המלצת השף |

חמישה מקומות מומלצים בפריז, על פי השף אוראל קמחי

השוק, הפטיסרי, מסעדת השף, השוקולד והפינה הישראלית: שף אוראל קמחי ממסעדת פופינה מספר על חמישה מהמקומות האהובים עליו לאכילה וזלילה בעיר האורות

אוראל קמחי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
השף אוראל קמחי בפריז, מצביע על מגדל אייפל
השף אוראל קמחי בפריזצילום: אנטולי קריניצקי

כשהתבקשתי לבחור יעד ראשון לצילומים של תכנית רשת חדשה בשם "שף אוכל", היה לי ברור שאני רוצה להתחיל בפריז. לא בגלל שאני מכיר את העיר מצוין, כי יש ערים שאני מכיר טוב ממנה, אלא בגלל הקסם הקולינרי האין סופי שלה. המסורת הקולינרית הצרפתית שנמצאת בכל פינה: מגוון הפטיסרי והשוקולטרי, מסעדות שף או ביסטרו, דוכני הרחוב, השווקים, בתי הקפה ובעצם מה לא. נזכרתי בתקופת לימודיי בפריז ועל החלום לעשות סיור קולינרי אולטימטיבי בעיר הקסומה הזו. כך יצאתי למסע מצולם אל בירת הקולינריה, פריז, בה פגשתי חברים ותיקים כמו השף סילבסטר ואהיד, אשת האוכל הישראלית-פריזאית שרון היינריך ואחרים. בתוך כך גם הכרתי הרבה מאוד אנשים חדשים שהוסיפו קסם חדש לעיר להבירה הקולינרית העולמית. הנה כמה המלצות טעימות מאוד למבקרים בעיר האורות: 

פטיסרי

Des Gâteaux et du Pain

הקינוחים של קלייר דמון ב-Des Gâteaux et du Pain
הפטיסרי של קלייר דמון ב-Des Gâteaux et du Painצילום: אנטולי קריניצקי

אחרי אכילת הרבה מאוד מתוקים מסוגים שונים ומופלאים הגעתי לפטיסרי של קלייר דמון, מי שנחשבת לאחת מאומניות העל של עיר האורות. בניגוד ללא מעט שפים וקונדיטורים נבחרים, דמון אינה חסידת טרנד הצילומים והאינסטגרם ואסור, פשוט אסור לצלם בחנות שלה. לא עם אייפון ולא בכלל. העוגה המפורסמת ביותר שלה היא "עוגת השוקולד המושלמת" אבל לטעמי העוגות העונתיות שלה טובות לא פחות. בביקורי האחרון זכיתי לטעום עוגות אשכוליות משגעת וורסיה של דמון לקינוח ערמונים. בקיצור, זו לגמרי נקודת חובה לכאלו שרוצים להתרגש מקינוח. עוד על קלייר דמון - כאן.

89 Rue du Bac, 75007 Paris, France

שוקולד

Jacques Genin

שוקולדים בחנות השוקולד של ז'אק ז'נה
מהחנויות שאסור לפספס בפריז, חנות השוקולד של ז'ק ז'נהצילום: אנטולי קריניצקי

ז'אק ז'נה הוא ללא ספק אחד השוקולטיירים שאסור לפספס בפריז, ויש לו כמה חנויות ברחבי העיר. בזו שבגדה שמאלית תוכלו ליהנות ממבחר שוקולדים מטורף ואילו בזו שבמארה אפשר גם לשבת במקום ולטעום מהקינוחים המפורסמים של השוקולטייר, שכמובן מתהדר אף הוא בעוגת שוקולד בלתי נשכחת. מבין השתיים, אני אוהב במיוחד את החנות בגדה השמאלית. היא רחבת ידיים, מעוצבת בסגנון של בוטיק אופנה בהיר עם דלפקי עץ וזכוכית בהם מסודרים כתכשיטים השוקולדים, המרציפנים והממתקים של גאון השוקולד הזה. מראה החנות מרהיב; לשוקולדים אריזות מופלאות, משקיות נייר מעוצבות עם מדבקות לוגו בהדפסה מטאלית ועד קופסאות מתכת דקיקות שנראות כמו קופסאות תכשיטים יוקרתיות. החוויה הכוללת מהחנויות של ז'נה היא ריגוש אמיתי לכל חובב שוקולד אמיתי.

כחובב מרציפן אני ממליץ על מגוון המרציפנים שז'נה מייצר ומשבץ בהם תוספות כפירות, תבלינים ומגוון מטורף של אפשרויות אבל, וזה אבל גדול, לפי יודעי דבר - אם לא טעמתי את סוכריות הטופי של ז'נה, כמו לא ביקרתי במקום ולא טעמתי מגולת הכותרת שלו. אודה, כי פספסתי ולא טעמתי אותן. אתם, היו חכמים וזכרו לנסות גם את סוכריות הטופי של ז'אק ז'נה.

