אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המדריך להכנת הסנדביץ' המושלם בפריז

על מפית או בתוך באגט טרי, אין כמו גבינה מסריחה ונקניק יבש כדי להשלים את החוויה הפריזאית שלכם. הצעה לארוחת גורמה על ספסל

תגובות
הכל טמון בתהליך ההכנה. הסנדביץ' המושלם
Oleksandra Naumenko | Dreamstime

אחת הדרכים הטובות ביותר להכיר את העיר היא לדעת איפה לקנות את המצרכים הנכונים לארוחה מאולתרת באמצע היום. דני ססלר בסדרת כתבות שלא תשאיר אתכם רעבים, והפעם: סנדוויץ' פריזאי

» רומא: המדריך להכנת הסנדביץ' המושלם
» אמסטרדם: המדריך להכנת הסנדביץ' המושלם

סנדביץ' הוא שתי פרוסות לחם שביניהם ממרח, חמאה או מיונז, פרוסת בשר, פרוסת גבינה וירק כלשהו (larousse gastronomique, ספר הספרים הצרפתי של הבישול) וכשהצרפתים קובעים משהו בעניינים קולינריים, אני לא מתווכח איתם.

ארוחה מאולתרת על ספסל בפריז היא דרך מצויינת להכיר ולספוג את טעמי העיר. היא קלה להרכבה, משובחת למאכל וניתנת למימוש - על פי המסורת המקומית - בשני אופנים: סנדביץ' (ענק, עסיסי, ריחני ופריך) ו"ארוחה על המפה" (מאותם מרכיבים, רק על מפה קטנה, או בעברית: על בנדנה).

אם בחרתם בסנדביץ', הבולנז'רי (boulangerie)  הקרוב הוא התחלה טובה להיערך למשימה. בולנז'רי, הוא מוסד ותיק ומשובח שתפקידו אחד: לספק דברי מאפה - מבאגטים, קרואסונים ומאפים ממולאים ועד לעוגיות חמאה ממכרות. אנחנו הולכים הפעם על הבאגט. בגאטים טריים אופים בבולנז'רי, פעמיים ביום. בבוקר ובצהרים וטעמם שונה (טעים הרבה יותר) מהבאגטים שנמכרים בסופרים הישראלים.

קונים אחד (שמספיק לשני סנדביצ'ים גדולים) וגם: גבינה. מי שאוהב גבינות עיזים מומלץ לו לרכוש את ה-Bouchon arematis (זה נשמע כמו "בושון ארומטי"). הגבינה הזאת נמכרת בצורת גליל קטן, היא מכוסה בעשבי תיבול ותבלינים. מקורה באזור בורגון, היא מאד ארומאטית, משובחת וטעימה-טעימה.

לחילופין, תוכלו לרכוש נתח קטן של גבינה מחלב בקר. אני ממליץ שתשכחו לרגע מהקממבר ותתנסו בפרומז' או-מארק דה ריזן (Fromage au marc de raisin). גבינה מחלב בקר, עטופה בעלי גפן, שנהגו להכין בזמן הבציר ולשכוח למשך חודשיים בתמציות ענבים. היא מכוסה בחרצני ענבים, היא רכה מאד והיא בעלת טעם מופלא של גבינת שמנת קשה עם אלכוהול.

ואם בא לכם דווקא גבינת רוקפור מקורית, קל מאד לזהות אותה בין שפע הגבינות הכחולות - היא הכי יקרה.

הלאה, צריך נקניק קטן ויבש מאד. סוסיסון סק (saucisson sec) מה"הקצרים" שאורכם כ-15 ס"מ, הוא פתרון טוב. בקשו אחד "מעט חמוץ" ובדקו אם הוא יבש מאד (הוא צריך להיות קשה).

מה עוד? עגבנייה אחת או שתיים. וזהו.

אופן ההרכבה:

יושבים על הספסל, בוצעים את הבאגט לאורכו, מורחים את הגבינה או מניחים אותה בפרוסות, יחד עם פלחים של עגבנייה (לא צריך מלח) ועל הכל מפזרים עיגולים נחמדים מהנקניק היבש. מהדקים היטב ואוכלים, ואוכלים, ואוכלים (הרעש מהבאגט, הוא רק אצלכם בראש, העוברים והשבים לא שומעים אותו).

מיותר לציין שאם רכשתם בקבוק יין, רצוי יבש, אדום או לבן לבחירתכם, זה הזמן ללגום, ישר מהבקבוק.

ארוחה על מפה

בארוחה על המפה, המרכיבים הם אותם מרכיבים אבל אופן ההרכבה שונה. במקום להכין סנדביץ' מושקע, פשוט אוכלים: ביס נקניק, ביס גבינה, ביס ירק, ביס בגט, שלוק יין, והכל מהתחלה.

לארוחה כזאת מאד מומלץ להוסיף לימון אחד ו- 6-12 אוייסטרים גדולים. פותחים את האוייסטרים אחד-אחד (לא את כולם יחד כי קשה לאזן אותם על הספסל ואסור שהמיץ הטבעי שהם מכילים ישפך). מזליפים טיפת לימון והופ שואבים את תכולתם.

בונאפתי!

מקומות לקנות, לחם, גבינות וכל מיני:

» "פושון" (Fauchon): המעדניה. לא זולה, אבל חייבים לבקר בה. במקום המופלא הזה תמצאו הכל - מחומרי גלם ועד מנות מוכנות.

» רחוב Saint-antoine מס' 11: חנות לחם קטנה ואיכותית, ולידה חנות גבינות מומלצת מאד.

» לה בון מארשה (Le Bon Marche): סופרמרקט ומשובח, גדול מאד, שמתפאר בתואר "הכל-בו הראשון בעולם", עם מוצרים איכותיים במיוחד באגף המזון. פירוש שמו, בתרגום חופשי הוא "דיל טוב" (כתובת: 38rue de Sevres, 75007).

» Dubernet Foie Gras: זה המקום לקנות נקניקים משובחים, כבד אווז מענג אך לא זול ועוד (כתובת: 2Rue Augereau 75007).

מקומות עם ספסל נחמד:

» פלאס דה ווז' (Place des Vosges) - כיכר יפה להפליא, עם לא מעט ירוק. יושבים, מסתכלים, אוכלים, שותים ונושמים עמוק. גם ויקטור הוגו גר שם פעם.

» קצה רחוב Simon dereure: גינה קטנה ושקטה עם ספסלים ואווירה רגוע.

» בית הקברות פר לאשז (Pere Lachaise): בית הקברות המפורסם בפריז, כל הגדולים קבורים בו. אתם מוזמנים להתיישב על אחד הספסלים ולאכול צהריים עם מודליאני, ג'ים מוריסון, שופן, מולייר, פרוסט ועוד רבים וטובים שכבר לא איתנו.

» גשר האמניות Pont des arts: לאכול בעמידה על גשר העץ המקסים, על רקע האי CITE שבמרכז הסיין.

*#