עולם הולך ונעלם: המאפיות הצרפתיות הכפריות נסגרות אחת אחרי השנייה

הדור הצעיר כבר לא מעוניין לעבוד קשה והמאפיות באזורים הכפריים של צרפת הולכות ונסגרות. כך מאבדת המדינה לא רק מאפים מסורתיים, אלא גם את חיי הכפר הצרפתיים כפי שהכרנו אותם

סנורימיטסו אונישי/ ניו יורק טיימס
לה שאפל־אן־ז'וז'ה, צרפת
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
המאפיה במאריניי־לה־לוזון
המאפיה במאריניי־לה־לוזון. בהתחשב בחשיבות שיש ללחם בצרפת ולקשר שלו למנהגים דתיים ולהיסטוריה הפוליטית שלה, היעלמותן של המאפיות המסורתיות מסמלת מן הסתם גם את דעיכת חיי הכפר העשירים ועתירי דמויות וסיפוריםצילום: KASIA STREK / NYT

עד לא מזמן אורות מאפיית הכפר שאפל־אן־ז'וז'ה, היו נדלקים לפני עלות השחר. ניחוח הלחם האפוי היה מתפשט כעבור שעה קלה לבתי השכנים, בעקבותיו היו עולים הקולות המוכרים של הדלת הנפתחת והנסגרת בקצב המלווה את החיים במחוזותיה הכפריים של צרפת. אבל הכול משתנה.

"בלי לחם אין חיים", אומר ז'ראר ויגו, העומד בשביל הכניסה לביתו ומשקיף על המאפייה המוגפת. "הכפר הזה מת".

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