${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חופשה בחו"ל בהמלצת השף: טיולים קולינרים בעולם

במקום ביקור במגדל אייפל בפריז ובקולוסיאום ברומא, חפשו מעכשיו את התייר הישראלי בבירת היין של בורגונדי, במסעדות השבלולים של חבל פיאמונטה ובחוות גידול וואסאבי ביפן

תגובות

מפץ תוכניות הבישול המשודרות בטלוויזיה, והרייטינג הגבוה שסחפה התוכנית "מאסטר שף", מוכיחים עד כמה הישראלים מתעניינים באוכל ובבישול. לצד מגוון עצום של סדנאות וקורסים לבישול שמתקיימים בחנויות ובבתי ספר לבישול בישראל, משווקים באחרונה טיולים מאורגנים עם דגש קולינרי, המיועדים לאוהבי האוכל. "ההתעניינות בטיולים קולינריים באה בגלים", אומרת סהר אמר, מנהלת מחלקת כנסים, קבוצות וסיורי תמריץ בחברת אופקים. "כשמתחילה העונה של תוכנית "מאסטר שף", למשל, זה מיד משפיע. כיום אין גם כמעט קבוצה מאורגנת שיוצאת לחו"ל ולא מבקשת אלמנטים קולינריים בטיול, עם סדנת בישול מקומי. אלה בקשות ספציפיות שפעם לא היו".

בחברת נתור פתחו לפני כמה חודשים מחלקה מיוחדת שעוסקת אך ורק בטיולים בסגנון הזה, תחת המותג "טועמים עולם". "שמנו לב שאנשים שואלים על אוכל בטיולים המאורגנים שהוצאנו, ואז מצאנו את עצמנו כמדריכים מדברים על אוכל וממליצים לאנשים בערבים החופשיים באיזה מסעדות לבחור, וההתלהבות היתה גדולה", אומר ברוך שניר, מדריך טיולים ומנהל המותג בנתור. לכן הוחלט בנתור ליצור טיולי נישה שהנושא המרכזי שלהם הוא אוכל, ושפים ישראלים שביקרו ביעד פעמים רבות מצטרפים אליהם. "הרעיון הוא ליצוק את הנושא הקולינרי לטיול מאורגן רגיל, ולא רק לאכול ולהאכיל מבוקר עד לילה", אומר שניר. "צריך למצוא את האיזון המתאים בין המקומות המדהימים שהתייר הסטנדרטי רוצה לראות לבין האוכל".

הערך המוסף שמתלווה לטיול הקולינרי, מוסיף גם על מחירו של הטיול. מסקירה של כמה חברות שמציעות טיולים קולינריים, מתברר כי הטיולים שנערכים באירופה נמשכים כארבעה ימים ועולים 1,500-2,000 דולר לאדם, אבל ביעדים רחוקים יותר המחירים גבוהים יותר. טיול קולינרי ליפן, למשל, עולה 6,800 דולר לאדם. "ברור שהטיולים האלה הם לא טיולי Low Cost", אומר שניר. "אנחנו הולכים למסעדות יקרות פי ארבעה ממסעדה רגילה, מבקרים במקומות שמציעים טעימות, שלא מופיעים במסלול רגיל של טיול מאורגן, ומתארחים בבתי מלון ברמה גבוהה - כי אנחנו רוצים שהמוצר יהיה איכותי".

שניר מוסיף כי המחיר גבוה יותר בהשוואה לטיולים רגילים, גם בגלל העובדה ש"בטיולים הקולינריים הקבוצה קטנה יותר מזו שבטיול מאורגן סטנדרטי, ומונה 20 איש לעומת 40".

אוכלים עם שפים. מסעדת Passadis del Pep (צילום: האתר הרשמי)

טיול "כוכב" במחוז פיאמונטה שבצפון מערב איטליה, שנקודת המוצא שלו היא ארמון מלך איטליה ששימש אותו לצייד. הקבוצה תבקר בכפר ברה, שמפורסם באיכות הבשר שלו, שממנו מכינים סטייק טרטר. "בכפר מגדלים את העגלים כך שהנתח יתאים במיוחד לסטייק טרטר, רך מאוד ובלי שום גידים ושרירים. "בשר נקי", אומר השף שלום שטרית שמלווה את הטיול. בנוסף יבקרו הנוסעים בכפר קראסק, שבו מגדלים אסקרגו ‏(שבלולים‏). שטרית יערוך לקבוצה ארוחת גורמה ביום הראשון בסגנון "סובב עולם", עם כבד אווז, חזה ברווז, חמש וריאציות של קפרזה איטלקית וגם ארוחת פונדו עם גבינות שאיטליה מיוחדת בהן, כמו רסקייארה ופונטינה.

