טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בטן מלאה על גדות הדנובה: חמישה מקומות מומלצים לאכול בבודפשט

ביסטרו בשוק, מקדש של עוגות, גלידרייה מפורסמת, מסעדה יהודית-איטלקית וקונדיטוריה ברובע היהודי – חמש המלצות על מקומות שכדאי לאכול בהם בביקור בבודפשט

תגובות
טל לוין

המחשבה על אוכל הונגרי זורקת את הדמיון של התייר הממוצע לשני מקומות - גולאש סמיך, כבד ומהביל, וקיורטוש חם, פריך ומתוק. אבל בין התבשיל לקינוח, האוכל ההונגרי מעולם לא נתפס כאיזו אטרקציה קולינרית. אלא שבבודפשט השכילו להבין שאוכל טוב, ובעיקר מעניין יכול בהחלט להיות מוקד משיכה לתיירים לא פחות מנהר הדנובה. העיר שכבר מתהדרת בארבע מסעדות מכוכבות מישלן (כאשר Onyx היא בעלת שני כוכבים) עוברת בשנתיים האחרונות מהפכה קטנה, שהצמיחה לצד מסעדות גורמה גם שווקי אוכל חדשים, ברים מגניבים והרבה אוכל רחוב נהדר וכל זאת מבלי לשכוח את העבר.

» בודפשט למתחילים: אתרי החובה בעיר
» האתרים והמוזיאונים של בודפשט
» איך מתניידים בבודפשט? המדריך המלא
» כל מה שצריך לדעת על בודפשט

דאון טאון מארקט

לפני מספר שנים פשטה בבודפשט אופנה של משאיות אוכל (פוד-טראקס), שהגיעו בכל סוף שבוע לאזור אחר, חנו והגישו אוכל רחוב-גורמה לכולם. שפים גדולים, חלקם מתהדרים בכוכבי מישלן, עזבו את המטבח המפואר שלהם לטובת משאיות גדולות וסרוויס המוגש בצלחות מפלסטיק. אחרי כמה חודשים הוחלט על הקמת השוק המקורה בדאון טאון בודפשט, שאליו מגיעים מדי יום בשעות הצהריים עובדים מהעסקים המקומיים (כולל בנקים ושגרירויות) כדי לאכול מנות קטנות ואיכותיות. תמצאו כאן למשל את Stand 25, שמנוהל על ידי תומאס סצל, מי שהיה סו-שף במסעדת מישלן, ופתח ביסטרו קטן בשוק. המנות כאן נותנות טוויסט מודרני על אוכל הונגרי מסורתי - לרבות גולאש ורוקוט קרומפלי (מאפה משכבות של תפוחי אדמה ברוטב שמנת). עוד בשוק - דוכן ירקות משומרים, דוכני בשר ונקניקים, גבינות, ירקות והרבה המבורגרים, במחירים זולים כבר אמרנו?
» Downtown Market: 1054, Budapest Hold Street 13. שעות פתיחה: שני, 6:30-17:00; שלישי-שישי, 6:30-18:00; שבת, 6:30-14:00; ראשון – סגור.

קטן ואיכותי. Down Town Market
טל לוין

ג'רבו

סוד גלוי הוא שבקצה רחוב הקניות המפורסם של בודפשט, ואצי אוצה (Váci utca), ממתינה כיכר גדולה, שאחת הפאות שלה שמורה למקדש העוגות ג'רבו. כניסה למקום תספק לכם שני דברים - חזרה בזמן לשנים שבהם משטרים טוטליטריים היו באופנה ועוגות דובוס - טארטים רווי קומות, שבין שכבות הבצק טמון לו קרם חמאה סמיך בטעם שוקולד. אם אתם פחות בעניין של ספות כבדות ועוגות כבדות עוד יותר, צאו מג'רבו ופנו ימינה בכיכר. ממש במרחק של 22 צעדים (מדדנו, נשבעים) עומד דוכן ארוך של אוכל רחוב, שכולל אינספור מאכלים - החל מצ'יפס ושניצל, דרך מיני-דונאטס שמטגנים במקום, ועד קיורטוש מהביל בציפוי הקלאסי (סוכר וקינמון) ובציפויים פחות קלאסיים (שוקולד, שקדים וכן הלאה). כאן גם יגישו לכם כוס של שוקו חם וסמיך שמתבשל לו לאט לאט במשך כל היום, ואם קר לכם תוכלו להתחמם מתחת לאחד התנורים המוצמדים לשולחנות.
» קפה ג'רבו: 1051 Budapest Vörösmarty tér 7-8

קומות של טארט סמיך. עוגת דובוס
Balazspalfi | Dreamstime.com

גלטו רוזה

עובדת חיים ידועה היא שככל שיותר קר כך אכילת גלידה היא חוויה מענגת יותר. אחת הגלידריות המפורסמות בבודפשט היא גלטו רוזה (Gelato Rosa), שמוכרת בזכות פיסול פרחי גלידה בתוך גביע לכל הסועדים. טעמי הגלידות פה יחסית שגרתיים, וכוללים בין היתר שוקולד, וניל, פירות יער וקפה, אבל השוס, כאמור, הוא בסידור בגביע - שנבנה לנגד עיניכם, מעלעלי גלידה קרירים ומתוקים. מחוץ לגלידרייה תמצאו שלט שעליו מצוינים הטעמים שהכינו באותו היום - כשמצד אחד טעמי השמנת (כגון אגוזים, קוקוס, שוקולד וג'נדויה, לבנדר), ומצד שני טעמי סורבה וגלידות ללא לקטוז (כגון מנגו, בזיליקום ותותים, וואסבי ואפילו דלעת ולחם חום).
» גלטו רוזה: 1051 HU-BU, Budapest, Szent István tér 3, Hungary

חוויה מענגת. גלטו רוזה
טל לוין

‪יידישע מאמא מיה‬‬‬‬

באופן מפתיע, הרובע היהודי של בודפשט הוא אחד המקומות המשובחים בעיר בכל הנוגע לאוכל ובילויים. הרובע היהודי הוא למעשה מתחם אוכל שוקק, שמכיל גם ברים וגם מסעדות מעולות. אחת מהן נושאת את השם המבטיח יידיש מאמה מיה, ומנסה לעשות את הבלתי אפשרי ולמזג בין אוכל יהודי לאוכל איטלקי. כך, לצד מנות דוגמת פרפדלה תוצרת בית עם פורצ'יני וקרם כמהין, תמצאו שם מנות של מרק קונסומה עם קניידלעך. יחד עם זאת, קחו בחשבון שלא מדובר במסעדה כשרה, ופירות ים מככבים כאן בתפריט לצד מנה ראשונה של כבד קצוץ.
» יידיש מאמה מיה: 1075 Budapest, Király utca 13.  BUDAPEST, GOZSDU UDVAR “D” PASSAGE

דה סוויט

במידה ולא מספיק מתוק לכם בפה, אנחנו ממליצים שתשימו את פעמיכם אל The Sweet, קונדיטוריה מטורפת, גם היא ברובע היהודי. המקום צמוד ל-Vintage Garden, ביסטרו מקומי עם חצר פנימית יפה ואווירה מגניבה. כך, במודל של ביסטרו-בייקרי, הדגש כאן הוא על אסתטיקה ותענוגות. במקרר העוגות תמצאו בין היתר טארטים של פירות טריים, עוגות קרם מטורפות, טארטים אישיים, עוגות מוס ובעיקר אינספור עוגיות שנשפכות כאן ממגירות. מכונת קפה וכמה שולחנות קטנים יאפשרו לכם גם לטרוף משהו כבר במקום, אבל אנחנו ממליצים לקחת איתכם עוגת קרמנשיט ולזלול אותה ברחוב עם שוקו חם. כי אם שחיתות אז עד הסוף. 
» The Sweet: Dob utca 21, Budapest 107

*#