הכל כלול: איך לשתות כמו מקומי ברומא?

איטלקים אמיתיים מתחילים את הערב שלהם ישר אחרי העבודה, עם הפי האוור שנקראת בפי המקומיים "אפריטיבו". איך משיגים דיל של אכול כפי יכולתך ודרינק ראשון ב-10 יורו? המדריך המלא

גילי ביגון, רומא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
גילי ביגון, רומא

האפריטיף הוא לא בדיוק דרינק של לפני הארוחה, אלא יותר בופה בסגנון "אכול כפי יכולתך", שכולל אוכל איטלקי מלא ומשובח ומשקה במחיר שווה לכל כיס. מסורת רבת השנים הפכה בקרב האיטלקים למפגש חברתי אופנתי ויום-יומי של חובבי האלכוהול והמטבח, או במילים אחרות - כל מי שמלאו לו 18. הרעיון המקורי היה לקרב בין קולגות עם משקה מרגיע וקצת נשנושים אחרי יום עבודה קשה, אבל הקונספט העכשווי שידרג את המסורת לארוחה מלאה, באווירה צעירה וחברה טובה.

- לכל ההמלצות והכתבות

אז איך משיגים ארוחת ערב, דרינק וחברה טובה ב-10 יורו? כאמור, באיטליה קוראים לזה Aperitivo (אפריטיבו), ובכל ערב למשך שעתיים-שלוש, כל בר או מסעדה המכבדים את עצמם בעיר מציעים מזנון איטלקי פתוח בסטייל אישי. 7-10 יורו יקנו לכם משקה אלכוהולי ראשון וכרטיס פתוח למזנון הבר בסגנון "אכול כפי יכולתך", לצד פרוסקו, בירה או יין ספריץ- המשקה הרשמי של האפריטיבו האיטלקי. הנה מקומות מומלצים להעביר בהם את הערב.

אמנות תוססת: מומארט MomArt

אופנתי, מודרני, צעיר וגדול: הבר-מסעדה מומארט מציע בנוסף לבופה העשיר גם פיצה מתנור לבנים, קוקטיילים צבעוניים ומיוחדים, אזורי ישיבה בחוץ ובפנים ומוזיקה מעולה. המקום מחולק לקומת המסעדה ואזור הבר, ובחלל מוצגות תערוכות מתחלפות של אמנים מקומיים. בזכות הלוקיישן המעט מרוחק ממוקדי התיירות ההמוניים של רומא - אפשר לזכות בחוויה איטלקית אותנטית.

מה בצלחת: מבחר גדול המשתנה מידי ערב הכולל כמה סוגים שונים של פסטות, אורז, נקניקים, סלטים, מאפים קטנים ממולאים בכל טוב ולקינוח פירות ומתוקים. תמיד יש פיצה טרייה ישר מתנור הלבנים, שנאפת במטבחון הפתוח לחלל המסעדה.

מחירים: 12 יורו למשקה ראשון ובופה ללא הגבלה. 6 יורו לכל משקה נוסף.

זמן אפריטיבו:

18:00-21:30» - שעות פתיחה, כתובת ומחירים

איך אומרים היפסטרים באיטלקית? Freni E Frizioni

אחד הברים המקוריים והצעירים ברומא, הנמצא בתוך מוסך ישן, מביא ללקוחותיו את כל מה שבאמת טוב באפריטיבו: בטן מלאה לקראת לילה רווי באלכוהול. "ברקס וקלאץ'" זהו תרגום שם הבר לעברית, וזהו בהחלט הקונספט השולט במקום - מדלת גדולה ותעשייתית עד לסמל המקום. עיצוב איטלקי של נברשות ענק, מזנון חופשי על שולחן תעשייתי, מקומות ישיבה בחוץ ובפנים נותנים טאץ' סופי שמגדיר הכי טוב את הדור הצעיר ברומא שאוהב בעיקר לבלות. המוזיקה, העיצוב והאלכוהול, בשילוב עם קהל מעורב, מקומיים וסטודנטים זרים הלומדים בעיר הם ההיפסטריות האיטלקית במיטבה.

מה בצלחת: סלטים, ירקות קלויים, אורז, קוסקוס וגרגירי חומוס, פסטות, פוקאצ'ות ומאפים קטנים. פירות ומתוקים לקינוח. מקום אידיאלי לצמחונים.

מחיר: 8 יורו לאפריטיבו ומשקה אלכוהולי ראשון, ובין 6-8 יורו לכל דרינק נוסף.

זמן אפריטיבו: 19:00-22:00

» - שעות פתיחה, כתובת ומחירים

בניחוח יוקרתי :Salotto 42 

סלוטו 42 נמצא במרכז התיירותי העתיק של רומא, ונבחר לאחד הברים היפים בעולם מספר מפעמים מאז שנפתח ב-2004. הקוקטיילים בבר מוגשים ומעוצבים בדיוק כמו הבר עצמו - יפים, מוקפדים ונוטפים קלאס. זהו המקום המושלם לתת יד חופשית לברמן יצירתי ומוכשר להכין קוקטייל שלא טעמתם מעולם. הבופה מודרני המציע אופציות אורגניות וצמחוניות - והכל במרחק הליכה קצרה מהפנתאון. כאן אפשר להירגע על ספות רכות אחרי טיול ל, לקרוא ספרי אופנה איטלקיים, לאכול כפי יכולתכם ולהתחכך בכל המי ומי הרומאי. מומלץ להזמין מקום מראש.

מה בצלחת: גם כאן התפריט משתנה מערב לערב וכולל ברוסקטות צבעוניות, רולים עם מילויים שונים, חומוס עם אספרגוס, קוסקוס שרימפס עם תפוזים, סלט ירוק עם תפוחי עץ, פסטה בסוגים שונים, קישואים ופלפלים קלויים.

מחיר: 10 יורו לקוקטייל ואכול כפי יכולתך. 10 יורו לכל קוקטייל נוסף.

זמן אפריטיבו: כל ערב 19:00-21:00

»  - שעות פתיחה, כתובת ומחירים

בטעם רומאי: Gusto

גוסטו זה לא רק בר-יין, אלא משפחה שלמה של טעמים איטלקיים במרכז רומא. במרחק הליכה קצרה מ, בכיכר רומאית עתיקה, תמצאו גוסטו-מסעדה, גוסטו-פיצריה וגוסטו-חנות בישול, כולם בבעלותם של אותה המשפחה. לגוסטו בר-יין יש מקומות ישיבה חיצוניים המשקיפים לכיכר, בה אפשר לראות חפירות ארכיאולוגיות מתקופת יוליוס קיסר. לעומת זאת, פנים הבר מאוד מודרני: שחור-לבן, נעים ומזמין. הברמנים והמלצרים מומחים ליין, המבחר עצום והאיכות והטעמים בהחלט מזמנים דרינק שני ושלישי. המזנון פתוח, מורכב מצלוחיות קטנות ובהן האוכל מעוצב צבעוני, טרי ובריא. בנוסף לאווירה הקסומה מידי פעם ישנן הופעות חיות ובהחלט שווה להתעדכן לגביהן באתר המסעדה לפני שבאים (ולהזמין מקום).

מה בצלחת: מיני סנדוויצ'ים, מיני פיצות, דגים, ברוסקטות, סלטי פסטה, ירקות, טבעות בצל, מיני פשטידות, כנפיים קטנות, נקניקים ועוד. לקינוח: סלט פירות, עוגות ועוגיות.

מחיר: 10 יורו לדרינק ראשון ובופה פתוח. מחירי היין נעים בין 5 ל-12 יורו לכוס.

זמן אפריטיבו: 19:00-21:30

» - שעות פתיחה, כתובת ומחירים

פשוט טעים: Abitudini e Follie

הבר-מסעדה הזה מעוצב בסגנון מודרני עם נגיעות קלאסיות איטלקיות. הוא יפהפה, מפנק ומלא בסטייל, האווירה צעירה והאוכל - ללקק את האצבעות. השפים במקום מקפידים על יצירתיות בבישול, ומשלבים את המטבח האיטלקי עם מנות מכל העולם. לצד פסטה אפשר למצוא קוסקוס והמבורגרים קטנים, סלומון עטוף באצות, פשטידות צמחוניות ופירות ים. היין והקוקטיילים מוקפדים לא פחות מהאוכל, ומוגשים על ידי ברמנים מוכשרים ומביני עניין. המקום מפורסם בזכות הפינסה רומאנה שמכין השף - תערובת בצק מיוחדת שהכנתה נמשכת 48 שעות ויוצרת פיצה רומאית מושלמת.

מה בצלחת: ירקות קלויים, פיצות קטנות, מיני-המבורגר, קוסקוס עם ירקות, קוסקוס עם עוף, סוגים שונים של אורז ופסטה, פרשוטו ומלון, סלטים ומתוקים.

מחיר: 7 יורו לדרינק ראשון ולבופה.

זמן אפריטיבו: שלישי-ראשון,  18:00-21:00.

» - שעות פתיחה, כתובת ומחירים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