סביליה, עיר להתאהב בה מהרגע הראשון - ספרד - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סביליה, עיר להתאהב בה מהרגע הראשון

לכתבה
אדריכלות עוצרת נשימה, סביליה Getty Images IL

מסיבוב בסמטאותיה הצרות, דרך האדריכלות המרהיבה ועד האוכל הממכר שלה, הקסם של סביליה תופס את המבקרים בה כמעט מהשנייה הראשונה. ארבעה ימים וגעגוע

4תגובות

במבט ראשון מחלון הרכב, סמטאותיה של סביליה יכולות להידמות לסמטאות של ערים מערב אירופאיות קלאסיות אחרות. אבל רק במבט ראשון. אולי אלה ההשפעות המוסלמיות שמתערבבות עם בנייה קלאסית אירופאית, אולי זה מזג האוויר החמים, אולי זו העובדה שאין לה את יחסי הציבור שיש לערי-העל כמו מדריד או ברצלונה, או אולי זה כל אלה יחד, אחרי שאתה צועד בפעם הראשונה דרך רחובותיה אל עומקה של העיר, גורמים לך להתאהב, כמו בבחורה יפה ומסתורית. והנה, לא הצלחנו להתחמק מהקלישאה הגדולה ביותר שניתן ליפול בה בכל מה שקשור לאחת הערים היפות בספרד כולה.

יצריות הבנייה, עושר התרבות שלה, והחום האנושי של אנשי סביליה מורגשים גם במטבח שלה – מגוון, עשיר בחומרי גלם ובעל טעמים חזקים ועשירים. אומרים שהסיביליאנים אוהבים את לחיות ברחובות. שבתרבות שלהם הם לא אנשים של בתים, לכן התריסים כמעט תמיד מוגפים, והרחובות שלה מלאים מהבוקר וזזים כמו רקמה אנושית אחת גדולה.

סביליה
Getty Images IL
קתדרלת ג'ירלדה בסביליה
Getty Images IL

בשל כך, גם תרבות הטאפאס של העיר מפותחת יותר אולי מכל עיר אחרת בספרד – כל כמה מטרים בר, או מסעדת טאפאס (כ-3,000 בעיר כולה!) או בית קפה, ובכל מקום תוכלו למצוא משהו טעים וטרי לאכול ליד המשקה שלכם, ולא משנה מה השעה או מה המשקה.

כל הצבעים של סביליה במקום אחד

אם אנחנו צריכים להמליץ על מקום אחד מתוך אלפי מקומות הטאפאס הפזורים בעיר, ואחד מתוך הבודדים שאנחנו הספקנו לנסות בזמן שהיה לנו, זה יהיה La Bodega Alfalfa – מוסד טאפאס מקומי ממש ליד כיכר אלפלפא, בשכונת אלפלפא.

בודגה בסביליה
שחר פרנהיימר

קודם כל השכונה. אלפלפא ממוקמת ממש במרכז העיר, ובשולי העיר העתיקה, והיא אקספוזיציה מושלמת ליופי, לאנרגיות ולטעמים של העיר. אם תיכנסו דרכה לראשונה אל העיר העתיקה, מובטחת לכם נחיתה רכה ואת ניצוץ ההתאהבות שמוזכר למעלה. אותו ניצוץ עבד גם על הרומאים, הפיניקים או המוסלמים, שכולם עברו בשכונה, התאהבו בה והשאירו עליה את חותמם, כך שהיא מסמלת כמעט יותר מכל שכונה אחרת את כור ההיתוך של אנדלוסיה.

פירות הים בסביליה
שחר פרנהיימר
טאפאס בר בסביליה
שחר פרנהיימר

מעבר לכיכר עומד הטאפאס בר, המלא כמעט בכל שעות היום. שולחנות הבר והבר עצמו יחייבו אתכם להזמין מהברמנים, ואילו השולחנות הנמוכים יאפשרו לכם להתרווח על משקה, וממש לפתוח שולחן שיציג בפניכם לראווה את המטבח של סביליה.

כל המנות שהזמנו היו טעימות מאוד, טריות, מדויקות והתבססו בעיקר על חומרי גלם איכותיים: שרימפס בבשמל בציפוי פריך, בייבי קלמרי מטוגנים, דגי אנשובי טריים על הגריל, ברוסקטה של אנשובי בקורונס טרי קר עם גספצ'ו פלפלים ובלסמי מצומצם, טוסט עם כבד אווז וגבינת צאן מקומית, פאייה של בקלה ופירות ים – כולם היו לא פחות ממושלמים.

טאפאס בסביליה
שחר פרנהיימר

מעבר למה שאנחנו הזמנו, מומלץ לפתוח את הארוחה עם צלחת חמון איבריקו "דה בלוטה" מהאזור, שנחשב לחמון האיכותי ביותר בכל ספרד. ככל שתזמינו חמון מיושן יותר, כך תקבלו חמון איכותי יותר ומתוק יותר. ההמלצה שלנו: התחילו מחמון של שלוש שנים. יקר, אבל שווה את הטעימה, לפחות פעם אחת. מנה נוספת שמאפיינת את המקום ומושפעת מהתרבות המוסלמית ששלטה בעיר במאות הראשונות ומהקרבה למרוקו, היא תבשיל בשר (בגרסה הספרדית עם לחי חזיר) בבישול ארוך בתבלינים וביין אדום.

בדקו את שעות הפעילות, ושימו לב – המקום סגור בין 16:30 ו-20:00.

Calle Alfalfa, 4, 41003 Sevilla ,La Bodega de la Alfalfa

מקדש הבשר בפרבר

אחרי יומיים של טאפאס ממש התחשק לנו סטייק טוב. בעיר לא מעט מקומות המתארים את עצמם כמסעדות בשר, חלקן ספרדיות וחלקן ארגנטינאיות, אבל סטייק ספרדי טוב, והם יודעים לגדל וליישן בשר, דורש קצת מחקר – וזה מה שעשינו. המחקר הוביל אותנו לפרבר קטן בשם Alcalá, רבע שעה נסיעה ממרכז העיר ול"אסאדוריה" אמתית הממוקמת ביער קטן ממש בצד הכביש המוליך מסביליה לקורדובה.

Venta el Carrito (עגלת שוק בתרגום עממי), היא מוסד סביליאני שמעטים מאוד התיירים המגיעים אליו, וככזה לא תמצאו במקום תפריט באנגלית.

Venta el carrito
שחר פרנהיימר

המקום, שעובד בערבים רק בשישי ובשבת, מארח לצהריים במהלך כל השבוע ומציע לתושבי סביליה שיוצאים מעט מהעיר לריאה הירוקה הקטנה לצד הכביש המהיר, חוויה של בשר איכותי. אתם יכולים לעצור במקום על הדרך, או להזמין שולחן באחד מערבי סוף השבוע.

בשנות ה-70 שימש המקום כצרכנייה, בהמשך עבר הסבה לבית קפה עד שבסוף אותו עשור נולד המקום שהוא היום - מקום מסורתי של בשר איכותי ביותר.

כבר בכניסה תבחינו בגריל עצים גדול עליו קורה כל הפלא. את פניכם יקבל הבעלים, דור שלישי לנוגעים בבשר, שנמצא בכל מקום - מהכניסה, דרך הצגת התפריט, וכמובן הטיפול המושלם בבשרים.

בתפריט תמצאו נתחי בקר שמגיעים מכל חלקי ספרד, אבל גם מנות מקומיות יותר כמו צלעות חזיר, נתחי פילה חזיר עטופות בחמון, נקניקיות חזיר, חמון עם קונפי ארטישוק תוצרת בית, כליות על הגריל, קרפצ'יו טרי ומתוק שנפרס על המקום מנתח מקומי, וקרפצ'יו פלפלים מקומיים ומתוקים בבלסמי מצומצם, שהולכים פשוט מדהים עם הבשר.

האנטריקוט על העצם שאנחנו לקחנו (קילו ארבע מאות), היה פשוט נהדר, אך גם התהדר בפיסת שומן לא מבוטלת, שמאפיינת מאוד את נתחי הבשר הספרדיים. במקום גם תפריט יינות מגוון עם יינות איכותיים וטעימים מאוד מכל ספרד.

כשיצאנו מהמסעדה שהדיפה ריח עדין ומתוק של עץ ובשר מיושן, הרגשנו כאילו אנחנו בכלל בכפר בהרים. הבטן היתה מלאה ומאושרת מהבשר האיכותי ומהיין הטוב. למחרת בבוקר, עם אור ראשון, כבר התגעגענו לביס מליל אמש.

Venta el carrito

Barrio el Cercado, 41500 Alcalá de Guadaíra, Sevilla


בשם השמן

ומילה לסיום על שמן הזית של אנדלוסיה. חבל הארץ הפראי והיפהפה הזה, אחראי לכמה משמני הזית הטובים בעולם, וגם על שניים מזני הזיתים המפורסמים והמשובחים להפקת שמן זית: הארבניקה (שקיים גם בארץ והובא במקור לישראל מאנדלוסיה במאה ה-17) והפיקואל.

תוואי הנוף המגוון של אנדלוסיה עליו גדלים עצי הזית - בין אם בשיפולי ההרים הנשפכים אל הים, בין אם באדמה האדומה המדברית המושפעת מהיבשת האפריקאית, ועד היערות, והאקלים החם המאפשר למסוק את הזיתים יחסית יותר מוקדם מבמקומות אחרים, מולידים שמן זית פשוט ממכר. בכל מסעדה בה היינו, חיכה לנו בקבוק על השולחן, שהיה נפלא – ולא משנה אם הוא יקר או זול. גם שמן הזית שקיבלנו במלון בתוך קופסאות פלסטיק קטנטנות היה ממש משובח.

עצי הזית של אזור סביליה
שחר פרנהיימר
אנשי הזית של סביליה
שחר פרנהיימר
הזיתים של סביליה
שחר פרנהיימר

אז נכון שלא מומלץ להתמלא מלחם בפתיחת הארוחה, אבל באנדלוסיה כנראה חוקי המשחק הם שונים. קחו לחם חם, ביזקו שמן זית לקערה, והתחילו את החגיגה בלי לדפוק חשבון.

________________________

שחר פרנהיימר הוא בעל הבלוג Fork & Life על אוכל בעולם והאנשים שמאחוריו

הרשמה לניוזלטר

כל החדשות והסיפורים החמים מהעולם אצלכם במייל

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות