שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

סיבוב קולינרי במדריד, העיר שלא מפסיקה לאכול ולשתות

זה מתחיל בשווקים ההומים, עובר בטברנות וברי הטאפאס המקומיים ומסתיים ביינות צוננים על גגות העיר הנפלאים. איפה שלא יושבים במדריד, לאוכל הפשוט והטעים ייקח זמן להגיע, אבל בזמן הזה תוכלו ליהנות מיין מקומי זול או סנגרייה קרה

נאור אזובל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פירות בשוק סן מיגל
פירות בשוק סן מיגל צילום: דנה ברנשטיין

מי שמסתובב ברחובות מדריד,לא יכול להימנע מן התחושה ש"לחיות את הרגע כי אין לדעת מה יוליד יום" השתרשה עמוק בקצב החיים התרבותי והקולינרי של העיר. אפשר להרגיש זאת ברחבי ספרד, בעריה הקטנות ובכפרים, אבל במדריד במיוחד. במדריד, כל רגע הוא זמן טוב לאכול ולשתות, ובכל פינת רחוב תזדמן לכם האופציה לעשות זאת. צעדנו עשרות קילומטרים ברחבי בירת ספרד כדי למצוא את המקומות הטעימים ביותר בעיר. מדריד של ימינו ניצבת בשורה אחת עם בירות קולינריות עולמיות ולא מציגה לראווה רק את המטבח הספרדי המקומי, אלא מצטיינת גם בהבאת מטבחים נוספים אל קדמת הבמה. ואלו הם הממצאים:

Chuka Ramen Bar: צלילה אל יפן בלב מדריד

הביטוי "מים שקטים חודרים עמוק", הוא אולי קלישאה בלתי נסבלת, אבל הוא כל כך מדויק כשבאים להגדיר את צ'וקה. כן, את המסע שלנו במדריד פתחנו דווקא במסעדת ראמן, מכל המקומות בעולם. מדובר בפנינה קולינרית שקל מאד לפספס – וטוב שכך, שלא תתמסחר – אבל קשה מאוד לשכוח. כניסה בדלתות הראמנייה, שמדריך מישלן המליץ עליה, שואבת לעולם אחר ועושה חשק לקחת משם טיסה דווקא ליפן.

Chuka Ramen Bar
Chuka Ramen Barצילום: נאור אזובל

האוכל: כשמתיישבים מקבלים קערה עם קרקר שרימפס וקרם אדממה, מנה כיפית לנשנוש שתפתח את התיאבון. אם יתמזל מזלכם ונשאר, מומלץ לפתוח גם עם באן בשר סרטנים. ואם לא הזמינו את הטייגר שרימפ (9 יורו) ולא תתחרטו. הבאן האוורירי מתאדה בתוך הפה ובתוכו חתיכת שרימפ עסיסית נחה על רוטב סאטאי מתקתק וקרם אדממה מעל. למנה שנייה ממשיכים עם טוקיו ראמן (15.5 יורו), שמורכב מציר של טונה אדומה ופירות ים, אטריות יאקי סובה דקיקות ועדינות, בטן חזיר שטופלה בשיטה מסורתית (אפשר לבחור עוף במקום), עלי תרד, פטריות יער, דייקון וביצה. הטעמים עמוקים ומאוזנים, והיחס בין הפרודוקטים עובד נפלא. לסיום, השאירו מקום למוצ'י דונאט (7 יורו), הקינוח היחיד בתפריט. מדובר בעוגת אורז יפנית מסורתית, הפעם בצורת דונאט, מלאה בקרם אורז מתקתק וחם ומעל כדור גלידה בטעם פומלה ונענע. מדובר בארוחה שנושקת הן בהגשה והן בדיוק למנות ממטבחי העלית רק בתמחור של ארוחה עסקית.

Chuka Ramen Bar
Chuka Ramen Barצילום: נאור אזובל
Chuka Ramen Bar
Chuka Ramen Barצילום: נאור אזובל

Street XO: מישלן אקספרס

משוגע עם קבלות. מעולם לא חשבנו שאפשר לתאר ככה מישהו בצורה כל כך חיובית. תארו לכם. דוד מוניוס (David Munoz), אם תרצו הגרסה המדרידאית והמטורפת לעומר מילר, עושה שמות במסעדותיו והקהל אוהב את זה. הוא כל כך אוהב, שחמש שנים בלבד אחרי שפתח את DiverXO (המסעדה הראשונה שלו, וכשהוא רק בן 34) הוא כבר קיבל שלושה כוכבי מישלן. אבל בגלל ש"דייבר" לא הייתה נגישה כלכלית החליט מוניוס לפתוח את גרסתה העממית יותר "האקספרס" עם אותן טכניקות, שיגעון וצוות שעוטה כותנות משוגעים, כאשר הקווים המנחים במטבח הם צירופים לא שגרתיים וטעמים ברוטאליים.

Street XO
Street XOצילום: נאור אזובל
Street XO
Street XOצילום: נאור אזובל

האוכל: הנה כמה דוגמאות למנות לא שגרתיות: סקאלופ (7 יורו), שלתוכו יצקו גספצ'ו כפיר ליים מעוטר בקרם קוקוס, שמן זית, רוטב יוזו ואבק חלפיניו. הטעמים הדומיננטיים של המנה יוצרים אפרטיף טוב ומאוזן שמכין לבאות. עוד מתאבן ראוי לציון הוא "La Pesroche Croquettas", ארבעה קרוקטים בעלי מעטפת דקיקה ופריכה שבתוכה מילוי מושלם של גבינת כבשים מותכת, ועליהם פרוסות טונה אדומה. התוצאה: ביס חלומי עם טעמי גבינה עזים שנמסים בפה. ממשיכים עם מרק צ'ילי סרטנים (21 יורו) לצד קונוס צ'ורוס מתקתקים. עוד מנה עם טעמים חזקים אך מנוגדים שמשתלבים בהרמוניה. ראויים לציון הצ'ורוס שיצאו חמים ופריכים מבחוץ ורכים מבפנים. אסור להחמיץ את Balines Sate (20 יורו), שתי רגלי ארנבת רכות ועסיסיות מול ארבעה רטבים חזקים אבל מאזנים: לימון, קוקוס, סאטאי ותמרינדי. בקיצור, אם מאסתם בפאייה ומנות טאפאס ואתם מחפשים שובר שגרה זה המקום בשבילכם.

Street XO
Street XOצילום: נאור אזובל

Ten con Ten: לא זולה אבל מעולה

שכונת סלמנקה (Barrio de Salamnca), היא המקום שבו תמצאו כמה מן המוסדות הקולינריים המוערכים ביותר במדריד (אגב, שם ממוקמת "סטריט אקס או"). אחד המקומות המזוהים ביותר עם השכונה הוא Mercado del la Paz שפתוח כבר יותר מ- 130 שנה. במרחק שלוש דקות הליכה מהשוק ממוקמת מסעדת Ten con Ten הפופולרית של קבוצת Paraguas שעומדת מאחורי כמה מהמסעדות המבוקשות במדריד.

Ten con Ten
Ten con Tenצילום: נאור אזובל

האוכל: הראשונות של טן קון טן הן מנות גדולות מהמקובל. דוגמה לכך הם ה- Octopus Croquettes (15 יורו), עשרה קרוקטים שחורים בגודל ביס עם גבינת מותכת בתוכם וגם Duck Spring Roll (18 יורו), שמונה רולים פציחים מלאים בבשר ברווז נימוח, שהיו מוצלחים במיוחד. ממשיכים עם פסטה שחורה עם פירות ים (32 יורו) ודג קוד צרוב על פירה תפוחי עץ (32 יורו). לפסטה ריחות ממכרים של אוקיינוס כאילו בישלו אותה במי ים והיחסים בינה לבין פירות הים שנחו עליה יוצרו מנה מדויקת. במנה השנייה, והמוצלחת ביותר, מצאנו נתח דג עסיסי ועבה שנח על פירה חמצמץ מתפוחי עץ ירוקים שנתן פיתול מרענן ומעניין לכל העסק. המנות היו כל כך נדיבות שהגענו לסיום עם הלשון בחוץ וכפתור אחד פתוח. באופן נדיר, החלטנו לוותר על הקינוח.

Ten con Ten
Ten con Tenצילום: נאור אזובל
Ten con Ten
Ten con Tenצילום: נאור אזובל

Ultramarinos Quintin: לברוח מהחום בסטייל

אם כבר הזכרנו את טן קון טן ואת קבוצת Paraguas של סנדרו סילבה, סביר להניח שבמהלך סיבוב במדריד תיתקלו בעוד כמה מקומות מאותו בית, למשל - El Paraguas; Amazonico; ו – Numa Pompilo, כל מקום הוא הצגה. לא פחות. כך גם קווינטין, שהחלק החיצוני שלה אינו מעיד כלל על החלק הפנימי. בפנים, חלל ישיבה ביתי עם קירות משובצים לבנים וחלונות ארוכים וצרים שמהם ניתן להשקיף על הרחוב המנומנם. אגב, לצד המסעדה שרקוטרי קורץ ופרומז'רי בעלת גבינות כפריות ומיובאות, ופרוטרייה (Fruteria) שמהן לוקחים את חומרי הגלם למטבח. בקיצור מסעדת שוק מאוד (מאוד) מהוקצעת.

Ultramarinos Quintin
Ultramarinos Quintinצילום: נאור אזובל
Ultramarinos Quintin
Ultramarinos Quintinצילום: נאור אזובל

האוכל: במקום האווירה מצוינת. אנשים עומדים עם כוסות יין או סנגרייה קרה תוך כדי נשנוש מצלחות קטנות. מעין מיני סיאסטה של שעות אחר הצהריים החמות. אם תגיעו בחודשי הקיץ תקבלו Aperitivo צונן בדמות גספצ'ו עגבניות (5.30 יורו), עם לחם טרי וצלחת גבינות. טעמו של המרק הספרדי הקר מעודן ומרקמו חלק, מנה מצוינת ומרעננת וכיף לטבול בה את הלחם. ממשיכים עם פיצת פטריות מורל (25 יורו), עליה מחית כמהין וחתיכות שלמות של פטריות מורל (או גמצוץ) שכידוע נחשבות לפטריות יקרות מאוד. חובבי ז'אנר הפיצות הדקות לבטח ייהנו מהפיצה הזאת. בצק הפיצה דק אבל במידה, פריך בקצוותיו, ובמרכזו מחזיק כמות יפה של פטריות. מסיימים עם פלאן ריקוטה (שמונה יורו) מתקתק מקושט בתותים ופטל. בקיצור, מקום מצוין לעצירת התרעננות בשעות הצהריים הקשות (בקיץ) של מדריד.

Ultramarinos Quintin
Ultramarinos Quintinצילום: נאור אזובל

Sacha: מסרבת ליישר קו

מדריד או לא, בימינו לא פשוט למצוא מסעדות אותנטיות. כמו בהרבה מטרופולינים גדולים, גם במדריד לא קל למצוא מקומות טובים לאכול בהם ועוד יותר לא פשוט למצוא מקומות אותנטיים נטולי תיירים. במלכודות תיירים התפריט בנוי בכדי לקלוע לטעם רחב (בכל תפריט של מסעדה "אותנטית" תמצאו גם המבורגר, צ'יפס ושניצל) ואיפה האותנטיות המיוחלת, איפה. אצל סאשה מדובר בסיפור אחר לגמרי. המסעדה הצליחה לשמור על צביונה וסירבה ליישר קו עם אופנות כאלה ואחרות, בכל שנות קיומה. התפריט כולל קלאסיקות מן המטבח הספרדי ואפילו האירופאי השמרני (אפילו מצאנו השפעות קטאלניות), והשירות המהוקצע הם מה שמבדילים את סאשה מכל מקום אחר במדריד.

