שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

לא רק ויסקי: איפה אוכלים באדינבורו?

פסטיבל הפרינג' באדינבורו יוצא לדרך בכל שנה באוגוסט והעיר מתמלאת בתיירים רעבים לתרבות ולאוכל. אז איפה שותים קפה ואיפה ויסקי? מה כדאי לטבעונים לטעום? ועל איזה מסעדות שף לא כדאי לדלג? 16 מקומות מומלצים בבירת סקוטלנד

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ארוחת בוקר סקוטית טבעונית בהנדרסונ'ס באדינבורו
ארוחת בוקר סקוטית טבעונית בהנדרסונ'ס באדינבורוצילום: רותם מימון
רותם מימון

אוגוסט הוא חגה של בירת סקוטלנד אדינבורו. בבת אחת ולמשך שלושה שבועות, העיר מתמלאת באלפי תיירים שמציפים את האולמות וכולם שוחרי תיאטרון ותרבות. פסטיבל אדינבורו לתיאטרון שוליים הוא אחד מאירועי התרבות הגדולים בעולם ויימשך השנה עד ה-26 באוגוסט, כשברחבי העיר יוצגו יותר מ-3,400 הצגות, מופעים ותערוכות. החל מהשמות הגדולים בעולם הבידור הבריטי (אבל לא רק) וכלה באמנים מתחילים שמחפשים נקודת פתיחה יוקרתית לקריירה שלהם, הפסטיבל מציג תכנייה מאלפת שאינה תחומה רק לתיאטרון, אלא גם למחול, קרקס, אופרה, מוזיקה ויתר האמנויות. אם במהלך השנה ידועה אדינבורו בשלל פסטיבליה, נדמה שהעיר נערכת חודשים ארוכים לפסטיבל שלא רק מייקר את התעריפים וממלא את המלונות עד אפס מקום, גם לא מעט בתי אוכל נפתחים במיוחד בעבור החודש הזה בשנה ואחר כך נעלמים כלעומת שבאו.

גבעת קלטון
גבעת קלטוןצילום: רותם מימון

בשנים האחרונות, אדינבורו מסמנת את עצמה כיעד קולינרי מבטיח ומדורגת כעיר השנייה בבריטניה במספר כוכבי המישלן שלה, אחרי לונדון. מעבר למישלן, כמובן שאדינבורו מייצגת נאמנה את כל הרשתות הגדולות והמוכרות, בריטיות או אמריקאיות, בהן שלוחות מקומיות של הוואגאמאמא הלונדוני, פייב גייז וכדומה. אז איפה כדאי לאכול? הנה שלל הצעות מקפה ומאפה, דרך אוכל הרחוב ועד מסעדות היוקרה המעולות:

קפה ומאפה

ברו לאב קופי - Brew Lab Coffee - תחום הקפה זורח כעת באדינבורו. הוא עוד לא מגיע לממדי הצריכה של הוויסקי, אבל בהחלט תרבות הקפה משתלטת על כל חלקה טובה בעיר. ברו לאב קופי הוא אחד הטוענים לכתר בית הקפה (ההיפסטרי) הטוב באדינבורו עם קפה לא פחות מצטיין. בית הקפה המחוספס שסטודנטים וצעירים רבים פוקדים את שלל חלליו, בכל שעות היום, נראה כאילו עוד לא סיים את השיפוץ שלו, אבל האג'נדה הטבעית המחוספסת ניבטת גם ממשקאות הקפה והקלייה שהוא מציע במקום וכן מהמוכרים בדלפק השירות העצמי. העיצוב מרפרר לשנות ה-70, הבראוני נוטלה מושלם ואם לא אכפת לכם להתחזר קחו גם בלונדי חמאת בוטנים. כתובת: 6-8 S College St, Edinburgh EH8 9AA

קופי לאב אדינבורו
באנו בגלל הקפה, נשארנו בגלל העוגות. קופי לאב אדינבורוצילום: רותם מימון

