אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שמן, הביאו שמן: הפיש אנד צ'יפס הכי טובים בלונדון

נתחי דג פריכים ועסיסיים, צ'יפס טרי ועב כרס, מלפפון חמוץ בטעם ביתי ונייר עיתון ספוג בשמן - מה עוד צריך תייר בלונדון? המקומות הכי מומלצים לזנוח את הדיאטה ולהרגיש כמו אנגלי אמיתי

תגובות
אף מילה על דיאטה. פיש אנד צ'יפס
Vadim Zakirov | Dreamstime.com

כל מדינה בעולם מתגאה במנה של אוכל מהיר, שתושביה פשוט לא יכולים בלעדיו. לנו יש פלאפל, הבלגים זוללים וופל, לגרמנים יש נקניקיות, לצרפתים את הקרפ ובאנגליה זהו הפיש אנד צ'יפס. למי שעוד לא נתקל בתענוג, בואו לגלות אוכל מהיר, טעים ולמרבה ההפתעה, גם איכותי. 

גם במקור, הפיש אנד צ'יפס היה אוכל מהיר בכל מובן המילה, כזה שהפועלים היו לוקחים איתם בתוך נייר עיתון ואוכלים בהליכה בדרך חזרה למפעל. המהפכה התעשייתית הביאה איתה פיתוח מאסיבי של מערכת הרכבות, וכך מכל קצוות האי הבריטי הגיעו דגים טריים, שהיו צריכים להיות מוכנים במהירות ולהוות ארוחת צהרים משביעה. דוכן הפיש אנד צ'יפס הרשמי נפתח בלונדון בשנת 1860 וזאת לאחר שהצ'יפס הפך גם הוא למנה אהובה, עד כדי שזכה לאזכור מחמיא אפילו בספריו של דיקנס. הצ'יפ שופ (Chip Shop), בסלנג המקומי, הוא שכלול של אותו דוכן, למכונה משומנת תרתי משמע. שני הרכיבים המרכזיים הם חמאה ושמן, ובניהם שוחים שם גם דג וצ'יפס - כך שאם דמיינתם לעצמכם ארוחת בריאות, אתם יכולים לשכוח מזה. עם זאת, קיימות מסעדות מקומיות אשר מייצרות גרסה מזינה ואיכותית יותר ונותנות מעין טוויסט יוקרתי למנה המסורתית.

פיש אנד צ'יפס של מעמד הפועלים 

דוכני הצ'יפי או הצ'יפר, כפי שהם נקראים כיום, נדחקו מעט בעשורים האחרונים לטובת הקבב שופ, מעין שווארמיה שהביאו איתם המהגרים המוסלמים אל העיר. אף על פי כן, הם עדיין מחזיקים בקהל מעריצים נאמן ובמכירות היסטריות שמגיעות למעל 225 מיליון מנות בשנה. לכאן מגיעים הבריטים לארוחת צהרים משביעה וזולה או אחרי לילה רווי אלכוהול, בכדי להספיג את יגונם במנה מלאת כל טוב. הנה כמה מן המקומות המומלצים ביותר בעיר.

Masters Super Fish הוא אולי המקום האנגלי ביותר מכולם. זוהי מעין מסעדת פועלים עם אוכל אותנטי וטרי, שלמרות הפופולריות הצליחה להישאר צנועה וחסרת יומרנות לחלוטין. אל תיבהלו מהמראה החיצוני המעט מוזנח והצוות שכבר שכח איך לחייך - המנות מצוינות, משתלמות ומאוד טעימות. אולי כמחווה לימי הצנע, מוגשים לצד הדג הפריך והצ'יפס העבה-עבה גם בצל קלוף ומלפפון חמוץ תוצרת בית.

כתובת: 191 Waterloo Rd SE1 8UX; שעות פתיחה: שני-שבת 15:00-12:00, 22:30-17:00, סגור בראשון.

הסניף של Poppies בקמדן טאון מזכיר במידה רבה דיינר אמריקאי נוסטלגי ובו ההרגשה הידידותית, המשפחתית אפילו, היא חלק מהקסם. הדגים טריים ומוגשים בתוספת צ'יפס ואפונה מעוכה, עוד תוספת בריטית עתיקה. אם לקחתם לדרך תקבלו את המנה על מצע עיתון, בדיוק כמו בימים הטובים, ואם בחרתם לשבת, בואו בשעות הערב ותזכו גם להופעה של להקה מקומית.

כתובת: 30 Hawley Crescent NW1 8NP; שעות פתיחה: כל יום 23:00-11:00.

