קורפו: גן עדן יווני

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קורפו
קורפו, "האי היפה"צילום: Getty Images IL
שחר פרנהיימר
שחר פרנהיימר

"בין איטליה ואלבניה – האי קורפו הוא גן עדן עלי אדמות". את השורה הזו כתב הסופר הבריטי וחוקר הטבע, ג'ראלד דארל ("משפחתי וחיות אחרות"), שבילה את ילדותו ונעוריו בכפר קאלאמי שבאי היווני, בו היו למשפחתו שלושה בתים. גם האיטלקים זיהו בקורפו את אותו הקסם, והשאירו את החותם שלהם במרוצת המאות – בעיקר בארכיטקטורה ובאוכל. ואוכל טוב לא חסר בקורפו.

< בחזרה לפרויקט יוון

חופי טורקיז עוצרי נשימה, קורפוצילום: Dimitris Kamaras
קורפו. הים התיכון בשיאוצילום: Michael Button

בשביל לאכול את הים התיכון בשיאו, כמו שאולי לא טועמים בהרבה מקומות אחרים, צריך לשכור רכב ולנסוע צפונה מהעיר קורפו (קורפו טאון) אל הטברנות הקטנות בחופי הטורקיז הנחבאים בסוף ירידות תלולות. שם, על החוף בו טובלים עצי פרי מכל המינים, מוצאים תמנונים, דגים טריים, אנשובי, סרדינים, צדפות, קיפודי ים, שרימפס וקלמארי – מהים לצלחת, הכי טרי וטעים שיכול להיות.

קורפו, האי היווני היפהצילום: chris kolettis
מפרץ אגניצילום: Getty Images IL

מקום שלא תקראו עליו כמעט באתרי התיירות והטיולים ואתם חייבים לבקר בו, גם בשביל לאכול את כל הטוב שמגיע מהים, אבל גם כדי ליהנות מאחד המפרצים הזעירים היפים באי, שמימיו רגועים ומשרים תחושה כאילו אתם לחופו של אגם, הוא חוף אגני (Agni bay). הדרך לשם מרהיבה ביופיה, והירידה התלולה אל החוף עוד יותר. אל תוותרו ואל תפספסו את השלט הקטן שמורה על הפנייה ימינה אל החוף.

מלון "הולידיי פאלאס" בקורפוצילום: Vince Smith
קורפו העיר צילום: Getty Images IL

היא לא דומה: קורפו טאון

צילום: שחר פרנהיימר

העיר קורפו, העיר המרכזית של האי, היא עיר יפהפייה המשלבת ארכיטקטורה ונציאנית וצרפתית, ושונה כל כך ממה שמוצאים בשאר איי יוון. העיר העתיקה כל כך יפה, שאפילו מספר התיירים הגבוה בה (בעיקר בשיא העונה), לא מפריע לאווירה הטובה.

קורפו העיר צילום: Getty Images IL

בשביל הקפה הכי טוב בעיר, חפשו את Mikro Cafe, עם השולחנות המדורגים המפוזרים על מעין טריבונה ציורית בסמטה קטנה על הרחוב הראשי.

האתגר הקשה בעיר העתיקה הוא למצוא מסעדה אמתית ולא מתוירת. אנחנו נתקלנו בקשיים, ואת האוצר שלנו מצאנו ברחוב קטן ומחוספס מחוץ לעיר העתיקה – קרוב אבל רחוק כל כך מההדר הוונציאני של מרכז העיר.

Fishalida היא מסעדת דגים ופירות ים חפה מפוזה ולא יקרה, אבל עם תפריט נהדר ועשיר שמתבסס על חומרי גלם טריים וכל הטוב של הים באזור, עשויים היטב, בתוספת כמה מנות יצירתיות כמו רביולי שחור במילוי בשר סרטנים כחולים וקינג פראון. מלבד מנת הרביולי שהיתה מצוינת, גולת הכותרת של הערב היא מנת הבייבי קלאמרי המטוגן, אולי הכי טובה שאכלנו בחיים ואנשובי טרי מטוגן.

***

ומילה על אנשים, שהם החומר שממנו עשוי העולם. האנשים שפגשנו בקורפו נותנים פייט של ממש ליופי של הטבע שבאי הזה, והאמת היא שעוד לא החלטנו מי לוקח. כנראה שזה כמו במטקות. אין מנצחים, שניים מחזיקים את הכדור באוויר. אנחנו בטוח נחזור לשבת על החוף בקורפו, לראות מקרוב את המשחק.

שחר פרנהיימר הוא בעל הבלוג Fork & Life על אוכל בעולם והאנשים שמאחוריו

שחר פרנהיימר

הכותב הוא היוצר של Fork&Life: בלוג על אוכל וטיולים בעולם ובית ליצירת תוכן קולינרי

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