סיפורי פוג'י: לאכול, לישון ולהתעורר מול הנוף הכי יפה ביפן

יצאנו למסע ביפן. התחנה הראשונה: אזור הנופש הסמוך להר פוג'י, שמציע מלבד סיכוי לצפות בפסגה האיקונית המושלגת, גם מעיינות חמים, מסלולי הליכה מרהיבים ואוכל יפני מופלא

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פוג'י ביפן
העונה המועדפת: אביב. ביקור בהר הפוג'י ביפןצילום: עומר שוברט
עומר שוברט
עומר שוברט

1.טבילה ואכילה ב-Hakone

יפן זה רכבות שינקאנסן מסחררות (בקרוב תאמיר מהירותן ל-400 קמ״ש כי ה-300 הנוכחיים כבר לא מספקים) והודעת התנצלות מיוחדת שמפרסמת חברת הרכבות על איחור חריג בן 20 שניות, וזוכה להתייחסויות ופרשנויות בכל מהדורות החדשות. ובכל זאת, כשיוצאים מהערים הגדולות עדיין צריך רכב. למרות הכמויות הלא סבירות של מחסומי האגרה בכבישים המהירים (המתקבצים לכדי תוספת של כמה עשרות דולרים לכל נסיעה), למרות ההתעקשות היפנית על GPS שאינו תומך אנגלית, למרות הנהיגה הלא טבעית בצד שמאל (שהופכת כל כיכר להתמודדות נגד האינסטינקט הכי בסיסי).

האופציה הכמעט בלעדית להערים על ה-GPS היפני היא ללחוץ על האייקון שמאפשר לאתר כתובות על פי מספרי טלפון. צירוף הספרות 570-073-011 מוביל ל-KAI Hakone, מרחק שעתיים וחצי נסיעה משדה התעופה Narita בטוקיו. האקונה, אזור הנופש הסמוך להר פוג'י, מציע מלבד סיכוי לצפות בפסגה האיקונית המושלגת (זה אתם נגד מזג האוויר), גם מעיינות חמים טבעיים עשירים במינרלים. 20 מעיינות באזור, מימיהם מוזרמים למלונות ולבתי ההארחה, שהפכו לאטרקציה תיירותית מונגשת. ב-KAI Hakone מציעים טייק מודרני ומפונפן על הריוקן, בית הארחה יפני מסורתי: עדיין ישנים על הרצפה, אבל המזרן כל כך מפנק שממש לא תרגישו. המלון-ריוקן הזה נבנה סביב שני אונסנים חצי פתוחים בהפרדה מגדרית (ותסמכו על היפנים שיחליפו בין הנשים לגברים על בסיס יומי, כדי שכולם יחוו את שניהם, גם אם ההבדלים מינוריים).

יפן
צילום: עומר שוברט

האונסנים המרהיבים משקיפים על רכס ה-Yusaka ונהנים מפסקול קבוע של פכפוך נהר Sukumo הזורם תחתיהם ובעיקר, משמשים אילוסטרציה מושלמת לאובססיה היפנית לעונות השנה שמשחקות בתפאורה שעוטפת את הטובלים: צחורה וקטיפתית בחורף המושלג, צהבהבה עם כתמים כתומים בקיץ, שלכת אדמומית בסתיו, ירוקה וזוהרת באביב. זה אונסן חם מהממוצע, גם במונחים של מעיינות חמים. מימיו נובעים מאזור Yumoto המפורסם - איך לא - במימיו בעלי הסגולות הרפואיות.

טקס הטבילה מתחיל עם תפוז קפוא. ביפן, מעדנים נולדים מתוך כורח. התפוזים הנהדרים של Odawara, עיר החוף הסמוכה, החלו להימכר במצב צבירה קפוא בתחנת הרכבת המקומית בימי הקיץ הלוהטים של שנות החמישים כדי שלא יתקלקלו. עכשיו הם ממלאים את המקפיא המוצב בכניסה לאונסן, מושלכים על ידי הטובלים לשקיות ניילון אישיות, שם יפשירו לאטם בסיוע האדים הנפלטים מאזור המעיינות, ויישלפו בתום הרחצה בטמפרטורה אידיאלית לאכילה ולצינון הגוף.