מוסד ידוע נוסף הוא Kerbisher & Malt בשפרד'ס בוש, אשר מנת הדגל שלו נבחרה מספר פעמים לטובה ביותר בכל הממלכה. שולחנות העץ וכיסאות המתכת לא נועדו לאכלס סועדים לארוחה מתמשכת, אך האווירה בהחלט מזמינה. המחיר מזמין גם הוא ומתחיל ב- £4 למנה עיקרית. רוטב הטרטר המצוין והגוואקמולי הן תוספות מבורכות, וגם מנת הקלאמרי מומלצת ביותר, במיוחד למי שצרבת היא לא בעיה עבורו.

כתובת: 164 Shepherds Bush Road W6 7PB; שעות פתיחה: כל יום 21:00-12:00, סגור בשני.

The Fishbone הסמוך לריג'נט פארק היה ידוע בעבר ליודעי ח"ן בלבד, אך הצליח בשנים האחרונות לפרוץ אל התודעה הקולקטיבית. העיצוב האקלקטי מורכב מקירות בצבע בורדו, ציורים של דגים עם כיתוב ביפנית, נורות צבעוניות ועוד המון דברים לא ממש קשורים. זה לא מפריע לשירות להיות אדיב במיוחד וגם איכות המזון מדברת בעד עצמה ומושכת לכאן קהל קבוע ונאמן. מנת הדג בגריל תזכיר לכם טעמים נשכחים של מסעדה ביפו העתיקה ויש גם חומוס עם פיתה, למקרה שממש התגעגעתם הביתה. הנועזים יזמינו גם פיש קייק (בתרגום חופשי: עוגת דג), מנה בעלת טעם נרכש ואחת האהובות ביותר על המקומיים (קצת כמו הגפילטע פיש שלנו?).

כתובת: W1T 6NF 82 Cleveland Street; שעות פתיחה: שני-שישי 22:00-11:30, שבת 22:00-16:00.

סגנון קצת יותר יוקרתי ומעודן תמצאו ברשת fish! kitchen ולה 4 סניפים ברחבי העיר, שלוש מסעדות ודוכן טייק-אווי אחד בבורו-מארקט (Borough Market). המסעדות מתהדרות בעיצוב מודרני ומושקע, ומלבד המנה המקורית מוגש כאן מבחר גדול של פירות ים בסגנונות שונים (נגיד, עטופים בבייקון) וגם ארוחות בוקר ובראנץ' מפנקות (חמישי-שבת). לקינוח הזמינו טופי פודינג ולא תצטערו.

כתובת: 58 Coombe Road  KT2 7AF; שעות פתיחה: שלישי-שבת 22:00-12:00.

Olley's המתוקה גם היא מציעה מזון קצת פחות מהיר וקצת יותר איכותי. במסעדה, שכולה אבן ועץ, מבחר עצום של סוגי דגים ותוספות ובימים שני ושלישי המקום מציע מנות נטולות גלוטן. בשעות הצהרים כדאי להזמין את מנת הצדפות והצ'יפס שתתקשו לסיים, במחיר משתלם של £5.5, ולא לשכוח לקנח במנה אחרונה ולטעום גם מיין הבית. לכשנאמר - אחר צהרים של פורענות.

כתובת: 65-69 Norwood Road SE24 9AA; שעות פתיחה: כל יום 15:00-12:30, 22:00-17:00, בשני רק אחה"צ.

הסיבה שהמסעדה הקטנה של Fisher’s נחשבת לאחת המצליחות בעיר היא ללא ספק הדגש על מרכיבים איכותיים וטריים. עם זאת, הקרבה לאצטדיון הבית של מועדון הכדורגל פולהאם כנראה לא הזיקה ובין אם ניצחו או הפסידו, האוהדים מסיימים כל משחק עם צלחת מלאה. כבר משנות ה-80 מתבשלים כאן מטעמים בתוך שמן עמוק, אך כיום תוכלו לבחור גם באופציה הבריאה יותר של דג מאודה. מבצע משתלם למגיעים בין השעות 18:30-12:00 מציע דג קוד קטן, צ'יפס ושתייה בעלות של 7.95 £ בלבד ובאותו מחיר ובכל שעה, תוכלו לבחור גם במנת חזה עוף מוצלחת עם צ'יפס וסלט.

כתובת: 19 Fulham High Street SW6 3JH; כל יום 15:00-12:00, 23:00-17:30.

הדס חיימוב היא תושבת לונדון ובעלת האתר לונדון מחכה לי – המדריך המלא לכל האטרקציות הגדולות והסודות הקטנים של העיר - www.facebook.com/Londonwaits

*#