${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לאכול טוב בפריז: עשר מסעדות מומלצות

לבחור את המסעדה הכי טובה בפריז זאת משימה בלתי אפשרית. בעיר שעושה עניין מכל חריץ גבינה השפע הקולינרי מסחרר. כדי שלא תבזבזו זמן ויורו יקרים, איתרנו עשר מסעדות פריזאיות עטורות שבחים

תגובות

לצד האמנות, הארכיקטורה והאופנה, פריז מתהדרת במסעדות הגורמה שהפכו אותה לגן העדן הקולינרי שהיא כיום. עיר האורות רוחשת כבוד עצום לאוכל, שנתפס כאמנות וכחוויה מרתקת ויומיומית לא פחות מקולנוע, תיאטרון או ציור. השפים הגדולים של פריז מקדישים תשומת לב לא רק לטעמים, אלא  גם לקומפוזיציה של כל המרכיבים ולאסתטיקה שמלווה את הגשתה של כל מנה. כדאי לקחת בחשבון שמחיר סביר במונחים פריזאים נחשב ליקר במונחים ישראלים. אבל  יש לא מעט דרכים לצמצם בעלויות. רוב המסעדות היוקרתיות מציעות תפריט במחיר קבוע (fixed-price menu) ובו מבחר מרשים של מנות הבית במחיר הנמוך ממחירן בתפריט. טיפ נוסף הוא להגיע למסעדה הנחשקת לארוחת הצהרים שמחירה כמעט תמיד נמוך באופן משמעותי מזה של ארוחת הערב. כמו כן, למי שמעדיף מים מהברז, מומלץ להתעקש על כך ולהבהיר כי מדובר ב"קראף דו" (carafe d’eau) ולא במים מינרלים. ורגע לפני שאתם משלמים, קחו בחשבון שדמי שירות של 15 אחוז כבר כלולים בסכום, ואין צורך להוסיף טיפ מעבר לכך.

כדי שלא תבזבזו את הזמן שלכם והכסף על מלכודות תיירים, גיבשנו רשימה של עשר מהמסעדות המובחרות הבולטות כיום בפריז, שמציעות ארוחות גורמה מרהיבות בטווח משתנה של מחירים

» לאכול טוב בפריז, בלי להתרושש
»
השווקים הטובים ביותר בפריז
» כל בית קפה צריך מרפסת, בעיקר בפריז

פרנצ'י Frenchie

מסעדת פרנצ'י מתגאה ב-26 מקומות ישיבה ואינספור שבחים של מבקרי מסעדות וסועדים, המתענגים על המנות המעוצבות. על המקום מנצח השף גרגורי מרצנ'ד, שהביא אל המטבח הצרפתי את האווירה הניו יורקית ממסעדת גרמרסי טברן המפורסמת בה למד. חלל המסעדה תואם את האווירה הרומנטית והלא פורמלית בבית האבן המעוצב ובו שולחנות רחבים ותאורה חמימה.
מה תאכלו: תפריט המסעדה מתחלף מדי שבוע בהתאם לסחורה בשוק, ומבטא את חיבתו של מרצ'נד לשילוב של מתיקות וחמיצות בכל מנה. בין המנות המומלצות ניתן ליהנות מסלט כפרי של אגסים קלויים בקרמל, ניוקי בחמאה ולימון עם פטריות ועשבי תיבול, דג טרוטה מעושן על מחית חזרת ואדממה מתובלת, בשר חזיר חרוך על מצע מחית סלרי, כרוב ניצנים קלוי ועליו זרעי חרדל כבושים ובחומץ שרי.
טווח מחירים: בינוני. 27-35 יורו לארוחת צהריים או ערב בת שתיים או שלוש מנות.

» Frenchiכתובת: 5 rue du Nil, 75002 Paris, טלפון: 33.1.4039.9619+.

לה קומפטור Le Comptoir du Relais

לה קומפטור, בראסרי ביום ומסעדת גורמה בלילה, הפכה במהרה לחביבת מבקרי האוכל של פריז. השף, איב קמדרבורד, מגיש מדי ערב תפריט שונה וסגור ולא משאיר את בחירת המנות לסועדים. הדגש הוא על שימוש ביין, פטריות חמאה ותבלינים. האוכל הטרי והאיכותי, לצד התיבול היצירתי גרמו לפריזאים להתמסר להפתעות הקולינריות של המקום, והפכו את המסעדה לאחת המקומות הנחשקים בעיר. החלל אמנם מעוצב בצפיפות, אך השולחנות הקטנים מלאים תמיד בסועדים, שמהללים את האוכל ואת השירות היעיל והמהיר.
מה תאכלו: סלרי שמנת, כבד אווז וכמהין, צדפות במרינדה עם קרם קוויאר
טווח מחירים: יקר.  45-70 יורו.

