אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא רק טאפאס: המסעדות הטובות ביותר במדריד

המבורגר מטוגן בטמפורה עם כבד, סלמון ושמנת על פנקייקס מתפוחי אדמה וקינוחים של גבינת טטילה מקומית וחבושים: בירת ספרד לא מסתפקת במנות קטנות ומציעה למבקריה גם ארוחות גורמה במחירים מפתיעים

תגובות

בירתה של ספרד תמיד נחשבה מרכז קולינרי המאפשר נציגות ראויה לכל חבל ארץ, אוטונומיה ומטבח בספרד ושלוחותיה, אבל בשנים האחרונות העיר עשתה צעד נוסף קדימה. בתי אוכל משובחים שמעלים על נס את המטבח המסורתי לצד שפים צעירים שביקשו להקים מקום שבו העיצוב לא פחות חשוב מהתפריט. מסעדות הטאפאס, עיקר גאוותה של העיר, עברו שינוי ראוי להערכה, עידכנו את התפריט, הוזילו מחירים (רוב מנות הטאפאס נמכרות במחיר של אירו בודדים) ואיפשרו למטבח המקומי להפוך לבינלאומי. הנה כמה המלצות טעימות במיוחד:

בניחוח פריזאי: h Arina אמנם נהוג להתפייט בלי סוף על המאפיות הצרפתיות בכל פינה וריחו המשכר של הלחם הנישא ברחובות פריז, אבל גם למדריד אין מה להתבייש. כרמן, הבעלים של מאפיית h Arina, חלמה כל חייה לפתוח מקום שבו אנשים יכולים לקנות ולאכול לחמים בריאים מחומרי גלם איכותיים וללא חומרים משמרים או חומרי טעם מלאכותיים. בספטמבר 2009 נפתחה המאפיה וכבר צברה לעצמה קהל אוהדים נאמן שנהנה מה-Barra (בגט ספרדי) או מלחם חמישה דגנים שמריח נפלא. המאפייה ממוקמת בנוחות מול פארק רטירו ואפשר לקנות ולהתיישב בפארק עם כיכר לחם טרי, עוגות, קפה, תה, יוגורט אורגני ואפילו חלב מקומי. מי שרוצה יכול להתיישב בשולחנות שבמקום ולנשום את ריחו של לחם טרי ומעולה.

מחיר: כיכרות לחם עולות סביב 1-4 יורו.

» h Arina - רח'  Plaza de la Independencia  10 » טלפון:  34.915.228.785+» אתר רשמי: harinamadrid.com

זהו אחד מבתי הטאפאס הפופלאריים ביותר בעיר ולא בכדי. הוא ממוקם ממש במרכז העיר ב- Calle Cava Baja, סמוך לכיכר מאיור. הסוד לפופלריות העצומה שלו טרם התגלה מכיוון שהוא דומה במראה ובתפריט לעוד מאות טאפאס בעיר. ובכל זאת, מעריציו מעידים כי משהו באווירה של המקום ובעושר המנות קונה את ליבם של ההמונים. הוא מציע שפע של מנות מקומיות במסעדה קטנה וצפופה המעוצבת בצורה חמימה ומעט עמוסה מידי. התחלופה בין הלקוחות מהירה מאוד, מה שמבטיח שימוש נרחב בחומרי גלם טריים ולעיתים קרובות מצטופפים זרים באותו שולחן בשל הצפיפות וחברויות אקראיות נולדות.

מחיר: המחירים למנות פתיחה נעים בין 4 ל-15 יורו, עיקריות ב-20-30 יורו.

» Casa lucas - רח' Calle de la Cava Baja 30 » טלפון:  34.913.650.804+» אתר רשמי: www.casalucas.es

לבוא בשביל האוכל, להישאר בשביל החברים. Casa lucas (צילום: האתר הרשמי)

בניחוח ארגנטינאי: Olsen

מדובר במסעדה מוצלחת מבואנוס איירס שפתחה סניף ראשון מחוץ לארגנטינה והחליטה למקם אותו במרכז מדריד. המסעדה מעצבת בסגנון סקנדיבי ומצהירה על אהבה למטבח הצפון אירופאי. מי ששרד על לפה יוכל להתארח באחת המסעדות המפוארות של העיר, יש שיאמרו קונספטואליות, שבשטחה ישנו גם בר וודקה ולאונג' מרטיני. האוכל הוא מודרני (סלמון שמנת על פנקייקס עבה מתפוחי אדמה, לדוגמא) וכל מנות הטאפאס במקום מקבלות וייב עדכני. זהו בעיקר מקום לראות ולהיראות בו, וגם לשלם על ארוחה נאה.

מחיר: בין 25-34 יורו.

» Olsen - רח' Calle del Prado 15» טלפון:  34.914.293.659+» אתר רשמי: www.olsenmadrid.com

פנקייק של בוקר. מנת הדגל של Olsen (צילום: האתר הרשמי)

בניחוח אינטימי: Lateral

רשת מסעדות פופולרית ששיפצה לאחרונה את הסניף ב- Castellana ושינתה את פניה. החלל כעת פתוח ומעוצב בסגנון מינימליסטי מודרני. רהיטים לבנים ומזמינים מפוזרים בדיוק מושלם ועציצים ירוקים יוצרים אווירה ביתית וחמימה. כחלק מהשיפוץ נפתחה גם מעדנייה צמודה למסעדה שבה ניתן לקנות מאכלים הביתה. המנות עצמן הן חגיגה לעיניים וגם לחיך. קל ליפול על מסעדת טאפסים גרועה שלא משקיעה בחומרי הגלם או באופי ההגשה. בלטרל מתעלים על שתי המהמורות הללו ומגישים שפע של מנות פשוטות וטעימות. בלילה האווירה הופכת לאינטימית ונרות קטנים נדלקים לצידי השולחנות והבר עובד שעות נוספות.

מחיר: אחיד. מנות פתיחה עולות בין 1.5-7 יורו. מנת טאפס של גבינה, בשר דגים או צמחוני - סביב 3 יורו למנה, סלטים ב-7 וירו וקינוחים ב-4.10 יורו. המסעדה סמוכה לקניון ACB.

» Lateral - רח' Peseo de la Castellana 42 » טלפון:  34.915.752.553+» אתר רשמי: www.cadenalateral.com

מנות לדוגמא במסעדת Lateral:

בניחוח משותף: Txirimiri רשת מסעדות של שלושה סניפים במקומות הכי לוהטים בעיר: רובע סלמנקה (Salamanca), האיזור הלטיני ו-moncloa rosales. את המסעדות קל לזהות, לפי התור שמשתרך בכניסה, אבל הן שוות את ההמתנה. המטבח מושפע מחבל הבסקים ועל כן מערב בתוכו טעימות מהמטבח הצרפתי והספרדי. המנות נדיבות ביותר ולפעמים תאלצו לחלוק אותם עם אחרים רק כדי להתגבר על הגודל. נסו את האומלט הספרדי (אחד הטובים בעיר), סטייק על הגריל או את Unai - המבורגר מטוגן בטמפורה עם כבד.

מחיר: המנות מתומחרות בין 25-30 יורו.

» Txirimiri - רח'  Calle del Humilladero 6» טלפון:  34.913.641.196+» אתר רשמי: www.txirimiri.es

לא רק בשר. מסעדת Txirimiri:

בניחוח ברנז'אי: Labardemcilla אם במדריד ישנה ברנז'ת אומנים, שחקנים, משוררים וציירים, הרי labardemcilla היא מקום ההתכנסות שלהם. המסעדה, שבעבר נקראה קפה לטינו, היא בית קפה, בר ומסעדה שבערבים הופכת למוקד בוהמיני וטרנדי. המסעדה שייכת למשפחתו של שחקן הקולנוע הספרדי ועל הקירות תלויים פוסטרים של סרטיו ושל שאר נציגות המשפחה באמנות השביעית (אחותו מוניקה, אחיו קרלוס ואמו פילאר). האווירה במסעדה היא משפחתית והבר בכניסה נחשב לאחד המקומות הכיפיים ביותר במדריד. המנות לא זולות ומסורתיות למדי וקרויות על שם של סרטים שבהם שיחקו בני המשפחה. מומלץ לנסות את Solomillo a la luna (סטייק סינטה) או chuletas de cordero (צלעות כבש).

מחיר: מנת טאפאס תעלה בין 4-12 יורו, מנה עיקרית בין 14-25 יורו.

לסעוד עם משפחת IMDB. מסעדת מסLabardemcilla (צילום: האתר הרשמי)

המסעדה ממוקמת באיזור הבילוי החם של מדריד c/ de las Huertas והיא טברנה גליסיה - יצוג הולם ומשובח של האנטומיה הגליסאית בצפון מערב ספרד. המנות הגדולות שמוגשות לשולחן (ומחייבות אכילה בחברה) מושפעות מהמטבח המקומי ומציעות קלמרי, תמנון, צדפות, מולים, תבשילי תפוח אדמה ונקניקיות חריפות. במקום מוגשים יינות משובחים וסנגרייה מעולה מגליסיה וכן קינוחים טעימים המתבססים על גבינת טטילה מקומית וחבושים. המסעדה לא מעוצבת למשעי ונדמה שהבעלים מעדיף להתמקד באוכל ולא באווירה או בקונספט עלום. האוכל אגב, מאוד מצליח, ובצהרים המקום עמוס ביותר.

» Taberna Maceiras - רח'  Huertas 66» טלפון:  34.914.295.818+

*#