טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יריב מלילי ממליץ: המנות הכי טובות בתאילנד

ליריב מלילי מ"בית תאילנדי" אין המלצות על מסעדות בתאילנד, הוא מאמין שצריך לנסות ולטעום בלי פחד. חמש מנות שאסור לפספס בטיול הבא במזרח

תגובות
עיר אוכל מטורפת, עם מענה לכל קצוות הקשת הקולינרית

יריב מלילי, הבעלים של מסעדת בית תאילנדי, מסרב להסגיר את שמות המסעדות האהובות עליו בתאילנד. "אין לי מסעדות מומלצות", הוא קובע, "אני אף פעם לא חוזר לאותה מסעדה ותמיד שמח לגלות מקומות חדשים. אם רוצים לאכול טוב בתאילנד פשוט צריך לנסות ולטעום. הסיכויים להיתקל במשהו לא מוצלח הם קטנים מאוד. העיקר זה להתרחק ממקומות של  תיירים". מלילי, שהגדיר מחדש את היחס הישראלי לאוכל אסיאתי, מקפיד לערוך ביקורים שנתיים במדינה האהובה עליו, וחולק את הטיפ המרכזי שלו לאכילה מוצלחת בתאילנד: "פשוט תבקשו מנהג המונית או מהקונסיירז' במלון המלצה על המקום שבו הם אוכלים ארוחת צהריים, ותהיו מוכנים לגלות דברים חדשים". לטובת אלו שלא חשים בנוח להסתמך על המלצות של זרים, הוא מציע חמש קטגוריות אוכל מרכזיות שכדאי להכיר בתאילנד ושזמינות בכל עיר במדינה. "קחו בחשבון שלכל מסעדה יש את האופי שלה, וכל תפריטי המנות קשורים לסטייל של המסעדה. אם רואים תפריט מפוזר מדי עם יותר מדי סגנונות, מומלץ לוותר". » השווקים הכי טובים בתאילנד
»
מתכונשף: סלט פאפאיה של בית תאילנדי
» המסעדות התאילנדיות הכי טובות בבנגקוק

קוטיאו: הכי רחוק מהסבתא הפולניה

קוטיאו (Kutiyao) הוא מרק אטריות הנמכר בעגלה או בחנות קטנה. בתפריט תוכלו לאתר איטריות אורז מסוגים שונים (אטריות רחבות, אטריות כהות ועוד), שמתבשלות בסיר חליטה ואליהן מתווספים מרכיבים שונות. "זו למעשה ארוחה שלמה בתוך קערה עם נוזלים", מתאר מלילי. "איפה המרקים שלנו ואיפה המרקים של התאילנדים. הם עשירים, טעימים ומשביעים מאד. מנה כזו תעלה בין 30 ל-50 באט, זה בערך חמישה שקלים". לקערת המרק אפשר להוסיף בשר, עוף, פירות ים או דגים. הוא ממליץ במיוחד על מנת ינטה פו (Yentapho) שקשה ליפול איתה – אטריות אורז טריות ורחבות, פירות ים וטופו כבוש. "אין פעם שאני לא בתאילנד ומנסה אותה לפחות פעם אחת".

קאב קם: טעים אש

קאב קם (Kab-Kem) הן מסעדות שפתוחות לרוב בשעות הערב בלבד (18:00- לפנות בוקר) והמנות מוגשות לרוב עם שתייה אלכוהולית. אלו מנות ללא אורז לבן ומאופיינות בכך שהן חריפות מאד. "אתם חושבים שאנחנו מגישים חריף בבית התאילנדי?", הוא צוחק, "נסו מנה בקאב קם ותבינו מה זה חריף". במסעדות אלו ניתן להזמין מנת פירות ים, חזיר, בקר ועוד, כולם מתובלים בחריפות לוהטת. בשונה מהארץ אפשר להביא לקאב קם מבחוץ  ויסקי או בירה לטעמך, ואפילו לבקש מהמלצר להביא מהחנות הסמוכה. "זה חלק מהעבודה שלו וזה מקובל לגמרי, אפילו לא צריך לתת לו טיפ" . מלילי ממליץ להזמין את הקאו טום (Khao Tom) – נזיד אורז עם קערת פודינג, ולבדוק אם יש בתפריט את הים קאו מה – ביצי אלף השפנים, שאמור להיות מעדן.

פט יאנג/ פט ואנג (Pet Yang): לא לפחד מהברווזים

הברווזים המפורסמים התלויים מחוץ לחנויות בתאילנד עלולות להרתיע את התייר המערבי, אבל למעשה הן סמל של איכות ואוכל מקומי מעולה. מלילי מפציר לא לדלג על ביקור בצ'יינה טאון בבנגקוק, ולהיכנס לחנויות שבהם ברווזים תלויים מסמנים את הדרך. בחנויות אלו הוא ממליץ להזמין רגלי חזיר ועופות מטוגנים. "ישנה מסעדה דומה בשדה התעופה של בנגקוק, בקומה השנייה, שמגישה אוכל סיני-תאילנדי. המחירים שם גבוהים משמעותית מהמחירים בעיר, אבל כדי לקבל טעימה מהתפריט המקומי, זו אופציה נהדרת".

» Chinatown - כתובת: Ratchawongsi Pier, Chao Phraya River Tour, Bangkok

טאם סן: מתאים לחך המערבי

בניגוד לסוגי המסעדות ודוכני האוכל שהוזכרו למעלה, לטאם סן (Tam Sang) צריך להגיע במיוחד ובהכוונה מקומית. הטאם סן הן מסעדות גדולות עם תפריטים של 100 מנות, המתמקדות באוכל ממרכז תאילנד (ועל כן הן ערבות במיוחד לחיקם של תיירים מערביים שנחשפים לטעמים הללו לרוב גם בארצות המוצא שלהם). במסעדות הללו תמצאו פירות ים ודגים לא חריפים, סלט קלמארי או סלט פירות ים ואגרולים מטוגנים המגיעים בליווי אורז לבן. מלילי ממליץ על דג עם למון גראס וכמובן – לבקש את התפריט באנגלית.

קנג'ינג (Koonchian): תבשילים בפינת רחוב

אחת מצורות האוכל הפופולאריות ביותר בתאילנד היא אוכל רחוב המוגש בסירים. כמעט בכל פינת רחוב ובשווקים המרכזיים תוכלו לראות נשים רוכנות מעל סירי ענק ומבשלות מאכלים מקומיים הנמכרים ב15-20 באט לצלחת. את המנות ניתן לקחת בשקית הביתה, אבל המהדרין יושבים על שפת הרחוב ואוכלים במקום. המזמינים יקבלו לרוב קערת אורז ועליה תוספות שונות ומתובלות. מלילי מציין לשבח כי כל המנות טריות ומוכנות במקום ו-"כשנגמר פשוט מקפלים את הבאסטה והולכים הביתה". כמו כן, רוב המוכרות לא מדברות אנגלית, והתקשורת המועדפת היא בהצבעה על המנה הרצויה שאחרים לקחו. התשלום במזומן בלבד.

*#