» Le Comptoir du Relais - כתובת: 9, carrefour de l'Odeon, Paris, 75006 טלפון: 33.1.4427.0797+

גי סבואה Guy Savoy

רק עשר מסעדות פריזאיות זכו להיכלל בחוג שלושת הכוכבים היוקרתי של מדריך מישלן, ואם תבחרו לאכול רק באחת מהן גי סבואה היא המסעדה בשבילכם. המסעדה, הממוקמת במרחק קצר משער הניצחון, קרויה על שם אחד השפים המפורסמים של פריז, והמחירים בה עוצרי נשימה לא פחות מהאוכל.
מה תאכלו: מומלץ לפתוח את הארוחה עם אחד מהמתאבנים הנחשבים למנות הדגל של המקום, מרק ארטישוק עם פטריות כמהין שחורות או קציפת צדפות אויסטר. המנות העיקריות כוללות דג לברק צלוי בציר דגים עם פטריות ותבלינים מתוקים, לובסטר ברטון, וצלעות עגל  עם מחית תפוחי אדמה, פטריות, בצלים וירקות.
מחירים: יקר. בין 65-135 למנה עיקרית; תפריט קבוע לארוחת ערב - 295 יורו.

» Guy Savoy - כתובת: 18, rue Troyon, Paris 75017, טלפון: 33.1.4380.4061+

פסאג' Passage 53

פסאג' 53 היא מסעדה צעירה יחסית שזכתה למחמאות מפה לאוזן בשנתיים הראשונות לקיומה. על הביסטרו הנינוח מנצח שף יפני שידוע בבישול צרפתי מודרני ויצירתי. העיצוב של החלל הקטן אמנם מנימליסטי וענייני, אך על חוסר ההשקעה בסגנון מפצות מנות נהדרות, המספקות חוויות בלתי נשכחות לחך. לצד הביקורות המהללות, לאחרונה רשמה המסעדה הישג נוסף כשזכתה בכוכב המישלן הראשון שלה.
מה תאכלו: על מנת לדגום את כל הטעמים המגיעים ממטבחו של השף, מומלץ לבחור בתפריט הטעימות שיעלה 45 יורו למנות ארוחת הצהרים ו-60 יורו למנות מתפריט הערב. בין המנות המוצעות במסעדה תמצאו כבד אווז בתותים ומרק ריבס, ארטישוק בטמפורה עם תפוחים, תמנון צלוי עם כרובית וקרפצ'ו עגל.
מחירים: בינוני. 30-50 יורו לארוחת צהרים ו-50-100 יורו לארוחת ערב.

» Passage 53 - כתובת: 53 passage des Phanoramas 75002 Paris, טלפון: 33.1.4233.0435+

ימאצ'ה Yam’tcha

למרות השינויים המהירים בממלכה הקולינרית הפריזאית, עדיין נדיר למצוא שפית אישה שהצליחה להתבלט בין קליקת השפים הסגורה של העיר. לכן, כשהשפית אדלין גרטארד פתחה את מסעדת ימאצ'ה לפני כשנתיים, הפכו הן המקום והן השפית לשיחת העיר. המסעדה הקטנה, הכוללת 20 מקומות, קטפה במהרה שבחים על המנות יוצאות הדופן ושילוב הטעמים היצירתי, ואף זכתה לאחרונה בכוכב מישלן ראשון.
מה תאכלו: כבד אווז עם אספרגוס ועלי חרדל, שרימפס ממוזמביק עם שום, מולים מוקפצים ברוטב סויה, טופו בסויה וכוסברה.
מחירים: בינוני. ארוחת צהרים 35-49 יורו, וארוחת ערב על 50-99 יורו.

» Yam’tcha - כתובת: 4 rue Sauval 75001 Paris, טלפון: 33.1.4026.0807+.

פראמיל Pramil

הביסטרו החדש ומודרני הצליח לסחוף את מבקרי מדריך האוכל Foodingשממליצים להתאהב במקום, המשלב בין עיצוב מקסים ורצינות בכל מה שקשור ביין ובישול. המרכיבים הטריים של המנות המגוונות, לצד האווירה האינטימית והשירות האדיב כבשו גם הסועדים, שהפכו את פראמיל לביסטרו המותחכם והנחשב של השנה.
מה תאכלו: פטה כבד אווז תוצרת בית, צדפות ברגיל ברוטב שמנת ותרד, סטייק עגל ופירה בשמן זית, כרישה בווינגירט עם אנשובי.
מחירים: בינוני. 30-45 יורו.

