אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אקסטרה קריספי: הפיצריות הכי טובות ברומא

פרושוטו עם תאנים, סלמון עם מוצרלה וג'ינג'ר, בשר ארנב עם תפוחי אדמה ועגבניות עם אבקת שוקולד מריר: בירת איטליה לוקחת את הפיצה צעד אחד קדימה ומציעה שילובים שישראלים אפילו לא מדמיינים. הפיצות הטעימות ביותר בעולם

תגובות

לאכול פיצה באיטליה זה כמו לאכול פלאפל בישראל - ההיצע עצום, אבל ההבדלים במחירים, באיכות ובטריות משתנים משמעותית ממקום למקום. רומא, הבירה האיטלקית, מציעה מאות פיצריות שמוכיחות באינספור דרכים שהשילוב הקלאסי בין בצק, גבינה ורוטב עגבניות הוא אמנות של ממש. לטובת התיירים המורעבים בעיר, ה"גרדיאן" הבריטי בחר את עשרת הפיצריות הטובות ביותר ברומא. למי שלא מנסה לשמור על דיאטה נותר רק לבחור.

במרחק של כחמש דקות הליכה מתחנת המטרו הכי דרומית של קו התחתית A ממוקמת המסעדה שנחשבת לפיצרייה הטובה ביותר ברומא - Sforno, הפתוחה בשעות הערב בלבד בכל יום למעט ימי ראשון. הפיצות מפורסמות בזכות הבצק הדקיק והפריך שלהן, ומגוון התוספות שמפוזרות בנדיבות מעליהן. לפני הפיצות כדאי לפתוח את התיאבון עם מנות דגל מטוגנות כמו suppli' alla gricia - כדור אורז מטוגן עם בשר, גבינת פקורינו ופלפל שחור, תערובת ששואבת השראה מתפריטי איטלקיים לרוטבי פסטה. מי שלא מקפיד על כשרות ואוהב את שילוב הטעמים הזה, כדאי לו לנסות את ,cacio e pepe pizza, פיצה עם שכבה דקה של גבינת פקורינו וכמות נדיבה של פלפל שחור גרוס. אם האוכל חריף מדי - כדאי להזמין בירה מתפריט האלכוהול העשיר של Sforno.

כתובת: Via Statilio Ottato 110-116

האתר הרשמי: sforno.it

הטובה ביותר. פיצה בספורנו (צילום: האתר הרשמי)

במסעדה הוותיקה Antico Forno Roscioli, שמתוחזקת כבר שלושה דורות על ידי בני משפחת Roscioli האיטלקית, תוכלו לטעום לחם ובצקים ששמם יצא למרחקים. מנת הדגל היא פיצה ביאנקה - גרסה רומאית של בצק שטוח עם שמן זית שתשמח גם מבוגרים וגם ילדים. המנה הקלאסית הזו מבוססת על שילוב מנצח של קמח לבן, מים, מלח, שמרים וסוכר, אבל במאפייה הממוקמת בלב המסעדה העלו את המצרכים הבסיסיים הללו לדרגת אמנות. ליד הכניסה ממוקם דלפק קטן שבו אפשר להזמין, וגם אם אין זמן לשבת לשולחן מומלץ לאכול את הפיצה כשהיא טרייה וחמה. אם תבקשו מהמלצר לקבל את הפיצה mangio caminando, הוא יגיש לכם אותה עטופה בנייר ומוכנה לאכילה בסמטאות רומא.

כתובת: Via dei Chiavari 21

האתר הרשמי: salumeriaroscioli.com

קשר משפחתי. ביקור במסעדת רוסקוליו:

בני משפחת Roscioli פתחו סניף נוסף של פיצרייה מצליחה במרחק הליכה קצר מהפיצרייה המקורית. ב- Forno Campo de' Fiori תמצאו מנות כמו פיצה ביאנקה וגרסה מפורסמת לפיצה רוזה, שהיא למעשה בצק דקיק ופריך עם רוטב עגבניות. אם התמזל מזלכם להגיע לכאן באוגוסט או ספטמבר, תוכלו לטעום את הפיצה העונתית המפורסמת שמשלבת את המליחות של רצועות פרושוטו עם המתקתקות של תאנים טריות. בנוסף, מי שמעדיף לקנח ארוחה מלאת פחמימות במאפים מתוקים יכול לחצות את הכביש ולקפוץ למאפייה ממול, שמגישה סנדוויצ'ים, עוגות ועוגיות.

כתובת: Vicolo del Gallo, 14

האתר הרשמי: fornocampodefiori.com

במבט חטוף מסעדת La Gatta Mangiona נראית כמו עוד פיצרייה שכונתית ממוצעת. אבל מי שיתפתה להישאר ולטעום מהמנות המוגשות כאן מדי ערב (למעט ימי שני) ילמד במהרה שמדובר במטבח שף לכל דבר. כדאי לנסות קרוקטים של תפוחי אדמה, שמכילים גם דג קוד, כרישה וקליפת לימון, או את מנת הדגל  suppli' con ragu bianco שכוללת רוטב בשר ועגבניות לפי מתכון נפוליטני מהמאה ה-18. אפשר למצוא כאן מגוון רחב של פיצות, ממרגריטה הקלאסית ועד לשילובים נועזים וייחודים של תפוח אדמה, סלמון, מוצרלה ופטרוזיליה - כולן מבוססות על בצק פריך ואיכותי. תפריט האלכוהול כולל לא פחות מ-200 סוגי יינות ושבעים סוגים של בירות בוטיק, לצד מותגים שונים של וויסקי שנדיר למצוא במסעדות איטלקיות.

כתובת: Via F Ozanam, 30-32

האתר הרשמי: www.lagattamangiona.com

לפיצרייה הקלאסית Da Remo כדאי להגיע לפני השעה שמונה בערב (למעט בימי ראשון), או להיות מוכנים נפשית לחכות זמן רב בתור הארוך של הסועדים הקבועים שממתינים להזמין את הפיצה המפורסמת בבצק הדק והפריך שלה. כדי להרגיש כמו רומאים אמיתיים, כדאי להתחיל את הסעודה עם צלוחית של שעועית. משם כדאי להמשיך היישר לפיצה הדקיקה והפריכה שנעשית במקום בתנור אפייה עצום. בגלל הבצק הייחודי, כדאי לבחור בפיצות הפשוטות והקלאסיות ולא להתפתות להעמיס על הפיצה עוד ועוד תוספות. בחירות מומלצות הן המרגריטה או המרינרה, שמוכיח מה אפשר לעשות עם בצק ורוטב עגבניות. בימי נעימים או חמים ניתן לשבת בחוץ, ובימים קרירים יותר אפשר לנסות ולתפוס מקום ישיבה קרוב לתנור הריחני.

כתובת: Piazza Santa Maria della Liberatrice 44

ניתן להזמין מקומות בטלפון 39-06-574-6270+

סוד הבצק הנעלם. קלצונה ב-Da Remo (צילום: האתר הרשמי)

המסעדה החדשה יחסית La Fucina קיימת רק שלוש שנים, אבל היא כבר הספיקה להתחבב על מבקרי האוכל האיטלקיים. שיטת ההזמנה המומלצת היא להזמין כמה סוגי פיצות לשולחן: הפיצות יגיעו פרוסות למשולשים זו אחרי זו, כך שכל הסועדים יוכלו להינות מכמה סוגים של תוספות. זה אולי לא נשמע מהפכני במיוחד, אבל מדובר בחריגה מהמנהג האיטלקי הקלאסית לפיו כל סועד מזמין לעצמו פיצה אישית שמגיעה בחתיכה אחת. בנוסף לשיטת ההגשה הייחודית, המסעדה מציעה מגוון רחב של תוספות ובהן שרימפס, גבינת מוצרלה ביתית או שומן חזיר. האפשרות לחלוק כמה פיצות מאפשרת  להתנסות עם מגוון רחב של תוספות ושילובים. גם כאן ניתן למצוא תפריט אלכוהול עשיר עם רשימה ארוכה של יינות ומלצרים שישמחו לסייע לכם להתאים את היין המושלם לפיצה שבחרתם.

כתובת: Via Giuseppe Lunati, 25/31

האתר הרשמי: www.pizzerialafucina.it

למהדרין. פיצה בתוספת שומן חזיר ב-La Fucina (צילום: האתר הרשמי)

Life Pizzeria, שנפתחה לאחרונה בצפון רומא, מתהדרת בתואר הפיצרייה האורגנית הראשונה בעיר. בכל ימות השבוע (למעט שני) תוכלו למצוא כאן פיצות קלאסיות לצד מנות טבעוניות וצמחוניות שישמחו גם את מי שמקפיד על כשרות. אחת המנות המומלצות היא פיצה המשלבת גבינת מוצרלה, קישואים ובצל, הכל בשילוב תערובת תבלינים עונתית. מי שמוכן להתנסות בטעמים חדשים ישמח לגלות פיצה בשם "ארוס" שכוללת עגבניות, פלפלוני צ'ילי, ריחן ואבקה של שוקולד מריר שמעניקה לפיצה טעם מתוק-חריף. בנוסף, גם מי שמבקש לאכול דגים ולא רק ירקות ימצא את מבוקשו עם פיצות כמו salmone controcorrente שכוללת סלמון, מוצרלה, גבינת רוקט וג'ינג'ר.

כתובת: Via Cassia 701

האתר הרשמי: lifepizzeriabio.com

אוכלים ירוק. Life Pizzeria (צילום: האתר הרשמי)

עם מיקום אטרקטיבי במרחק דקות הליכה מהקלוסיאום, לא פלא ש-Li Rioni מושכת עשרות תיירים ומקומיים מדי יום (למעט ימי שלישי, שבהם המסעדה סגורה). במהלך היום הצפיפות הרבה עלולה להתריע, אבל בין תשע בערב לחצות תוכלו לסעוד כאן לצד מקומיים רבים שסיימו את יום העבודה שלהם. כל הפיצות שמוגשות כאן נחשבות לאיכותיות במיוחד, אבל כדאי לנסות את השילוב המנצח של נקניקיות עם מוצרלה, או את הגרסה הקלאסית של המרגריטה. בגלל הפופולריות הרבה של המסעדה, והשימוש בתנור אפייה קטן יחסית, לעיתים תאלצו לחכות זמן ארוך למדי עד שתקבלו את המנה שהזמנתם.

כתובת: Via dei SS Quattro 24, טלפון: +39 06 704 50605

הפיצרייה עם השם המוזר במקצת 00100 שייכת לבעלים של פיצריית Sforno המצליחה, ומהווה מעין גרסה עממית ופחות מעונבת שלה. בין השאר תוכלו למצוא כאן פיצה בשם Greenwich שכוללת גבינת מוצרלה ויין פורט או pizza in bocca שמשלבת פרושוטו, מרווה ומוצרלה. אבל מנת הדגל היא focaccia pugliese, מעדן איטלקי עם עגבניות שרי וזיתים. אפשרות מפתה לא פחות היא trapizzino, מאפה בצק משולש ממולא במרכיבים קלאסיים מהמטבח האיטלקי כמו עגבניות, סלרי, זנבות שור או עוף עם פלפלים ותבלינים.

כתובת: Via Giovanni Branca 88

האתר הרשמי: 00100pizza.com

ממש כמו ב-90210, השם הוא המיקוד. פיצה ב-00100 (צילום: www.elizabethminchilliinrome.com)

Pizzarium היא מסעדת השף השייכת לגבריאל בונשי, מי שנחשב לשף הפיצות המפורסם ביותר ברומא. מאז הפתיחה ב-2003 המסעדה הספיקה לצבור לעצמה קהל מעריצים מושבע, למרות שהיא עדיין ממוקמת במבנה קטן וצנוע יחסית. בונשי מקפיד להשתמש בקמח אורגני ובתוספות טריות באיכות הגבוהה ביותר. המחויבות למוצרי יסוד טריים מתבטאת בתוספות העונתיות שמשתנות בהתאם למוצרים הזמינים בשווקים, מצימוקים וירקות שורש ועד סוגים שונים של עגבניות ייחודים וגבינות מוצרלה טריות. בנוסף אפשר למצוא גם תוספות ייחודיות כמו בשר ארנב ותפוחי אדמה.

כתובת: Via della Meloria 43

ניתן להזמין מקומות בטלפון: 39-06-397-45416+

*#