Sacha
Sachaצילום: נאור אזובל

האוכל: באופן פרדוקסלי מנת הדגל של המקום (שהיא גם המנה הוותיקה ביותר בתפריט) אינה מצוינת בתפריט: רביולי סרטנים (20 יורו). בתוך בצק רביולי עדין ודק במיוחד נחה המלית הנימוחה והנינוחה ויחד הם הופכים את המנה הזאת למעדן שאסור להחמיץ. ממשיכים עם Bonito Suculento, קרי בוניטו עסיסי (19 יורו). בוניטו דל נורטה (Bonito del Norte) הוא טונה ספרדית שנלכדת על ידי דייגים מקומיים על סירות קטנות במפרץ ביסקאיה (Bay of Biscay). זוהי מנה שמדגימה היטב את המטבח הספרדי המסורתי. מסיימים עם קינוח נפלא, Tarta Dispersa (עשרה יורו) שבמידה מסוימת מרפרר לציורים הכאוטיים של גויה בפראדו. על מצע של קרם שמנת מתוק מפוזרים באופן כאוטי חתיכות קטנות של עוגת שקדים ועליהן עיטורים של מחית פטל ופרוסות דקיקות של גבינת כבשים.

Sacha
Sachaצילום: נאור אזובל
Sacha
Sachaצילום: נאור אזובל

Taberna Tempranillo: טברנה שרצוי להכניס לרשימה

הסופר והמחזאי הספרדי מיגל דה סרוונטס (מי שחיבר את הספר "דון קישוט) כתב "במקום שבו יש חיים יש תקווה". אין דרך יותר טובה לתאר את רחוב Cava Baja שבשכונת La Latina, שמנוקד בברי טאפאס מקומיים וטברנות שכונתיות. ואם יש תקווה אז אולי גם תמצאו מקום ב- Taberna Tempranillo שהפכה לאחת מן הנקודות המבוקשות במדריד- הרבה בזכות הפינצ'וס המופלאים ובר היין הגדול.

Taberna Tempranillo
Taberna Tempranilloצילום: נאור אזובל

האוכל: בכל פינת רחוב קטנה במדריד ניתן למצוא בית טאפאס או טברנה שכונתית, חלקן טובות מאד וחלקן קרוב לוודאי - מלכודת תיירים. אוכל ספרדי אותנטי בסוף הוא אוכל פשוט בלי מניירות ורצון להיראות טוב. אוכל שלמראית עין נדמה שאפשר היה להכין בבית, עד שטועמים ומבינים את הטעות. טברנה Tempranillo היא המקום שבו תמצאו את האוכל המקומי, הטוב והזול, לצד יין מקומי נהדר ולא מתיימר. הנה כמה דוגמאות לפינצ'וס נהדרים שמגישים בטברנה: Bacalao Ahumado (3.90 יורו) נתחי בקלה נאים על עגבניות ומעין ממרח שום עגבניות; PIncho Chipiron (ארבעה יורו) קלמרי צרובים על מיונז; Quesito de Cabra (ארבעה יורו) גבינת כבשים מותכת על מצע סלט ירקות רענן ופינצ'וס מינוט סטייק אלוהי (שישה יורו). עשו לעצמכם טובה והקדימו להגיע כי מספר המקומות במסעדה מוגבל ובדרך כלל מלא עד אפס מקום.

Taberna Tempranillo
Taberna Tempranilloצילום: נאור אזובל
Taberna Tempranillo
Taberna Tempranilloצילום: נאור אזובל

המתוייר, האיכותי והשכונתי: שווקי אוכל ברחבי מדריד

כשמדברים על שווקים באירופה אין ספק שספרד היא זאת שמספקת את הסחורה, קל וחומר מדריד שמובילה עם שווקים מצוינים למכביר. הדרך הטובה ביותר לחוות את מדריד הטעימה היא לשוטט בשווקיה הרבים המפוזרים ברחבי העיר ולטעום מכל הבא ליד.

Casa Dani
Casa Dani בשוק דה לה פאז צילום: נאור אזובל

השוק המוכר (והמתוייר) ביותר במדריד הוא סן מיגל (Mercado de San Miguel), הצמוד לפלאזה מאיור. מדובר במבנה יפהפה שהחל את דרכו בתחילת המאה הקודמת (1916) עד שבשנת 2003 עמד על סף קריסה. בשנת 2009 השוק נחנך בשנית והחלה פריחה מחודשת ומאז התיירים נוהרים (אל תהססו לקרוא לו שרונה מרקט). אבל אם נקרא לילד בשמו, מדובר בלא יותר משוק אינסטגרמי מלוטש ויקר שפונה בעיקר למבקרים הזרים.

