טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תיאבון בינלאומי: השפים הישראלים שעושים לנו כבוד בחו"ל

אייל שני מלמד את האירופאים איך עושים כבוד לעגבניה, מאיר אדוני מספק וייב ים תיכוני בתפוח הגדול ואסף גרניט מבשל בצד השני של הכביש - אשפי המטבח המקומיים מראים שיש להם מה למכור גם מעבר לים

תגובות
הביא את הבלאגן ללונדון. אסף גרניט
מנחה נופה

בזמן שישראל נהפכת למעצמת על קולינרית, יותר ויותר שפים ישראלים כבר לא מסתפקים בהצלחה מקומית ופונים גם לחו"ל. מלונדון לניו יורק, מניו אורלינס ועד לוס אנג'לס, מבנגקוק דרך הפיליפינים ועד בוקרשט, שפים ומסעדנים ישראלים (או ממוצא ישראלי) מריצים מסעדות עטורות שבחים, מאכילים את מפורסמי העולם, ומעמידים בתור לא מעט אנשים שרוצים לטעום עוד קצת פיתה וחומוס או לומדים להגיד שקשוקה. אלה המאסטר שפים שהצליחו בגדול וגם אתם מוזמנים לטעום - רק אל תשכחו להזמין מקום וללמד את המקומיים איך להגיד "בתיאבון" לתפארת מדינת ישראל.

» אסף גרניט פותח הכל בראיון מיוחד
» סיור קולינרי מפנק בפראג
» איפה חברי הקהילה יכולים להתחתן?
» מדור הטיולים בהארץ
» מדור האוכל הארץ

אייל שני - מזנון (וינה, פריז, מלבורן וניו יורק)

איך אומרים כרובית בצרפתית? המזנון של אייל שני:

מאיר אדוני - Nur (ניו יורק)

איזה שף אילתי סחף את תל אביב, אבל אז סגר את מסעדותיו הלא כשרות, התפרסם במסך הקטן ופתח מסעדה מצליחה בניו יורק? טוב, התשובה רשומה בכותרת: השף מאיר אדוני. רוב חובבי האוכל מכירים אותו בזכות המנות האקסקלוסיביות שהוא הגיש במסעדת כתית והמזללה ז"ל, אם לא מבלו סקיי או לומינה, אבל מרבית העם נחשפו אליו בתור שופט בתכנית הריאליטי "משחקי השף" וכיום ב-"בייק אוף". במסעדת נור הניו יורקית אדוני מגיש מנות באותו וייב ים תיכוני שמשלב בין טכניקה צרפתית למוצא מרוקאי, כמו פריקסה מוח או טרטר פלסטיני עם קרם חצילים מעושן. מבקר המסעדות של הניו יורק טיימס כבר כתב ביקורת נלהבת ומאז התורים בהתאם. אדוני משתף פעולה גם עם Breads Bakery (הרי היא מאפיית לחמים הישראלית) המוצלחת והמצליחה גם היא, אז תיזהרו לא לשבוע רק מהלחם.
» Nur - כתובת ושעות פעילות

טל רונן - Crossroads (לוס אנג'לס)

מצליח בתפוח הגדול. מסעדת נור של מאיר אדוני
Paul Wagtouicz

מה שטוב בשביל אופרה ווינפרי טוב גם בשבילנו. מסעדת קרוסרואדס בשדרות מלרוז בלוס אנג'לס מגישה אוכל טבעוני, אבל אל תיבהלו - השף עטור השבחים טל רונן הקים אותה כדי שתהיה מקום מפגש לאוכלי-כל ולא רק לאוכלי עלים. רונן היה היועץ של מלכת הטלוויזיה אופרה ווינפרי במהלך 21 ימי הטבעונות שלה והוא גם מחבר רב-המכר של הניו יורק טיימס "The Conscious Book", אז אפשר לסמוך עליו. במסעדה מגישים מנות "בשריות" ומגוון של ירקות בהשראה ים תיכונית, ויש גם קוקטייל בר מזמין שמאפשר להשתכשך עם מיטב הסלבס ההוליוודים.
» Crossroads - כתובת ושעות פעילות

טבעוני או לא, אנחנו מכורים. קנלוני ב-Crossroads:

יותם אוטולנגי - NOPI, Ottolenghi (לונדון)

יותם אוטולנגי הוא סיפור הצלחה קולינרי. השף בן ה-49 אמנם נולד בירושלים, אך עבר לבריטניה ב-1997. כיום הוא הבעלים של מסעדת אוטולנגי (יחד עם שותפו הפלסטיני סמי תמימי) ומחזיק בארבעה סניפים בלונדון (נוטינג היל, קנזינגטון, בלגרביה ואיזלינגטון) וכן במסעדת NOPI שבסוהו. אוטולנגי מומחה במטבח הים התיכוני ורוב סניפי אוטולנגי מתפקדים גם בתור בתי קפה וטייק אוויי. כאילו שזה לא מספיק, אוטולנגי כותב טור אוכל שבועי בגארדיאן וכן גם בניו יורק טיימס, פירסם ספרי בישול שהפכו לרבי מכר ואף זכה בשנה שעברה באוסקר של ספרי האוכל עבור NOPI.
» NOPI - כתובת ושעות פעילות
» Ottolenghi - כתובת ושעות פעילות

