טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בלי רחמים: המאכלים הכי מוזרים בהונג קונג

חזירון צעיר ממולא באורז, טארט ביצי אווז, מרק נחשים, צוואר חזיר בנודלס וגבינה וצלופח מבושל: אם נדמה לכם שמסעדות בהונג קונג מבשלות כל בעל חיים אפשרי, אתם צודקים. הבעיה היא שזה כנראה טעים

תגובות

הונג קונג מפורסמת, ובצדק, בשפע המסעדות והמטבחים הבינלאומים שבה. אבל, לצד ההיצע המסחרר של מסעדות הגורמה בניצוחם של שפים בינלאומים, יש גם אינספור מנות מקומיות אותנטיות, שמציעות שלל טעמים הזויים ושילובים משונים למי שמוכן להעז ולהתנסות בחוויות קולינריות חדשות:

מרק נחשים במסעדת "סר וונג פאן" מרק נחשים נחשב למעדן בהונג קונג, ועל פי המסורת המאכל מרפא הצטננויות ומחלות אחרות. אחד המקומות הטובים ביותר לנסות את המנה היא מסעדת "Ser Wong Fun", שמגישה מרק נחשים כבר 115 שנים. בשר הנחש מוגש כרצועות לבנות ודקות ומוגש בתוך מרק פטריות, פירות ים ועלי לימון, וחלל המסעדה קטן ופשוט, אבל תמיד עמוס באנשים שמספקים אווירה וחוויה אותנטית של הונג קונג.

עוד פרטים: Ser Wong Fun, כתובת: 30 Cochrane St, Central, טלפון: 852.2543.1032+, מחיר: כ-55 שקלים, שעות פתיחה: 11:00-23:30

טארט ביצי ברווז מחנות העוגות "הובר" אחד המאפים האהובים ביותר בהונג קונג מגיע בשני סגנונות שונים של בצק: מתפורר או פריך. כך או כך, ההמונים נוהרים לחנות העוגות הובר שמפורסמת בטארט בייצי הברווז שלה. החנות קטנה ונעימה, ותוכלו לזהות אותה בקלות הודות לניחוח המענג של מאפים טריים וחמים שנודפים החוצה לרחוב.

עוד פרטים: Hoover Cake Shop, כתובת: 136 Nga Tsin Wai Road, Kowloon City, טלפון: 852.2382.0383+, מחיר: 220 ש"ח למנה, שעות פתיחה: 07:00-20:30

בריח ניחוח. טארט ביצי ברווז ב-Hoover Cake Shop (צילום: האתר הרשמי)

צלופח מבושל בסיר חרס, ב"צ'וי קיצ'ן" למרות שמדובר במסעדה חדשה יחסית בסצינת האוכל של הונג קונג, הבעלים, מר צ'וי, מיתג את עצמו במהירות הודות לשיטת הבישול המיוחדת בסירי חרס. "Choi Kitchen", שממוקמת ברובע מסעדות הגורמה שב"טאי האנג", היא מסעדה קטנה שמתנהל בקצב מאורגן ומהיר, ומאחר שבישול בסיר חרס לוקח בערך כעשרים דקות, הלקוחות מתבקשים להזמין את המנות ברגע שהם מתיישבים. התפריט המגוון של המקום כולל מנת צלופח מתקתקה, שמוגשת עם כרוב סיני חלקלק ואורז פריך ונחשבת למנת הדגל של המסעדה. כדאי לקחת בחשבון שהמסעדה הפכה למפורסמת במהירות, כך שבשעות הערב משתרך תור ארוך כדי להשיג לשולחן.

עוד פרטים: Choi’s Kitchen, כתובת: Shop A1, 9-11 Shepherd Street, Tai Hang, טלפון: 852.3485.0501+, מחיר: כ-80 שקלים למנה, שעות פתיחה: 12:00-15:00, 18:00-22:30

תחליק לכם בגרון. תבשיל צלופחים ב-Choi’s Kitchen (צילום: האתר הרשמי)

תבשיל סיר חם ב"מייגנ'ז קיצ'ן" בחודשי החורף הקרים אחת המסורות האהובות ביותר בהונג קונג הוא "Hot Pot", מנה בסגנון של פונדו חם שבה טובלים בשר נא וקציצות דג במים רותחים של מרק. שורה של מקומות בעיר מגישים את המנה, אך את החוויה האותנטית והטעימה ביותר תמצאו ב"Megan’s Kitchen". במסעדה מוצע מבחר של שלושה מרקים, לצד מגוון רחב של צירים חדשנים וצבעונים, ובהם ציר סרטן ועגבניות וצ'ילי חם עם זנב שור. השילובים המוצעים הם כמעט אינסופיות, והתפריט כולל גם שורה של מרכיבים מיוחדים שתוכלו להשליך לתוך המרק, החל מבשר בקר יפני עם דמפלינגס וכמהין שחור, ועד דיונון וכדורי בשר בקר ממולאים בגבינה.

עוד פרטים: Megan’s Kitchen, אתר: meganskitchen.com, כתובת: Fifth Floor, Lucky Center, 165-171 Wan Chai Road, Wan Chai, טלפון: 852.2866.8305+, מחיר: בין 55 ל-65 שקלים למנה, שעות פתיחה: 12:00-15:00, 18:00-23:30

חזירון צלוי ממולא במסעדה הסינית "קימברלי" לפני שמבקרים במסעדה הסינית "קימברלי", המתמחה במטבח קנטונזי יוקרתי, כדאי לדעת שזהו מקום מתאים במיוחד להגיע אליו בחבורה ושמומלץ לבוא עם מכנסים נוחים. המסעדה, המפורסמת בדים סאם ובחלזונות שבתפריט, מוכרת גם הודות לאטרקציה העיקרית של המקום - מנה ענקית של חזירון צלוי. בשונה למקומות אחרים שמגישים מנות דומות, ב"קימברלי" החזירון נקלה מעל אש בוערת וממולא באורז דביק, נימוח ריחני ומלא טעם, שמספיק לבין 8 ל-10 סועדים.

עוד פרטים: Kimberley Chinese Restaurant, כתובת: 28 Kimberley Road, Tsimshatsui, טלפון: 852.2723.3888+, מחיר: כ-570 שקלים למנה, שעות פתיחה: שני-שבת 11:00-15:00, 18:00-23:00, ראשון 10:00-16:00, 18:00-23:00

די לחזירות. חזירון צלוי ב-Kimberley Chinese Restaurant (צילום: האתר הרשמי)

חזה בקר ונודלס במסעדת "סיסטר ווה" אוהבי האוכל בהונג קונג נוהרים ל"Sister Wah" כדי להנות מקערה של נודלס עם חזה בקר. המרכיב העיקרי של המנה הוא חתיכות גדולות של "דייקון" (הגרסה האסיאתית לצנון) שהופכים את המנה לקלה ומתוקה יותר מאשר במקומות רבים אחרים שמגישים חזה בקר. המסעדה נפתחה ב-2003 בדיוק בזמן משבר התפשטות הסארס, אבל מאז החנות הזעירה מלאה בכל שעה ביום בסועדים נאמנים. רבים מהלקוחות הם בוגרים של הקולג' הסמוך, שממשיכים לבקר ולאכול במקום הרבה אחרי שסיימו את התואר, ומשתלבים היטב באווירה המשפחתית שבמסעדה.

עוד פרטים: Sister Wah, כתובת: 13A Electric Road, Tin Hau, טלפון: 852.2807.0181+, מחיר: כ-9 שקלים למנה, שעות פתיחה: 11:00-23:00

צנון מוסיף המון. נודלס עם חזה בקר ב-Sister Wah (צילום: האתר הרשמי)

וופל ביצים ב"לי קונג קי" קל לפספס את מסעדת "Lee Keung Kee" שנמצאת בנקודה הצפונית של "King’s Road" הומה האדם ומכוסה בקטעי עיתונות של סלבריטאים מקומיים שהבעלים אסף במשך שנים. שמה הרשמי של המסעדה נדחק במשך השנים הצידה לטובת הכינויי "וופל הביצים של הפינה הצפונית", הודות לוופלים המצויינים, שעשויים מביצים, סוכר, קמח וחלב. הוופלים נחשבים לאחד ממאכלי הרחוב הפופולרים בהונג קונג, ו"לי קונג קי" מפורסמים בשל המרקם עבה אך האוורירי של הוופלים שמוגשים במקום.