מימי'ס בייקהאוס - Mimi's Bakehouse- אחת הקונדיטוריות הטובות, המוערכות והמצליחות ביותר בסקוטלנד החלה את דרכה בסניף אחד קטן באדינבורו. מאז שנפתחה הספיקה הקונדיטוריה לקטוף שלל פרסים ועיטורים, בהם האופה הטוב בבריטניה וכן לצמוח לכדי ארבעה סניפים בגדלים שונים באדינבורו. הוויטרינה מפתה וכמעט קשה שלא להזמין את שלל העוגות שלה, שבניגוד לפטיסרי הפריזאית המפונפנת נראות ביתיות ולכן מפתות אפילו יותר. העוגות והעוגיות הם ליבת המקום, אבל כדאי לזכור ששניים מסניפיה הגדולים מתפקדים גם כבתי קפה עם אוכל של ממש. אל תחמיצו. כתובת: 63 Shore, Edinburgh EH6 6RA

מימי'ס בייקהאוס באדינבורו
הוויטרינה המפתה של מימי'ס בייקהאוסצילום: רותם מימון

סודרברג - Söderberg - את ההשפעות של המטבח הנורדי אפשר לראות כיום בהרבה בתי אוכל באדינבורו. הקרבה היחסית (פחות משעתיים טיסה לקופנהגן, למשל) ניכרת מאוד בספק מאפייה-ספק בית קפה סודרברג, שהחל את דרכו באדינבורו ושלח בשנה האחרונה זרוע מוצלחת גם ללונדון ומחזיק בעיר שני בתי קפה ושתי מאפיות. הרעיון הוא פשוט - מאפים סקנדינביים בכלל ודניים בפרט. בסניף שלו ברחוב Broughton העמוס במסעדות ובברים בדרך ללית' מצאנו פינה קטנה ושקטה לפתוח בה את היום (10 דקות הליכה מהעיר העתיקה) ולא רק שנפלנו על קפה מצוין ושירות יותר ממסביר פנים, אלא גם על לחמניות קינמון מענגות בשם קאנבולה. מאפה לטוס בשבילו חצי עולם. כתובת: 45 Broughton St, Edinburgh EH1 3JU

לחמניות קינמון והל בסודרברג
השפעה סקנדינבית ניכרת, בית הקפה והבייקרי סודרברגצילום: רותם מימון

המבורגרים

סקוטלנד נשטפה בשנים האחרונות במחלת ההמבורגרים ונראה שכל מקום רוצה לקחת חלק בחגיגה הזאת והתחרות ניכרת בשלל המבורגרים משוגעים שצצים בכל קרן רחוב. מה שמפליא הוא שכל אחד מהמקומות מתהדר בהשתתפות בתחרות כזאת או אחרת שמעידה עליו כהמבורגר הכי הכי בבריטניה. לזכות מרבית המקומות, התפריט מציין מאין הגיע הבשר ובמרבית המקרים ממגדלים באברדין. אם כל זה לא עושה עליכם רושם, תמיד תוכלו ללכת על ביג מק או ארוחה בפייב גייז.

סולט הורס - Salt Horse - היכל הבירות וההמבורגרים, עם קצבייה וחנות בשר משל עצמו שחולש לא רק על כמה קומות, אלא גם על כמה מבנים. המקום מייצר בעצמו את הכל, כולל כמה מהבירות שלו ודוגל בייצוג מבשלות מקומיות מרחבי סקוטלנד בתפריט המשקאות שלו. שתינו כאן בירה פסיפלורה מצוינת של מבשלת ביי דה ריבר שמרוחקת כשעתיים מאדינבורו ואז התפנינו לתפריט האוכל. אם תצליחו לבחור אחת מהאופציות הרבות להרכבת ההמבורגר ניצחתם. אנחנו התלבטנו רבות והלכנו על המבורגר דוקסל פטריות וכמהין ולצדו המבורגר אימתני עם לביבת גבינה ולצדו טוגני האגיס, שזה בעצם צ'יפס עם המאכל הסקוטי הלאומי. דמיינו כבד קצוץ וחלקי פנים עם בצל מטוגן על הצ'יפס שלכם ואז תתחילו לאכול. לא יכול להתאפק והזמנו גם "צ'יפס מטונף", לשון התפריט, שהתגלה שצ'יפס חתוך ביד (כמו כל מה שקיבלנו ברחבי סקוטלנד) עם רוטב גבינה כחולה משולב ברוטב הבית הסודי והחריף והתוצאה ארוחת שחיתות שתשלח אתכם לשנ"צ הגון. כתובת: 57-61, Blackfriars St, Edinburgh EH1 1NB

