לאכול כמו המקומיים: המסעדות המשתלמות בלונדון - מסעדות וברים בלונדון - הארץ

לאכול כמו המקומיים: המסעדות המשתלמות בלונדון

המדריך הקולינרי השלם לכל מי שמגיעים ללונדון ורוצים לחוות את אחת מבירות הקולינריה של העולם מבלי להיקלע לקלישאות של תיירים ובלי פיש אנד צ'יפס. והפעם: המסעדות המשתלמות, בתקציב בינוני או זול, שעדיין אפשר לאכול בהן אוכל מצוין

עומר לוגסי
Wright Brothers
עומר לוגסי

הפרק הקודם במסע שלנו בלונדון התמקד בשווקים הטעימים והאהובים על המקומיים. אחרי שהוכחנו שיש חיים חוץ מבורו-מרקט, מצאנו שווקים צבעוניים ומגוונים שיש ללונדון להציע ודגמנו את אוכל הרחוב הכי טעים בבירת בריטניה, הגיע הזמן לדבר על המסעדות המעולות (והלא יקרות) שיש לה להציע.

דיפ אנד פליפ לונדון

ראשית, כיאה לבירה קולינרית עולמית - בלונדון מבחר אין סופי של מסעדות שמתאימות לכל טעם, כיס וקהל יעד. ממסעדות יוקרה כבדות ראש ומכוכבות מישלן ועד למסעדות פועלים פשוטות שקיימות בשביל מהגרים שמתגעגעים ל"אוכל של הבית". בפרק הנוכחי נערוך היכרות עם כמה מהמסעדות האהובות עלי (ועל לא מעט חובבי אוכל) בעיר, שמתאימות למי שמחפשים לאכול טוב מבלי לקרוע את הכיס, למשכן את הארנק או ליפול לקלישאות תיירותיות. אז הנה כמה מהמסעדות המשתלמות בלונדון:

Siam Secret

Siam Secret

מהמסעדות התאילנדיות היחידות בלונדון שבאמת לא מנסה להתחנף לטעם המערבי/האנגלי ומצליחה לשמור על אותנטיות ועל מנות כמו בתאילנד. אפשר להרגיש את זה כבר באווירה – סיאם סיקרט היא לא "תאילנדית מודרנית" או "הייטקיסטית", ופונה לקהל של תאילנדים שמתגעגעים לאוכל ביתי. יש כאן כמה מנות מעולות, למשל מנת הפתיחה של אננס עם כדורי חזיר ואגוזים, או סום טאם עם סרטן בקליפה רכה, וגולת הכותרת – מרק ה-Nam Tok העשיר, מרק בקר (או חזיר) עמוק וארומטי שקשה מאוד למצוא מחוץ לגבולות תאילנד.

כתובת: 5A Hogarth Rd, Earl’s Court, SW5 0QT

קהל היעד: חובבי אוכל תאילנדי אמיתי ולא מתחנף לטעם המערבי. 

Inko Nito

Inko Nito

מסעדה יפנית עם השפעות קוריאניות ודגש על גריל יפני (רובטה) וכמובן דגים, שמחזיקה סניף בסוהו בלונדון וסניף בלוס אנג'לס. מדובר באחת המסעדות המשתלמות בעיר, ואפשר למצוא כאן אוכל מצוין (והמחירים, הו המחירים). אחד מהטבחים כאן הוא אורן קינג, ישראלי מוכשר שעבד כבר בכמה מהמסעדות הטובות בלונדון כמו Roka ו-Dinner by Heston. בין המנות המומלצות שכדאי לאכול כאן: סשימי ילוטייל, לחיים נימוחות של בקר, רצועות סינטה על מצע שבבי צ׳יפס קריספי, מח עצם עם טוסטונים, ניגאקי (שילוב של נגירי ומאקי) של טונה וקוויאר, צלעות טלה עם סלסה ויוגורט, מוצ׳י נהדר, קוקטיילים מעניינים ועוד.

כתובת: 55 Broadwick St, Soho W1F 9QS

פרטים נוספים באתר המסעדה

קהל היעד: מי שמחפשים חוויה יפנית-קוריאנית במחיר משתלם. 

Barrafina

Barrafina

טאפאס-בר ספרדי עם ארבעה סניפים במרכז לונדון. לסניף ב- Dean St בסוהו יש אפילו כוכב מישלן. כיאה לטאפאס בר, המנות כאן קטנות (והמחירים נוחים), האווירה שמחה וכדאי לחלוק ולהתנסות בכמה מהמנות המעניינות. שימו לב שהתפריט משתנה לפעמים לפי עונות וגם לפי הסניפים השונים. מרבית המנות בבארפינה טעימות ומיוחדות, ומומלץ לדגום כמה שיותר ממה שמגיע מהים או היבשה. בין השאר שווה לטעום את ה-Ox Tail (זנב שור בקציפה של שמנת ותפוחי אדמה), את התמנון הצלוי, את החמון איבריקו (איך לא), את בשר הפרה המבוגרת שמגיע עם פלפלי פדרון לא חריפים, שלו בגריל, אגסים ביין, ומי יודע איזה עוד הפתעות וספיישלים יהיו כשתגיעו אליה.

כתובת: 26-27 Dean St, Soho W1D 3LL

תפריטים, מחירים ושעות פעילות באתר המסעדה

קהל היעד: מי שבכל זאת רוצה לאכול במסעדה מכוכבת מישלן שהיא גם טאפאס בר ספרדי עטור פרסים.

Andina

Andina

מסעדה פרואנית (יש שיגידו "פרוביאנית") שהיא חלק מגל מתמשך של מסעדות שמביאות את המטבח המרתק והמגוון מפרו ללונדון. כיאה למטבח פרואני, יש כאן מנות של סביצ׳ה, הרבה ירקות וצבעים, פירות ים, בשר וכמובן קוקטיילים ברמת חמיצות שנעה בין חמוץ לאללה לחמוץ פחד. כדאי לנסות כאן בין השאר סביצ׳ה לברק עם "דובדבן היהודים" (גולדן ברי), אננס כבוש ואבוקדו, תמנון צלוי עם מחית לוקומה ודבש פרואני, לחי חזיר בבישול איטי עם בוטנים, סטייק פילה עם פירה מתובל ובצל כבוש ועוד. מחיר המנות נע בין 4-14 פאונד

כתובת: 1 Redchurch St., Hackney, E2 7DJ

סניפים ושעות פעילות באתר המסעדה

קהל יעד: מי שטרם טעם וסקרן לגבי המטבח הפרואני ומי שכבר עושים כבוד למטבח הזה. 

Eat-Aroi Cafe

Eat-Aroi Cafe

עוד מסעדה תאילנדית אותנטית וזולה שנמצאת קצת מחוץ למרכז (נמצאת ליד תחנת West Kensington על הקו הירוק של הטיוב – District Line) אבל לגמרי שווה את ההגעה למי שמחפש אוכל רחוב תאילנדי אמיתי. התפריט כאן גדול מאוד, מה שמבטיח מגוון של מנות קטנות וגדולות, הרבה פירות ים, דגים, אטריות וכמובן אורז, אבל הדבר המיוחד כאן הוא מבחר המרקים מבוססי האטריות (Noodle Soup) בעלי ציר עשיר, שקשה מאוד (מאוד!) למצוא מחוץ לתאילנד עצמה, למשל Gua tew, מרק בבישול ארוך של בקר, חזיר או ברווז (הברווז לא בתפריט אבל כדאי להתעקש עליו – לא תצטערו) עם חמשת התבלינים (five spice), נבטים, כוסברה ובצל ירוק – מנה שכשלעצמה מעיפה את בלוטות הטעם לביקור קולינרי בדוכנים הארומטיים של בנגקוק.

כתובת: 100 North End Rd, Hammersmith W14 9EX

לאתר המסעדה

קהל יעד: מי שמחפש קצת תאילנד בלונדון. 

Blues Kitchen

Blues Kitchen

בלוז קיטשן, אפשר כבר להסיק משמו, הוא שילוב של מסעדה ובר עם מועדון הופעות מושקע בעל שלושה סניפים ברחבי לונדון: שורדיץ׳, קמדן והסניף הטוב מכולם לדעתי – בבריקסטון, בסגנון אמריקאי-דרומי, עם בשרים מעושנים, המון אלכוהול (מבחר הוויסקי האמריקאי הגדול ביותר בלונדון), עיצוב משגע ומוזיקת רקע תואמת, כשאין הופעות חיות בערבים. לא לפספס את מנת הפתיחה של נגיסי ה-Ox Cheeks הממכרים, את המק אנד צ׳יז והכי חשוב - את צלעות הבקר (ג׳מבו שורט ריב) הנימוחות, שעוברות עישון של 12 שעות ואין להגדיר אלא כנמסות בפה. גם מבחינת משקאות הבלוז קיטשן לא פראיירים: מלבד אוסף הוויסקי המרשים יש כאן גם עשרות קוקטיילים, רובם מבוססי וויסקי, אבל לא רק.

ל׳בלוז קיטשן׳ שלושה סניפים. סניף בריקסטון – 40 Acre Ln, Brixton, SW2 5SP

לאתר המסעדה

קהל יעד: אוהבי מטבח אמריקאי-דרומי משולב במוזיקה ולא מעט אלכוהול. 

Wright Brothers

Wright Brothers

חובבי פירות הים ישמחו לגלות את Wright Bros, סוחרי פירות ים ודגים שפתחו כבר חמש מסעדות ברחבי לונדון. לכל מסעדה האופי שלה, אווירה קצת אחרת, אבל מכנה משותף זהה: הטריות, הצבעים, המחירים ההוגנים ומגשי הענק, שכיף לחלוק עם עוד כמה משוגעים לדבר. בכל אחת מחמש המסעדות מבחר מרשים של אוייסטרים, דגים, סרטנים ולובסטרים ואם מוסיפים לזה קוקטיילים, נשנושים שהולכים טוב עם אלכוהול מדובר בעסקת חבילה מוצלחת מאוד. הסניף שאהוב עלי במיוחד הוא זה שבשוק ספיטלפילדס, עם צוות עובדים ידידותי ומסביר פנים וספיישלים שמגיעים מדי פעם היישר מחופי אנגליה. כדאי לדעת ולבדוק מראש היכן נערכות סדנאות שקשורות בפירות ים, פיצוח לובסטרים, קילוף אוייסטרים וכדומה. זה שווה את זה.

ל-Wright Brothers חמישה סניפים: בשוק Borough, בשוק Spitalfields, בסוהו, ב-Battersea וב-South Kensington

פרטים נוספים באתר המסעדה

קהל יעד: מי שמחפש חגיגת פירות ים משתלמת במיוחד.

Big Easy

Big Easy

מהמקומות הכיפיים והמשתלמים לשבת בהם, לזלול ולשתות. בביג איזי (שנקראת על שם העיר ניו אורלינס ומציגה אווירה תואמת), תמצאו בעיקר בשרים ופירות ים בסגנון אמריקאי-דרומי, לובסטרים בזול, סטייקים, צלעות ועוד. לטעמי, השיחוק האמיתי כאן, מלבד התפריט המגוון והאווירה, הוא הספיישלים היומיים: בכל יום יש כאן מבצע משתלם אחר, למשל בימי שני יש את ה-Big Pig Gig, ארוחת "אכול כפי יכולתך" של בשרים מהגריל ב-20 פאונד לאדם בלבד, כולל שתי כוסות בירה. בימי שלישי יש כאן את ה-Shrimp Tuesdays, ארוחה של מנות שרימפס ללא הגבלה וקוקטיילים. בסופו שבוע יש בראנצ'ים שכוללים אלכוהול ללא הגבלה ב-29.5 פאונד בלבד.

ל-Big Easy שלושה סניפים – בקובנט גארדן, בקנארי וורף ובצ׳לסי

לתפריט, שעות פעילות וכתובות באתר המסעדה

קהל יעד: חובבי המטבח אמריקאי בדגש על ניו אורלינס וכל מי שאוהב מנות גדולות.

