האי קורפו: גן עדן יווני - יוון - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קורפו: גן עדן יווני

לכתבה
Getty Images IL

"בין איטליה ואלבניה – האי קורפו הוא גן עדן עלי אדמות", כתב הסופר הבריטי ג'ראלד דארל. האוכל, החופים והאנשים מוכיחים שהוא צדק

7תגובות

"בין איטליה ואלבניה – האי קורפו הוא גן עדן עלי אדמות". את השורה הזו כתב הסופר הבריטי וחוקר הטבע, ג'ראלד דארל ("משפחתי וחיות אחרות"), שבילה את ילדותו ונעוריו בכפר קאלאמי שבאי היווני, בו היו למשפחתו שלושה בתים. גם האיטלקים זיהו בקורפו את אותו הקסם, והשאירו את החותם שלהם במרוצת המאות – בעיקר בארכיטקטורה ובאוכל. ואוכל טוב לא חסר בקורפו.

בשביל לאכול את הים התיכון בשיאו, כמו שאולי לא טועמים בהרבה מקומות אחרים, צריך לשכור רכב ולנסוע צפונה מהעיר קורפו (קורפו טאון) אל הטברנות הקטנות בחופי הטורקיז הנחבאים בסוף ירידות תלולות. שם, על החוף בו טובלים עצי פרי מכל המינים, מוצאים תמנונים, דגים טריים, אנשובי, סרדינים, צדפות, קיפודי ים, שרימפס וקלמארי – מהים לצלחת, הכי טרי וטעים שיכול להיות.

קורפו
Dimitris Kamaras
קורפן
Michael Button

מקום שלא תקראו עליו כמעט באתרי התיירות והטיולים ואתם חייבים לבקר בו, גם בשביל לאכול את כל הטוב שמגיע מהים, אבל גם כדי ליהנות מאחד המפרצים הזעירים היפים באי, שמימיו רגועים ומשרים תחושה כאילו אתם לחופו של אגם, הוא חוף אגני (Agni bay). הדרך לשם מרהיבה ביופיה, והירידה התלולה אל החוף עוד יותר. אל תוותרו ואל תפספסו את השלט הקטן שמורה על הפנייה ימינה אל החוף.

קורפו
chris kolettis
Agni Bay
Getty Images IL

היא לא דומה: קורפו טאון

Corfu Holiday Palace Hotel
Vince Smith
העיר קורפו
Getty Images IL

העיר קורפו, העיר המרכזית של האי, היא עיר יפהפייה המשלבת ארכיטקטורה ונציאנית וצרפתית, ושונה כל כך ממה שמוצאים בשאר איי יוון. העיר העתיקה כל כך יפה, שאפילו מספר התיירים הגבוה בה (בעיקר בשיא העונה), לא מפריע לאווירה הטובה.

קורפו
שחר פרנהיימר

בשביל הקפה הכי טוב בעיר, חפשו את Mikro Cafe, עם השולחנות המדורגים המפוזרים על מעין טריבונה ציורית בסמטה קטנה על הרחוב הראשי.

קורפו העיר
Getty Images IL

האתגר הקשה בעיר העתיקה הוא למצוא מסעדה אמתית ולא מתוירת. אנחנו נתקלנו בקשיים, ואת האוצר שלנו מצאנו ברחוב קטן ומחוספס מחוץ לעיר העתיקה – קרוב אבל רחוק כל כך מההדר הוונציאני של מרכז העיר.

Fishalida היא מסעדת דגים ופירות ים חפה מפוזה ולא יקרה, אבל עם תפריט נהדר ועשיר שמתבסס על חומרי גלם טריים וכל הטוב של הים באזור, עשויים היטב, בתוספת כמה מנות יצירתיות כמו רביולי שחור במילוי בשר סרטנים כחולים וקינג פראון. מלבד מנת הרביולי שהיתה מצוינת, גולת הכותרת של הערב היא מנת הבייבי קלאמרי המטוגן, אולי הכי טובה שאכלנו בחיים ואנשובי טרי מטוגן.

***

ומילה על אנשים, שהם החומר שממנו עשוי העולם. האנשים שפגשנו בקורפו נותנים פייט של ממש ליופי של הטבע שבאי הזה, והאמת היא שעוד לא החלטנו מי לוקח. כנראה שזה כמו במטקות. אין מנצחים, שניים מחזיקים את הכדור באוויר. אנחנו בטוח נחזור לשבת על החוף בקורפו, לראות מקרוב את המשחק.

שחר פרנהיימר הוא בעל הבלוג Fork & Life על אוכל בעולם והאנשים שמאחוריו

הרשמה לניוזלטר

אוהבים לטייל בארץ ובעולם? הירשמו וקבלו המלצות ועדכונים בתחום

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות