אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המסעדות הצמחוניות והטבעוניות הטובות בניו יורק

נודלס חיטה מטוגנים, רביולי עם תרד פטריות וצנוברים, לביבת עגבניות עם פטה מעושנת, דמפלינגס עם ירקות, כופתאות תפוחי אדמה בקמח חומוס ועוד - התפוח הגדול מציע שלל אופציות מפתות למתנזרי הבשר

תגובות

ברחבי הגלובוס ישנן לא מעט ערים בהן צמחונים וטבעונים הינם מיעוט מקופח, שנאלץ ללחך ירקות תפלים בעוד חבריהם נוגסים במנות מגוונות ועשירות בטעמים. בניו יורק לעומת זאת, תמצאו שלל מסעדות ובתי קפה שנלהבים להתאים את עצמם לכל העדפה קולינרית, אידיאולוגית או כורח בריאותי, ומציעים שלל טעמים אלטרנטיבים ומנות איכותיות שיכבשו גם את אוכלי הבשר. יותר מכך, לנוכח מספר ההולך וגדל של הטבעונים (שנהנים ממודלים לחיקוי כמו כמו אלן דג'נרס, אלק בולדווין, אלישיה סילברסטון וביל קלינטון), התפוח הגדול מספק היצע מרשים של מסעדות שנעות בין מזון בריא ומוקפד ובין מתוקים ומזון מהיר בגרסתם הטבעונית והצמחונית:

טבעונית: Candle 79 מסעדת Candle 79, השוכנת באפר איסט סייד, נחשבת לאחת המסעדות הטבעוניות הפופולריות ביותר בניו יורק. המסעדה האלגנטית והמעוצבת מפורסמת במנות המקומיות והמתוחכמות, שעשויות מחומרי גלם עונתיים נטולי הדברה וכימיקלים. לצד המרכיבים הטריים והתפריט האורגני מציעה המסעדה שפע של הרצאות, עלונים והסברים על יתרונותיה של הטבעונות. כל אלה הצליחו לשכנע אפילו את מבקר “הניו יורק טיימס” לשעבר, פרנק ברוני, שהכריז "Candle 79 הראתה לי את האור!". התפריט הטבעוני האיכותי הפך את המסעדה למוקד עלייה לרגל עבור מקומיים, תיירים וסלבריטאים, ובהתאם - המחירים מעט יקרים יותר מהממוצע.

מה אוכלים: לזניית קישואים ועגבניות עם גבינת קשיו, פטריות ופסטו, המבורגר גרעיני דלעת ושעועית שחורה עם אבוקדו וצ'יפס פולנטה, פאיית אורז חום, נקניק מעושן מסייטן, פטריות חצוצרה ורוטב פלפלים אדומים וזעפרן.

מחירים: המנות העיקריות נעות בין 14-23 דולרים לתפריט ארוחת הצהרים, ובין 19-24 לארוחת הערב.

» Candle 79 - כתובת: 154E 79th Street at Lexington Avenue, טלפון: 1.212.537.7179+, האתר הרשמי: www.candle79.com

צמחונית: Gobo

מחוץ למסעדות Gobo שבווסט ווילג' מוצב השלט "אוכל לחמשת החושים". ואכן, המסעדה הצמחונית הפופולרית (שמתחזקת גם סניף נוסף באפר איסט סייד) מציעה טעמים מגוונים, ריחות מפתים, מנות בעיצוב אסתטי, חלל מזמין ומוזיקה נעימה. התפריט כולל ארוחות בנטו עם שלל טעמים מהמטבח האסיאתי, מנות עיקריות מסייטן וטופו, וכן פסטות, מרקים וסלטים. ניתן להזמין גם את מרבית המנות ללא גלוטן.

מה אוכלים: בנטו נתחי סייטן ברוטב ג'ינגר, אורז בחלב קוקוס עם סייטן מעושן, חציל ממולא בטופו ועשבי תיבול.

מחירים: 8-17 דולרים.

» Gobo - כתובת: 401Avenue of the americas, טלפון: 1.212.255.3902+, האתר הרשמי: www.goborestaurant.com

לראות, לגעת, לטעום. תערובת ירקות וצנוברים. Gobo (צילום: האתר הרשמי)

טבעונית: Angelica Kitchen

מסעדת Angelica Kitchen הטבעונית שבאיסט ווילג' מפורסמת בתוצרת הטרייה והאורגנית הנרכשת מחוות חקלאיות משפחתיות ליד ניו יורק. המסעדה, הקרויה על שם שיח האנג'ליקה, מתהדרת בעיצוב חמים ושירות ידידותי וכמובן, מנות טבעוניות מוקפדות וטעימות. מאחר שהיא ממוקמת באיזור הרבה פחות תיירותי ממסעדות טבעוניות אחרות במנהטן, האווירה במסעדה ביתית ומקומית והמחירים אינם גבוהים מדי. המסעדה גם מעודדת את לקוחותיה לבשל בעצמם, וכל המתכונים למנות המוגשות בה יצאו לאור בספר באותו השם. שימו לב שלא ניתן להזמין שולחן מראש והתשלום הוא במזומן בלבד.