עוד פרטים: Lee Keung Kee, כתובת: הסניף המקורי נמצא ב-492 King’s Road, North Point, טלפון: 852.2590.9726+, מחיר :כ-7 שקלים למנה, שעות פתיחה: 10:00-23:00

ביצה קשה. וופל ביצים ב-Lee Keung Kee (צילום: האתר הרשמי)

ביצים מקושקשות בכמהין שחור ב"קפה קפיטל" בשנת 1950 "bing sutts" (שפירושם "חדרים קפואים") החלו לצוץ ברחבי הונג קונג כדי לתת למעמד הפועלים הזדמנות לטעום אוכל מערבי בזול. הפופולריות של המקומות הללו ירדה במשך השנים, אבל "Capital Cafe", שהינו חלק מטרנד הרטרו של ה"bing sutts" הפך להצלחה אדירה. החלל, שמקושט בסגנון ויטנאג' בשחור לבן, מגיש גרסה מיוחדת של ארוחת בוקר בסגנון מערבי לכל אורך היום. בתפריט תמצאו "Brick Toasts" ומרקים שונים, אבל הכוכב של המקום הוא הביצים המקושקשות בכמהין שחור שמגיעות לשולחן חמות וטריות על טוסטים משולשים.

עוד פרטים: Capital Cafe, כתובת: 6 Heard Street, Kwon Sang Hong Building, Wan Chai, טלפון: 852.2666.77666+, מחיר: כ-17 ש"ח למנה, שעות פתיחה: 7:00-23:00

כוכבים צהובים. ביצים מקושקשות ב-Capital Cafe (צילום: האתר הרשמי)

צוואר חזיר בנודלס עם רוטב גבינה ב"סאן קי" מסעדת התה השכונתית הפכה לשם דבר בעקבות מנת צוואר החזיר המטוגן, שכוללת גם נודלס ורוטב גבינה, וברגע שאתה דורך בסניף כל מה שאתה שומע הם מלמולים של "גבינה" או "ראמן" וכולם יודעים מה אתה עומד להזמין מהתפריט. את שני הסניפים של "סאן קי" פוקדים שלל סלבריטאים הונג קונגים ואינספור תמונותיהם מודבקים על החלונות.

עוד פרטים: Sun Kee, כתובת: Shop G11-G14, New Century Plaza, 151-162 Wan Chai road, Wan Chai, טלפון: 852.2574.3988+, וגם בכתובת: 13-14 Champagne Court, 16-20 Kimberley Road Tsim Sha Tsui, טלפון: +852.2722.4555, מחיר: כ-17 שקלים למנה, שעות פתיחה: שני-שבת 7:30-23:00, ראשון 12:00-18:00

כשרות היא לא שם המשחק. תבשיל צוואר חזיר בגבינה ב-Sun Kee (צילום: האתר הרשמי)

תה שחור בחלב ב"לאן פונג יואן" המון מקומות מגישים את הגרסה הההונג קונגית לתה עם חלב כוללת תה שחור עם חלב מרוכז, אבל "Lan Fong Yuen" נחשבים לממציאי המשקה. ב-1950, מייסד החנות לום מוק הו רקח תה עם חלב בטכניקות שמתאימות לקפה. מאז, נפתח סניף נוסף לחנות, אבל מומלץ לבקר בסניף המקורי (ששוכן ברחוב Gage), שבו תמצאו תמיד לקוחות שלוגמים בשקיקה את תה החלב.

עוד פרטים: Lan Fong Yuen, כתובת: Shop 2, Gage Street טלפון: 852.2544.3895+, וגם בכתובת: LG Chung King Mansion, 36-44 Nathan Road, Tsim Sha Tsui, טלפון: +852.2316.2311. מחיר: כ-17 ש"ח למנה, שעות פתיחה: 10:00-23:00

הסקונס עליכם. תה עם חלב ב-Lan Fong Yuen (צילום: האתר הרשמי)

*#