פה גדול. מנה מפתה ב-Ottolenghi:

גל בן משה - Glass (ברלין)

A post shared by Ottolenghi (@ottolenghi) on

יוקר המחיה בארץ דחף עשרות אלפי ישראלים להגר לברלין מחוסר ברירה, אך השף גל בן משה עבר לשם לאחר שכבר בישל במסעדות בארץ (מסה, הוטל מונטיפיורי, אורקה) וגם בשיקגו ולונדון. הוא פתח בבירה הגרמנית את מסעדת גלאס, ואחרי ארבעה חודשי פעילות בלבד היה מועמד לקבלת כוכב מישלן ובסוף "רק" נכנס לספר ההמלצות שלהם. בגלאס הוא שם דגש על האוכל עצמו לעומת המסביב, ומשתמש בו לדבריו כדי לספר סיפור. בהתאם, המנות נראות כמו יצירות אמנות פוסט-מודרניות שלא נעים לקלקל, אבל אנחנו בטוחים שזה טעים אש.
» Glass - כתובת ושעות פעילות

זה ממש לא מילקי. מנה במסעדת Glass:

עינת אדמוני - Balaboosta, Bar Bolonat (ניו יורק)

A post shared by GLASS (@glassberlin) on

ג'ודי פוסטר, שרה ג'סיקה פארקר, סטיבן שפילברג והקלינטונים - כולם אכלו אצל עינת אדמוני. היא למדה בישול בתדמור ונסעה בסך הכל לסטאז' קטן בניו יורק, אך התאהבות בבחור מקומי גרמה לה להישאר, להקים משפחה ולפתוח מסעדות. דוכן פלאפל מצליח אחד לאחר מכן והשתתפות בתכניות ריאליטי הביאו אותה לפסגת הקולינריה המקומית ואף לרשימת היהודים המשפיעים באמריקה לפי פורבס ב-2015. בהמשך פתחה את מסעדת בלבוסטה שתיסגר אמנם בחודש הבא, אבל אין מה לדאוג לאדמוני שמחזיקה גם את בר בולונאט היותר יוקרתי, רשת מסעדות הפלאפל טעים ובקרוב אף צפויה לשתף פעולה עם יוצאי צ'יפוטלה. אחת ממנות העל שלה אף כוללת חתיכות במבה - זאת, רבותיי, חוצפה ישראלית.
» Bar Bolonat - כתובת ושעות פעילות

כל הגדולים ממליצים. המבורגר טלה ב-Balaboosta:

אסף גרניט - Palomar, The Barbary, Balagan (לונדון ופריז)

A post shared by Balaboosta (@balaboostanyc) on

האיש מאחורי קבוצת מחניודה הירושלמית ושופט "משחקי השף" לא רק גרם לתל אביבים להיכנס לרכב ולנסוע עד לירושלים בשביל לאכול, אלא גם עשה את זה ללונדונים כשהביא את ניחוחות בירת ישראל לבירת אנגליה, עם פאלומר המוקפדת וברברי השובבה. כמו במחניודה, גרניט וחבריו יצרו תפריט שמושפע מהמטבח הים תיכוני, כולל "Nishnushim" במבטא בריטי, הפולנטה המפורסמת ממסעדת האם וגם כנאפה לונדונית מקושטת בפטל. והיי, מסתבר שהבריטים עפים על זה: ב-2014 הכריז מגזין GQ הנחשב על פאלומר בתור המסעדה הכי שווה בלונדון, ב-2016 קבעו בטיים אאוט לונדון שהברברי היא אחת משלושת המסעדות הטובות בעיר, ובשנה שעברה נבחרה Palomar לאחת מ-100 המסעדות הטובות בממלכה. ריספקט. אם זה לא הספיק, בספטמבר האחרון פתחו את Balagan בסמוך לכיכר ואנדום ולגני טווילרי בפריז והצליחו לגרום לצרפתים אנינים למלמל "באלאגן", "באלאגן" ולאכול בידיים.
» Palomar - כתובת ושעות פעילות
» The Barbary - כתובת ושעות פעילות
» Balagan - כתובת ושעות פעילות

אורי מנשה - Bestia (לוס אנג'לס)

אפשר לצפות לרעידות אדמה בלוס אנג'לס, אבל מי חשב שאחת מהמסעדות האיטלקיות הטובות בעיר תגיע משף ישראלי? בסטיה (חיית פרא באיטלקית) של אורי מנשה ממוקמת בדאון טאון של העיר, אזור תעשייתי שמאוכלס בעיקר על ידי אמנים. מנשה הוא בוגר אנג'ליני אוסטריה, אחת מהמסעדות האיטלקיות המפורסמות בלוס אנג'לס, כך שלא מפתיע שהוא הקים את בסטייה ונבחר על ידי מגזין Food & Wine ב-2015 כאחד מעשרת השפים הטובים באמריקה ובהמשך היה מועמד כשף הטוב בחוף המערבי בפרסי ג'יימס בירד שנחשבים כאוסקר של האוכל. בבסטייה תמצאו מנות כגון סלט מלון, אנילוטי (רביולי קטן ממולא בזנב שור) ולקינוח מקרון גלידת תות שדה בשמנת מתוקה, אבל גולת הכותרת שלו היא כמובן הפיצה. בליסימה.

