טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המדריך להכנת הסנדביץ' המושלם ברומא

למה לאכול רק פסטה כשאפשר באותו המחיר להרכיב בכל יום סנדביץ' משובח אחר. דני ססלר, מטייל שצועד על קיבתו, מגיש לכם את המדריך המלא להכנת סעודת גורמה על ספסל ברומא

תגובות
חומרי גלם מעולים. כריך ברומא
Brebca | Dreamstime.com

אחת הדרכים הטובות ביותר להכיר את העיר היא לדעת איפה לקנות את המצרכים הנכונים לארוחה מאולתרת באמצע היום. דני ססלר בסדרת כתבות שלא תשאיר אתכם רעבים, והפעם: סנדביץ' כמו שרק ברומא אפשר לעשות

» פריז: המדריך להכנת הסנדביץ' המושלם
» אמסטרדם: המדריך להכנת הסנדביץ' המושלם

להתארגן לפיקניק ברומא, או אפילו סתם להכין סנדביץ', זאת בעיה לא קטנה. אנחנו נמצאים במקום עם המעדניות הכי מתוחכמות, הכי עשירות והכי מפתות. הגבינות מעולות, הבשרים והנקניקים משובחים ביותר, הירקות והפירות טריים ויפים, הבירות משובחות ועוד לא אמרנו כלום על היין. אז מאיפה מתחילים?

» 48 שעות בעיר: המלצה למסלול ברומא

גבינות מומלצות

פקורינו (Pecorino) - אני מכיר שלושה סוגי פקורינו מצוינים: מסרדיניה, מסיציליה ורומאית. פקורינו היא גבינת כבשים קשה, ארומטית ומעט חזקה בטעמה. עצה למי שלא מכיר את הגבינה, במקרה שתמצאו את שלושת הגבינות, בקשו מהמוכרים טעימה קטנה, ורק אז תחליטו. אני מעדיף את הסיצילאנית. מצוינת לסנדביץ' עם ירק טרי ופרושוטו.

גורגונזולה (Gorgonzila) - מוצאה של הגבינה הכחולה, המשובחת הזאת היא מאזור מילנו. כמו רוב הגבינות הכחולות, היא חזקה בטעמה וכשהיא בשלה היא רכה מאד, חמאתית. הגורגונזולה נפלאה לסנדביצ'ים (שכבה דקה תספיק) ומספיק להוסיף לו רק ירק רענן. היא משתלבת מצוין עם בירה.

פונטינה (Fontina) היא אחת הגבינות היותר מעניינות. היא מוצקה, בעלת גוון צהוב חיוור, טעמה מזכיר אגוזים מעט מתוקים, והאיטלקים גאים בה מאד. הפונטינה מתאימה ביותר לסנדביצ'ים בתוספת נקניק פפרוני, או פרושוטו, עם או בלי פילפל אדום.  

בל פאזה (Bel Paese) או "הגבינה עם ציור הכומר" (רק כך תזהו בל פאזה מקורית) היא גבינה לבנה במובנה הקלאסי. היא שמנמנה עם טעם שמנתי, בעלת מרקם חלק וקטיפתי. מצוינת לסנדביצ'ים עם ירקות טריים אבל לא משתלבת טוב עם נקניק.

אל תתפתו לקנות מוצרלה, למרות שהיא מאד פופולרית ברומא. המוצרלה טובה לפיצות  או לסלטים, ככה סתם בסנדביץ' או כנישנוש היא פלסטית.

בשרים ונקניקים מומלצים

קודם כל הפרושוטו, שאין כמוהו בעולם כולו. אחד הסוגים היותר משובחים הוא ה- Galloni prosciutto עם תווית הזהב שמציינת שהפרושוטו הזה יושן שנתיים טרם הונח על המדף במעדנייה. את הפרושוטו פורסים דק והוא מתאים מאד לסנדביצ'ים עם גבינות קשות ועגבנייה. אני מאד ממליץ לנסות לאכול פרושוטו ללא לחם אלא כמה פרוסות דקיקות בחברת פרי מתוק – למשל מלון או אפרסק - ורק אחר כך לקחת ביס מהלחם. אל תקנו פרושוטו אלא אם צוין במפורש שהוא יוצר בפרמה.

"סלמי מילנו" הוא אולי הנקניק הנפוץ ביותר באיטליה. רובו עשוי מבשר אדום, הוא פחות שמן ובעל טעם חמצמצץ משובח. בדרך כלל תמצאו אותו בגרסה קצרה, כ-8 ס"מ, והוא מתאים מאד לארוחה זוגית בנוף.

ה"סלמי טרטופו" הוא נקניק בעל טעם מיוחד, בגלל שהוא מתובל בפטריית הטרטופו (כמהין), והוא משובח ביותר. חובה לנסות.

ה"רול פנצ'טה" עשוי מחלקים מהם מייצרים בייקון, אך יבש הרבה יותר. אידאלי לסנדביצ'ים עם מלפפון חמוץ, אבל לא מומלץ לשלב אותו עם גבינה.

ה"מורטודלה" הוא נקניק עב קוטר, עדין מאד בטעמו ולעיתים קרובות מנוקד בפיסטוקים. וכשהוא טוב הוא משדרג כל סנדביץ'.

איפה הכי כדאי לקנות מצרכים לסנדביץ'?

אחד המקומות היותר מומלצים לרכישת נקניקים, גבינות, ירקות טריים וצדפות טריות בעונה הוא השוק הנחמד ליד כיכר סן-קוזימטו (San Cosimato Piazza). שוק שכונתי, לא תיירותי, המשרת בעיקר את תושבי המקום. כאמור, תמצאו שם הכל וטרי.

שוק אחר, גדול מאד ומומלץ נמצא ב- Piazza Campo de' Fiori ואם אתם כבר נמצאים בפיאצה היפה והעליזה הזאת, קנו את המצרכים לסנדביץ', הכינו אותו, אבל רגע אחד לפני הביס, עצרו. הקדישו דקה לג'רדנו ברונו - שפסלו נמצא בפיאצה - האיש שהועלה על המוקד מפני שסרב להתכחש לאמת שלו. מה שהופך אותו, בעיני לפחות, לחילוני הקדוש. ועכשיו לביס.

לחם מצוין תמצאו ב- Forno La Renella (כתובת: Via del Moro 15) שהיא מאפיית לחמים, אבל לא רק. רכשו שם כיכר לחם פריכה מאד שנקראת פילונה (filone).

ואם אני לא טועה, אחת הגלידריות היותר משובחות ברומא נמצאת ב- Via Uffici del Vicario 40 ונקראת Giolitti (ג'ילוטי). הם מכינים גלידה כבר 100 שנה ויש להם יותר מ-40 טעמים שונים.

טיפ: אני מאד ממליץ לא להעמיס על הסנדביצ'ים יותר משני פרודוקטים וירקות, כך אפשר יהיה לזהות את המרכיבים וליהנות מהם.

המקומות הכי מומלצים לפיקניק ברומא

בשכונת "אקווה פאולה" תמצאו מזרקה נחמדה מאד הנושאת את שם השכונה ושוטר בבגדים מפוארים ששומר עליה. בשעה 4 אחה"צ הוא הולך הביתה וכל ילדי השכונה קופצים למים. מחזה נחמד בשכונה מקסימה.

ב"פיאצה די סנט איניאציו", שבקירבה נמצאת כנסייה בעלת אותו שם, אין מכוניות, אין תנועה, והמקום שקט ומקסים. אני מציע לשבת על המדרגות ולהקשיב לשקט וכמובן לנגוס בסנדביץ' שהכנתם מראש וגם ללגום ישר מבקבוק הקיאנטי, למה לא.

מעל גבעת Janiculum, שהיא אחת משבע הגבעות עליהן נבנתה רומא, אפשר לעשות פיקניק ולהשקיף על העיר. במקום יש גני משחק נחמדים מאד לילדים.

וכמובן חייבים לשבת על ספסל אבן בפיאצה נבונה. אם תגיעו לשם מוקדם בבוקר, לפני שכולם באים, מובטחת לכם חווייה מיוחדת במינה ושונה מאד.

ל"וילה בורגזה" לכו על בטן ריקה, רעבים קצת. צפו בשקט בפסל "דויד" וב"אפולו ודפנה", לכו לאט לאט והתיישבו על ספסל. את הרגשת הרעב שמנקרת בכם, תרצו לנצור לעד.

» למפת האזור, שעות הפתיחה של מוזיאון וילה בורגזה ועוד פרטים - לחצו כאן.

ואי אפשר בלי כמה מילים על קפה איטלקי בגדול הוא משובח, אלא שבתל אביב יותר קל למצוא קפה איטלקי טוב מאשר ברומא. ברומא הסיכוי לנפילה הוא, משום מה, גדול יותר. הנה כמה בתי קפה מאד מומלצים: Cafe Greco שנמצא ב-  Via Condotti 86, הוא בית קפה שקיים כבר יותר מ-200 שנה ואם אתם רוצים להרגיש איך זה לשתות קפה משובח בתפאורה של קולנוע - זה המקום.

"קפה שאשא" (Sciascia caffe) הוא, כנראה,  בית הקפה הטוב ביותר ברומא. גם הוא ותיק, בן יותר מ- 90 שנה, והקפה המוגש בו הוא הגדרת הקפה הטוב. כתובת: Via Fabio Massimo 80/A.

אחד המקומות היותר מדליקים לשתות בו קפה הוא על גג הוותיקן. לא פחות. הוא נמצא בקומה העליונה של הבזיליקה ולפני שמגיעים לנקודת התצפית הגבוהה בואתיקן, ישנה מרפסת שממנה נשקף נוף מדהים ובו גם נמצא בית הקפה הנסתר. מקום מיוחד.

*#