${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סודות מתוקים: הקינוחים הכי מושחתים בפריז

כאילו שלא חסרים פיתויים קולינריים בפריז, יותר ויותר שפים איכותיים פותחים בוטיקים ובתי קפה שמתמחים במאפים, שוקולדים ושאר תופינים משובחים במיוחד. רועי גוטליב, תושב פריז, ממליץ על המקומות והקינוחים הכי מפתים בעיר האורות

תגובות

הפטיסרי (מאפיה בצרפתית) והשוקולטרי (חנות שוקולדים) הם בהחלט לא טרנדים חדשים בצרפת, אבל עושה רושם שהאנשים שעומדים בראשם, לרוב שפים מהוללים בפני עצמם, יוצאים לאחרונה מתנור האפייה. היישר ממחשכי מטבחי המלון המפוארים הם משיקים אט אט יותר ויותר מקומות הנושאים את שמם ובשורתם, ומזכירים בוטיקי אופנה יוקרתיים ומבטיחים.

בנוסף לגסטרונומיה המשובחת ולהנאה מקינוחים עילאיים, מבטיחים השפים גם חוויה חושית המחברת בין ההנאה העיצובית הן של המקום והן של המוצר. מה שבכל זאת מבדיל בין חנות אחת לשניה הוא הטעם, סגנון ההגשה והמתכון היחודי של העומד בראש הבית.

כוחם של האמנים הללו אינו ניכר רק בחדשנותם והוא נוגע בטיפול בקינוחים המסורתיים ככמו אקלר, טארט , סנט אונור, פריס-ברסט וכמובן - השוקולה הקלאסי. לכן בחרנו עבורכם המלצות לכמה מהשמות המובילים בתחום, שחוץ מהבוטיקים המפורסמים שלהם פתחו בשנים האחרונות גם מקומות בהם אפשר לשבת בניחותא על כוס קפה ולהנות מהיצירות המהוללות שלהם. מומלץ לנסות ולהשוות.

הקלוריות עליכם. מנה ממסעדת Pain De Sucre (צילום: האתר הרשמי)

Jacques Genin: מותג יוקרה של שוקולדים אחרי 40 שנה כשוקולטייר בבתי מלון הגדולים של פריז, ושני כוכבי מישלן באמתחתו, פתח ג'נין מקום רחב ידיים משלו המעוצב כחלל תצוגה, מעין סניף מתוק של בית האופנה BVALGARI. כמו בסחורה של מותג המקור, גם כאן הקינוחים נארזים ומטופלים בעדינות השמורה לתכשיטי יוקרה.

ג'נין מגדיר את המקום כסלון טעימות ובהתאם לכך מספר המקומות לישיבה קטן ואף צפוף. המאסטר אף מקפיד על איכות החומרים והמוצרים מוחלפים כמה פעמים ביום לשמור על טעמם וטריותם.

מומלץ במיוחד: ג'נין עצמו מעיד על אקלר השוקולד שלו כ"רגע של שיכחה". הדאו של האקלר, אם תרצו, הוא לטעום ולהיות אחד עם השלמות. בנוסף מומלץ לנסות את טארט הלימון שזכה ב-2009 בבדיקה של הפיגרו כטארט הלימון הטוב בפריז, וכמובן השוקולה.

מה בסביבה: רובע המארה, שוק הפרחים

La Chocolaterie - Jacques Genin - כתובת: Rue de Turenne 133, 3e Arr. 75003 Paris, טלפון: 33.1.2977.4501+

"רגע של שיכחה" – אקלר השוקולד של ז'ק ג'נין (צילום: שרון היינריך)

Jean Paul Hevin: שוקולה מסביב לשעון השוקולטייר עטור השבחים והניצחונות פתח לאחרונה בר שוקולד הממוקם מעל לחנותו ברחוב Saint-Honore. החלל אינו גדול וכולל מספר שולחנות ומקומות ישיבה על הבר, אבל הוא מעוצב כמסעדת יוקרה בצבעי שוקולד וזהב ומשקיף על הרחוב המהודר. 

המקום שנבחר לאחרונה בסקר מומחים בפיגרו כבעל השוקולה הטוב בפריז (וכנראה בעולם), מגיש באופן יחודי שוקולה בעל טעם שונה בכל שעה עגולה. בשעת הפתיחה - 12 בצהריים - תוכלו להתפנק בשוקולה עם צדפות. בשעה 17:00, למשל, מוגש שוקולה עם תה ירוק מצ'אה האהוב במיוחד על בעל הבית.

אוואן מייחס חשיבות גדולה לאיכות החומרים ועל פי רוב תוכלו למצוא בצד המוצרים הנמכרים בחנות את ארץ מוצאם, מידת החוזק שלהם והטעמים המאפיינים אותם. זו גם הסיבה שלא תמצאו כפיות וסוכר מונחים בצד הספל שלכם , הגאון המעודן אינו רוצה שאיזון הטעמים בשוקולה יפגע.

מומלץ במיוחד: שוקולה עם ג'ינגר, ובעצם כמעט כל מה שתיגעו בו.

מה בסביבה:  גני טולרי, מוזיאון הלובר, מוזיאון העיצוב והאופנה, פאלאה רויאל.