» Bestia - כתובת ושעות פעילות

ישראלי עושה איטלקי בארצות הברית. ריזוטו בבסטיה:

מיכאל סולומונוב - Zahav (פילדלפיה)

מילא ניו יורק או לוס אנג'לס - המטבח הישראלי הגיע אפילו לפנסילבניה. השף מיכאל סולומונוב, זוכה פרס ה-James Beard Foundation כשף הטוב ביותר בארצות הברית לשנת 2017, פתח שם את "זהב", מסעדה שמגישה אוכל ישראלי ויהודי בגוון עכשווי. סולומונוב נולד בגני יהודה, גדל בארצות הברית, וכשעלה לארץ בגיל 19 לקח את העבודה היחידה שהוא יכול היה לקבל - במאפייה. הדרך לשביל הזהב לא היתה קלה. אחיו נהרג בשנת 2003 בלבנון וסולומונוב התמכר לסמים קשים, אך זהב הצליחה להרים אותו מהקרשים ולשלוח אותו אל האולימפוס של השפים האמריקאיים. המסעדה אף נבחרה לארח את האפיפיור בביקורו בפילדלפיה ב-2015. מנת הדגל של המקום היא כתף כבש עם גרגירי חומוס ורימונים, ואפשר למצוא שם גם חומוס וטחינה, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. לפני כשנתיים אף פרסם ספר אוכל שזכה אף הוא בפרסים ולאחריו פתח בצ'לסי מרקט (ממש בסמוך לאייל שני) את "דיזנגוף", מעין שילוב בין מסעדה לחומוסייה, שלפי הניו יורק טיימס מוגש בה החומוס הטוב בעולם. אפשר להתווכח על זה.

Zahav - כתובת ושעות פעילות

כל מנה מלמיליאן. בורקס של "זהב":

יוסי חדד - Joseph By Joseph Hadad (בוקרשט)

A post shared by Zahav (@zahavrestaurant) on

בוקשרט אמנם עלתה לאחרונה לכותרות בהקשר לא כל כך חיובי, אך השף יוסי חדד הקים בבירת רומניה מסעדה יוקרתית על שמו. הוא מגיע במקור מקריית מוצקין, בן לשושלת טבחים, וכבר בגיל 15 החל את לימודיו המקצועיים. כאילו שזה לא מספיק רציני, הוא נשוי לטבחית, ועבד בעבר במסעדת רונדו במלון דן בחיפה, שם האכיל אח"מים כמו בן גוריון ואליזבת' טיילור. בבוקרשט הוא מגיש מנות שמשלבות בין המטבח האירופאי להשפעות תוניסאיות-מרוקאיות, כמו קרפצ'יו אננס וריזוטו עדשים שחורות עם קלמרי.
» Joseph By Joseph Hadad - כתובת ושעות פעילות

משהו קטן וטוב. רביולי אננס אצל יוסי חדד:

מושיק רוט - Moshik& (אמסטרדם)

עם כל הכבוד לאוסקר של האוכל או פרסום בתכנית ריאליטי כזאת או אחרת, בעבור לא מעט אניני טעם מה שקובע הוא מישלן. בינתיים מדריך מישלן מסרב להגיע לישראל, אבל בחו"ל מייצג אותנו בכבוד השף מושיק רוט, ששומר בעקביות על שני הכוכבי המישלן שלו במסעדה Moshik& שבאמסטרדם. המסעדה נפתחה באוגוסט 2012 בהשקעה של קרוב ל-2 מיליון יורו ושברה שיא כשכעבור שלושה חודשי פעילות בלבד זכתה בכוכבים. עוד לפי כן, כוכב מישלן ראשון הוענק לרוט על המסעדה שלו, "t' Brouwerskolkje" באוברבין, שלוש שנים לאחר פתיחתה, בשנת 2005, וכך הפך לישראלי הראשון, מסעדן ושף, עם כוכב מישלן. אז מה אם בארץ הוא מוכר כריכים בשמונה שקלים?

עוד ישראלים שמייצגים אותנו בכבוד בעולם:

אוהד רומנו

אורי שפט עם מאפיית לחמים שזכתה בתואר הבבקה הטובה בניו יורק, השף אלון שעיה שהקים את מסעדת "שעיה" בניו אורלינס ופרש ממנה לאחרונה, ניר מסיקה במסעדת "תמנע" בניו יורק, השף גלעד פלד - שף בפועל במסעדת Le Pressoir d'Argent של גורדון רמזי בצרפת בעלת שני כוכבי מישלן, השף ערן טיבי במסעדת Bala Baya בלונדון, שף תמיר נחמיאס בקבוצת מסעדות פרנצ'י בפריז, חיה מולכו - מסעדנית בעלת מסעדת נני בברלין ובווינה ועוד רבים וטובים.

*#