טוגני האגיס בסולט הורס
טוגני האגיס בסולט הורסצילום: רותם מימון

בורגרס אנד בירס - כאמור, המבורגרים ובירה הם ככל הנראה השילוב הסקוטי הנפוץ ביותר אחרי הוויסקי והג'ין. והנה עוד מקום ששם את השניים במרכזו, רק שכאן לא טוענים להמבורגר הכי טוב בסקוטלנד, אלא להמבורגר המושחת ביותר. ועוד איזה מושחת. אם היה נדמה לנו שבסולט הורס מדובר בשחיתות, אחרי שקראנו פה את התפריט הם נראו כמו ארוחת ילדים. על אף הדימוי הדיינרי, מדובר במזללה (במייל המלכותי) עם מוטו - טרי, מקומי ולא ניתן לניצוח. במלים אחרות, המבורגרים שתתקשו לסיים. לדוגמה: מק אטאק הוא לא רפרור לרשת ההמבורגרים ההיא, אלא רמז לבאות בדמות מתקפת מקרוני אנד צ'יז על ההמבורגר. ההמבורגר הסקוטי התגלה כמגדל עם קציצה עבה, טבעות בצל מטוגנות, גבינת צ'דר והאגיס בפנים. ליד הגיע צ'יפס מצוין עם בשר טחון וגבינת צ'דר גם כן. כתובת: 192A High St, Edinburgh EH1 1RW

בורגרס אנד בירס
ההמבורגר המושחת בסקוטלנד, בורגרס אנד בירסצילום: רותם מימון

עסקיות מומלצות

סיקס ביי ניקו - SIX by NICO - ובכן, הכירו את האימפריה הסקוטית החדשה, שכולה מנוצחת על ידי השף הצעיר ניקו סימאון, עוד לא בן 30 שכבר מחזיק בארבע מסעדות שף כולל אחת בבלפסט שבצפון אירלנד, במנצ'סטר וגלזגו. הרעיון של ניקו היה להפוך מסעדות שף לנגישות, כלומר - איך להביא את ההמון מבלי כל הטקס הזה בישבן ובלי לשבור קופת חיסכון. הוא עלה על קונספט שנדמה מהסוג של איך לא חשבו על זה קודם והתוצאה היא מקום שמפוצץ מרגע פתיחתו ועד לסגירתו, באדינבורו או בגלזגו, בבלפסט או באברדין. בכל שישה שבועות התפריט משתנה לחלוטין, אבל מציע תמיד את אותו העיקרון - ארוחת טעימות בת שש מנות (עם משעשעי חך באמצע) במחיר חסר תחרות של 28 פאונד במשך כל היום. עכשיו כשלירה שטרלינג מתנפצת, זה אפילו משתלם יותר. כתובת: 97 Hanover St, Edinburgh EH2 1DJ

ברד פודינג בסיקס ביי ניקו
ברד פודינג בסיקס ביי ניקוצילום: רותם מימון

הונורס - The Honours - את השף מרטין ווישארט אפשר להמשיל בקלות לשף חיים כהן. הוא מופיע בטלוויזיה ונחשב לאחד משגרירה הקולינריה של המטבח הסקוטי החדש. לשף ווישארט כמה מסעדות, חלקן מכוכבות מישלן. אם לא הצלחתם להשיג מקום בווישארט, אל תצטערו יותר מדי, שכן לפני מספר שנים פתח השף בראסרי נגיש יותר ממסעדת האם שלו, שנקרא The Honours והוא לא רק נגיש וזול יותר, הוא גם מגיש חלק ממנות הדגל המזוהות עם השף, בלי צורך לעמוד בתור אבל בהחלט עם טקס שירותי מרשים. ארוחת הטעימות של הונורס עולה בערב 60 פאונד, אבל בשעות הצהריים מגלים כאן ארוחת טעימות זולה יותר במחיר 40 פאונד מקבלים את אותה חווייה ארוכה ומענגת במיוחד. גם כאן המוטו הקולינרי מתרכז בחומרי גלם שגדלים בסקוטלנד, עם טכניקות בישול צרפתיות מתקדמות. כך טעמנו כאן מרק לנגוסטין, טרין ארנבת, מנ סקאלופס אדירה עם צלפים מאיי סקוטלנד, סטייק מהחווה של דונלד ראסל באברדין שייר שדוגלת בשחיטה הומנית וללא בזבוז. בקיצור, מומלץ מישלן ולא בכדי. כתובת: 58A N Castle St, Edinburgh EH2 3LU

דה הונורס מסעדת שף באדינבורו
חוויית צהריים מענגת. דה הונורסצילום: רותם מימון

טבעוני, אבל לא רק

בחבל ארץ שדוגל בשימוש בחומרי גלם מקומיים כמו טלאים ובקר מרמות סקוטלנד ודגה משובחת, לא היה לצמחונים ובוודאי לטבעוניםי כל כך מה לאכול. בשנים האחרונות אדינבורו עוברת מהפך גם בתחום הזה וכיום למצוא בתי אוכל, בתי קפה ומסעדות שף צמחוניים-טבעוניים לחלוטין, זה כבר לא עניין נדיר כל כך. אחד המקומות הוותיקים בעיר, נושאי דגל מהפכת הטבעונות הוא מתחם הנדרסונס, Hendersons, שכולל בית קפה ובר סלטים, מכולת ומסעדת שף, שפתח עוד משנות ה-60. הסבתא לבית הנדרסון הקימה את המכולת כשהיא מתבססת על חומרי הגלם מהחווה של בעלה- ירקות אורגניים,ביצי חופש וגבינות. לאט לאט אנשי השכונה ביקשו ממנה גם לאכול והיא התחילה לבשל בעבורם ארוחות קלות. כיום מוביל את המקום הדור השלישי שכבר הפך את המקום לאחד ממובילי אג'נדת הבריאות והטבעונות באדינבורו כשהם חולשים על בלוק שלם. הדלי עוד עומד במקומו ומציע גם סלטים בריאים לעובדי האזור, בבית הקפה הצמוד - ארוחות בוקר מעולות שנשענות על קלאסיקות מהמטבח הסקוטי רק בביצוע טבעוני (האגיס טבעוני, כבר טעמתם?) ומאחור - מסעדת השף שפתוחה בשעות הערב ומוכיחה שאפשר להכין אוכל טבעוני מעולה, גם בסקוטלנד. כתובת: 94 Hanover St, Edinburgh EH2 1DR

שעת תה

אתם כבר בממלכה המאוחדת, לא תתנהגו כמו בני אצולה ותשבו לשעת תה? ברחבי אדינבורו מוצאים לא מעט דילים והצעות לבילוי שעת אחר הצהריים על משקה ונשנוש ליד, בדרך כלל תה או קוקטייל מבוסס תה. אחד המופעים המושקעים (כמו גם היקרים) נקרא The Colonnades at the Signet Library והוא אכן מתרחש בספרייה המרכזית של אדינבורו. אחד מחללי הספרייה העתיקה, אך עדיין פעילה, הוסב למעין מסעדה - וכך בין ספרים מהמאה ה-16 תתחילו במצעד ארוך של משקאות ומאפים שמדגימים ביצועים וירטואוזים לקלאסיקות סקוטיות. כך לבשו האגיס, הפודינג השחור, פשטידות הדגים והאויסטרים תחפושת של פרלינים ומגדנות יוצאי דופן. לטובת הביקור שמרו לכם לפחות שעה וחצי או שעתיים, כיוון שמדובר במצעד ארוך מאוד של מנות וכך תוכלו להתענג על כל ביס ועל כל משקה. המחיר מתחיל ב-35 ליש"ט ועשוי להגיע עד 48 ליש"ט ואף יותר, בהתאם למסלול בו בוחרים וככל שמפלס האלכוהול עולה. שווה כל פאונד ופאונד. כתובת: The Signet Library, Parliament Square

שעת תה בספרייה הציבורית באדינבורו
שעת תה בספרייה הציבורית באדינבורוצילום: רותם מימון

מסעדות שף, מישלן אבל לא רק

כאמור, אדינבורו היא העיר השנייה במספר כוכבי המישלן שלה אחרי לונדון, אבל לא חייבים להתמקד רק במסעדותיה הממושלנות - יש לה עוד ולא פחות משובחות להציע. הנה קומץ זעום של מסעדות שף מומלצות:

לה רואה פו - Le Roi Fou - המלך המושגע - אחת ממסעדות השף המקסימות ביותר שפגשנו בשנים האחרונות. יכול להיות שזה בגלל השף ג'רום הנרי שמוביל את כל העסק, אבל נדמה לנו שזה גם הוא ולא רק הוא רק חלק קטן בתמונה הגדולה של המקום. מדובר במסעדת שף שכונתית שנפתחה בשנת 2017 ותוך זמן קצר זכתה בתואר מסעדת השנה באדינבורו. הנרי, שף שוויצרי שגדל בכלל בצרפת והעביר את מיטב שנותיו הקולינריות בלונדון ובשיקגו, חיפש מקום לברוח אליו - לעשות מסעדה קטנה, רחוקה מהמרוץ הלונדוני אחר התהילה. אחרי טיול בסקוטלנד, התאהב באדינבורו ובחר לפתוח את מסעדתו כאן, כשהוא מביא אל הקור הסקוטי את המטבח הים תיכוני השמח. המוטו של הנרי הוא להשתמש בכל מה שאינו נוסע במרחק רב, כך לנצל את הסלמון הסקוטי המשובח, את פירות הים ואפילו את העגבניות הסקוטיות המיוחדות שגדלות כאן. אם מוסיפים על זה תפריט יינות משוגע ויצירתי לא פחות מהשף, זה בהחלט אחד המקומות הנעימים באדינבורו. כמו השף, גם אנחנו מקווים שמישלן לא יעלו על המקום הזה. הסוד השמור הכי טעים באדינבורו. כתובת: 1 Forth St, Edinburgh

לה רואה פו - מסעדה באדינבורו
מסעדת השף של השנה באדינבורו - לה רואה פוצילום: רותם מימון

נאמבר וואן - מסעדת השף מכוכבת המישלן שנמצאת במלון בלמורל מציעה מסע מאלף בין רמות סקוטלנד, כשהרעיון הוא להלום במוחו ובחכו של הסועד בכל מנה. לעתים קרובות זה מצליח, לעתים זה אינטנסיבי מדי ובמרבית המקרים זה פשוט נהדר. ארוחת הטעימות כאן תדרוש מכם לפחות שלוש שעות של נסיעה ברכבת הרים סקוטית ולבסוף תזחלו על גחונכם בחזרה למלון (בתקווה שהוא קרוב). בין המנות שהוגשו לנו וסחררו את ראשינו היו קאנאפה (לא להתבלבל עם כנאפה) של טרטר בקלרבי וקוואיר סקוטי, לצד טראפלס כמהין שחורות סקוטיות במילוי פטריות אלוהיות. האויסטר היה זיקוק של טעמי ים עדינים, פואה גרא של אווזים סקוטיים עם חבושים מקומיים, שמופיעים בכמה מרקמים מג'ל ועד לפירה, מוגש עם לחם ג'ינג'ר וחמאה שהשף מכין במקום. עוד היה לנו דג קוד מסקאיי עם טרגון וקייל ים, ואגיו מההילנדס עם שמוגש עם סלק ונראה כמו מרחץ דמים על הצלחת ולקינוח - מה שנאשר מהחמאה שהשף מכין הופך למעין רוויון עם קארד קלמנטינה ודלעת. ארוחה חגיגית לתפארת היצירה המקומית. מחיר הארוחה בת שמונה מנות בין 9-105 פאונד. כדאי ואף רצוי להתאים להן יין. כתובת: 1 Princes St, Edinburgh

נאמבר 1 באדינבורו
פתיח אלוהי במסעדת נאמבר 1 בעלת כוכב מישלן באדינבורוצילום: רותם מימון

וויצ'רי ביי דה קאסטל - The Witchery by the Castle - רגע לפני טירת אדינבורו, על רחוב המייל המלכותי, אולי אחד מאתרי התיירים העמוסים ביותר בעיר - נמצאת המסעדה שזוכה כבר שנים רבות בתואר "המסעדה היפה באדינבורו", ואין זה פלא. היא ממוקמת בעצמה במעין טירה שהפכה ברבות השנים למלון בוטיק ויש לה גם גן סודי מאחור היא קצת - איך לומר בעדינות - סוג של מלכודת אהובה מאוד על התיירים. נודה מראש, אחרי שביקרנו במקומות אחרים, וויצ'רי - מוותיקות המסעדות באדינבורו משדרת בעיקר אווירה רומנטית, כלומר - אפלולית, מפות לבנות ונרות מהבהבים. האוכל הוא טוב, אבל יש טובים ממנו ובמחיר הזה בוודאי (כאן אין ארוחת טעימות, אלא תפריט א-לה קארט). עם זאת, טעמנו כאן כמה מנות לא רעות בכלל, למשל האגיס המסורתי מגיע כאן עם צ'אטני אננס על לביבת תפוחי אדמה, או סלט העגבניות מהאי סקאי. ככלל, מלבד היינות שמרביתם מצרפת (ונציגות הבריטית אחת) חומרי הגלם הם מקומיים - הטלה, הרוברב, הגבינות, פירות הים, העגבניות וכמובן הוויסקי. בקיצור, יש טובים ממנה - אין יפים ורומנטיים כמוה. כתובת: 352 Castlehill

סקאלופס בוויצ'רי ביי דה קאסטל
המסעדה הרומנטית ביותר באדינבורו, וויצ'רי ביי דה קסטלצילום: רותם מימון

קיטשין - The Kitchin- עוד שגריר בעדות השף סלבס הבריטיים למטבח הסקוטי בממלכה הוא טום קיטצ'ין. השף שמחזיק באמתחתו כמה מסעדות ומלון בוטיק ברחבי סקוטלנד, נמצא מדי ערב במסעדה הנושאת את שמו וגם היא מעוטרת בכוכבי מישלן. כבר עם הישיבה במסעדה מוגשת לכל סועד מפה קטנה של סקוטלנד עם מקרא וסימונים רבים ומפתיעים של כל חומרי הגלם הצפויים בארוחה, במלים אחרות - דע מאין האוכל שלך הגיע ולא לתפארת המליצה, אלא הלכה למעשה. בתחילת כל ארוחה, מקפיד קיטצ'ין כשגריר סקוטלנד לבשר לכל סועד על המוטו של המקום, מהטבע לצלחת כדי לשבור דעות קדומות על המטבח הסקוטי. יש פה שלל מסלולי טעימות, אנחנו הלכנו על ארוחת הפתעה - מסלול של שמונה מנות שאינן כתובות בתפריט והן מציגות לראווה מטבח מתוחכם, חכם וגבוה שמדבר שפה מקומית. אל תחמיצו את הסקלופ שמוגש בתוך צדפה ענקית והוא בתוך ציר ים מפעים או קונסומה ירקות מהסביבה שמבוסס על מתכון סקוטי מהמאה ה-17 ושיא הערב מגיע למנה שבה שמונה סוגים של צדפות שגדלות בים הסקוטי. בקיצור, ארוחה וירטואוזית שלא תפסיקו לדבר עליה תוך כדי הגשת המנות והרבה אחרי שהיא מסתיימת. ארוחת הפתעה מתחילה ב-90 פאונד וכדאי להתאים לה יינות. ארוחת טעימות קטנה בת שלוש מנות תעלה 36 פאונד. כתובת: Commercial Quay Commercial St, Edinburgh EH6 6LX

