גלובל פוד: זהירות! טוסט מסוכן!

הקאמבק של הפחם, הירקות המכוערים, המחקר על מידת העשייה של הטוסט והמילקשייק שאסור לפספס -  כל הטרנדים המשונים והחדשות העדכניות מהמדינות שמעבר לים

טל לוין, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טל לוין, עכבר העיר

מסעדת ברביקיו טקסנית כשרה חדשה בניו יורק, מחקר חדש מזהיר מפני טוסטים ותפוחי אדמה ומה הטרנדים החמים באוכל לשנת 2017? אמנם אנחנו בישראל אבל עולם שלם של אוכל הולך שם בחוץ. טור שבועי חדש מקבץ לכם את חדשות האוכל העולמיות. הכינו את הקיבה המקרקרת.

מילקשייק מפלצתי ופחם: הטרנדים של 2017 אחרי שברחבי העולם התאוששו מחופשת החגים הארוכה, וניסו להתאושש מההשבעה של נשיא ארצות הברית החדש, בשלו התנאים לעסוק בדברים החשובים באמת. מגזין Inquisitr מספר על שישה טרנדים חדשים שיעסיקו לכם את הקיבה ב-2017: הראשון והביזארי ביותר הוא הקאמבק שעושה הפחם, כשיטת בישול שלא רק עושה טעם מגניב לאוכל אלא (כך סבורים) גם בעלת תכונות של ניקוי רעלים. במילים אחרות, אתם מוזמנים להוציא את המנגל מהמחסן. הטרנד השני הוא מלחמתם של הירקות המכוערים. כן, כן, מה ששמעתם. בשנה החולפת חברה רשת הול-פודס האמריקאית עם חברה שמשווקת חומרי גלם פחות פופולריים, ומנסה להעניק להם מקום של כבוד בסופרמרקטים. כך תוכלו לראות דלועים משונים, סלקים וצנוניות שקיבלו טוויסט מעניין כדי שתסכימו לקנות אותם.

ונעבור לטרנדים הטעימים יותר - חזרתן של הפיצריות השכונתיות, שלא ישימו לכם תוספות מפופנות על הבצק, אבל תוכלו לרדת על מגש פיצה פפרוני ולהרגיש את הילדות שלכם; כריכי ענק שהפכו להיות ארוחת הבוקר האמריקאית האולטימטיבית; וכמובן המילקשייקים המפלצתיים, שכבר הספיקו להגיע לישראל, ומזמינים אתכם לשתות כמויות בלתי נתפסות של סוכר ומתוקים בגביע שלכם. מי אמר שהשנה לא תהיה טובה?הגרסה שלנו לטרנד. מילקשייק מושחת בשייקאאוט פלורנטין (צילום: יעל רייף)

מסעדת ברביקיו כשרה בניו יורק

אתם יודעים כמה אנחנו אוהבים להרגיש בבית, בעיקר כשאנחנו לא בבית. לכן משמחת מאוד הידיעה על פתיחתה של מסעדת ברביקיו - טקסס סטייל - בתפוח הגדול. המסעדה, שתהיה ממוקמת בברוקלין, תגיש צלעות, לחם תירס וסלט תפוחי אדמה, ממש כמו בטקסס, רק עם תעודת כשרות. המייסדים, כולם יהודים יוצאי מזרח אירופה, החליטו לשלב את אהבה לבשר שנצלה לאט ולאורך שעות, עם הרצון לספק בית אוכל כשר ליהודים בעיר. "Main House", שתפתח בחודש הקרוב, היא לא מסעדת הברביקיו הכשרה הראשונה בארצות הברית. גם בקנזס וברחבי טקסס קמו בשנים האחרונות לא מעט מסעדות שכאלה, שמציעות ספין חדש לשומרי המסורת.צלעות טלה (צילום: © Daleberman | Dreamstime.com - )

זהירות! טוסט!

ואם כבר טור חדש, אז אפשר לייסד פינה חדשה, שתוקדש בכל פעם למזון אחר שצריך להישמר מפניו. The Food Standards Agency מתריעה בפני השחמת יתר של טוסטים ותפוחי אדמה, שכן טיגון או צליית יתר יכולים לגרום לסרטן. אמנם המחקר עוד לא בוסס על בני אדם, אבל ב-FSA כבר מיהרו לפרסם המלצות, לפיהן הטוסט והצ'יפס שלכם צריכים להגיע מקסימום עד גוון זהוב. בנוסף ממליצים שם שלא לשמור את תפוחי האדמה במקרר, משום שרמת הסוכר בירקות מצוננים עולה, מה שמגביר הפרשת חומר בשם אקרילאמיד, שיכול לגרום לסרטן. אנחנו אוהבים את הצ'יפס שלנו חיוור, כי אנחנו אשכנזים.טוסט (צילום: © Ginasanders | Dreamstime.com - )

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