אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקונדיטוריות הכי טובות בפריז

לא משנה איפה תנחתו בפריז, תמיד תהיו מוקפים בבגטים, קרואסונים ושאר דברי מאפה מפתים

תגובות
תרבות עשירה במתיקות. מקרונים בפריז
Tanner Connely | Dreamstime.com

ההגדרה המילונית הפשוטה לבולנז'רי היא מאפייה - מקום שבו נמכר לחם, ואילו פטיסרי היא פשוט קונדיטוריה בעברית, שמתמקדת בעיקר בקינוחים ובמאפים מתוקים. אבל כרגיל, הצרפתים הצליחו לסבך הכל ועבורם אין באמת  מאפה "פשוט". מדובר בתרבות שלמה ועתיקת יומין, שאם ממש נשתדל למצוא לה מקבילה בישראל נגיע מקסימום לדוכני פלאפל.

צרפת נחשבת לארץ הפטיסרי, ופריז היא בירת התחום עם למעלה מ-1,200 קונדיטוריות. משמע - כמעט בכל סמטה תוכלו להריח את הניחוח הנפלא של מאפי השמרים או לבהות בחלון ראווה מלא בעוגות מרהיבות. בולנז'רי (מאפייה) טיפוסית בפריז נפתחת מדי יום בשעה שבע בבוקר ונסגרת בשעות הערב. תמצאו בה בגטים, קרואסונים מכל הסוגים, לחמים צרפתיים, מאפים וסנדוויצ'ים - בעיקר עם גבינה ונקניק. בפטיסרי לרוב יהיו טארטים אישיים בכל מיני טעמים, מאפים מתוקים, עוגיות מדלן וכמובן, המקרונים שכולם כל כך אוהבים. כדי שהמבחר המטורף לא יוציא אתכם מאיזון, שננו את המדריך לעשרים המאפיות בפריז שלא כדאי לפספס בטיול הבא.

» בתי מלון בפריז
» המדריך המלא לקניות בפריז
» מוזיאונים בחינם בעיר האורות

רובע 1: ANGELINA

הרובע הראשון של פריז נמצא במרכז העיר. באזור נמצא מוזיאון הלובר והארמון המלכותי (Le Palais Royal). אחרי שתתעייפו משעות של אמנות, תמצאו מנוחה ממש על הרחוב המרכזי והמפורסם רו-דה-ריבולי (מול פארק טולירי), שם שוכנת אחת המאפיות הידועות והותיקות ביותר בפריז. Angelina נוסדה בשנת 1903 ע"י קונדיטור אוסטרי שקרא למקום על שם ביתו, ומאז הפכה לשם דבר בחברה הפריזאית הגבוהה. היום המאפייה היא מקדש תיירותי, אך בכל מקרה לא כדאי להגיע עד כאן בלי לטעום את ה"מון בלאן" (Mont-Blanc) המפורסם שלהם, שעשוי ממחית ערמונים עם כיפה של קצפת וניל.

Cafe Angelina - Rue Rivoli 226, 75001 Paris

רובע 2: STOHRER

בשנת 1725 המלך לואי ה-15 התחתן עם בתו של מלך פולין. כשעברה לפריז להתגורר עם המלך, גררה אחריה המלכה את השף האישי שלה ניקולא סטוהרר. כמה שנים לאחר מכן עזב השף את בית המלוכה ופתח קונדיטוריה עצמאית הקרויה על שמו ברובע השני בפריז. עד היום, שלוש מאות שנה מאז, מכינים בקונדיטוריה מדי יום קינוחים מלכותיים יוצאים מן הכלל. החנות עצמה ראוייה להערצה גם בשל ציורי הקיר וגילופי העץ היפהפים שבה. מומלץ להגיע באמצע שבוע מהסיבה הפשוטה שבסופי השבוע החנות צפופה ביותר בשל הביקוש הרב ואפשר להיתקע בתור זמן ממושך.

Stohrer - Rue Montorgueil 51, 75002 Paris

רובע 3: CARETTE

כבר בשנים הראשונות להקמתו, בסוף שנות ה-20, נחשב בית-התה והמאפייה Carette לאחד המקומות האופנתיים ביותר בפריז, ויש כאלה שטוענים שהוא שומר על הפופולאריות שלו עד היום. בית התה הוא בעצם בית קפה, ששוכן בכיכר דה-ווז' (הרובע היהודי) וידוע באיכות המוצרים שלו ובשירות הקפדני. במקום מציעים מגוון גדול של מקרונים מכל מיני סוגים, שוקולד בעבודת יד, מאפים ואפילו ארוחות צהריים קלות. והיתרון? הוא פתוח בכל ימות השנה.

Carette - Place des Vosges 25, 75003 Paris

רובע 4: BERTHILON

הכל התחיל בלב ליבה של פריז, באיל-סן-לואי. באחד משני האיים שנמצאים על נהר הסיין פתח מסייה ברטילון את חנות הגלידה הראשונה שלו. במשך השנים עברה החנות בירושה לבניו, והצאצאים שלו ממשיכים לייצר קינוחים עד היום. במקום תמצאו סוגים שונים של סורבה, גלידות בטעמים מיוחדים ופרנץ'-טוסט. תהילתו של ברטילון נובעת בחלקה מהשימוש בחומרים טבעיים, ללא חומרים משמרים, ממתיקים מלאכותיים או מייצבים. הגלידות עשויות מחלב, סוכר, שמנת וביצים בלבד. עד היום נחשב ברטילון למקום עם הקרם הטוב ביותר בפריז ואולי אפילו בצרפת.

Berthillon - Rue Saint-Louis en l'lle 31, 75004 Paris

רובע 5: LE BOULANGERIE MORANGE

המאפייה נמצאת ברו-מופטר (Rue Mouffetard), אחד הרחובות העתיקים והתוססים של פריז. בבולנג'רי כדאי להתמקד בארבעה דברים: באגט השף, באגט עם גרעינים, קרואסון השוקולד וקרואסון החמאה הקלאסי. המאפייה נחשבת למעט יקרה ביחס לאזור אבל בהחלט שווה את הכסף.

Le Boulangerie Morange - rue Mouffetard 123, 75005 Paris

הרמה הוא השף הצרפתי המפורסם ביותר בצרפת, שהפך לאגדה בזכות המקרונים יוצאי הדופן שלו. מגזין ווג הצרפתי כינה אותו "הפיקאסו של המאפים", ואין חובב מתוקים אחד שמגיע לפריז ולא רץ לטעום את יצירותיו המסוכרות. בשנת 2007 זכה הרמה באות לגיון הכבוד מידי נשיא צרפת דאז ז'אק שיראק. סניף הדגל של הגאון נמצא ברובע השישי, לא רחוק מגני לוקסמבורג. אין צורך לומר שחובה לטעום את אחד המקרונים שלו. 

Pierre Herme - rue Bonaparte 72, 75006 Paris

רובע 7: LES GOURMANDISES D'EIFFEL

"מטעמי אייפל" זהו שמו של אחד הבולונז'רי הטובים ביותר בסביבת מגדל אייפל. בשנת 2011 המאפייה הגיעה למקום השישי בתחרות הבגט הטוב ביותר בפריז וללא ספק מסיבה מוצדקת. חוץ מבגט מצוין, תגלו במקום מבחר רחב של לחמים מעולים, דוגמת לחם ערמונים, לחם גרנולה, לחם עם אגוזי לוז וכדומה. לצד המאפים ישנם גם קינוחים קלאסיים וטעימים וארוחה עסקית של כריך, קינוח ושתיה. 

Les Gourmandises d'Eiffel - Rue de Grenelle 187, 75007 Paris

אחת המאפיות המפורסמות בפריז ועטורת הפרסים היא Cohier. המאפייה ידועה בעיקר בזכות הפחזניות שלה, המקרונים הנפלאים, עוגת המילפיי וכמובן הבגט המושלם שזכה לפני מספר שנים במקום הראשון בתחרות הבאגט הטוב ביותר בפריז. המאפייה נמצאת ברחוב פובור-סנט-אונורה הידוע גם כרחוב הבוטיקים היוקרתי, ועובדת ללא הפסקה מאז הפתיחה בשנות ה-30 של המאה הקודמת.

Boulangerie Cohier - Rue du Faubourg Saint-Honore 270, 75008 Paris

רובע 9: ARNAUD DELMONTEL

רו-דה-מרטיר ברובע התשיעי בפריז הוא גן עדן קולינרי עלי אדמות: מגוון גדול של מאפיות, קונדיטוריות, חנויות שוקולד, חנויות לירקות ופירות, חנויות דגים, איטליז ועוד. המאפייה והקונדיטוריה של Arnaud Delmontel שנפתחה לפני עשר שנים ברחוב, הביאה עימה חזון של הפיכת מוצרי יוקרה לנגישים לקהל הרחב. מאז הפתיחה זכה הבעלים בפרסים רבים. מומלץ במיוחד לטעום את הפרופיטרולים בטעמים שונים, את עוגיות החמאה עם הביסקוויט בטעם שמנת תות שדה ולקנח במקרונים הצבעוניים והמעולים.