133 Rue de Turenne, 75003 Paris, France

מסעדת שף

מסעדת Brasserie Thoumieux

שף אוראל קמחי במסעדת "Brasserie Thoumieux" של שף סילבסטר ואהיד
שף אוראל קמחי במסעדת "Brasserie Thoumieux" של שף סילבסטר ואהידצילום: אנטולי קריניצקי

את שף סילבסטר ואהיד הכרתי כשהגיע לביקור במסעדת פופינה במסגרת חגיגות שבוע הקולינריה הצרפתי לפני כמעט שנתיים. ואהיד הוא שף-כוכב עם צמד מסעדות פריזאיות שאחת מהן מחזיקה בשני כוכבי מישלן. המסעדות של סילבסטר ממוקמות ברחוב קטן וצדדי בין חנויות ברובע יוקרתי. מהסמטה שבכניסה למלון הבוטיק בו ממוקמות המסעדות רואים את מגדל אייפל, כך שאם תגיעו לקראת השקיעה צפוי לכם מראה רומנטי ומשובב נפש במיוחד. סילבסטר גדל במסעדות של אלן דוקאס אך עשה דרך מופלאה ויצירתית משלו. בשנת 2015 הוא לקח לידו את המסעדות במלון וזמן קצר לאחר פתיחת המסעדות קיבל כבר שני כוכבי מישלן. אל המסעדות נכנסים דרך הבראסרי רחב הידיים והמהודר, שכולל מראה מוזהבת ומתחתיה ספה מעוצבת מקושטת בבד מנומר, אלמנט שחוזר על עצמו כדפוס עיצובי הו במסעדה והן במלון.

בבראסרי, שעמוס בקהל צרפתי יפה, אופנתי ומעונב, תוכלו ליהנות ממגוון מנות צרפתיות קלאסיות באינטרפרטציה של ואהיד. בקומה מעל נמצאת מסעדת השף המכוכבת – אליה נכנסים דרך מה שנראה יותר כמו מטבח ביתי ואינו כולל נירוסטה וקרמיקה לבנה כמו שסועדים רגילים לדמיין במטבחי שף. אך אל תתבלבלו, כי מדובר במסעדה עם מטבח אולטרה מודרני, פתוח ואינטימי בו יוצרים מחומרי גלם יוצאי דופן, ארוחה שמוגשת בכליםמיוחדים שמעוצבים בעבור השף ויחד איתו, כמו למשל צלחות מלח בצורת עלים בהן מוגשות בכל עלה מלח בצבע אחר שמגיע ממקום אחר בעולם. התפריט הוא וירטואוזי ועונתי, ולכן מתחלף כך שגם הלקוחות הקבועים יכולים להמשיך להתרגש מיצירות השף החדשות. טעמנו כאן מנה נהדרת ובלתי נשכחת של בשר קינג קראב עם קוויאר וקרם אבוקדו.

בקצה הקומה ממוקם בר גבינות אדיר בו תמצאו בכלים דמויי פעמוני זכוכית מבחר דליקטסים כגבינות, פירות מסוכרים וקונפיטורות של מיטב התוצרת הצרפתית, אל אלו מגיעים הסועדים בתום ארוחת הטעימות לקינוח.

79 Rue Saint Dominique, 75007 Paris, France

שוק Maubert

אני מת על פריז בזכות הרבה מאוד דברים, אבל הסיבה העיקרית היא השווקים המקומיים שיש לכל רובע. אחד השווקים הקטנים אבל המקסימים יותר הוא שוק Maubert (בכיכר הנושאת שם זה). מה תמצאו בשוק בבוקר טיפוסי? הכל – בית קפה פינתי חמוד, דוכני פרחים, פירות וירקות ממגדלים מקומיים, פירות ים מכל הסוגים והמינים שצרפת יודעת לספק, יצרני נקניקיות ונקניקים, דוכני גבינות, דוכני מעדנים של כבד אווז וכבד ברווז, פטיסרי, פרחים, רוכלי טקסטים, תיקים ועוד. אני אוהב להגיע אחרי קפה של בוקר לסיבוב שכולל טעימה של מספר גבינות, שליקת אויסטר או שניים, הצטיידות בקצת פירות ואולי איזו טעימה של נקניק טוב ונתח גבינה לפני טיול רגלי ברובע היפה לכשעצמו.

2 Rue Monge

שעות פתיחה: שלישי עד שבת 09:00-20:00, ראשון 09:00-19:00
תחנת מטרו: MAUBERT-MUTUALITE

שף אוראל קמחי במסעדת בלגן
שף אוראל קמחי במסעדת בלגןצילום: אנטולי קריניצקי

בלגן

על מסעדת בלגן של קבוצת מחניודה הירושלמית בפריז כבר נאמר הכל. וכן, אתם חייבים לעבור גם במקום הכי ישראלי, אפילו בסוף השבוע הקצרצר שלכם בפריז. למה? כי זו מסעדה נהדרת שאליה צמוד בר טוב במיוחד, שיקסום גם לישראלים שמכירים את הגימיק של "מחניודה". בבר תוכלו ליהנות מקוקטיילים קלאסיים, תפריט יינות ומנות קטנות. בבלגן, כיאה למקום שעומדת מאחוריו קבוצת מחניודה הירושלמית, יודעים לעשות חגיגה: החל מחגיגת הטעמים עליה מנצח השף בפועל דן יושע, דרך חגיגה של ניחוחות, מוסיקה, אווירה שמחה ובעיקר הרבה מאוד מצב רוח טוב. הקהל מורכב חציו צרפתים עדכניים ואופנתיים והשאר, איך לא, ישראלים. כך גם נראה צוות המטבח שנראה עוסק בפעולות חינניות במטבח הפתוח שצופה אל המסעדה. הוסיפו לזה ערבוביה של מוסיקה צרפתית ומוסיקה ים תיכונית והרי לכם מסעדה שהיא כמלכת השושנים של פריז.

מנות מומלצות? הן משתנות כמעט כל יום ובהתאם למצב הרוח של יושע, לעונה ולביקורים של מאסטר הקבוצה, השף אסף גרניט, כך שפשוט מוטב שתסמכו עליהם, שחררו ובלוּ בדרככם עם הצרפתים. יהיה כיף, זה בטוח.

Rue d'Alger, 9. Paris 75001

המלצות נוספות של השף אוראל קמחי לפריז, אפשר למצוא בסדרת הרשת "שף אוכל" ביוטיוב

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