אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לתיירים ולמקומיים: המסעדות הכי טובות בפראג

לא רק קרפיונים או כופתאות - המטבח הצ'כי מגוון ויודע להביא את הטוויסט גם לאוכל המוכר ביותר בעולם. מסעדות מקומיות וטובות בפראג שכדאי לבדוק בביקור הבא

תגובות

התייר, וזאת יודעים כולם, צועד על קיבתו. עם זאת, השמועות טוענות כי האוכל הצ'כי אינו הנשק המומלץ ביותר להצטייד בו ברחובותיה היפים של פראג. האומנם? הייתכן שבבירת צ'כיה אפשר וכדאי להקדיש זמן גם לסצנה הקולינרית? למרות הרעב ולמרות הסקפטיות – האפשרויות הקולינריות בפראג לא מועטות ולהנות מארוחה דשנה בעיר.

פראג -לכל הכתבות וההמלצותלשתות כמו מקומי: הברים הכי טובים בפראגמתחם הבילויים הכי חם בפראגמקומי ואיכותי: Home Kitchen מסעדת הום קיטצ'ן מתאפיינת ביחס ביתי, עיצוב פשוט ואוכל לא מתחכם. לא בכדי היא נמצאת ברשימת המסעדות המומלצות בקטגוריה העממית לפי אתרי האוכל המובילים בצ'כיה. במסעדה מבשלים מחומרי גלם טריים הישר מחקלאיי האזור, והדגש הוא על אוכל טרי וזמין לפני העונה. פרט לתפריט שבועי מתחלף, יש מנות קבועות במחירים שווים לכל נפש. המקום מתאים במיוחד לעצירה להתרעננות - כוס יין לצד נשנוש של גבינות ופירות. ניתן לאכול, לקנות מוצרים ואף לבשל(!) בתיאום מראש.

» Home Kitchen - לכל הפרטים

עממי, איכותי וטוב. Home Kitchen (צילום: אתר רשמי)

המבורגר, הגרסה הצ'כית: Dish ל-Dish צריך לבוא עם הרבה מזל או עם הזמנה מראש. המסעדה מגישה המבורגר שמתהדר בתואר "הטוב ביותר בפראג", והיא מלאה רוב שעות היום. במידה ומצאתם מקום להניח ישבנכם אך עדיין התלבטתם, שהרי לא עשיתם את כל הדרך לפראג על מנת לאכול המבוגר, מומלץ לנסות את ההמבורגר "אולומוץ" - המבורגר בתוספת גבינה מחבל מורביה יחד עם בירה (והנה הופ – נסגרה הפינה הצ'כית). גם לצמחונים יש אופציות מעניינות ובשום צורה אסור לפספס את הצ'יפס זוקיני שמפתיע בפריכותו.

» Dish - לכל הפרטים

הכי טוב בפראג. Dish (צילום: אתר רשמי)

קפיצה לאפגניסטן: Kabul על פניו, העיצוב הפרובינציאלי של פנים המסעדה (כמו גם אתר האינטרנט) לא נראה מבטיח במיוחד. מצד שני, אין להסתכל בקנקן אלא במה שיש בו - ויש בו המון. גולת הכותרת היא תבשיל כתום ונהדר שנקרא באפגנית "קאדו". מדובר בתבשיל דלעת שהולך נהדר עם לחם הטרי המוגש לצד במיה חמימה ברוטב ודאל סמיך. זה בנוסף לתרד נהדר ומשקה יוגורט מרענן. והנה לפתע – העיצוב כבר נראה הרבה יותר טוב ונמנום נעים מתפשט בגוף.

» Kabul - לכל הפרטים

יפנים לא טועים: Yami Sushi

יאמי סושי כבר מזמן קיבלה חותמת איכות, מאחר ולא מעט תיירים יפנים נוהגים לפקוד אותה מדי יום ולהלל בתשבוחות. הטריות, הדיוק, השירות המצוין והמחיר - שביחס למיקומה המרכזי נשאר סביר ביותר - מכתירים אותה לסושיה הממולצת בפראג.

גם סושי צריך לדעת איפה לאכול. יאמי (צילום: אתר רשמי)

על האש בפראג: Miminoo כשהרעב מכלה את חוש האוריינטציה, כל מה שמתבקש התייר לעשות הוא להרים את עיניו אל קו האופק ולחפש קרפצ'יו לנפשו. מסעדת "מימינו" הוקמה לפני שנה בערך בפארק ליד מגדל הטלוויזיה המשופץ בשכונת ז'יז'קוב, ומחלונותיה הצרפתיים ניתן להשקיף על מיצב האמנות של דויד צ'רני - התינוקות המטפסים על המגדל - שנתן למסעדה את שמה. לצד אוכל צ'כי ואיטלקי מחומרי גלם מעולים, החל בבשרים וגבינות וכלה בפסטה טריה, מגישים במסעדה מבחר קוקטיילים חביבים ובעונה החמה אף צולים בשרים וירקות בגריל בגינת המסעדה.

» Miminoo - לכל הפרטים

האחרונה בסקירה היא מסעדה המיישרת קו עם הטרנד הטבעוני, ועדיין מצליחה לפתות את מיטב הפרגאים לבוא ולאכול במשכנה - דבר שכלל אינו מובן מאליו. יינה קריינה לקחה את הבישול הבריא צעד אחד קדימה, והיא מתהדרת בבישול ללא מוצרים מלאכותיים או מעובדים, כמו גם בשירות סופר-ידידותי ובמבחר עצום של מאכלים לקהל האוהב אוכל טרי. לצד בשר ודגים קיים מבחר גדול של אוכל צמחוני וטבעוני, כמו גם מיצים טריים הנסחטים במקום. לרעבים במיוחד מומלצת גרסה מקומית של סלט טאבולה עצום בגודל, ולאלו שאינם בוחלים בחי נמליץ על טרטר הטונה. לאור ההצלחה נפתח סניף נוסף בשנה שעברה בשכונה ההיפסטרית - וורשוביצה.

» Jina Krajina - לכל הפרטים

טרי, בריא והיפסטרי. יינה קריינה (צילום: אתר רשמי)וכמה הערות לסיום, שלא תגידו שלא אמרנו לכם 1. מומלץ לשאול מתי המטבח נסגר על מנת שלא להיתפס עם חצי תאוותכם בידכם כשכבר הזמנתם משקאות.2. לתשומת לבכם, בחלק מהמסעדות לא מקבלים כרטיסי אשראי. 3. הטיפ הממוצע אינו חורג מעשרה אחוזים ונאמר בקול למלצר כאשר מוגש החשבון. בכל מצב לא נהוג להשאיר טיפ על השולחן. במדיה ושכחתם - גשו אל המלצר ותנו לו אישית.

*#