${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לאכול טוב באתונה: המסעדות הכי מומלצות

פרוסות דיונון בגריל, דגים פריכים מטוגנים, יוגורט עם חבושים מסוכרים וסופגניות יווניות בקינמון ודבש: הסצינה הקולנרית באתונה מציעה הרבה יותר מסתם סלט יווני. חמש טברנות מוצלחות ומשובחות במיוחד

תגובות
איפה אוכלים בעיר? המדריך למסעדות מומלצות באתונה
בלומברג

השפעת המטבחים הבינלאומיים על המסעדות בערים כדוגמת פריז ורומא, לא פסחה גם על אתונה, בה נפתחו בעשור האחרון מסעדות מעוצבות המגישות תבשילי גורמה מורכבים. הטרנד הנוכחי מעלה את השאלה מה קרה לבישול היווני הטוב והפשוט שאינו סובל מתסביך נחיתות כלשהו. במקום לרדוף אחר שולחן פנוי במסעדות החדשות, מומלץ במקום להתענג על המסעדות היווניות והפשוטות בהן סועדים המקומיים. המסעדות המקומיות מפורסמות הן במטעמי המטבח היווני והן במחירים הסבירים, שני אלמנטים שיהפכו את החופשה שלכם באתונה למושלמת.

ולאסיס - מתאבנים מכל מיני סוגים

האיזון בין החספוס והעידון של מסעדת "ולאסיס" יוצר אווירה קסומה, עם חלל המעוצב באיפוק מודרני וקיר השיחים שמסתיר אותה מהרחוב. המסעדה, הממוקמת בחלק העמוס של אתונה, מפורסמת הודות למגוון הרחב של המתאבנים המוצעים בה, והמנות העיקריות האיכותיות. המנות הראשונות הינן מנות קטנות ופשוטות הנקראות ביוונית "מזדס" ומתובלות לרוב בעשבי תיבול טריים כדוגמת אורגנו, בזיליקום, רוזמרין ועלי דפנה.

בין המנות המוגשות תמצאו כרוב ממולא וחמצמץ ברוטב בשמל, קישואים קצוצים מטוגנים, יוגורט מחלב כבשים עם רוטב עגבניות, וגבינת פטה מתובלת בפלפלים חריפים ירוקים ומבושלים. המנות העיקריות של "ולאסיס" כוללות בין השאר דג פארידה (Red Snapper) פריך, ועוף אפוי בתנור. המסעדה כה פופולרית בקרב המקומיים, עד כי אין שלט המפרסם את המקום, ששוכן במבנה אחוזה עתיק יומין מעבר לפינה של השגרירות האמריקאית.

מחירים: ארוחה לזוג, כולל יין, תעלה 85 יורו

» Vlassis - כתובת: Maiandrou 15, Athens, טלפון: +30.210.725.6335

העיקר הפריכות. דג ה-Red Snapper (צילום: dreamstime)

מארגרו - פירות ים בדרגה של שלמות

"מארגרו" היא מסעדה שמאוד קל להתאהב בה. טברנת הדגים המשפחתית נושאת פשטות מהפנטת, הסוחפת אליה את הסועדים. במקום, המעוצב בפשטות עם שולחנות מכוסים בנייר, מגיש תפריט מצומצם הכולל דגים (בעיקר דגי בורי), סרטנים וסלטים. מומלץ להזמין פלטה הכוללת את כל המנות בתפריט, ולצידה כדאי לבקש גם סלט יווני, שיגיע אל השולחן עם קוביות פטה מלוחה ושמן זית בגוון כהה.

המנות העיקריות, הכוללות שרימפס, הלנגוסטין והדגים, נחשבות ליוצאות מן הכלל. פשטותו של הבישול מתבטאת בכך שכל אלה מצופים בקמח ומעט מלח בלבד, ומטוגנים בשמן חם, ממנו הן מגיחים פריכות להפליא. הן החסילונים והן הדגים מוגשים בשלמותם, והסועדים במקום מתענגים על המנות תוך כדי שבירת פיסות שריון הסרטנים באצבעותיהם. השימוש במזלג וסכין נשמר לדגי הבורי, הנערמים במגשים על השולחנות. הקינוח היחיד המוצע ב"מארגרו", הוא חלבה בעלת מרקם אוורירי של בצק עוגיות. לצד המנות, מוגש במקום סוג אחד בלבד של יין לבן בקנקני מתכת. המסעדה ממוקמת ברחוב אקראי בעיר הנמל פיראוס, וכמעט בכל שעות היום מגיע אליה קהל מקומי ומבוגר שיגרום לכם להרגיש כמו בבית.

מחירים: ארוחה לזוג, כולל יין, תעלה כ-45 יורו.

» Margaro - כתובת: Hatzikyriakou 126, Piraeus, טלפון: +30.210.451.3226

קארוויטיס - בשר בשר ועוד בשר

מסעדת "קארוויטיס" היא מסעדה עממית הממוקמת דווקא במרכז האיזור העשיר של אתונה. המסעדה ידועה במאכלים היוונים האותנטים שהיא מציעה, ובעיקר בבשר המבושל על הגריל. הבשר, שכולל כבש, בקר וחזיר, זמין בקילוגרמים שישביעו שולחן של משפחה שלמה ומגיע אל השולחן בערמה גדולה של צלעות קטנות. כפי שקורה לעיתים קרובות במדינות שסוגדות לבשר כמו יוון, הבשר האיכותי שמוגש במסעדה נושא טעם וריח חזקים, וחרוך בצורה עדינה בקצוות.

לצד הבשר מוצעות מנות שונות מהמטבח היווני, וביניהן כדורי הבשר משמשים כמנת הדגל של המקום ועשויים מבשר, פירורי לחם, בצל, נענע שום ואורגנו. מנות נוספות כוללות תפוחי אדמה מטוגנים, וצזיקי, סלט היוגורט והמלפפונים המוגש גרסה סמיכה ומתובל בשום ושמן זית. לקינוח מומלץ להזמין יוגורט עם חבושים מסוכרים. קהל הסועדים מגיע בדרך כלל למסעדה בקבוצות גדולות של שמונה, עשרה ואפילו שנים עשר אנשים, המתכנסים סביב השולחנות הארוכים.

מחירים: ארוחה לזוג, כולל יין תעלה כ-55 יורו.

» Karavitis - כתובת: Arktinou 35, Athens, טלפון: +30.210.721.5155

בשר יווני כהלכתו (צילום: dreamstime)

דוריס - בשביל הסופגניות היווניות

מסעדת "דוריס", הממוקמת בין הרחובות הדחוסים של מרכז אתונה, מציעה אווירה שהיא הן פונקציונלית והן חגיגית. מאחרוי בית הקפה שניצב מלפנים, שוכן חדר אוכל גדול בעל תקרה גבוהה, וקירותיו צבועים בצהוב ובוורוד. משני צידיה של המסעדה נפרשת גינה. תפריטה של "דוריס" משורבט ביוונית על הלוח העצום שעל הקיר, אך גם מי שאינו יודע יוונית יוכל להבין בקלות מהן המנות באמצעות תצוגת המאכלים הנלווית. ב"דוריס" מוגש מגוון רחב של מנות יווניות קלאסיות שהפכו לסמלו של המטבח היווני, וביניהן מוסאקה, סגונאקי, ועגבניות ממולאות. מומלץ שלא לוותר על הפלפלים הירוקים בגריל הממולאים בגבינה.

מכיוון שהמסעדה פתוחה רק עד שש וחצי בערב, שעת הצהרים היא הזמן בו נוהרים הסועדים הקבועים אל המקום. אלה נוהגים להזמין מגוון רחב של מנות שונות, ומעבירים אותן סביב השולחן. אין סועד שמגיע ל"דוריס" מבלי לטעום את הלוקמדס. הסופגניות היווניות המפורסמות, מגיעות אל השולחן הפריכות ומאווררות, בשילוב עם אבקת סוכר, מעט קינמון ודבש.

מחירים: ארוחה לזוג, ללא יין תעלה כ-40 יורו.

» Doris - כתובת: Praxitelous 30, Athens טלפון: +30.210.3232671

ואסילנאס - מנות מרשימות בצלחות מעוצבות

מסעדת "ואסילנאס" שבנמל פיראוס, ניצבת בראש בכל מה שנוגע למגוון איכותי של יין, חלל אלגנטי ושירות אדיב. המסעדה, הפועלת כבר מעל לחמישיים שנה, עוצבה מחדש לפני מספר שנים עם שולחנות עץ כהים על רצפת עץ בהירה, וקירות בצבע אוף-וויט מרגיע. יתר על כן, האוכל מוגש במסעדה על צלחות המעוצבות בצורות גיאומטריות שונות. למרות החלל המעוצב, מדובר במסעדה יוונית מסורתית לכל דבר, הממגנטת אליה את אלה האוהבים אוכל טוב. בין המנות הראשונות מומלץ לנסות את הדיונון בגריל, הפרוס דק ומוגש בסגנון הדומה לקרפצ'יו, וכן את האיקרה (סלט ביצי הדגים הנקרא ביוונית 'טרמוסלטה'). המנות העיקריות כוללות בין השאר שוק טלה בגודל מרשים, ולצידו גרגירי חומוס ופול. אחד מהיינות המומלצים של "ואסילנאס" הוא יין לבן העשוי מענבי רודיטיס הלבנים, מהם מייצרים יינות ארומטיים בעלי חמיצות.

מחירים: ארוחה לזוג, כולל יין תעלה כ-90 יורו.

» Vassilenas - כתובת: Aitolikou 72, Piraeus, טלפון: +30.210.461.2457

*#