יפן
צילום: עומר שוברט

המטבח היפני המסורתי מגיע כאן עם טוויסט מתבקש. ארוחת הערב מוגשת בתאי אכילה פרטיים, אבל כמתאבן מגיע כדור כבד אווז עטוף בפתיתי תות שדה. בהמשך יופיעו מרק תפוחי אדמה קר עם סלמון מעושן (וזה הרבה הרבה יותר טוב מאיך שזה נשמע), מרק דמפלינג מרהיב עם שרימפס (ודאמפינג בצבעי הקשת, עונות השנה וכו׳), סלמון על הגריל, סשימי טונה שמנה, עוגת אורז במילוי עוף, דג סרגוס מאודה, ואז, בדיוק כשנדמה לך שזהו זמן הקינוח - מגיעה המנה העיקרית, גאוות המקום: כירה ניידת ועליה סיר עם חלב סויה המתגבש למרנג דק, אליו מושלכים מיני ירקות ונתחי חזיר. ופתאום יש לך מקום בקיבה. כולל לעוגת גבינה תפוזית עם גלידת דובדבן שסיימה את העניין.

ארוחת הבוקר כוללת רק שמונה מנות. במרכז הארוחה - דג מקרל משוטח שיצא מהגריל. לא בדיוק הבחירה המערבית הטבעית לבוקר טוב. אבל כשהדג הזה מוגש על אדן החלון, מול השילוב המרהיב של ה-Yusaka וה-Sukumo, הכל פתאום מתעכל בקלות. כדורי עוף על שורש לוטוס, שזיף מוחמץ עם אצות, עוגת אורז, ביצה רכה עם ווסאבי ולקט פטריות אוזן. את הכל מורידים עם Amazake משקה אורז מתקתק. ובחזרה למעיין החם. טבילה ואכילה. לא קונספט רע כל כך.

2. קמפינג 5 כוכבים בפוג'י

יפן
צילום: עומר שוברט

הסיבה העיקרית להרפתקאת הנהיגה ביפן היתה הרצון להגיע ל-HOSHINOYA Fuji, אתר ה-Glamping הראשון ביפן. Glamping - הלחם מופרך במיוחד בין Glamour ל-Camping - הוא טרנד נופש מבעית ומסקרן באותה מידה: קמפינג למפונקים. את הדרך מהאקונה לאתר הקמפינג הזה, הסמוך לעיירה Fujikawaguchiko, אפשר לעשות בחמישה אוטובוסים, במונית ספיישל בהזמנה מראש (במחיר עוד יותר ספיישל), מה שהופך את הרכב השכור לאופציה הזולה והיעילה.

יפן
צילום: עומר שוברט

כאמור, הקונספט מחשיד ומעורר צורך עז לצקצק. והצקצוק עשוי להפוך לחרדה כשבשלב הצ'ק אין תתבקשו לבחור תיק קמפינג אופנתי, שתכולתו מימיה עם רתמה לגב, פנס ראש, משקפת, והכי מטריד: תכשיר נגד יתושים. אבל אז יעמיסו אתכם על ג'יפ ספארי מדגם יוקרתי, שבתום טיפוס קצר, יפרוק אתכם ביער בו שובצו מבנים מלבניים מדורגים ומרהיבים, עשויים בטון חשוף עם טקסטורת עץ, שתכליתם אחת: צפייה בפוג'י. מכל זווית, בכל סיטואציה. מוויטרינת הענק שבחדר השינה, מהמרפסת הפתוחה, מחדר הרחצה. פוג'י זה עניין של מזל, אבל כאן ממקסמים סיכויים. באביב הוא כמעט ואינו חומק, ביתר העונות - זה אתם והמזל. פסגתו השטוחה והמושלגת מופיעה במלוא תפארתה, מעל אגם Kawaguchi, כמו במרחק נגיעה.