Arnaud Delmontel - Rue des Martyrs 39, 75009

רובע 10: DI PAIN ET DES IDEES 

קרואסון בטעם תה ירוק, מאפה שבלול בטעם פיסטוק ומאפה בטעם לימון נוגט הם רק חלק מהתפריט המקורי שמציעה אחת המאפיות המיוחדות ביותר בפריז - Du Pain et des idees (לחם ורעיונות). הקונדיטוריה נמצאת מרחק הליכה מכיכר רפובליק המרכזית ופועלת ללא הפסקה משנת 1889. חלל המקום שמר אף הוא על מראה מהמאה הקודמת עם ריהוט עתיק, מראות גדולות ותקרת זכוכית צבעונית ומרשימה במיוחד. מדובר במאפייה יוקרתית ואיכותית שמגדירה מחדש את עולם המאפיים והלחמים. מומלץ במיוחד.

Du Pain et des idees - Rue Yves Toudic 34, 75010 Paris

רובע 11: CYRIL LIGNAC

קונדיטורית גורמה זה לא רק טרנד אלא עולם ומלואו. השף הצעיר והסלבריטאי Cyril Lignac הוא אחד השמות הגדולים ביותר בפריז בתחום זה. חוץ מתוכניות טלוויזיה שהוא משתתף בהן באופן קבוע וכתיבת ספרי בישול ואפייה, השף המוכשר הוא אמן בתחום. הקונדיטוריה שלו נמצאת ברובע ה-11, בחלל נקי ועכשווי. אפשר ליהנות ממגוון של מאפים מסורתיים עם טוויסטים מודרניים, סוגים שונים של שוקולדים, בריושים וכדומה. רק קחו בחשבון את המחיר הגבוה, שיכול להגיע עד ל-30 אירו לכמה עוגיות.

Cyril Lignac - Rue Paul Bert 24, 75011 Paris

רובע 12: BLE SUCRE 

חבויה ברחוב צדדי קטן לא רחוק מכיכר גדולה ומרכזית ברובע ה-12, שוכנת לה המאפייה והקונדיטוריה Ble Sucre (חיטה מתוקה). מדובר במאפייה פשוטה, איכותית ומתוקה (תרתי משמע) שלא משנה באיזה שעה תגיעו, היא תמיד תהיה מלאה באנשים. מחוץ לחנות ישנם מספר שולחנות קטנים למי שרוצה לנשנש ולשתות קפה במקום, וגולת הכותרת הן עוגיות המדלן המיוחדות. למרות שהמאפייה נמצאת יחסית רחוק ממרכז העיר, מומלץ במיוחד להרחיק לכת ולהכיר את המקום הזה.

Ble Sucre - Rue Antoine Vollon 7, 75012 Paris

רובע 13: LE GRENIER A PAIN

מי שלא ביקר עדיין בשכונת בו טו קאיי (Butte aux Cailles) החמודה ברובע ה-13 - זה הזמן להכיר. ממש במרכזה שוכנת לה מאפייה משפחתית ידידותית בשם Le Grenier a Pain. המאפייה מעוצבת באווירת הכפר עם רעפים אדומים, קורות עץ וריהוט עתיק. לאורך כל היום לקוחות יכולים לצפות בלחמים שנאפים במקום, הודות לקיר זכוכית שמפריד בין המטבח לחנות. מלבד לחמים איכותיים ומאפים מתוקים ומלוחים שנמכרים במאפייה, ישנו מגוון רחב של חליטות תה, ריבות ביתיות, סוכריות קרמל וכדומה, שישלימו את הארוחה המתוקה.

Le Grenier a Pain - Avenue d'Italie 52, 75013 Paris

רובע 14: DOMINIQUE SAIBRON

שף חשוב נוסף בעל מאפייה יוקרתית וחשובה בפריז הוא Dominique Saibron, שבשונה משאר השפים, מעולם לא למד אפייה באופן מקצועי ואין לו תעודות. למרות הכל, המאפייה הראשונה שלו נפתחה בשנת 1987 והיום הוא בעלים של לא פחות מ-12 סניפים ביפן. חנות הדגל נמצאת בכיכר מרכזית ויפה ברובע ה-14 בפריז.

