הרבה יותר מפיש אנד צ'יפס: האוכל הכי אותנטי בלונדון

לצד מסעדות מעונבות ופאבים מקומיים, בלונדון תמצאו מסעדות קטנות ודוכנים שמציעים טעימות קולינריות מכל העולם ובמחירים שפויים. לטעום מכל העולמות, הגרסה הלונדונית

אושרת יקותיאל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מנה של פיש אנד צ'יפס
אושרת יקותיאל

אם תשאלו לונדוני מהו אוכל אנגלי, הגיוני שישיב לכם: צלי בשר של יום ראשון, פאי למיניהם ופיש אנד צ'יפס. אם תתעקשו, כנאה שגם תשמעו תשובות כמו קארי וצ'יקן טיקה. הממשלה הבריטית אמנם החליטה לאחרונה להחמיר את חוקי ההגירה, אבל כשמדובר באוכל - הלונדונים הוכיחו שהם יותר ממוכנים לפתוח את שעריהם למטבחים אחרים ולטעמים חדשים.אבל בעיר המהגרים הרב-תרבותית, שברחובותיה תשמעו עשרות שפות בו-זמנית, כל מושג אוכל הרחוב או "ג'אנק פוד מקומי" אם תרצו, די מעורפל. בלונדון לא כל כך אוכלים ברחוב. אוכלים במשרד, אוכלים בפאב או לא אוכלים בכלל (מלבד מה שנקרא "ארוחת נוזלים"), אבל הצורך הישראלי או הים תיכוני לאכול בכל מקום ושעה, לא קיים בעיר. מי שבאמת רוצה להכיר את לונדון ומעוניין לספוג את האנרגיה האמיתית והאורבנית שלה, לטוב ולרע, מוטב שיסתובב קצת באזוריה הפחות מתויירים של העיר או לפחות לא יהסס לעקוב אחר חבורה של אנגלים שתויים למסעדה או בית אוכל פחות נוצץ שאינו מופיע במדריך. קיבצנו עבורכם מאכלים מכל העולם שהפכו לונדוניים לא פחות מהמוניות השחורות והלונדון איי.

קבב - הג'אנק פוד הלילי האולטימטיבי

כל מה שבא על שיפוד, ולא מה שאנחנו הישראלים מכנים "קבב". מקומות המוכרים "דונר קבב" (שווארמה) או "שיש קבב" (שיפוד של עוף או בקר) ניתן למצוא בהמוניהם ברחבי העיר והם פתוחים עד השעות הקטנות של הלילה, מצריך נדיר בעיר שהולכת לישון מאוד מוקדם. מי שאחראי לתופעה הזו הנם המהגרים הטורקים והערבים שהשכילו להבין את כוחה של הפיתה ברגעים של רעב פתאמי. כמצופה, יש בלונדון קבביות טובות יותר ופחות (ויותר מהפחות), אבל אם יודעים לאן ללכת, זה בהחלט שווה ביקור (לא לבעלי קיבה רגישה)

מסעדת מרתון מציעה אוכל לבליינים רעבים, באחד ממרכזי הבילוי של העיר - קמדן. בסופי שבוע המקום מפוצץ ופתוח עד ארבע בבוקר ובדרך כלל יש שם הופעות הזויות של מוזיקאי כושל ונחמד הדומה לג'וני קאש ומוכר לרבים גם מהרכבת התחתית.

» Marathon Restaurant - כתובת:  Chalk Farm Road 87, NW1 8AR

גר'ק צ'יקן – אוכל הפסטיבלים שהפך לשם דבר

התרומה הקריבית והמוצלחת מאוד לאוכל לונדוני. הגר'ק צ'יקן (Jerk Chicken), שהחל את דרכו הלונדונית בקרנבל הקריבי המפורסם והענק הנערך מדי קיץ בנוטינג היל, הפך למאכל מוכר לא רק בכל פסטיבל שמכבד את עצמו ובשכונות אפרו-קריביות כמו בריקסטון (Brixton), אלא בכל לונדון ואפילו בסוהו – המרכז הקולינרי הממוסד של העיר. ה-Jerk הנה תערובות תבלינים חריפה מאוד, הכוללת פלפלוני צ'ילי קטנים ומאוד חריפים ותבלינים יבשים אחרים (טימין, שום, קינמון, ציפורן ועוד). העוף נמרח ומושרה היטב בתערובת לפני נצלה על גריל פחמים. המקום האותנטי ביותר, כאמור, לאכול את התענוג הזה נמצא בשוק בריקסטון, אבל גם בסוהו יש מקום לא רע בשם "ג'רק סיטי". תמצאו שם אוכל קריבי שונה, כולל קארי טרינידדי מעולה. המקום פתוח כל היום עד 11 בלילה והחוויה הקריבית תעלה לכם פחות מעשרה פאונד לאדם.

