דרווין היה האחרון שראה איגואנה באי בגלאפגוס. עכשיו הן חוזרות בהמוניהן
הרשות לשימור הטבע בארכיפלג הגלאפגוס שיחררה למעלה מ-1,400 איגואנות יבשתיות באי סנטיאגו, שהלטאות נכחדו בו לפני כ-200 שנה. האיגואנות מסייעות ליציבות המערכת האקולוגית

למעלה מ-1,400 איגואנות יושבו מחדש באי בגלאפגוס, בניסיון לעודד את האוכלוסייה המקומית בארכיפלג לשגשג בשנית, כמעט 200 שנה לאחר שהאיגואנות נעלמו מהאי. לפי הרשות האחראית על שימור הטבע בגלאפגוס, האיגואנות שוחררו באי סנטיאגו כחלק מהתוכנית לשיקום המערכת האקולוגית בו.
הפעם האחרונה שאיגואנה יבשתית נצפתה באי סנטיאגו היתה ב-1835, אז חקר את האזור צ'רלס דרווין, אבי תורת האבולוציה. "כמעט שתי מאות לאחר שדרווין סייר באיים, המערכת האקולוגית יכולה שוב לסמוך על נוכחות המין הזה", נכתב בהצהרת רשות הטבע של הגלאפגוס שצוטטה בסוכנות הידיעות הצרפתית אי-אף-פי.
- טיול באיי גלאפגוס: לשחות עם כרישים
- מין פולש מסכן את איי גלאפגוס: בני אדם
- באיי גלפגוס, הברירות של הטבע אוזלות
- תיירי היבשה מאיימים על איי הגלפגוס
ראש הרשות לשימור הטבע בגלאפגוס, חורחה קריאון, הסביר שהאיגואנות נכחדו מסנטיאגו בעקבות חדירת טורפים כמו חזירי בר לגלאפגוס. חזירי הבר האחרונים באי נראו בו ב-2001. קריאון אמר עוד כי הרשות משקיעה מאמצים רבים בעידוד אוכלוסיית האיגואנות באי צפון סימור, גם הוא בגלאפגוס, שם מקורות המזון שלהם מוגבלים.
"האיגואנה היבשתית אוכלת עשב, והיא מסייעת למערכת האקולוגית בפיזור זרעים ובדילול הצמחייה", אמר דני רודה, גם הוא מהרשות לשימור הטבע. ארכיפלג הגלאפגוס, שממוקם כאלף ק"מ מחופי אקוודור, הוא ביתם של מינים אנדמים רבים, שלא חיים בשום מקום אחר בעולם. הארכיפלג כולו הוא אתר מורשת עולמית של אונסק"ו.