מסע בשביל הגבינות של נורמנדי - צרפת - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסע בשביל הגבינות של נורמנדי

לכתבה
The village of Camembert in NormandyAlex Cretey Systermans / NYT

סיור בין עיירות מנומנמות, חוות, מחלבות ושדות רחבים באזור הצרפתי, בעקבות כמה מהגבינות הדשנות והטעימות ביותר בעולם

תגובות

"היה היתה פעם בנורמנדי גבינת טריפל קרם", אמר פרנסואה אוליבייה, דור רביעי ליצרני גבינה מרואן (Rouen), בירת נורמנדי. ליד דלפק הזכוכית במחלבה המשפחתית שלו, שנפתחה ב-1907, הצביע אוליבייה על שורה ארוכה של מוצרי חלב אופייניים לאזור, מקממבר מחלב גולמי ועד לחמאה ושמנת לא מפוסטרות, כולן מחלב של פרות נורמנדי המנוקדות. אבל האם היתה שם גבינת טריפל קרם, הגבינה העשירה של חלומותי, שאחוזי השומן שלה נוגעים בשמים (לפחות 75 אחוזי שומן), המכוסה קרום רך, בשל ולבן כחלב? לא. הגבינה שפיתתה אותי לנסוע לנורמנדי לא נראתה לעין בשום מקום. חבל נורמנדי, שמשתרע לאורך החוף הצפוני של צרפת, הוא מגוון מרשים של כפרי חוף, מצוקי...

הרשמה לניוזלטר

אוהבים לטייל בארץ ובעולם? הירשמו וקבלו המלצות ועדכונים בתחום

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות