תפריט העסקיות הספרדי בסכנת הכחדה והכל בגלל שעות העבודה והתיירים

ארוחת הצהריים בספרד היא קודש הקודשים כמעט ו"תפריט היום" הוא הברית החדשה, אבל אורח החיים החדש שמחייב עבודה בשעות הצהריים, כמו גם עומס התיירים, מעלימים אותו אט אט

מסעדה במדריד
פחות אנשים מחלקים את יום העבודה לשעתיים של הפסקת צהריים. האנשים מבינים שדי בשעה אחת לצהרייםצילום: Marko Kudjerski
גרדיאן
סטיבן ברגן
גרדיאן
סטיבן ברגן

האוכל עומד בלבה של התרבות הספרדית. החיים החברתיים כמו גם הסכמים עסקיים, הכול סובב סביב האוכל, ומעל הכול: ארוחת הצהריים. איך הגיב מריאנו רחוי, ראש הממשלה לשעבר, אל מול הצבעת אי אמון? הוא יצא לצהריים. במשך שמונה שעות.

הארוחה העסקית — menú del día ("תפריט היום") — כוללת שלוש מנות, והיא שימשה אבן הפינה של המטבח הספרדי ושל החיים החברתיים במשך עשרות שנים. ועל כן, המסעדות שמגישות ארוחות כאלה, לרוב לא אסתטיות במיוחד אך משתלמות בהחלט, היו ציוני דרך אופייניים בנוף האורבני בספרד. אלא שכעת קיומן נתון בסכנה לנוכח השילוב של עלייה בשכר הדירה, שינוי בטעמים ובשעות העבודה, התיירות והג'נטריפיקציה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