אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הכל כלול: איך לשתות כמו מקומי ברומא?

איטלקים אמיתיים מתחילים את הערב שלהם ישר אחרי העבודה, עם הפי האוור שנקראת בפי המקומיים "אפריטיבו". איך משיגים דיל של אכול כפי יכולתך ודרינק ראשון ב-10 יורו? המדריך המלא

תגובות

האפריטיף באיטליה הוא לא בדיוק דרינק של לפני הארוחה, אלא יותר בופה בסגנון "אכול כפי יכולתך", שכולל אוכל איטלקי מלא ומשובח ומשקה במחיר שווה לכל כיס. מסורת רבת השנים הפכה בקרב האיטלקים למפגש חברתי אופנתי ויום-יומי של חובבי האלכוהול והמטבח, או במילים אחרות - כל מי שמלאו לו 18. הרעיון המקורי היה לקרב בין קולגות עם משקה מרגיע וקצת נשנושים אחרי יום עבודה קשה, אבל הקונספט העכשווי שידרג את המסורת לארוחה מלאה, באווירה צעירה וחברה טובה.

רומא - לכל ההמלצות והכתבותרפי אדר ממליץ: המסעדות הכי טובות ברומאברומא תיקנו כרומאים: אאוטלטים בבירת איטליה

אז איך משיגים ארוחת ערב, דרינק וחברה טובה ב-10 יורו? כאמור, באיטליה קוראים לזה Aperitivo (אפריטיבו), ובכל ערב למשך שעתיים-שלוש, כל בר או מסעדה המכבדים את עצמם בעיר מציעים מזנון איטלקי פתוח בסטייל אישי. 7-10 יורו יקנו לכם משקה אלכוהולי ראשון וכרטיס פתוח למזנון הבר בסגנון "אכול כפי יכולתך", לצד פרוסקו, בירה או יין ספריץ- המשקה הרשמי של האפריטיבו האיטלקי. הנה מקומות מומלצים להעביר בהם את הערב.

אמנות ואוכל נפגשים. אפרטיבו ב-MomArt (צילום: אתר רשמי)

איך אומרים היפסטרים באיטלקית? Freni E Frizioni

אחד הברים המקוריים והצעירים ברומא, הנמצא בתוך מוסך ישן, מביא ללקוחותיו את כל מה שבאמת טוב באפריטיבו: בטן מלאה לקראת לילה רווי באלכוהול. "ברקס וקלאץ'" זהו תרגום שם הבר לעברית, וזהו בהחלט הקונספט השולט במקום - מדלת גדולה ותעשייתית עד לסמל המקום. עיצוב איטלקי של נברשות ענק, מזנון חופשי על שולחן תעשייתי, מקומות ישיבה בחוץ ובפנים נותנים טאץ' סופי שמגדיר הכי טוב את הדור הצעיר ברומא שאוהב בעיקר לבלות. המוזיקה, העיצוב והאלכוהול, בשילוב עם קהל מעורב, מקומיים וסטודנטים זרים הלומדים בעיר הם ההיפסטריות האיטלקית במיטבה.

מה בצלחת: סלטים, ירקות קלויים, אורז, קוסקוס וגרגירי חומוס, פסטות, פוקאצ'ות ומאפים קטנים. פירות ומתוקים לקינוח. מקום אידיאלי לצמחונים.מחיר: 8 יורו לאפריטיבו ומשקה אלכוהולי ראשון, ובין 6-8 יורו לכל דרינק נוסף.זמן אפריטיבו: 19:00-22:00

» Freni E Frizioni - שעות פתיחה, כתובת ומחירים

היפסטריות איטלקית במיטבה. Freni E Frizioni (צילום: עמוד הפייסבוק)

בניחוח יוקרתי :Salotto 42  סלוטו 42 נמצא במרכז התיירותי העתיק של רומא, ונבחר לאחד הברים היפים בעולם מספר מפעמים מאז שנפתח ב-2004. הקוקטיילים בבר מוגשים ומעוצבים בדיוק כמו הבר עצמו - יפים, מוקפדים ונוטפים קלאס. זהו המקום המושלם לתת יד חופשית לברמן יצירתי ומוכשר להכין קוקטייל שלא טעמתם מעולם. הבופה מודרני המציע אופציות אורגניות וצמחוניות - והכל במרחק הליכה קצרה מהפנתאון. כאן אפשר להירגע על ספות רכות אחרי טיול למזרקת טרווי, לקרוא ספרי אופנה איטלקיים, לאכול כפי יכולתכם ולהתחכך בכל המי ומי הרומאי. מומלץ להזמין מקום מראש.

מה בצלחת: גם כאן התפריט משתנה מערב לערב וכולל ברוסקטות צבעוניות, רולים עם מילויים שונים, חומוס עם אספרגוס, קוסקוס שרימפס עם תפוזים, סלט ירוק עם תפוחי עץ, פסטה בסוגים שונים, קישואים ופלפלים קלויים.מחיר: 10 יורו לקוקטייל ואכול כפי יכולתך. 10 יורו לכל קוקטייל נוסף.זמן אפריטיבו: כל ערב 19:00-21:00

» Salotto 42 - שעות פתיחה, כתובת ומחירים

נוטף קלאס. סלוטו 42 (צילום: Cliffano, פליקר)בטעם רומאי: Gusto גוסטו זה לא רק בר-יין, אלא משפחה שלמה של טעמים איטלקיים במרכז רומא. במרחק הליכה קצרה מהמדרגות הספרדיות, בכיכר רומאית עתיקה, תמצאו גוסטו-מסעדה, גוסטו-פיצריה וגוסטו-חנות בישול, כולם בבעלותם של אותה המשפחה. לגוסטו בר-יין יש מקומות ישיבה חיצוניים המשקיפים לכיכר, בה אפשר לראות חפירות ארכיאולוגיות מתקופת יוליוס קיסר. לעומת זאת, פנים הבר מאוד מודרני: שחור-לבן, נעים ומזמין. הברמנים והמלצרים מומחים ליין, המבחר עצום והאיכות והטעמים בהחלט מזמנים דרינק שני ושלישי. המזנון פתוח, מורכב מצלוחיות קטנות ובהן האוכל מעוצב צבעוני, טרי ובריא. בנוסף לאווירה הקסומה מידי פעם ישנן הופעות חיות ובהחלט שווה להתעדכן לגביהן באתר המסעדה לפני שבאים (ולהזמין מקום).מה בצלחת: מיני סנדוויצ'ים, מיני פיצות, דגים, ברוסקטות, סלטי פסטה, ירקות, טבעות בצל, מיני פשטידות, כנפיים קטנות, נקניקים ועוד. לקינוח: סלט פירות, עוגות ועוגיות. מחיר: 10 יורו לדרינק ראשון ובופה פתוח. מחירי היין נעים בין 5 ל-12 יורו לכוס. זמן אפריטיבו: 19:00-21:30

» Gusto - שעות פתיחה, כתובת ומחירים

משפחה אחת גדולה. Gusto (צילום: אתר רשמי)

פשוט טעים: Abitudini e Follie הבר-מסעדה הזה מעוצב בסגנון מודרני עם נגיעות קלאסיות איטלקיות. הוא יפהפה, מפנק ומלא בסטייל, האווירה צעירה והאוכל - ללקק את האצבעות. השפים במקום מקפידים על יצירתיות בבישול, ומשלבים את המטבח האיטלקי עם מנות מכל העולם. לצד פסטה אפשר למצוא קוסקוס והמבורגרים קטנים, סלומון עטוף באצות, פשטידות צמחוניות ופירות ים. היין והקוקטיילים מוקפדים לא פחות מהאוכל, ומוגשים על ידי ברמנים מוכשרים ומביני עניין. המקום מפורסם בזכות הפינסה רומאנה שמכין השף - תערובת בצק מיוחדת שהכנתה נמשכת 48 שעות ויוצרת פיצה רומאית מושלמת.מה בצלחת: ירקות קלויים, פיצות קטנות, מיני-המבורגר, קוסקוס עם ירקות, קוסקוס עם עוף, סוגים שונים של אורז ופסטה, פרשוטו ומלון, סלטים ומתוקים. מחיר: 7 יורו לדרינק ראשון ולבופה. זמן אפריטיבו: שלישי-ראשון,  18:00-21:00.

» Abitudini e Follie - שעות פתיחה, כתובת ומחירים

ללקק את האצבעות. Abitudini e Follie (צילום: אתר רשמי)

כתבות שאולי פספסתם

*#