אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טריאקי הוא האויב: האוכל היפני הטוב ביותר בטוקיו

טופו ברוטב ציר בשר וחלב סויה. צלופח צלוי מצופה בקוויאר, אגס ממותק שמוקפא בטמפרטורה של מינוס 196 מעלות וכמובן - סושי, ניגירי, אונגי וכל החשודים הרגילים. ככה אוכלים טוב ביפן

תגובות

טוקיו היא לא יעד זול במיוחד לחופשה, אבל הבירה היפנית מצליחה לפצות על יוקר המחייה בזכות שורה של חוויות תרבותיות וקולינריות שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר בעולם. אם אתם חיים בטוקיו או מגיעים לביקור, כדאי לנצל את ההזדמנות ולסעוד באחת ממסעדות היוקרה המעולות המפוזרות ברחבי העיר. לטובת מי שאין לו בעיה עם דגים נאים וטעמים חדשים, ה"גרדיאן" הבריטי קיבץ עשר המלצות קולינריות שאומנם יגרמו לכם לקחת משכנתא, אבל יעניקו לכם בתמורה חיוך שלא יימחק במשך שבועות.

הדג שהרעיל את הומר סימפסון: Kozue

אף מסעדה בעיר לא מסוגלת להתחרות בנוף עוצר הנשימה שנשקף מ"קוזו", הממוקמת בקומה ה-40 של מלון  Park Hyatt. המסעדה, שנפתחה ב-1994, מצליחה למשוך אליה מדי לילה (למעט ימי רביעי שבהם היא סגורה) קהל יפני אליטיסטי של אנשי עסקים בזכות השילוב המנצח של נוף ועיצוב מודרני. התפריט משתנה בהתאם לעונות השנה: בחורף תוכלו לנסות את מזלכם עם מנה של torafugu, הכוללת דג פוגו שנחשב ליקר ורעיל במיוחד אם לא מכינים אותו במומחיות (ולטובת צופי משפחת סימפסון - הדג הזה כיכב בפרק המפורסם שבו הומר אוכל אותו במסעדה יפנית ובטוח שהוא עומד למות). בקיץ אפשר לטעום כאן ayu, מנת דגים מתקתקה יחסית, ובסתיו אפשר להשיג matsutake, מנה המבוססת על זן ייחודי של פטריות. כדאי להזמין מקום מראש ולבקש מקום ליד החלון כדי שתוכלו להשקיף על טוקיו ללא הפרעה.

כתובת: Park Hyatt Hotel, 3-7-1-2 Nishi-Shinjuku, Shinjuku-ku

מחיר: כ-200 שקלים לסועד לארוחת צהריים (בין 11:30 ל-14:30), החל מ-600 שקלים לארוחת ערב  (בין 17:30 ל-22:00)

האתר הרשמי: tokyo.park.hyatt.com

הטמפורה המושלמת: Mikawa Zezankyo

אצל השף טטסויה סאוטומה (Tetsuya Saotome) תוכלו לטעום טמפורה מושלמת, פיסות עסיסיות של פירות ים משובחים ותבשילי ירקות שמגיעים ישירות ממחבת הווק אל הצלחת שלכם. הוא מיישם במסעדת השף שלו את סגנון הבישול המסורתי שנקרא Edomae, המתבסס כמעט לחלוטין על מוצרי מזון שהיו זמינים כבר לפני 150 שנה. סאוטומה מתייחס לבישול כמו אל אמנות ועל כן הוא עובד לבדו במטבח ומכין בעצמו את כל ההזמנות. זו גם הסיבה שבגללה המסעדה מוגבלת לתשעה סועדים, בכל רגע נתון. ולמרות שהיא ממוקמת ברחוב צדדי קטן בצדו המזרחי של Sumida river, בהחלט כדאי לשלם עבור נסיעה במונית ולהקדיש קצת זמן כדי ליהנות מהחוויה הקולינרית והתרבותית שהיא מציעה. אם אתם כבר שם, כדאי להזמין איתכם מקומי או מישהו דובר יפנית, מכיוון שסאוטומה עצמו אינו דובר אנגלית.

כתובת: 1-3-1 Fukuzumi, Koto-ku

מחיר: ארוחת צהריים החל מ-500 שקלים לאדם (11:30- 13:30), ארוחת ערב החל מ-800 שקלים (17:00-21:00)

צלופחי חופש: Nodaiwa

המומחיות של Nodaiwa היא מנת האונגי המבוססת על צלופח שגדל במים מתוקים. אמנם ניתן למצוא מנות אונגי מצוינות כמעט בכל מסעדת פועלים בטוקיו, אבל כאן הצליחו להעלות את המנה הזו לדרגת אמנות. הסוד הוא ההתעקשות של הבעלים להשתמש בצלופחים שנלכדו בטבע, ולא בכאלו שגדלים בחוות דגים ויש להם טעם שונה ותעשייתי יותר. בקומת הכניסה תמצאו חדר אכילה נעים שבו ניתן לאכול ארוחות צהריים שמבוססות על שילובים של צלופח ואורז לבן. אבל אם אין לכם בעיה כספית עדיף להעלות לקומה השנייה ולבקש חדר פרטי עבור ארוחת ערב שכוללת מנות דגל כמו shirayaki - צלופח שנצלה וטוגן קלות ואז כוסה בקוויאר, שטעמו הנהדר משתבח עוד יותר לצד בקבוק של היין המקומי koshu.

כתובת: 1-5-4 Higashi-Azabu, Minato-ku

מחיר: החל מ-250 שקלים לתפריט טעימות (כ-120 שקלים למנה ממוצעת בתפריט)

האתר הרשמי: nodaiwa.com

הקינוח הטוב ביותר בטוקיו: Nihon Ryori Ryugin

המסעדה הזו זכתה לקהל לקוחות יוקרתי ונאמן בזכות השף סיג'י יאמאמוטו (Seiji Yamamoto) שמשלב במיומנות וכשרון רב בין בישול יפני מסורתי לטכניקות מודרניות. כוכב המישלן השלישי שהמסעדה קיבלה לאחרונה הוא ההכרה הסופית בדימיון הקולינרי המפותח של יאמאמוטו, שמצליח להוציא את המרב מהמרכיבים החביבים עליו, כמו למשל an-kimo, כבד של דג הנזיר הנחשב לפואה-גרא של האוקיינוסים. עוד סיבה להגיע לכאן היא קינוח ששמו יצא למרחקים: אגס ממותק שמוקפא בטמפרטורה של מינוס 196 מעלות צלזיוס ומוגש לשולחן עם רוטב רותח שנעשה מאותו פרי בטמפרטורה של 99 מעלות. זה אולי נשמע כמו שילוב מוזר, אבל לפי הביקורות מדובר בקינוח הטוב ביותר בטוקיו.

כתובת: Side Roppongi Building 1F, 7-17-24 Roppongi, Minato-ku,

מחיר: במסעדה מוגשות ארוחות ערב בלבד, החל מ-1,200 שקלים לסועד בין השעות 18:00 ל-01:00

האתר הרשמי: nihonryori-ryugin.com

המופע של יושיאקי: Aronia de Takazawa

עוד מסעדת שף מומלצת שזכתה למועדון מעריצים של ממש היא Aronia de Takazawa, שמארחת מדי ערב שני שולחנות בלבד (כשמונה סועדים). ברי המזל שמצליחים להשיג מקום יכולים להתענג על אחת ממנות הדגל שמשלבות בין מטבח גורמה יפני וצרפתי: רטטוי עם שכבות של ירקות המוגשים בתוך קוביות מעוצבות בשלל צבעי הקשת, סלט ניסואז עם סשימי טונה שמוגש בצורת צבת ומברג, ו"בלון" אישי של פירות ים בבישול איטי עם אצות ובמבוק. מעבר לאוכל, מדובר בחוויה תרבותית ייחודית: השף יושיאקי טאקאזאווה (Yoshiaki Takazawa) עומד במרכז החלל כשהוא מואר באופן דרמטי ומכין כל מנה בעצמו, ואילו אשתו אקיקו מגישה לשולחן ומסבירה על כל מנה באנגלית שוטפת.

כתובת: Sanyo Akasaka Bldg 2F, 3-5-2 Akasaka, Minato-ku

מחיר: במסעדה מוגשות ארוחות ערב בלבד, החל מ-800 שקלים לסועד בשעות 18:00 עד 21:00

האתר הרשמי: aroniadetakazawa.com

דינר אנד א מובי: Narisawa

במסעדת היוקרה של השף יושיהירו נארישאווה (Yoshihiro Narisawa), הדבר היחיד שמפחיד בין הסועדים לטבחים המיומנים הוא שורה של חלונות זכוכית, שהופכים את עבודת המטבח הקדחתנית למעין סרט אילם שאפשר לבהות בו בזמן שאתם מחכים למנה שלכם. מקור ההשפעה העיקרי על נארישאווה הוא המטבח הצרפתי, אבל המסעדה שלו התפרסמה בזכות הפרשנות היצירתית שלו למנות קלאסיות, מהלחם הביתי שנאפה ממש על השולחן בשעת הסעודה ועד לשימושים מפתיעים בעשבי תיבול. אבל זו לא מסעדה צמחונית - תוכלו למצוא כאן מנות בשר ודגים מעולות, וגם מגוון רחב של קינוחים משתנים ומרתף יינות עשיר במיוחד.

כתובת: 2-6-15 Minami-Aoyama, Minato-ku

מחיר: ארוחות צהריים החל מ-250 שקלים לסועד (12:00-15:00), ארוחות ערב החל מאלף שקלים לסועד (18:30-21:00).

