המקום לאכול בו דים סאם בניו יורק

בסמטה צרה ומתעקלת בצ'יינה טאון מתחבא אחד ממוסדות הדים סאם הטובים של ניו יורק

שחר פרנהיימר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צלחת דים סאם Nom Wah Tea Parlor‎‏
איך מוצאים מקום שמגיש דים סאם איכותי בדיוק לטעמכם? איך לא נופלים למלכודת תיירים?Nom Wah Tea Parlor ‎‏ צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של Nom Wah Tea Parlor‎‏
שחר פרנהיימר

בעוד שנתיים יחגוג "טרקלין התה של נום וואה" 100 שנות פעילות. אפשר לסמוך על הבעלים שיידעו לציין את המאורע כמו שצריך. שכן המסעדה הקטנה לממכר דים סאם ותה, שהחלה את דרכה ברחוב Doyers ב-1920 כמאפייה סינית ובית תה שכונתית עבור המהגרים הסיניים שהגיעו לניו יורק, הפכה עם השנים למוסד ניו יורקי, שעבר גלגולים שונים, אבל נשאר עד היום למקום חי וטעים, שתמיד כיף לבוא אליו.

תושבי ניו יורק אוהבים לשמר את המקומות שלהם. לניו יורקרים יש את המעדנייה שלהם, הפיצה שלהם, הסנדוויץ' פסטרמי שלהם, הבר שלהם, הסטייק שלהם ולחובבי הז'אנר - גם את מקום הדים סאם שלהם. אבל איך מוצאים מקום שמגיש דים סאם איכותי בדיוק לטעמכם? איך לא נופלים למלכודת תיירים? מדובר בשאלה קשה ואתגר לתייר שמגיע לצ'יינה טאון, גם אם לא בפעם הראשונה.

Nom Wah Tea Parlor‎‏
מוסד ניו יורקי, שעבר גלגולים שונים, אבל נשאר עד היום למקום חי וטעים, שתמיד כיף לבוא אליוצילום: מתוך עמוד הפייסבוק של Nom Wah Tea Parlor‎‏

מי שמכיר את ניו יורק וביקר בה יותר מפעם אחת, והוא גם חובב דים סאם, ודאי נחשף לאותם מקומות אליהן עולים במעלית אחרי שנכנסים מבעד לבניין תעשייתי ישן, עד שמתגלה חלל גדול עם שטחים מקיר לקיר, ובו מלצרים בווסטים המתרוצצים עם עגלות עמוסות בכלי אידוי עם דים סאם.

 Nom Wah Tea Parlor
מוסד ניו יורקי, שעבר גלגולים שונים, אבל נשאר עד היום למקום חי וטעים, שתמיד כיף לבוא אליו .Nom Wah Tea Parlorצילום: slgckgc

את הז'אנר הזה אני פחות אוהב. האווירה מנומנמת, סוג של אולם חתונות באייטיז לפני שהגיעו האורחים, ולרוב, המלצרים אינם דוברי אנגלית וגם לרוב אינם נחמדים מאוד. לכן טרקלין התה הוא אופציה מצוינת, גם אם איבד מעט מהאותנטיות שלו עם השנים: העיצוב והאווירה מהווים חוויה ניו יורקית מהממת, וגם האוכל הפשוט אך הטעים והטרי, יגרום לכם לצאת מסופקים.

A post shared by Liz S (@queenelizabeth109) on

Nom Wah Tea Parlor

רחוב דוייר בו נמצא המקום, קיבל בשנות ה-20 של המאה הקודמת את השם "הזווית המדממת", בזכות העיקול החד שבו בנוי הרחוב הצר מאוד ממש בשולי צ'יינה טאון, שהפך באותם ימים ללוקיישן החביב על כנופיות צ'יינה טאון, שערכו בו את קרבות הרחוב שלהם. הגנגסטרים הסינים היו מתחבאים ממש מעבר לעיקול, ומכים בגרזנים את מושאי חיסולם. הרחוב היה כה מפורסם בשפיכות הדמים שלו, עד שמשטרת ניו יורק יצאה בהצהרה כי באף רחוב בארצות הברית באותם ימים לא נהרגו כל כך הרבה אנשים.

בחזרה לצלחת. ב-1968, לאחר שחוזה השכירות פג ולא חודש, עברה המאפייה השכונתית בניין אחד שמאלה, לחלל בו היא שוכנת עד היום, שלא השתנה בהרבה. הבעלים, משפחת טאנג, שרכשו את המקום ממשפחת המייסדים, משפחת צ'וי, שמרו ושימרו את עיצוב הווינטג'י הייחודי של המקום, אך כן עשתה שינויים קטנים בתפריט, אליו התווספו בשנות ה-70 מיני דים סאם בעבודת יד, מרקים ומנות סיניות קלאסיות, כמו צלעות חזיר, וכמובן מבחר נאה של סוגי תה שונים מסין.

Nom Wah Tea Parlor

על אף קשיים שעברה המסעדה בדרך (מלחמות, פשיעה, משברים כלכליים, תחרות גוברת, מעבר של בסיס הלקוחות הסיני לצ'יינה טאונס הזולות יותר של קווינס וברוקלין), טרקלין התה הצליח להתגבר על הקשיים, עבר כמה מתיחות פנים, וכיום מנוהל על ידי האחיין לבית משפחת טאנג, וילסון, שבראיונות מספר כי החזון שלו, להפוך את טרקלין התה למעין "דיינר סיני" שמחבר בין ההיסטוריה של המקום, לאופנות של ענף המסעדנות בניו יורק כיום, הושלם, וכעת הוא חושב על הפרויקט הבא. בינתיים התרחבה המשפחה ופתחה מקום חדש בשכונת נוליטה האופנתית ומקום נוסף, מהיר יותר, בשוק קאנאל הסמוך.

אם הצלחתם להזמין מקום, ותפסתם את אחת הכורסאות, נסו את ה-Original “OG” egg roll המפורסם של המקום, את הדים סאם שרימפס ובייקון, דים סאם עם אפונת שלג ושרימפס, ואת הדים סאם המוארך בצורת בלינצ'ס העשוי מבצק אורז, במילוי בשר ספייריבס. חוויה בלתי נשכחת.

A post shared by Megan Watson (@mwatsonnyc) on

Nom Wah Tea Parlor

Nom Wah Tea Parlor

13 Doyers St New York

ראשון-רביעי 10:30-22:00

חמישי-שישי 10:30-23:00

________

שחר פרנהיימר הוא בעל הבלוג Fork & Life על אוכל בעולם והאנשים שמאחוריו

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