מסעדת קיטצ'ין באדינבורו
לתפארת חומרי הגלם של סקוטלנד. מסעדת קיטצ'יןצילום: רותם מימון

איפה שותים?

אם יש משהו שאפשר להסיר ממנו דאגה לקראת הביקור באדינבורו הוא התכנון איפה לשתות. בתחום האוכל אפשר אולי להיות בררנים יותר ופחות, אבל בכל הנוגע למשקאות - היו בטוחים שהגעתם לגן עדן. כעיר עם יותר מעשרים מזקקות ויסקי וג'ין, אפשר רק לדמיין מה קורה כאן בתחום הברים והאלכוהול. בגדול? לאן שלא מפנים את הראש אפשר למצוא בר הגון עם אלכוהול משובח באמת, ואם להיות יותר ספציפיים - הנה שלוש המלצות בים של מקומות ראויים.

Scotch Bar - אחד מבר הוויסקי הנחשבים והמוערכים באדינבורו נמצא במלון בלמורל שברחוב פרינסס, קומה אחת מעל מסעדת המישלן - "נאמבר 1" שהוזכרה קודם. בבר עצמו תמצאו לא פחות מ-600 סוגים ומעל הכל שירות ידעני ומקצועני, כך שגם אם אינכם בקיאים בעולמות הנוזל הסקוטי המפורסם בעולם, אל דאגה. אנשי המקום יובילו אתכם צעד אחר צעד, במסע טעימות עד שתמצאו את הוויסקי שלכם. לטובת העניין תצטרכו להיפרד מכמה עשרות פאונדים.

אם ויסקי פחות מדבר אליכם וג'ין דווקא כן, נמליץ על בר ידעני ונהדר לא פחות, בשם 56North. המקום הוא למעשה מזקקה משפחתית קטנה וחצי חתרנית עם בר מצוין (ולא מעט אוכל), מקצועי ומעמיק בכל הנוגע לטיפול בג'ין. גם כאן זו הזדמנות נהדרת לערוך היכרות עם שלל מני ג'ין מכל רחבי סקוטלנד על מנת לגבש את הטעם ולמי שאיננו בעד אלכוהול, זה גם המקום לטעום ג'ין ללא אלכוהול תוצרת אדינבורו כמובן. כתובת:2 W Crosscauseway

מבשלת הבירה ברודוג באדינבורו
מבשלת הבירה המפורסמת ביותר של סקוטלנד, ברודוגצילום: רותם מימון

מבשלת ברודוג - Brewdog - לא שותים ויסקי ולא סובלים ג'ין? ובכן - לא נורא. יש גם בירה סקוטית. הבירה הסקוטית המוכרת ביותר בעולם היא כמובן ברודוג Brewdog, שהתחילה כמבשלה קטנה באברדין, עברה לאדינבורו וצמחה להיות מפלצת עם בירות בוטיק משוגעות שנמכרות בכל העולם. באחד משני הברים של ברודוג שנמצאים ברחבי אדינבורו, תזכו לא רק בשירות ידידותי להפליא שידאג להתאים לכם את הבירה המדויקת לחך שלכם בסבלנות, אלא תופתעו מכמות המסחררת של סוגי בירות שהמבשלה מייצרת. זו גם הזדמנות מעולה לטעום בירות ממבשלות קטנות מאוד מרחבי סקוטלנד שהמבשלה נותנת להם מקום של כבוד. הכתובת: 143 Cowgate.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