אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הטאפאס בר הכי טובים במדריד

שרימפס בגריל על טוסט, טארט בצק עלים ממולא באבוקדו, עגבניות ירוקות מטוגנות עם גבינת עיזים ובייגל ענק עם חזיר וסלמון: עשרת המקומות הטובים ביותר לדגום טאפאס בבירה הספרדית

תגובות
ביתם של חלק מהטאפאס בר המיתולוגיים של מדריד- רחוב קאווה באחה
Maximoangel | Dreamstime.com

השפים היצירתיים ביותר של מדריד הרימו את הכפפה - ומנסים להמציא מחדש את הטאפאס המוכר. טעמים מכל רחבי העולם יובאו לבירה הספרדית על מנת לספק למאכלים המסורתיים נגיעה מודרנית.

» מה להזמין במסעדת טאפאס ספרדית? חלק א'
» מה להזמין במסעדת טאפאס ספרדית? חלק ב'

בלב הקאווה באחה (Cava Baja) - רחוב שהוא ביתם של חלק מהטאפאס בר המתולוגיים של מדריד - פתחו לפני מספר שנים פאבלו, חאבי וחוסה בר מסביר פנים שנקרא קאסה לוקאס (Casa Lucas). תוכניתם היתה להגיש קוסינה קריאטיבה דה מרקדו (cocina creativa de Mercado) -  מאכלים מקוריים, העשויים מהמרכיבים האיכותיים ביותר שנמכרים בשוק הקרוב - תוך כדי שימוש בטכניקות ומתכונים מרחבי העולם. היה זה חידוש מרענן במדריד, בה קל להשתעמם מתפוחי האדמה החריפים (ptatas bravas) הנמצאים בכל מקום, מהאנשובי בחומץ (boquerones en vinagre) ומקציצות בשר חזיר (croquetas de jamon). קאסה לוקאס בהחלט הקדים את זמנו – 12 שנים לקח לטאפאס ברים נוספים ללכת בעקבותיו. הקוסינה קריאטיבה נחשב עכשיו לצעקה האחרונה במטבחי מדריד, ומחוז הלה-לטינה (La Latina), במיוחד אזור הקאווה באחה, הוא הקדירה בה מבעבע הטרנד. למשל, בתפריט של קאסה לוקאס ניתן היום למצוא קנלוני שחור תוצרת בית, ממולא בפירות ים וירקות בקארי, עם קסו פרסקו (queso fresco, סוג של גבינה ספרדית פריכה, המזכירה גבינת פטה (ב- 12€). בבר-מסעדה-מועדון קוקטיילים "לה מוסה לטינה" (La Musa Latina) הסמוך, יכולים ההרפתקנים לסעוד את ליבם באנקה דה ראנה מרינדס (anca de rana marinadas) שהם רגלי צפרדע מושרות בסויה, ליים וג'ינג'ר.

קציצות בשר החזיר המפורסמות - קרוקט דה חמון
\ Carolborreda | Dreamstime.com

צפון לה לטינה הוא אזור נוסף בו תוכלו להתנסות במגמה. ב"קאיה סן מטאו" (Calle San Mateo), הנמצא בין אזור צ'ואקה (Chueca) השמח ומלא חיים, ומלסניה (Malasana) ביתה של סצינת המסיבות של מדריד, נפתח לאחרונה אולה לולה (Ole Lola) - בר מסעדה חדש ונפלא. השף של אולה לולה, חסוס פדרנסה, אומר שבאופן לא מפתיע, אין ביקוש רב לתפריט דגוסטסיון שעולה 90€ - "נאלצנו למצוא דרך חדשה ולא יקרה ליצור שינוי. כך שאפילו השפים העטורים כוכבי מישלין חוקרים מטבחים חדשים ומשלבים את הטכניקות והמרכיבים שלהם עם מאכלים ספרדיים מסורתיים".יהיו הסיבות אשר יהיו, במטבחים המהבילים של מדריד רוחשת מהפיכה שיתכן ותשנה את המטבח הספרדי לטובה. הנה מקומות טובים לדגום אותה בין הראשונים:

אולה לולה - Ole Lola

אחד משלושת הבעלים של אולה לולה, דניאל קסטילו, הוא האחראי על עיצוב הפנים הברוקי המפואר שלה, בו לוחמי שוורים ממוסגרים ופלניידראס (אבלים שיכורים) ניבטים אל הלקוחות הנינוחים, המסבים על ספות קטיפה חושניות – חזיון של מסורת ומודרניות החיים בהרמוניה. קונספט זה מגיע גם לאוכל, שם דגים פריכים מטוגנים וטורטיות דקות ושקופות עם כוסברה מציצים מתוך פירמידות נייר אמנותיות, ונושאים שמות כמו - לולה סה ווה א לוס פוארטוס (Lola se va a los puertos), התייחסות למחזה של האחים משאדו.


» אולה לולה - רחוב סן מטאו (San Mateo) מס' 28. 
» טלפון:  34.913.106.695+
» מטרו: טריבונל, אלונסו מרטינז (Tribunal, Alonso Martinez).

באקו & בטו – Baco y Beto

על פי אגדה מקומית, בטו הידידותי, שעל שמו נקרא המקום, משתמש בשיטה מעניינת על מנת ליצור ספינים חדשים על מתכונים מוכרים היטב. המקום סגור בימי ראשון על מנת לאפשר לבטו לתרגם את ההתרגשות של חלומות ליל השבת שלו לתוך מאכלים כמו חזה אווז במישרה טקילה וחלב סויה – לא בדיוק שילוב קלאסי לטאפאס. ההשראה ליצירותיו, שאובה בין היתר, מהמורשת הקובנית / קוסטה-ריקנית שלו. נסו את ה"הפאטאקונס" (patacones) שהוא טארט בצק עלים ממולא באבוקדו, המוגש עם מחית שעועית וגבינה. ואל תשכחו להשאיר מקום לטירמיסו המפואר של בטו.


» באקו & בטו - רחוב דה פלאיו מס' 24
» טלפון: 34.91.522.8441+
» מטרו: צ'ואקה (Chueca).

לה פאראלה - La Parrala

המקום המושלם ללגום בירה על הבר ולפטפט עם המקומיים. המלצרים מעניקים קבלת פנים חמה במיוחד, אבל גולת הכותרת היא הסלמורחו (salmorejo) כמו גספצ'ו, אבל סמיך יותר, מוקרם יותר ומכיל יותר שום. ממש כמו להתכרבל בחיקו של חוליו איגלסיאס (7€).


» לה פאראלה - רחוב הומיידרו (Humilladero) מס' 5.
» טלפון: 56.90.366.3191+
» מטרו: לה לטינה (La Latina).

כמו גספאצ'ו אבל סמיך ומוקרם יותר . סלמורחו
\ Carmenmurillo | Dreamstime.com

Ojala - אוחלה

בכיכר קטנה בטבורה של מלאסניה, בסמוך לאולה לולה ובאקו & בטו, שוכנת אוחלה הקייצית ורחבת הידיים (מסעדת הבר של לה מוסה ולה מוסה לטינה - המככבות גם הן ברשימה הנוכחית) הידועה באורחיה המתכבדים בתפריט שיתופי. בתפריט ארוחת טאפאס דגוסטסיון עריבה לחיך ב-18€ (מאפה טונה, סביצ'ה, עוף קרמל, ירקות בטמפורה וירקות מוקרמים). זוהי דוגמה נהדרת לתפריט טאפאס במטבח הניו פיוז'ן של מדריד.למטה נמצא מועדון קוקטייל דמוי חוף בעל רצפת חול. מושלם לריקודים ברגליים יחפות לצלילי מוזיקת פאנק ספרדית כשאתם אוחזים קוקטייל אוחלה (אפרסק, לימון ו-וודקה) ביד.

» אוחלה - חוב סן אנדרס (San Andres) מס' 1.
» טלפון:  34.91.523.2747+
» מטרו: טריבונל, נוביסיאדו (Tribunal, Noviciado).

טמפרניו – Tempranillo

בטמפרניו מגישים אך ורק יין ספרדי. אתם יכולים לבחור מבין 160 סוגים שונים (25 מהם ניתן להזמין לפי כוס) את היין איתו תרצו ללוות את הטוסטה דה גמבאס (tosta de gambas) - שרימפס בגריל על טוסט. הבעלים של טמפרניו, חואן, היה בעברו מלצר בסנאט הספרדי, והיום תוכלו למצוא פוליטיקאים וותיקים, וכאלה שבתחילת דרכם, בצפיפות הנעימה על הבר. אם צפיפות היא לא הקטע שלכם, הגיעו התייצבו שם ב- 20:00 (שעת הפתיחה) והחזיקו אצבעות שתצליחו להשיג שולחן.

» טמפרניו - קאווה באחה (Cava Baja) מס' 38.
» טלפון: 34.91.364.1532+
» מטרו: לה לטינה (La Latina).

קאסה לוקאס - Casa Lucas

פעם בשבוע מבקר השף המכובד, וולנטין רובין, בקאסה לוקאס החמים והידידותי, ומכין תבשיל ללקוחות. הוא מלמד את הצוות הצעיר והאנרגטי כיצד לבשל אותו ואז נכנס התבשיל לתפריט למשך אותו שבוע. אחד התבשילים, מנפלאות התקופה האחרונה, הוא האורז המוקרם עם הצימוקים. בעבור 5€, נסו את טאפאס מדריד, מתאבן מרוח בקונפי עגבניות שמעליו תערובת של ביצה מקושקשת, נקניקיית דם, צימוקים וצנוברים, המקושט באצבעות תפוחי אדמה מטוגנות – ספין חביב על קלאסיקה ישנה. בטאפאס בר המודרני הזה  מגישים גם יין טוב לפי כוס, עורכים טעימות יין קבועות והוא דורג בשנה שעברה כאחד מ-50 הברים הטובים ביותר בספרד על ידי כתב העת Metropoli.

טארט בצק עלים ממולא באבוקדו- פאטאקונס
Anamaria Mejia | Dreamstime.com

» קאסה לוקאס - קאווה באחה (Cava Baja) מס' 30.
» טלפון:  34.91.365.0804+
» מטרו: לה לטינה (La Latina)

לה קונצ'ה - La Concha מסעדת לה קונצ'ה (הצדפה) המעודנת, דומה יותר לקפה לונדוני קטן מאשר לטאפאס בר במדריד. נסו את הקנאפה דה בקלאו אהומדו  (canape de bacalao ahumado), בקלה מלוחה מעושנת עם פיסאליס, שמן זית ופפריקה.


» לה קונצ'ה - קאווה באחה (Cava Baja) מס' 7
» טלפון: 34.91.365.0591+
» מטרו: לה לטינה (La Latina).

אלמנדרו 13 - Almendro 13

המקום הזה מגיש רק משקאות בהירים: בירה, יין לבן, שרי יבש. הזמינו כוס של יין Barbadillo יבש בארומת אגוז, או את הסרווסה קון מוסטו (cerveza con mosto) - בירה עם מיץ ענבים מרעננת בצורה יוצאת דופן, והתענגו על הרוסקאס (roscas) המפורסמים של אלמנדרו 13, כעכים ענקיים ממולאים בגבינה, סלמון או חמון סראנו (jamon Serrano), שיכולים להתחלק בין שניים או שלושה סועדים.


» אלמנדרו 13 - אלמנדרו (Almendro) מס' 13.
» טלפון: 34.91.365.4252+
» מטרו: לה לטינה (La Latina).  

חמון סראנו מסורתי
\ Anastasiia Petrych | Dreamstime

 לה מוסה לטינה - La Musa Latina

הקפה / בר / מסעדה / מועדון הססגוני הזה מגיש טומאטס ורדס פריטוס tomates verdes fritos) - עגבניות ירוקות מטוגנות עם גבינת עיזים (7€), עליהן מומלץ להתענג עם קוקטייל לואיסה הטעים, תערובת של קאווה, סוכר, ברנדי, גראן מרנייה, אנגוסטורה ומיץ תפוזים (7€) או אפילו עם תה סקוטי הכולל וויסקי, תה שחור וסוכר (7€).

» לה מוסה לטינה - קוסטנייה סן אנדרס (Costanilla San Andris) מס' 12.
» טלפון:  34.91.354.0255+
» מטרו: לה לטינה (La Latina). 

לה מוסה סרווסריה  - La Musa Cerveceria

קטן ואינטימי יותר מאוחלה ולה מוסה לטינה, זה המקום לבוא אליו עם מישהו שאתה מחבב. המסעדה שבקומה העליונה מוארת ובעלת תקרות גבוהות, אך הקפה בר שלמטה עשוי כולו פינות חבויות. לחוויה מושלמת מומלץ לחלוק בטאפאס חבאלי (jabali), חזיר בר עם איולי דבש ונקניקיות חריפות (5.50€).

» לה מוסה סרווסריה - רחוב מנואלה מלסניה (Manuela Malasana) מס' 18.
» טלפון: 34.91.448.7558+
» מטרו: סן ברנרדו / בילבאו (San Bernardo/Bilbao).

*#