יפן
צילום: עומר שוברט

אחרי שיכרון הפסגות הראשוני חוזרים לשחק בקמפינג. החדרים מרהיבים ומפנקים, אבל גם מינימילסטיים. עם כל ציוד המחנאות שקיבלתם (ומעילי הסיירים שממתינים בארון), המטרה היא שתהיו בחוץ - וכמה שיותר. בשטחים המיוערים שבחוץ תמצאו תרגול מודרך של חטיבת עצים עם גרזן (שמלווה בהסבר כיצד לצלם את רגע הניתוץ בצורה אופטימלית), מדורה תמידית שבצדה שיפודי מרשמלו עם תוספות שוקולד מושחתות, ערסלים ושקי שינה מפונפנים, קולנוע שדה (עם סרטי שחור לבן להעצמת האפקט), עמדת הכנה עצמית של פנקייקים יפנים ספירליים ואוהל סיירים יפני מדוגם (גם הוא משמש בעיקר לצילומים). יש גם מסלולי הייקינג מסומנים וטיולי טבע מודרכים, כמו גם טיולים אופניים (כולל חשמליים).

ארוחת הערב מציעה חוויה של צלייה עצמית של חיות האזור. בערך. המדורה היא בעצם תנור הולנדי יוקרתי, הצלייה העצמית מודרכת ומבוקרת על ידי שף ומלצרית, וסינרי הטבחים שקיבלתם כנראה יישארו נקיים בתום השימוש. אבל בסוף, בנטרול רעשי הרקע: טעים. טעים מאוד אפילו. מתחילים בטרטר סוס המוגש עם חלמון ושורש ווסאבי טרי לגירוד עצמי, ממשיכים עם סלמון מעושן המוגש עם ביצי סלמון וקוגומי (ירק ההרים היפני הנהדר), מתקדמים לריזוטו עם פיסות חזיר פרא, ומגיעים לשיא עם בשר אייל אותו עליכם להקפיד לצלות ב-54 מעלות בדיוק. הכל מוגש בכלים מעוררי תיאבון של Snow Peak, מותג המחנאות והטיולים היפני.

הגלאמפינג מול הפוג'י
הגלאמפינג מול הפוג'יצילום: עומר שוברט

הבוקר, כיאה לקמפינג, מתחיל עם אור ראשון. ולמרות הפיתוי להישאר במיטה ולוותר על שייט קאנו באגם Kawaguchi, כדאי להקיץ. למרות ואולי בגלל הפער בין אורך ההסברים והוראות הבטיחות לבין השיט הרגוע באגם השטוח שלמרגלות הפוג'י.

ארוחת הבוקר מספרת את סיפורם של ה"גוריקי", היפנים ששימשו נושאי כלים עבור מטפסי הפוג'י, והיו מסתובבים בין ההרים כשעל גבם מתלי עץ בצורת ארונית. כעת נושאים עובדי המלון גרסה מודרנית ונוחה יותר של העניין. בתוכה ממתינה תיבת דיג מעץ, שבה קופסאות וצנצנות המכילות את  ארוחת הבוקר. ארוחת בוקר הררית, על בסיס מוצרי החוות הסמוכות. כמעט כמו בקמפינג: פשטידת ביצה, יוגורט, ירקות טריים, נקניקיית חזיר ולחם נהדר, שיצא מאותו תנור הולנדי של ארוחת הערב. למרות הנטייה המובנת לשקוע בנוף, אסור להשאיר את שאריות הארוחה על אדן המרפסת ללא השגחה. הנשרים החגים מעליך לא צריכים יותר מרגע קט של בהייה בפוג'י.

3. ועוד כמה עצירות חובה סביב הפוג'י

המוזיאון הפתוח של האקונה, למרות הרתיעה האוטומטית ממוזיאונים פתוחים שלרוב מתגלים כגני פסלים, שווה עצירה (שימו לב שהמתחם של פיקאסו בשיפוצים, למרות שהכניסה לג'ימבורי המרהיב עם רשתות הטיפוס התלויות מוגבלת לילדים); אחרי (או לפני) הראמן, הסובה והאודון, ביקור בפוג'י הוא הזדמנות להתוודע למרקי ה-Hoto המפורסמים של אזור Yamanashi, המבוססים על אטריות מבצק שלדמפלינגס. Kosaku Hoto  היא מסעדה פופולרית, תיירותית במידה, שמאפשרת לטעום את המסורת הזאת כהלכתה: מרק Hoto עם בשר דב; חוץ מזה, באזור אגם Kawaguchi אפשר לרדוף אחרי פריחת הדובדבן גם בשלהי מאי (ואפילו לתפוס).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