הרחק מן המרכז ההומה, תמצאו את שוק דה לה פאז (Mercado de la Paz) האיכותי שממוקם בשכונה היוקרתית Barrio de Salamnca. השוק מלא בדוכני אוכל נהדרים שניזונים מתוצרת איכותית וטרייה של הסוחרים הצמודים אליהם. מבקרים רבים נוהגים לפקוד את המקום בזכות הטורטייה המפורסמת של קאסה דני, שלצדה נהוג להזמין כוס מאסטרה צוננת.

שוק סן אנטון מדריד
שוק סן אנטון מדרידצילום: נאור אזובל
שוק סן אנטון מדריד
שוק סן אנטון מדרידצילום: נאור אזובל

להבדיל משני השווקים הקודמים, שוק סן אנטון (Mercado San Anton) הוא שכונתי. השוק ממוקם בשכונת צ'ואקה (Chueca) הגאה, מחולק לשלוש קומות כאשר הראשונה מוקדשת לסוחרי דגים, מעדניות ואטליזים. פה מומלץ לעצור בדוכן מקסים בשם La Truferia שמנוהל על ידי בעל ואישה שצדים פטריות כמהין למחייתם ומכינים מהם שלל מוצרי טראפלס באיכות הגבוהה ביותר. בקומה השנייה נמצאים דוכני אוכל מפתים ובקומה השלישית בר קוקטיילים בשם La Cocina de San Anton ממנו ניתן להשקיף על כל השכונה. הנאה גסטרונומית מובטחת לכל מי שיעצור פה.

אוויר גגות: כשהמדרידאים מחפשים להצטנן השמיים הם הגבול

ברים על גגות ייחשבו אולי כטרנד במקומות אחרים בעולם, אבל במדריד המהבילה בעונת הקיץ, הדבר הכרחי, שלא לומר זהו עניין שבשגרה. ברים על גגות העיר פותחים את שעריהם במטרה שהמבקרים יוכלו להצטנן תחת כיפת השמיים ועל הדרך גם להתענג על כוס יין קרירה ולהציץ למדריד מלמעלה.

אחד הברים הבולטים הוא Radio by Melia ששייך למלון ME Madrid Reina Victoria בכיכר סנטה אנה ולו כניסה נפרדת. הגג עבר שיפוץ לפני כשנה והפך במהרה לאחד המקומות ההומים בעיר. הבר במקום מציע מבחר מצוין של קוקטיילים וטאפאס לרעבים ובשעות אחר הצהריים המוקדמות אפשר לשבת למשקה נינוח ולהשקיף על העיר. בשלב כלשהו של הערב, המוזיקה עוברת לקדמת הבמה והמקום הופך למסיבה גדולה של כל הסלבס המקומיים.

רופטופ מומלץ נוסף שייך להוסטל קטן (The Hat Hotel) שממוקם בין גגות הבתים העתיקים שבשכונת לה לטינה והוא אחד מן המקומות הקסומים ביותר לשבת בהם ולשקוע בעצלתיים עם כוס יין צוננת או קוקטייל מעקצץ ביד. אל תוותרו.

מדריד, מראה מקום:

Chuka Ramen Bar
Calle de Echegaray 9, Madrid

Street XO
Calle Serrano 52, Madrid

Ten con Ten
Calle de Ayala 6, Madrid

Ultramarinos Quintin
Calle de Jorge Juan 17, Madrid

Sacha
Calle de Juan Hurtado de Mendoza 11, Madrid

Taberna Tempranillo
Calle de la Cava Baja 38, Madrid

שווקים:
Mercado De la Paz: Calle de Ayala 28B, Madrid
Mercado San Miguel: Plaza de San Miguel 5, Madrid
Mercado San Anton: Calle de Augusto Figueroa 24B, Madrid


Radio by Melia:
Plaza de Sta. Ana14, Madrid

The Hat Hotel
Calle Imperia 9, Madrid

המלצות נוספות למדריד - כאן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