Dominique Saibron - Avenue du General Leclerc 77, 75014 Paris

רובע 15: MAX POILANE

לפני יותר משבעים שנה הגיע פייר לאון פוילן, אביו של Max Poilane, מנורמנדי לפריז והקים מאפיה משפחתית קטנה. שלושים שנה מאוחר יותר עזב מקס את העסק המשפחתי בשל סכסוך עם אחיו, עבר לצד השני של העיר והקים מאפייה משלו. המאפים של מקס היו בזמנו פורצי דרך, כי בניגוד גמור לכיכרות הלחם המפורסמות בצרפת, מקס השתמש לראשונה בקמח מלא ועשיר יותר. עד היום המאפייה מפורסמת בעיקר בזכות הלחם הטרי שלה.

Max Poilane - Rue Brancion 87, 75015 Paris

רובע 16: JOSEPHINE

לא רחוק משער הניצחון של נפוליאון, באחת השדרות הגדולות שיוצאות ממנה, שוכנת מאפייה קצת אחרת בשם Josephine. המקום פועל כטרקלין אופנתי שהוא מעבר לבולונז'רי, שמזכיר בית קפה אלגנטי. העיצוב המודרני של המקום, הארוחות המתוחכמות, המאפיים והקינוחים המעולים עושים חשק גדול לבקר כאן. אזהרה: המחירים אינם שווים לכל נפש.

Josephine - Avenue Marceau 69, 75116 Paris

רובע 17: ACIDE MACARON 

בקצה הרובע שוכנת קונדיטוריה מיוחדת בשם Acide Macaron, שהשם שלה אומר הכל: מקרונים, מקרונים ומקרונים. זה אולי נשמע מוזר אבל המקרונים מיוצרים מחומצה שגורמת לאיזון נכון בין טעמים מתוקים וחמחמצים, שיוצרים טעמים קלאסיים ושילובים יוצאי דופן. במקום להסביר על דרך הכנת המקרונים מומלץ להרחיק עד לשם ולטעום בעצמכם. המלצת השף היא מקרון בטעם תה יסמין, מקרון בטעם תות-אגס ומקרון בטעם תה ארל-גריי.

Acide Macaron - Rue Legendre 72, 75017 Paris

הפטיסרי של הקונדיטור הצעיר במונמרטר הוא נקודה מושלמת לפתוח איתה את היום. אחרי עליות וירידות בדרך מהרכבת תוכלו לעצור ולנוח במקדש המאפים. במקום תקרה צבעונית, רצפה אפורה-לבנה ו-ויטרינה מלאה בכריכים מעוררי תיאבון ולחמים מעולים. מלבד בגט שחור עם דיו של דיונון ולחמניות קטנות ומשגעות, תמצאו מגוון גדול של טראטים פריכים ועדינים, בהם מוס גבינה עם קרם יוזו. אם כבר הגעתם למקום בבוקר, אל תוותרו על קרואסון החמאה הריחני עם כוס קפה מול החלון הגדול שצופה לרחוב.  

Gontran Cherrier - 22 rue Caulaincourt, 75018 Paris

כל השפים הראשיים שהזכרנו עד כה היו גברים בלבד. לכן אנחנו שמחים להציג את המאפייה הראשונה במדריך שאישה עומדת בראשה - זוהי השפית הצעירה והמוכשרת Veronique Mauclerc. מדי יום, מתחיל צוות האופים שלה לערבב את הקמח בסביבות השעה 2:00 בלילה, ולאחר מכן מכניסים את המאפים לתוך תנור העצים המיוחד שבזכותו הוכרז המקום כמבנה היסטורי בפריז. כל הלחמים והמאפים של ורוניק נעשים עם קמח אורגני, ובמקום שמרים היא משתמשת בשאור. זוהי מאפיה יוצאת דופן, איכותית ומומלצת במיוחד לביקור.

Veronique Mauclerc - Rue de Crimee 83, 75019 Paris

רובע 20: AU 140

אחרונה חביבה ברשימה היא מאפיית Au 140 שנמצאת ברחוב בלוויל מספר 140. המאפייה זכתה במשך השנים במספר פרסים חשובים, בהם הבגט הטוב ביותר והקרואסון הטוב ביותר. מדובר במאפייה שכונתית שרוב לקוחותיה הם מקומיים. לעומת המטבח העצום של המאפייה, החנות עצמה זעירה, בעלת דלפק כפרי קטן עמוס בכיכרות לחם. חוץ ממאפים שהם הדובדבן שבקצפת, במקום נמכרים גם סוגי שוקולד מובחרים, גלידות ביתיות וכל מה שיעשה לכם חשק לקפוץ לביקור.

Au 140 - Rue de Belleville 140, 75020 Paris

כתבות שאולי פספסתם

*#