בנוסף יסעדו הנוסעים במסעדה של השפית מאמא רוזה, שבה יבשלו ארוחה אחת עם השפית על פי מתכוני המסעדה, וארוחה אחת לפי המתכונים של השף שטרית. הקבוצה תבקר גם במסעדת כוכב של מישלן היושבת בנקודת נוף מדהימה, במפעל לייצור עוגיות, ובמפעל ברטה לייצור גראפה, שבו מיישנים גראפה 20 שנה בחביות עץ. כמו כן תבקר הקבוצה בשווקים שונים, כמו ברה ואלבה, שבהם מוכרים את מיטב מוצרי המזון האיטלקיים: ירקות מזנים שונים, סוגי נקניקים מעושנים, גבינות מכל רחבי איטליה, ועוד.

משך הטיול: 8 ימיםתאריך יציאה קרוב: 24 ביוניהמלווה: השף שלום שטריתהחברה: טיולי בוטיק קולינריים, שלום שטריתמחיר לאדם בחדר זוגי: 11,000 שקל

ארוחות בין הכרמים. מחוז פיאמונטה (צילום: dreamstime)

הטיול מתחיל בליון ביום לימודים באקדמיה לבישול EACH, אחת מחמש האקדמיות לבישול הטובות בעולם. לאחר מכן תבקר הקבוצה בכפר הולדתו של השף פול בוקוז ‏(Paul Bocuse‏) בעיירה Collonges au Mont d'Or.

המסעדה l'Auberge du Pont de Collonges מנוהלת על ידי השף הידוע מאז 1959, וקיבלה ב-1965 את כוכב המישלן השלישי שלה. היא נחשבת לוותיקה מבין המסעדות המחזיקות בדירוג 3 כוכבי משלן, ומאז שקיבלה את התואר התפריט שלה לא שונה. הקבוצה תבקר גם בבית ייצור גבינות מקומי, תלמד את התהליכים ליצירת הגבינות המקומיות ותטעם את כולן.

ביום אחר יבקרו בעיירה Beaune, בירת היין של בורגונדי. הנסיעה עוברת בין דיז'ון לבון באזור הבורגון ובין כרמי La Teche ו-Romanee Conti, הידועים בקרב חובבי היין. עם ההגעה למקום יקבלו הנוסעים אופניים, שעליהם ירכבו בטיול מודרך בכרמים עד הצהריים, אז יערכו פיקניק עם מיטב התוצרת המקומית. לקראת סוף הטיול תגיע הקבוצה לשוק הסיטונאי השוקק של פריז, מקור מרבית המרכיבים של המטבח המקומי.

משך הטיול: 4 ימיםמועד יציאה קרוב: הטיול מתוכנן לפי דרישהמלווה: משתנה מטיול לטיולחברה: אופקים נסיעות ותיירותמחיר לאדם בחדר זוגי: 11,650 שקל

הטיול הקולינרי ביפן מתנהל על בסיס של טיול קלאסי, שעליו מוסיפים סדנאות, הרצאות וביקורים בנושאים קולינריים שמתמקדים בתרבות האוכל היפנית ובחוויה של הכנת אוכל יפני. "אני מתעסק באנתרופולוגיה של האוכל", אומר רז שרבליס, שמלווה את הטיול. "אנחנו מנתחים את ההליכים שהתרחשו לאורך ההיסטוריה לפי הצלחת של היפני. האוכל הוא לא רק פלטפורמה שמזינה את הגוף ומשביעה אותו, אלא ייצוג לאיך אומה בנתה תרבות שלמה דרך המזון".

הנוסעים ישתתפו בין היתר בסדנת בישול בנושא שימוש בדג הטונה ובסדנה בנושא טמפורה, יבקרו בחוות גידול ווסאבי, בשדה אורז ובחנויות תה, ויקבלו שיעור על טקס התה המסורתי שנמשך שבע שעות ומשוייך לאליטה של יפן. הטיול יכלול גם סיור בבתי מלאכה לייצור טופו, השתתפות בסדנת הכנת מתוקים בחנות מסורתית בת 159 שנה, וגם ארוחת קייסקי מסורתית במסעדה בת 390 שנה. "היפנים מאמינים שצריך לאכול קצת מהרבה דברים, ולא הרבה מקצת, ובמסעדה הזו מיישמים זאת", אומר שרבליס.

משך הטיול: 15 יוםמועד יציאה קרוב: 11 במאימלווה: רז שרבליס, מומחה לתרבויות עולםחברה: החברה הגיאוגרפית - ברק אפיקמחיר לאדם בחדר זוגי: 25,250 שקל

הרבה מהרבה. שוק הדגים הגדול בטוקיו (צילום: dreamstime)

"ברצלונה היא עיר עם מטבח קטלוני, שמתאפיין בשילוב של מנות הן מהיבשה והן מהים שלא מקובל במטבחים אחרים", אומר גיל חובב שמלווה את הטיול בעיר. "קל לסייר בה, והיא מחזיקה את השוק שלפי רוב ההערכות הוא הכי יפה בעולם, ומעבר לכך המסעדות נהדרות וזמינות. זה לא עיר של אוכל יקר". שוק לה בוקריה נמצא בלב העיר העתיקה של ברצלונה. השוק מצוחצח, והוא לונה פארק של אוכל", מספר חובב. "יש בו הכל: לובסטרים ובשר, ממתקים קטלונים מיוחדים, קטניות מיוחדות, פריטטה ‏(חביתות עם תפוחי אדמה‏), טאפאס, שרימפסים ועוד. זה שוק שאני אישית מבלה בו לפחות שעה וחצי ביום כשאני בעיר".

מעבר לכך הטיול כולל ארוחה במסעדת Passadis del Pep, שנחשבת למסעדה סודית כי לתייר המצוי אין אפשרות למצוא אותה. "במחיר לא נמוך בכלל מאביסים אותך בכל מה שיוצא מהים, שפע של דגים ופירות ים ושמפניה ספרדית", מספר חובב. בנוסף יבקרו הנוסעים במסעדת הטאפאס בר El Xampanyet, שבה מוגשים הסרדינים המפורסמים של ברצלונה, מנות בשר חמון ‏(פרוסות בשר של חזיר‏) ושמפניה ספרדית. הקבוצה תשתתף גם בסדנת טאפאס מסורתית, ותבקר בחנות השוקולד הידועה Bubo. הטיול כולל סיור באתרים אדריכליים ידועים בעיר.

משך הטיול: 4 ימיםתאריך יציאה קרוב: 19 באפרילמלווה: העיתונאי והמומחה הקולינרי גיל חובבחברה: נתורמחיר לאדם בחדר זוגי: 6,180 שקל

בודפשט: גולש, נקניקים ומרק שעועית

"החוויה של בודפשט דרך הצלחת כוללת ביקור במסעדות, בתי קפה, ברים ושווקים, תוך כדי סיפור הסיפורים שמאחורי המאכלים וההיסטוריה של המטבח ההונגרי", מתאר עופר ורדי את הטיול שהוא מלווה.

בסדנת בישול ילמדו המטיילים להכין גולש, פפריקש צ'ירקה ‏(עוף ברוטב פפריקה‏), נוקדלי ‏(בצקניות‏) וגם פלצ'ינטות כקינוח ‏(הבלינצ'סים ההונגריים המפורסמים‏). ביקור בשוק האוכל המקורה הגדול של בודפשט, שמכיל מאות דוכנים הכוללים ירקות, בשר והרבה נקניקים. "זה כמו שוק האוכל בתל אביב, אבל הרבה יותר גדול, צבעוני ומעורר תיאבון", אומר ורדי. כמו כן יבקרו הנוסעים במסעדות פועלים קטנות שמגישות מנות ביתיות של אוכל הונגרי קלאסי, כמו מרק דייגים ‏(מרק דגים עם פפריקה חריפה‏), פלפלים ממולאים ופורקוד בקר, עם קינוח של מחית ערמונים וקצפת. בין ארוחה לארוחה יבקרו הנוסעים באתרים הבולטים של העיר.

משך הטיול: 4 ימיםתאריכי יציאה קרובים: 21 במרץ, 10 באפרילמלווה: העיתונאי והמומחה הקולינרי עופר ורדי, מחבר ספר המתכונים "גולש לגולש"חברה: נתורמחיר לאדם בחדר זוגי: 4,450 שקל

גדול וצבעוני. Market Hall בבודפשט (צילום: dreamstime)

*#