Lahpet

Lahpet

אוכל בורמזי כבר ניסיתם? Lahpet ("עלה תה" בבורמזית) היא מחלוצות המטבח הבורמזי בלונדון, אוכל שיהיה הוגן לתארו כמעין שילוב של אוכל תאילנדי והודי (שתי המדינות הגדולות משני צדדיה של בורמה, או בשמה העדכני: מיאנמר). לצד דגים, פירות ים ומנות בקארי, אחת המנות המיוחדות כאן הוא סלט עלי התה – סלט מרענן שמבוסס על עלי תה ירוק כבושים, כרוב, עגבניות, בוטנים גמדיים, פול קלוי, שומשום ומיקס של שמנים מעניינים, כולל שמן תה ירוק, ושרימפס מיובשים (למי שרוצה). גם הקוקטיילים כאן הם בהשראת המטבח הבורמזי, עם למונגראס, ג'ינג'ר, ליים ועוד.

כתובת: 58 Bethnal Green Rd., Shoreditch, E1 6JW

לאתר המסעדה

קהל יעד: למי שמאס מתאילנדי וטרם ניסה אוכל בורמזי כיפי ובמחירים נוחים.

Shoryu / Kanada-Ya

Shoryu / Kanada-Ya

טרנד הראמן ממשיך לשגע את העולם, וישראלים רבים שמגיעים ללונדון שואלים באופן קבוע: "איפה יש ראמן טוב בלונדון?" הנה התשובה: יש המון ראמניות טובות בלונדון, ואפילו רשתות-ראמן לא רעות בכלל. הנה שתיים מהמוצלחות שבהן, ששומרות על יציבות כבר מספר שנים ומגישות מרקי אטריות יפנים עם צירים עשירים, לצד קלאסיקות יפניות נוספות. ב-Kanada-Ya תמצאו מרקי ראמן מבוססי ציר שבושל כ-18 שעות, ותוספות מפתיעות כמו מחית כמהין, סוגי אטריות שונים, פטריות מגוונות ועוד. ב-Shoryu מבשלים את ציר עצמות החזיר שלהם כ-12 שעות ומתמחים בסוג של ראמן שנקרא Hakata, עם טעם קצת יותר בולט בגזרת השום. אפרופו מרקים אסיאתיים, בהזדמנות הזו שווה לציין גם את רשת המסעדות הפן-אסיאתיות "Banana Tree", שאמנם קצת ירדה ברמה בשנה האחרונה, אבל מרק הלקסה המלזי שלהם הוא עדיין מהדברים הטעימים ביותר שאפשר להתענג עליהם בלונדון.

ל-Shoryu יש שמונה סניפים ברחבי לונדון, וסניפים גם במנצ׳סטר ובאוקספורד

ל-Kanada-Ya סניפים בפיקדילי, קובנט גרדן ואנג'ל

ל-Banana Tree תשעה סניפים בלונדון וברחבי אנגליה

קהל היעד: אנשים שלא יכולים בלי ראמן בטיול שלהם.

Dip N Flip

Dip N Flip

ונסיים עם קצת שחיתות נלוזה: דיפ אנד פליפ היא מיני רשת של ארבע מסעדות בדרום לונדון, שמתמחה בכריכים מושחתים והמבורגרים נוטפי שומן, שהמוטיב החוזר כאן הוא שלצד הכריכים המשוגעים מגיעה מעין אמבטיית גרייבי (רוטב מבוסס ציר בקר) לטבילה. בגזרת הכריכים יש רוסט של כבש בבישול איטי, רוסט ביף, עוף ומגוון רטבים. בגזרת ההמבורגרים יש בקר וכבש עם הרבה תוספות מושחתות שאפשר להוסיף, וחשוב לזכור את טקס ההטבלה הנלווה כמובן. מעבר לזה, בדיפ אנד פליפ מתמחים בשייקים אלכוהוליים שונים (למשל בננה-קולדה, בייליס-עוגת גבינה או אוראו וקלואה) וכמובן, איך לא, בקוקטיילים.

לדיפ אנד פליפ ארבעה סניפים בדרום לונדון: בריקסטון, ווימבלדון, באטרסי ו-Tooting.

מידע על הסניפים והתפריט באתר המסעדה

קהל יעד: מי שלא מפחד מהמבורגרים מושחתים וטבילה באמבט גרייבי.

______

עומר לוגסי מתגורר בלונדון, מדריך טיולי האוכל "רעבים בלונדון". באתר שלו "לונדוניסט" מידע מפורט, מפות וטיפים לנוסעים ללונדון.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