» Jerk City - כתובת: Wardour Street 189, London, W1F 8ZD

וייטנאמי, קוריאני, תאילנדי ומה שביניהם

בלונדון לא קיים המושג "אוכל אסיאתי" - יש אוכל סיני, וייטנאמי, קוריאני, תאילנדי ולכל אחד מהם יש את האזור והכבוד שלו. כמו כל עיר קוסמופוליטית גדולה, אוכל סיני הוא טייק אווי פופולרי במיוחד ומגיע בטווחי מחירים שונים ואף מגוחכים. לא מומלץ לאכול ארוחה סינית מלאה ב- 5 פאונד, לא אם אתם אוהבים את עצמכם. אבל כדאי ללכת לצ'יינה טאון ולאכול אוכל סיני טוב (ועדיין זול), ובמיוחד דים סאם בימי ראשון בבוקר. נסו את Imperial China, או שתסמכו על החושים שלכם ותכנסו לכל מקום שבו אוכלים בעיקר סינים (כתבות: 25A Lisle Street London WC2H 7BA25).

המטבח הוייטנאמי הוא אחד המטבחים המוצלחים במזרח - הוא קל יחסית ומרענן לצד חריף ומפתיע. בשורדיץ' (Shoreditch), השכונה הכי מגניבה ומעניינת במזרח העיר - שבה כדאי לבקר בכל מקרה, יש רחוב עם רצף של עשרות מסעדות וייטנאמיות אותנטיות הומות, שרובן גם BYO – מה שאומר שניתן וצריך (אם רוצים לשתות) להביא את האלכוהול, כולל הבירות בעצמכם.

» הכי מוצלחת וטעימה בכל קנה מידה היא Mien Tay (כתובת: 122 Kingsland Road, E2 8DP).

» פחות טעימה אבל יותר פשוטה והמונית Song Que (כתובת: 134 Kingsland Road,  E2 8DY).

פיש אנד צ'יפס - הזיווג המושלם

בניגוד לדעה הרווחת אצל הרבה אנשים, אין בלונדון המוני דוכנים או עגלות ברחוב המוכרים פיש אנד צ'יפס בנייר עיתון. עם זאת, מנת הדגל הבריטית עדיין פופולרית ביותר בכל הפאבים, בין אם הם מתפארים באוכל מתוחכם יותר או פחות. פיש אנד צ'יפס טוב באמת, מדג טרי, תפוחי אדמה חתוכים ביד ובלילה לא שמנה מדי - כמו שתמצאו אצל "ג'ורג" ברחוב פורטובלו הוא אחד הדברים הטעימים והמשמחים שיש. George's Portobello Fish bar הוא אחד ממוסדות הפיש אנד צ'יפס הוותיקים והמוערכים בלונדון. יש בו כמה סוגים של דגים טריים שמהם ניתן לבחור, צ'יפס שמנמנים ו-mushy peas, תוספת חובה לצד המאכל הלאומי (מעין מחית אפונה). אל תהססו ותתבלו את הכל בחומץ.

» George's Portobello Fish bar - כתובת: 329 Portobello Road, W10 5SA

בייגל עם בשר כבוש - המוסד היהודי

מזרח לונדון ובכלל זה בריק ליין (Brick Lane) - שהוא אחד הרחובות הטרנדיים בלונדון וככל הנראה אחד המעורבים תרבותית בעולם - היה בעבר מרכז יהודי-אשכנזי פורה. אחד השרידים המעטים שנותרו לעבר זה היא דווקא מאפיית בייגלס, המגישה בייגל עם בשר כבוש (Salt beef) וחרדל חריף מאוד (יש גם בייגל עם סלמון וגבינת שמנת, למי שמעדיף). המקום פתוח 24 שעות ביממה, 7 בימים בשבוע, ונדיר שאין שם תור שנמשך מחוץ לחנות הקטנה. תענוג צרוף שכבר מזמן הפך למקום שמוכר לכל לונדוני אמיתי.

» Beigel Bake - כתבות: 159 Brick Lane, E1 6S.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