» Pramil - כתובת: 9 rue du vertobois, 75003 Paris, טלפון: 33.1.4272.0360+

הוטל דו נור Hotel Du Nord

ב-1938 העניק הבמאי מרסל קארנה חיי נצח להוטל דו נור, כשקרא לסרט שגיבוריו התגוררו במלון על שמו. המקום, המשמש כיום כבית קפה ומסעדה, שוכן על תעלת סן מרטן, והארוחות המוגשות בו נחשבות לחוויה קולינרית שאסור להחמיץ. חלל המסעדה, המסתתר מאחורי מדפי הספרים הכבדים מעוצב בתחכום בוהמייני, ומספק אווירה נוסטלגית של פריז משלהי שנות ה-30. השירות נחשב לידידותי ולא רשמי, והמסעדה, בשילוב עם הבר הפתוח עד שתיים בלילה, מושכים אל המקום פריזאים ותיירים מעודכנים ומלאי שיק.
מה תאכלו: דג בקלה צלוי, צדפות בחמאה, סלט אסיאתי וצ'יזבורגר גורמה.
מחירים: בינוני. 25-35 יורו לארוחה בת שתי מנות, 35-50 לארוחה בת שלוש מנות.

» Hotel Du Nord - כתובת: Quai de Jemmapes 102, 75010 Paris, טלפון: 33.1.4040.7878+

לה שאטובריאן Le Chateaubriand

לה שאטובריאן הוא ביסטרו קלאסי משובח המשרת את תושבי הרובע ה-11 עשרות שנים. לפני חמש שנים השתלט על המסעדה השף הצעיר והמהולל אינאקי אזפיטארט, שכבש מיד את תשומת ליבם של ציידי הטרנדים בפריז. המודל שיצר אזפיטארט משלב בין ביסטרו קלאסי ומסעדת שף יצירתית המשלבת השפעות ממטבחים בינלאומיים.
מה תאכלו: נתחי עגל צלויים, סטייק טונה צרוב על תבשיל חיטה ולבנדר, צלופח מעושן בליקוריץ, דג בקלה מאודה בתבלינים חריפים.
מחירים: בינוני. 15-45 יורו.

» La Chateaubriand - כתובת: 129 Avenue Parmentier, 75011 Paris, טלפון: 33.1.4357.4595+

לה גורמה L’Agrume

מרצ'ני גראנדי, השף של מסעדת הביסטרו הקטנה לה גורמה, אינו מקדיש תשומת לב לעיצוב המקום או לכוכבי המישלן, ורק בזכות האוכל האיכותי מצליח לזכות בשטף מחמאות מצד מבקרי האוכל של העיר. המסעדה, שנפתחה לפני קצת יותר משנה, הצליחה לכבוש את הסועדים עם מנות יצירתיות המוגשות באווירה לא יומרנית.
מה תאכלו: עוף ברוטב ג'ינג'ר, דג סלמון ברוטב מסקרפונה, רביולוי לובסטר עם תרד קצוץ וחמאת לימון, ברווז צלוי לצד ריזוטו פטריות.
מחירים: בינוני. ארוחת צהריים 14-16 יורו, ארוחת ערב 35-45 לשלוש מנות; 35 יורו לתפריט טעימות של חמש מנות.

» L’Agrume - כתובת: 15 rue des Fosses-Saint Marcel, Paris, טלפון: 33.1.4331.8648+

לה אומברה Le Ombres

אין ספק שמגדל אייפל מהווה את נקודת התצפית הטובה ביותר על נופיה המרהיבים של פריז, אך לא מעט מסעדות בעיר מציעות לצד תפריט הגורמה נוף קסום לא פחות. אחת מהמסעדות הללו היא לה אומברה הניצבת במתחם מוזיאון קה בראנלי שברובע השביעי, שבדומה למוזיאון עוצבה על ידי האדריכל הנודע ז'אן נובל זוכה פרס פריצקר היוקרתי.
מה תאכלו: סלמון עם מנגו ירוק ועלי פרילה, פילה בקלה ברוטב תבלינים מתוקים, ברווז בפולנטה עם אגוזים ורוטב אוכמניות.
מחירים: בינוני. תפריט ארוחת צהריים הכולל שלוש מנות (מתאבן, מנה עיקרית וקינוח) במחיר קבוע של 38 יורו; מחירן של המנות העיקריות בארוחת הערב עומד על 28-38 יורו.

» Le Ombres - כתובת: 27,Quai Branly, 75007 Paris,  טלפון: 33.1.4753.6800+

*#