מה אוכלים: "דרגון בול" - קערת  אורז, שעועית, טופו, ירקות מאודים ורטבים לבחירתכם (ובהם קרם גזר ג'ינג'ר ושמיר או שומשום שחור עם ווסאבי ושום), סלט כרוב עלים (קייל) עם פטה טופו ברוטב מיסו, עגבניות מיובשות, אגוזי מלך קלויים ורוטב שמן זית לימון ושום.

מחירים: המנות העיקריות נעות בין 8-14 דולרים.

» Angelica Kitchen - כתובת: 300E 12th St (Btwn 1st & 2nd Ave), טלפון: 1.212.228.2909+, האתר הרשמי: www.angelicakitchen.com

בשלו זאת בעצמכם. אנג'ליקה (צילום: האתר הרשמי)

צמחונית: Vatan במנהטן פזורות אינספור מסעדות הודיות מוצלחות, אך Vatan מצליחה להתבלט הודות לעיצוב הרומנטי והצבעוני, האווירה האינטימית והאוכל הצמחוני המצויין. המסעדה, השוכנת במידטאון איסט, מציעה תפריט "אכול ככל יכולתך" שעבור מחיר קבוע מציע שורה ארוכה של מנות, תבלינים וטעמים מהמטבח ההודי. במדריך זאגאט היללו לא פעם את המסעדה, והכריזו כי "כדאי לבוא רעבים, וכמובן עם מכנסים משוחררים". בטיים אאוט מבטיחים ש"ב-'Vatan', גם מי שאינו צמחוני לא יתגעגע לבשר".

מה אוכלים: "בטטה וואדה" - כופתאות תפוחי אדמה בקמח חומוס, אורז ועדשים עם ירקות קלויים, כרובית ואפונה ברוטב חריף.

מחירים: מחיר קבוע של 29.90 דולר.

» Vatan Indian Restaurant - כתובת: 3rd Avenue 409, New York, טלפון: 1.212.689.5666+, האתר הרשמי: www.vatanny.com

 אבזמים, היפתחו. מסעדת Vatan (צילום: האתר הרשמי)

טבעונית: Foodswings המסעדה הטבעונית הפופולרית Foodswings, שוכנת בוויליאמסבורג שבברוקלין. הבעלים, שעונה לשם ההולם פרידום פוריו-טריפודי, הוא טבעוני שלא מוכן לוותר על הנאות האוכל המסורתי ונוטף השומן של הדיינרים האמריקאים, ויצא להקים להם אלטרנטיבה. בהתאם, החלל הקטן והעמוס משמש כבית עבור טבעונים שלא מתרשמים מהקונטציה בין אוכל בריא ואוכל מהיר, ומגיעים להתענג על ה"ג'אנק פוד" הטבעוני שבתפריט העצום. אחרי 11 בלילה בסופי שבוע תזכו גם לתפריט "מנצ'יז של חצות".

מה אוכלים: התפריט מציע את המקבילה הטבעונית למגוון מזון מהיר (דגים, עוף, מילקשיקים ועוד עשויים בעיקר מסויה וחלב סויה), ובהם מקלות דגים מטוגנים – נאצ'וס בגבינה - וסנדביץ' עוף בפרמזן.

מחירים: 6-8 דולרים.

» Foodswings - כתובת: Grand Street 295, Brooklyn New York, טלפון: 1.718.388.1919+, האתר הרשמי: www.foodswings.net

גם הקינוחים טבעוניים. Foodswing (צילום: עמוד הפייסבוק)

צמחונית: Zen Palate המסעדה הסינית הצמחונית Zen Palate זוכה לפופולריות הודות לשילוב המוצלח בין אווירה נעימה ורגועה ובין מנות ערבות לחך מהמטבח הפיוז'ן-אסיאתי. המסעדה, שמתחזקת שלושה סניפים ברחבי מנהטן (הל'ז קיצ'ן, מידטאון ווסט, ות'יאטר דיסטריקט), ידועה בדגש המושם על טכניקות בישול בריאות ושימוש במוצרים טריים, עשירים בסיבים תזונתיים ודלים בשומנים. התפריט, שכולל גם מנות שיתאימו לטבעונים, משלב בין בישול אסייתי עם נגיעות מכסיקניות, ואיטלקיות, והתוצאה היא ארוחה שרחוקה מלהיות משעממת.

מה אוכלים: נודלס חיטה מטוגנות עם ברוקולי, כרובית, גזר, פטריות ואפונה ברוטב קונג פאו, המבורגר מירקות בלחמנייה מחיטה מלאה וצ'יפס בטטה, דמפלינגס מאודים ממולאים בירקות.

מחירים: 16-21 דולרים למנות העיקריות.» Zen Palate - כתובת: 9th Ave 663 (at 46st), New York, טלפון: 1.212.582.1669+, האתר הרשמי: www.zenpalate.com

מעניין בפה. המבורגר צמחוני ב-Zen Palate (צילום: moria, פליקר)

טבעונית: Blossom מסעדת Blossom שבצ'לסי היא מסעדת גורמה טבעונית במלוא מובן המילה (כולל היין והבירה), שדואגת הן לבריאות של לקוחותיה והן לבעלי החיים. פרט לאוכל הטעים שלה היא מציעה גם מידע והסברים למי שמתעניין ללמוד עוד על זכויותיהם של בעלי החיים. החלל אינטימי, חמים ומזמין, והתפריט מציע מרכיבים עונתיים ומנות אתנטיות מגוונות מהמטבח ההודי, המכסיקני, התאילנדי והאיטלקי. ניתן גם לבחור במנות מתפריט מיוחד למנות ללא גלוטן. חובבי המסעדה ישמחו לבקר גם בשני בתי הקפה באותו השם שממוקמים במנהטן ומציעים תפריט דומה.

מה אוכלים: רביולי ממולא בתרד פטריות וצנוברים ועליו רוטב קשיו, נתחי סייטן ביין פורט עם רוטב פטריות ומחית תפוחי אדמה בשום, בצלים בטמפורה ותרד מוקפץ, לזניה עם גבינת טפיוקה, סייטן וטופו טחונים, חציל קלוי וברוקולי.

מחירים: 13-18 דולרים לתפריט ארוחת צהרים, 18-20 לארוחת הערב.

» Blossom - כתובת: 9th Ave 187, New York, טלפון: 1.212.627.1144+, האתר הרשמי: www.blossomnyc.com

צמחונית: Dirt Candy מאז פתיחתה ב-2008 ניצבת מסעדת דירט קנדי בראש רשימות המדריכים למסעדות הצמחוניות הטובות ביותר בעיר. המסעדה, שניצבת בלב האיסט ווילג', מבטלת את ההנחה שמסעדה צמחונית פירושה תפריט "בריא" ומלא בערכים תזונתיים, ומציעה מנות מטוגנות, צלויות או מתוקות - וכל המנות בתפריט יכולות להפוך לטבעוניות, אם רק תבקשו. המקום שוכן בחלל קטן המעוצב במינמליזם אלגנטי וכולל 18 שולחנות, כדאי להזמין מקום מראש.

מה אוכלים: האש פאפיס מפלפל חלפיניו עם חמאת מייפל, לביבת עגבניות עם פטה מעושנת ופירה עשבי תיבול, ניוקי מנגולד עם ריבת תאנים, כרובית מוקרמת בחמאה עם ופל אמריקאי.

מחירים: המנות העיקריות נעות בין 17-19 דולרים.» Dirt Candy - כתובת: 430E 9th Street, New York, טלפון: 1.212.228.7732+, האתר הרשמי: www.dirtcandynyc.com

חם, מתוק ומן הטבע. Dirt Candy (צילום: האתר הרשמי)

טבעונית: Babycakes NYC חובבי המתוקים ישמחו לבקר במאפיה הטבעונית Babycakes. מייסדת המקום, ארין מק'קנה, סבלה מאלרגיות שונות לאוכל, ונאלצה להתנזר ממתוקים במשך שנים. במשך הזמן החליטה למצוא פתרון, והחלה לאפות בעצמה מטעמים עם קמח שהכינה במיוחד, ונטולי ביצים, סויה, חלב או סוכר. המאפיה הפכה מאז לסיפור הצלחה. סניפיה פזורים בניו יורק, לוס אנג'לס ואורלנדו, ובעלת המאפייה הוציאה שני ספרי בישול מצליחים.

מה אוכלים: קאפקייקס, עוגות, עוגיות, לחם בננה ובראוניז.

מחירים:  2-4 דולרים לקאפקייק בודדת.

» Babycakes - כתובת: 248 Broome Street (Btwn Orchard & Ludlow), טלפון: 1.855.462.2292+, האתר הרשמי: www.babycakesnyc.com/new-york-city-bakery.html

צמחונית: Taim במקום הראשון ברשימת המסעדות הצמחוניות בניו יורק של מדריך זאגאט לשנת 2012 ניצבת מסעדת Taim של השפית הישראלית עינת נפזיגר. המסעדה, השוכנת בווסט ווילג', זכתה לפרסום רב הודות לייחודו של הפלאפל, שמגיע עם פטרוזיליה ונענע, פלפלים קלויים או אריסה לצד שאר תוספות, כריכים וסלטים.

מה אוכלים: סנדביץ' פלאפל וסביח.

מחירים: 5-12 דולרים.

» Taim - כתובת: Waverly Place 222, New York, טלפון: 1.212.691.6101+, האתר הרשמי: www.taimfalafel.com

ולנו יש פלאפל. Taim (צילום: האתר הרשמי)

*#