נערות ונערים רבים מחשיבים את חגיגות בר ובת המצווה כציון דרך משמעותי ומצפים לאירוע מיוחד. ההורים מצידם יוצאים למשימה מאתגרת הכוללת חיפוש אטרקציות, מופעים, סדנאות וכל פעילות שתשאיר חותם על המשתתפים – הצעירים והמבוגרים שבהם.
יואב פרץ – אמן חושים
חוגגים בר מצווה או בת מצווה ורוצים להשאיר אצל האורחים שלכם זיכרון מתוק שלא יישכחו במהרה? יואב פרץ – אמן חושים, מציע מופע שהוא למעשה אירוע שלם, המתחיל כבר ברגעי המינגלינג כשהאורחים מגיעים למקום. "אני תמיד מגיע לפני האורחים כדי לארגן את הציוד, אבל ברגע שהאורחים מגיעים אני הופך להיות חלק מקבלת הפנים. אני ניגש לדודה, לסבתא, לחברים מהכיתה ונותן להם להכיר אותי, מכניס אותם לאווירה של מה שעוד עומד להתרחש בהמשך", מספר יואב. "כשהסבתא, למשל, עומדת מולי ואני אומר לה את שמו של מי שהיה החבר הראשון שלה לפני עשרות שנים - היא נותרת בהלם. אני קורא את המחשבות של האורחים ונותן לכל אחד מהם לחוות חוויה של קסם אישי".
ליואב פרץ בן ה- 24, ניסיון של למעלה משמונה שנים בהופעה מול קהלים שונים. כבר בגיל צעיר התעניין בתחום הקסמים ומופעים של אמני חושים בהם צפה בטלוויזיה. כשהיה נער עבד בחנות קסמים בעיר מגוריו רמת גן, השקיע זמן בקריאת ספרים בתחום ואפילו למד אצל מי שנחשב למאסטר, ליאור מנור. בגיל 16 השיק את מופע הקסמים שלו לילדים ובצבא התנסה לראשונה בהופעות מול מבוגרים, אז גם התגבשה בו ההחלטה הסופית שזה מה שהוא רוצה לעשות כמקצוע. היום הוא עורך מופעים בארץ ובעולם, בהם: אירועי חברה, אירועים פרטיים, ימי הולדת עגולים, ימי גיבוש לעובדים ועוד.
באירועי בר מצווה ובת מצווה, יואב מקדיש חלק נכבד להעצמת חתן או כלת השמחה ולא שוכח לרגע שהם הסיבה לכך שהאורחים הגיעו. "חיברתי קטע מיוחד לאירועים אלה שכל מטרתו להעצים את מי שחוגגים. אחד השיאים של המופע הוא כשאני מזמין לבמה את הילד או הילדה שחוגגים. אנחנו בוחרים באופן אקראי מישהו מהקהל ואז הילד/ה קוראים את המחשבות שלו מול כולם", ממשיך יואב. "הם מצליחים לבד לקרוא מה הסיסמה לחשבון הבנק או על איזה מספר הוא חשב. ברגע מי שהופך להיות מסמר הערב וזוכה לתשואות מהקהל זה לא אני, אלא הילד או הילדה".
איך אתה עוזר למי שמתביישים לעלות על הבמה?
"אני תמיד נפגש עם הילד או הילדה לפני המופע, מנחה אותם ומסביר שכל מה שיקרה על הבמה הוא בשבילם ושאני שם לצידם. אני נראה צעיר, כך שאני מצליח ממש להתחבר אליהם ולתת להם תחושת ביטחון. הם מתגברים על ההתרגשות, מרגישים טוב עם עצמם ונהנים מכל רגע".
אחד המשובים המרגשים החרוטים בזיכרונו הוא זה שקיבל מאמא של חתן בר מצווה, שטרם האירוע סיפרה לו שהילד סובל מקשיים חברתיים ואף התמודד עם חרם כיתתי. מספר ימים לאחר שההתרגשות מהאירוע שככה מעט, התקשרה האמא ושיתפה אותו שהבן שלה הפך לכוכב בבית הספר בזכות הצלחת המופע באירוע שלו כשעלה על הבמה ושמצבו החברתי השתפר.
מה מיוחד בלהיות קוסם או אמן חושים?
"העובדה שבכל מופע אני מצליח לגעת בקהל. הרגע הזה, בו אני עומד על הבמה וגורם לצופים לחוות דברים שמשאירים אותם המומים, הם נדהמים, פורצים בצחוק או משמיעים קריאות WOW, לא דומה לשום דבר אחר שאני מכיר שהוא כה מספק. כל אירוע הוא יחיד ומיוחד ומותאם לקהל ואני נהנה מכל רגע".
יואב פרץ
טלפון: 054-8896912
מעבר לאתר >>
בשיתוף יואב פרץ





