל כן קשה לקבוע בוודאות מה יהיה מחיר הארוחה, אבל הרי חופש בחו"ל הוא לא זמן טוב להתחשבנויות כלכליות. מספרד ועד סינגפור - הנה המוסדות הקולינריים שמצדיקים ריצה לנתב"ג:

Aponiente, דרום ספרד - בין פירות ים לאישוני דגים

בעולם התחרותי של שפים במסעדות יוקרה בינלאומיות, אנגל לאון בן ה-33 הצליח להתברג גבוה וזיכה את מסעדתו - Aponiente - בכוכב מישלן שהוענק לה בשנה שעברה. המסעדה, שנפתחה ב-2005, ממוקמת בכפר קטן בדרום ספרד ומתמחה בפירות ים לסוגיהם. לאון הצליח לעשות לעצמו שם כשף ייחודי ומקורי בזכות השימוש הלא קונבנציונלי שהוא עושה במרכיבים כמו אישוני דגים (כן, מתברר שהאיבר הזה מסייע להסמיך רוטב) ואצות. בהתאם, לא מפתיע ש-22 המקומות במסעדה הקטנה מלאים במרבית ימי השנה.

» Aponiente - כתובת:  El Puerto De Maria, Spain, אתר אינטרנט: aponiente.com

מנה טיפוסית (צילום: האתר הרשמי)

Benu, סן פרנסיסקו - סגנון מזרחי בחוף המערבי תומאס קלר, השף האמריקאי היחיד החתום על שתי מסעדות שזכו לשלושה כוכבי מישלן, פתח באוגוסט האחרון מסעדה חדשה שכבר זוכה לשבחי המבקרים. למרות רמת המחירים הגבוהה (תפריט טעימות של 12 מנות עולה 160 דולר לסועד), התגובות היו נלהבות. בתפריט המגוון תוכלו למצוא מנות פסטה, בשר, דגים, פירות ים וצדפות, לצד מתאבנים קלילים כמו סלט אנדיב וגבינות ייחודיות. מבקר המסעדות של "סן פרנסיסקו כרוניקל" העניק למסעדה החדשה, Benu, שלושה וחצי כוכבים וכתב כי "התפריט הנהדר שואב השראה מהמזרח".

» Benu - כתובת: Hawthorne Street 22 San Francisco CA 94105, אתר אינטרנט: www.benusf.com

Dinner, לונדון - שקוף שזה טעים

השף הבריטי הסטון בלומנטל, שזכה בשלושה כוכבי מישלן על מסעדתו Fat Duck, חוקר כבר שנים מתכונים בריטיים מסורתיים מתקופת המאה ה-14. המוניטין שצבר מעוררים סקרנות לגבי מסעדתו החדשה, Dinner by Heston Blumenthal, שתפתח בתחילת פברואר במלון "מנדרין" הלונדוני. בין השאר, הסועדים יוכלו לטעום שם מנה של מקרל מעושן עם סלט לימון בזמן שהם צופים בשפים דרך קיר זכוכית ענק בין המטבח למסעדה.

» Dinner - כתובת:  Knightsbridge 66, Westminster, London SW3 (Mandarin Oriental hotel בתוך)

M. Wells, לונג איילנד - אילו חזירים היו יכולים לדבר

אם יש עומס בלתי שגרתי ברכבת מספר 7 לקווינס, ניתן להאשים אותו במסעדתו החדשה של השף יו דופור אשר עזב את מסעדת היוקרה שלו במונטריאול כדי לפתוח עם אשתו, שרה, את המסעדה הניו יורקית ביולי האחרון. בחודשים הראשונים המסעדה הגישה ארוחות בוקר בלבד, אבל כיום היא פתוח מעשר בבוקר עד ארבע בצהריים בכל יום למעט שני, ובעתיד היא אמורה להתרחב גם לשעות הערב. נכון לעכשיו, התפריט הוא חגיגה מעוררת תיאבון של מנות אמריקאיות מתוחכמות כמו לשון-חזיר מוחמצת ומוח עצם.

» M. Wells - כתובת: Avenue 49 at 21 St, לונג איילנד סיטי, ניו יורק. אתר רשמי: mwellsdiner.com

Mirazur, הריביירה הצרפתית - סרטנים בגידול עצמי

לא היה קל לאתר את הפנינה הקולינרית הזו בכפר קטן בריביירה הצרפתית. מי שבכל זאת יטרח להגיע לכאן יוכל למצוא את מיטב מטעמיו של השף הארגנטינאי מארו קולאגרקו, שמגדל רבים מהירקות והמצרכים האחרים בעצמו. בלוגרית המסעדות הפופולרית (בעלת השם הבלתי-אפשרי) Pim Techamuanvivit, גילתה את המסעדה בשנה שעברה ותיארה את ארוחתה במקום: "אני עדיין חולמת על הסרטן האדום המתקתק שהוגש לצד אספרגוס צעיר וטרי, שום וקמצוץ מדויק של שמן זית מובחר".

» Mirazur - כתובת: צרפת, Menton. אתר רשמי: www.maurocolagreco.com

Momofuku, סידני - אותם הנודלס בשינוי יבשת

השף דיוויד צ'אנג חולש על אימפרייה קטנה של חמש מסעדות בניו יורק תחת המותג Momofuku. מבקרי המסעדות הרימו גבה כאשר הוא הודיע על כוונתו להתרחב מחוץ לניו יורק ולפתוח סניף ראשון בקזינו בסידני. לדברי צ'אנג, הוא מתכוון לפתח תפריט ייחודי שיתבסס על מרכיבים אוסטרליים ולא אמריקאיים. עדיין אין תאריך פתיחה רשמי למסעדה, אבל אניני הטעם של אוסטרליה ממשיכים לעקוב.

» Momofuku - כתובת: סידני, בתוך ה-Star City Casino

למשל, הנה סלט תמנונים (צילום: cchen, פליקר)

Andre, סינגפור - בלי תרנגולת, רק כרבולת

אחרי שבילה 14 שנים במסעדות צרפתיות יוקרתיות, השף אנדרה צ'אנג סוף סוף פתח מקום משלו באזור צ'יינה-טאון בסינגפור. המסעדה, שנפתחה באוקטובר האחרון, כבר הספיקה לקטוף שבחים רבים על השימוש במקורי במרכיבים כמו כרבולות של תרנגולים ולשונות של ברווזים בצירוף חצילים שעברו צלייה קלה. 

» Andre - כתובת: סינגפור, Bukit Pasho Road 41, Chinatown, אתר רשמי: www.restaurantandre.com

Garzone, אורוגוואי

אם יש לכם אובססיה לבשר בכלל, ולבשר ארגנטינאי בפרט, כדאי לכם להשקיע זמן ואנרגיות באיתור מסעדתו של השף הארגנטינאי פרנסיס מלמן בכפר הקטן Garzone שבאורוגוואי. ב-2004 פתח מלמן מלון עם חמישה חדרים ומסעדה במרכז הכפר המאובק, ומאז הוא מצליח למשוף לשם קרניבורים מרחבי העולם. בתפריט תוכלו למצוא מנות של סלמון, פירות ים וסלטים, אבל אם כבר הגעתם עד שם עדיף להתמקד במנות הבשריות כמו ברווז, טלה או כבש.

» Garzone - כתובת: אורוגוואי ,Garzone, אתר רשמי: www.restaurantegarzon.com

Tickets, ברצלונה - טאפאס בניחוח מקומי

השף המהולל פראן אדריה הודיע לאחרונה שהוא עומד לסגור את מסעדתו היוקרתית El Bulli ב-2012. למרבה המזל, לפני שהספקנו להתאושש מההודעה, אדריה הודיע שהוא עומד לפתוח בפברואר הקרוב מסעדת טאפאס חדשה בשיתוף אחיו. המסעדה, שתקרא Tickets, תהיה פורמלית פחות מ-El Bulli המהודרת, ותכלול מספר "במות" שיופרדו ביניהן באמצעות שיפועים. בין השאר תוכלו למצוא שם מנות טאפאס קלאסיות כמו שרימפס מקוסטה בראווה לצד מנות מתוחכמות יותר כמו ארטישוקים ברוטב ייחודי של גבינה מעושנת.

» Tickets - כתובת: Avinguda Paral·lel 164, 08015 Barcelona. Spain

Willson Inn, וואשינגטון

במרחק של שעתיים נסיעה מסיאטל תוכלו למצוא את האי הקטן San Jaun, שאליו ניתן להגיע ברכב או במעבורת. עד כה לא היתה סיבה מיוחדת להרחיק עד לשם, אבל פתיחתה מחדש של מסעדת Willson Inn בפברואר הקרוב יכולה למשוך חובבי קולינריה מרחבי העולם. השף בלאיין וטזל, כוכב עולה בן 24 שעבד לאחרונה במסעדת יוקרה בקופנהגן, עובד כבר חודשים ארוכים על התפריט החדש, שיכלול בעיקר מצרכים מקומיים. הקשר שיצר עם חקלאים באזור מרמז שלסועדים מחכה חוויה קולינרית חפה ממרכיבים מלאכותיים.

» Willson Inn - כתובת: Lumi Island, וואשינגטון, אתר רשמי: www.willows-inn.com

*#