האתר הרשמי: narisawa-yoshihiro.com

אסור לעשות אטנדינג: Sushi Mizutani

Mizutani היא מקדש לסושי שלוקח את עצמו ברצינות רבה, בעיקר בזכות המומחיות רבת השנים של השף האקירו מיזוטאני (Hachiro Mizutani). במבט ראשון לא מדובר במסעדה מרשימה במיוחד אלא בחדר אכילה פשוט בקומה התשיעית של בניין מגורים, ללא כל תמונות או קישוטים על הקירות. אין כאן שולחנות אלא רק דלפק אחד ארוך ועשרה כיסאות. השף מיזוטאני עצמו ממעט במילים ואינו דובר אנגלית, אבל אל דאגה - לא תצטרכו לדבר הרבה (למעט בחירה בין בירה לסאקה). גם בלי לעיין בתפריט תקבלו מנת סושי שמורכבת מהדגים הטריים ביותר בהתאם לעונה ולמצרכים בשוק, מוגשת עם אורז לבן ואצות בטמפרטורה ופריכות מושלמות. גם אם אתם מתקשים להסתיר את ההתלהבות - עדיף לא לשלוף מכשירים ניידים או מצלמות, וגם לבוא ללא ריח חזק של בשמים או אפטר-שייב: כיאה למקדש סושי, השף מעדיף שתתרכזו בארוחה ותתענגו על הטעמים הייחודים, ולא על הסטטוס שמחכה לכם בפייסבוק.

כתובת: Juno Ginza Seiwa Building 9F, 8-7-7 Ginza, Chuo-ku

מחיר:  ארוחות צהריים החל מ-750 שקלים (11:30-13:00), ארוחות ערב החל מ-1,000 שקלים לסועד (17:00-21:00).

מקדש של טופו: Tofuya Ukai

בעיר של ניגודים ועיצובים מפתיעים, מסעדת Tofuya Ukai מצליחה להתבלט בזכות העיצוב הייחודי שלה, שכולל בריכות קרפיונים, גן יפאני מסורתי וגשרים קטנים מעץ. אין כאן חלל אירוח מרכזי, אלא שורה של חדרים קטנים ואינטימיים (מרביתם עם מחלצות ושולחנות נמוכים, אבל יש כמה חדרים עם כיסאות). התפריט מתמקד בארוחות בשם kaiseki, המבוססות על טופו שמיוצר בבית מלאכה קטן מערבית לטוקיו. במהלך החורף תוכלו למצוא כאן את מנת הדגל tosui-tofu שכוללת שילוב אלוהי של קוביות טופו שבושלו ברוטב סודי עם ציר בשר וחלב סויה.

כתובת: 4-4-13 Shiba-Koen, Minato-ku

מחיר: ארוחות צהריים החל מ-300 שקלים לסועד, ארוחות ערב החל מ-450 שקלים לסועד. פתוח מדי יום בין 11:00 ל-22:00.

האתר הרשמי: www.ukai.co.jp/english/shiba

על טהרת השיפוד: Bird Land Ginza

השף טושיהירו וואדה (Toshihiro Wada) היה מהראשונים שייצרו גרסאות מעולות וייחודיות למנת היאקיטורי הקלאסית המתבססת על שיפודים קטנים של בשר. הוא בוחר בקפידה את הבשר ומשתמש אך ורק בעופות שגודלו ב"חוות חופש" וניצלו מעל גריל פחמים. כדאי לפתוח את הסעודה עם מנת הדגל של פטה כבד, להמשיך עם מנת סשימי של בשר לבן מכוסה בוואסבי, ולא לדלג על sansho-yaki, בשר עסיסי שבושל עם פלפל יפני. את כל העושר הקולינרי הזה מומלץ לצרוך עם אלכוהול ממרתף היינות העשיר והמעודכן.

כתובת: Tsukamoto Building B1F, 4-2-15 Ginza, Chuo-ku

מחיר: במקום מוגשות ארוחות ערב בלבד, החל מ-300 שקלים לסועד.

האתר הרשמי: ginza-birdland.sakura.ne.jp

לאכול כמו יפנים: Akasaka Kikunoi

Kikunoi מציעה חווית אכילה טיפוסית לטוקיו, עם לא מעט שדרוגים ותוספות. המסעדה מתאפיינת בקו עיצובי פשוט ונקי שכולל רצפות עץ ומחצלות טטאמי, ומתמחה במטבח שמקורו בקיוטו. קחו בחשבון שאם הגעתם כדי לאכול ארוחת ערב מלאה תצטרכו לבלות כאן שלוש שעות לפחות. אם חשקתם בחוויה זולה ומהירה יותר כדאי לנסות את ה"בנטו" (קופסת צהריים יפנית) שמהווה למעשה תפריט טעימות מעוצב לעילא. שמו של השף יושיהירו מאוראטה (Yoshihiro Murata) יצא למרחקים בזכות מרק הדגים הייחודי שמשמש כבסיס לרבות מהמנות במסעדה בבעלותו.

כתובת: -13-8 Akasaka, Minato-ku

מחיר: ארוחות צהריים החל מ-300 שקלים לסועד (12:00-13:00), ארוחות ערב החל מ-850 שקלים לסועד (17:00-21:00).

האתר הרשמי: kikunoi.jp

כתבות שאולי פספסתם

*#