טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לאכול אצל השף העירום: צהריים באיטלקית של ג'יימי אוליבר

האיטלקית של ג'יימי אוליבר בלונדון אמנם משדרת מגניבות ואווירה בלתי מחייבת, אך אפשר למצוא אוכל איטלקי טוב יותר קרוב לבית

תגובות

יש שפים שבונים את המוניטין שלהם על פרסונה שהם מאמצים לעצמם לא פחות ולעתים אפילו יותר - מאשר על יכולת הבישול שלהם. ג'יימי אוליבר, הבשלן הבריטי שהתפרסם בסדרת תוכניות הטלוויזיה "השף העירום", הוא ללא ספק אחד מהם. את הפרסונה שלו אפשר להגדיר כחצופה, צעירה, חיננית ועממית, ועם זאת קולית כמתחייב. המסעדה האיטלקית שפתח באזור קובנט גרדן שבלונדון, "האיטלקייה של ג'יימי", המשתייכת לרשת המונה סניפים בכל רחבי בריטניה ואף בסידני ובדובאי, מנסה בכל כוחותיה לשדר את אותם ערכים - עממיות, חוסר פוזה, חן ואוכל טעים במחירים נגישים, כפי שמצוטט מפי המאסטר והבעלים בעמוד הראשון של התפריט.באחת משבתות נובמבר אחר הצהריים, שעה שהמוני לונדונים ערכו את קניותיהם לקראת חג המולד, ביקשנו לשבת לארוחת צהריים מאוחרת באיטלקייה של ג'יימי. המארחת של המסעדה הצמידה לנו ביפר ופקדה עלינו להסתובב בין החנויות עד שירטוט, ואז לחזור אליה מיד. עשינו כמצוותה, ואמנם כעבור כ– 20 דקות הזדרזנו לחזור ולתפוס את מקומנו ליד אחד השולחנות המבוקשים של המסעדה רחבת הידיים. עממיות, חוסר פוזה, חן ואוכל טעים. "האיטלקייה של ג'יימי" (צילום: האתר הרשמי)המלצר החביב, שנראה כמנסה לשחזר את אותה גישה משוחררת וסחבקית של השף העירום, לקח מאתנו את הזמנות השתייה ונעלם לדי הרבה זמן. כשחזר עם המשקאות, כבר ידענו מה אנחנו רוצים וקיווינו שהפעם זה ייקח קצת פחות. למנה ראשונה הזמנו שני מגשי אנטיפסטי, אחד בשרי והשני צמחוני (כל אחד ב– 6.85 ליש" ט). המלצר חזר עם ארבע קופסאות שימורי עגבניות מתוצרת איטלקית והניח צמד קופסאות מול כל סועד, תוך שעיניו אומרות "תראו איזה שובבים אנחנו". על כל צמד קופסאות הניח את מגש האנטיפסטי. האנטיפסטי הבשרי כלל דגימות של סלמי, מורטדלה, פרושוטו, כדור מוצרלה קטן, פרוסונת של גבינת פקורינו מלווה בריבת צ'ילי, זית אחד גדול וירוק, כמה צלפים ענקיים וסלט קטן של גזרים, סלק ושומר. המגש השני הוגדר כצמחוני, וכלל את אותם מרכיבים, רק שבמקום הנקניקים הוגשו כמה פרוסות של חצילים וקישואים חרוכים בתנור. למנות עיקריות הזמנו סטייק סירלוין מבקר אנגוס ( 16.95 ליש" ט), שהגיע בלווית מחית תפוחי אדמה, ופנזרוטי פטריות בר ( 10.35 ליש" ט) - מעין רביולי גדול בצורת סהרונים, ממולא במחית פטריות פורצ'יני, פטריות יער, צ'ילי, ריקוטה וטימין. שתי המנות היו נעימות, אך לא יותר מכך, והסטייק אף סבל מתפלות מסוימת. המרכיב הטעים ביותר בארוחה היה פיסות הפולנטה המטוגנות שהזמנו כתוספת למנה העיקרית. בתפריט הן הוגדרו כ"צ'יפס פולנטה פריך" ( 3.45 ליש" ט), והיו אכן פריכות ומצוינות. נעים, אבל לא יותר מזה. האיטלקייה של אוליבר (צילום: האתר הרשמי)סיכמנו שזה מקום שישראלים בהחלט יכולים להרגיש בו בנוח, בגלל האווירה הבלתי רשמית והניסיון לשדר מגניבות וקוליות המוכרות לנו כל כך ממחוזותינו. מצד שני, כבר אכלנו באיטלקיות טובות יותר - גם קרוב לבית.חשבון, בבקשה ההצעה: ראשונות ב 3-9 ליש"ט, עיקריות ב 10-17 ליש"ט. טוב לביזנס: אם המארחים הציעו, מי אתם שתסרבו. בשולחנות הסמוכים: משפחות באווירת סופ"ש.יתרון יחסי: מיקום מרכזי. מישהו מטפל בך: במבטא בריטי הכל נשמע מנומס יותר.

» Jamie’s Italian - כתובת: 12 Upper St Martin's Ln, Westminster, London WC2H 9FB, UK, טלפון: 44.20.3326.6390+, אתר רשמי: www.jamieoliver.com/italian

*#