Jean Paul Hevin shop and Chocolate Bar - כתובת:Rue Saint- Honore 231, 1e Arr. Paris 75001טלפון: 33.1.5535.3596+

שוקולה - הגירסה הקלאסית של ז'אן פול אוואן (צילום : שרון היינריך)

Philippe Conticini: מאפים חלומיים בטיפול עדין פיליפ קונטיסיני היה לא פחות מקפטן נבחרת הפטיסרי הצרפתית המהוללת באליפות העולם ב-2003. הוא כיהן שנים רבות כשף פטסייר במסעדות ובשנים האחרונות עסק בעיקר ביעוץ ,מחקר ופיתוח קולינרי. לאחרונה חזר לפריז ופתח את La Patisserie des Reve - הפטיסרי של החלומות - שהיא בעת ובעונה אחת הפטיסרי של המחר. 

קונטיסיני מיישם פה בדיקנות את חזונו של פיתוח הקינוחים הקלאסיים, ומעניק להם מראה נחשק. קונטיסיני, למשל, מטפל בעוגת סנט אונורה בצורה כמו שמארק ג'יקובס מטפל במותג לואי ויטון - לא משנה את הבסיס אך מותח קמטים, מעדכן ומשתמש בחומרים האיכותיים ביותר בשוק.

הקינוח במקום הוא לא רק דבר מאכל אלא גם אובייקט נחשק, ולראייה: כל הקינוחים מוצגים תחת פעמוני זכוכית, כאשר הלקוח בוחר את הרצוי והמוכר מכין את ההזמנה מאחור, במקום בו שמורות העוגות בתנאים אופטימליים. כך מושגת המטרה הכפולה של פרזנטציה פנטסטית מחד, והבטחה שהלקוח יקבל את המוצר ברמה הגבוהה ביותר. בית הקפה, שממוקם מאחורי החנות, פונה לחצר פנימית ומעוצב בסגנון פופי עם ריהוט בצבעי אדום ולבן.

מומלץ במיוחד: פריז-ברסט, הקינוח שנחנך בשנת 1910 לכבוד סלילת המסילה בין שתי הערים, הוא התעלות פואטית של קרם. 

מה בסביבה: טרוקדרו, שדרות ויקטור הוגו וגם מוזיאון הפלאה דה טוקיו לא רחוק.

La Patisserie des Reve - כתובת: Rue Longchamp 111, 16e Arr, 75016 Paris, טלפון: 33.1.4704.0024+

שברת - שילמת. הקינוחים של La Patisserie des Reve (צילום: שרון היינריך)

"במסעותי בעולם דמיינתי חנות קונספט המוקדשת כולה לשוקולד בלב פריז", טוען פייר קלואיזל. אלא שקלואיזל לא הסתפק בדמיונות והקים בסימטה שיוצאת משדרת סן ז'רמן מקום בן שלוש קומות החולש על שלושה בניינים. בית העסק שלו כולל חנות, מסעדה ולאונג' המוקדשים לשוקולד.

העיצוב מזכיר מפעל היי טק חדשני: המבקר מתהלך מהחנות לכיוון המטבח, בו הצוות עובד מבעד לקירות שקופים, ומשם לחלל המקום הנע בין אבני הקיר המקוריות בנות המאה ה-19 לשקיפות הקירות הפונים לרחוב.

קלאוזיל אמנם אינו פטסייר בעצמו, אבל נולד למשפחת פטסיירים ידועה ונחשב מומחה בתחום. לעיתים הוא הוא נעזר בפטיסייר Qientin Bailly, שעובד באטלייה השקוף לקהל, ובפטיסייר Frank Michel שמייעץ לו לא מעט. בקרוב יפתחו במקום גם סדנאות שוקולד לקהל הרחב.

מומלץ במיוחד: מוס שוקולד. שוקולה טובה בעיקר למי שאוהב את ספל השוקו שלו מתוק במיוחד.

מה בסביבה: מוזיאון ד'לקרואה, סן ג'רמן דה פרה.

Un Dimanche a Paris - כתובת:Cour du Commerce Saint Andre 4-6-8, 6e Arr., Paris 75006, טלפון: 33.1.5681.1818+

יום ראשון טיפוסי בפריז. Un Dimanche a Paris (צילום: שרון היינריך)

ומתוקה נוספת לסיום: Pain De Sucre אחד המקומות המדוברים והנחשבים בתחום פטיסרי נפתח ב-2004 על ידי שני שפים / פטיסיירים צעירים יחסית, Nathalie Roberet ו -Didier Mathray, ששמו לעצמם מטרה להביא את הקינוחים של המסעדות הגדולות להמוני העם. אין במקום מקומות הישיבה, למרבה הצער, אבל בכל זאת מומלץ להגיע למקום, לפני או אחרי ביקור במרכז פומפידו וברובע בובורג.

Pain De Sucre - כתובת:  Rue Rambuteau 14, 3e Arr., 75006 Paris, טלפון: 33.1.4574.6892+

הכל נשבר במשפחה. מתוך התפריט של Pain De Sucre (צילום: האתר הרשמי)

*#