חיפוש

ויזי קעקועים: אהבה לציור שהפכה לאמנות

"חייבים לסמוך על המקעקע וכשהלקוח רואה שעומד מולו בן אדם שאפשר לסמוך עליו, זה הרבה יותר קל", מסביר ויזי אזולאי שפתח לפני 12 שנה את הסטודיו ויזי קעקועים ומאז לא מפסיק להפתיע ביצירתיות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
ויזי קעקועים: "מבחינתי אין סוף לדברים שאפשר ללמוד במקצוע הזה"
ויזי קעקועים: "מבחינתי אין סוף לדברים שאפשר ללמוד במקצוע הזה"
ויזי קעקועים: "מבחינתי אין סוף לדברים שאפשר ללמוד במקצוע הזה"
ויזי קעקועים: "מבחינתי אין סוף לדברים שאפשר ללמוד במקצוע הזה"
לירון סובול, בשיתוף ויזי קעקועים
תוכן שיווקי

מאז שהוא זוכר את עצמו ויזי אזולאי עסק בציור. חלום הילדות שלו, שהתחיל מהמלצה של אביו על סדרה בנשיונל ג'אוגרפיק על ציורי גוף, הובילה מהר מאוד לקשר שלא נפרם עד היום. אחרי שצייר ללא הפסקה בנערותו, אחרי הצבא טס ויזי לאמסטרדם ולמד איך להיות מקעקע. כשחזר לארץ, פתח בירושלים את הסטודיו שלו, שקיים כבר יותר מ-12 שנה.

ללא שכפולים

"מבחינתי אין סוף לדברים שאפשר ללמוד במקצוע הזה", מסביר ויזי. "לפחות פעמיים בשנה מזמינים אותי להיות אמן אורח בסטודיואים בחו"ל, וזה גם עוזר לי ללמוד הרבה מאחרים. ישנם הרבה מקעקעים שהיו תלמידים שלי וזה תענוג גדול. אני מאוד אוהב את התחום שאני עוסק בו ולכן לא ניתן למצוא אצלי שכפולים. רוב העבודות שלי הן עבודות שנולדו לאחר שהגיע אליי אדם עם רעיון כללי, בדרך כלל מעורב בסיפור חיים או משהו משמעותי שעבר עליו, ואז אני מתחיל לעצב את זה מאפס. בפגישת ייעוץ אני רואה מה הכיוון של הקעקוע שהלקוח רוצה, אני מנסה להבין את הדנ"א של הקעקוע ואני נותן את עצתי. כך יותר קל לי להיכנס לעולם של הלקוח ולהפוך את זה לציור ומשם לסקיצה. כמובן שאם יש שינויים אנחנו עובדים על זה עד שמגיעים לסקיצה שהלקוח מרוצה ממנה".

עקב הפניות הרבות שמקבל ויזי, זמן ההמתנה הממוצע לביצוע הקעקוע עומד על כחודשיים-שלושה. "זה פרק זמן מעולה לשני הצדדים, כי יש זמן להכין סקיצה ולעכל אותה", הוא מסביר. "הסקיצה בדרך כלל מוכנה כמה ימים אחרי פגישת הייעוץ וללקוח יש זמן להסתכל על זה ולראות אם יש לו שינויים. הרבה יותר קל לקבל את הקעקוע כשיש לך זמן לחשוב עליו ולעכל אותו, זה לא באתי, ראיתי, עשיתי. בזמן ההמתנה לביצוע הקעקוע יש ללקוח זמן לחשוב על זה, לעשות אולי תיקונים קטנים וכמובן להחליט סופית אם הוא רוצה ללכת על זה".

אמון בין המקועקע למקעקע

ויזי מקפיד על החוויה שהלקוח יעבור בסטודיו, מתוך הבנה שמדובר על משהו שילווה את הלקוח לכל חייו. "האווירה אצלי בסטודיו מאוד כיפית", הוא אומר. "חשוב לי שמערכת היחסים עם הלקוח תתנהל בצורה טובה ושאבין מה עומד מאחורי הקעקוע. אין אצלי בכלל חוברות בסטודיו ואין דבר כזה של לבחור מקטלוג. כל קעקוע הוא ייחודי. בקעקועים, בטח אם מדובר בקעקוע ראשון, החוויה מלווה לא פעם בחששות, ובגלל זה אני מקפיד על אווירה טובה בסטודיו שלרוב עוזרת להפיג את החששות. כשהלקוח רואה שעומד מולו בן אדם שאפשר לסמוך עליו, זה הרבה יותר קל".

"אין אצלי לבחור מקטלוג - כל קעקוע הוא ייחודי"
"אין אצלי לבחור מקטלוג - כל קעקוע הוא ייחודי"
"אין אצלי לבחור מקטלוג - כל קעקוע הוא ייחודי"
"אין אצלי לבחור מקטלוג - כל קעקוע הוא ייחודי"

כל השירות בסטודיו, מהפגישה הראשונית ואפילו עד תקופת ההחלמה לאחר ביצוע הקעקוע, הוא מול ויזי בלבד. "חשוב לי מאוד לתת יחס אישי ללקוחות", מבהיר ויזי. "לכל אורך הדרך, כולל השאלות שעולות אחרי שעשינו את הקעקוע, הן מולי בלבד. זה משהו שהולך ללוות את המקועקע לכל החיים ורצוי מאוד שהוא יתחבר לבן אדם שעושה לו את זה ברמה האישית. אני לא רואה איך אפשר לעשות דבר כזה בצורה מוצלחת כשהאווירה לא טובה. חייבים לסמוך על המקעקע מבחינת יצירתיות, ולראיה זה מקצוע ש-99 אחוז מהאנשים מגיעים מפה לאוזן. אם אמרו עליך דברים טובים וראו עבודות יפות שלך - אנשים באים".

ציוד חדיש, מתקדם וטבעוני

הסטודיו של ויזי בירושלים עובד ברישיון ובפיקוח משרד הבריאות. כל העבודות נעשות במחטים, צבעים וחומרים חד פעמיים על פי דרישות משרד הבריאות. הסטודיו מאובזרים בציוד החדיש, המתקדם והמקצועי ביותר. "אנחנו משתמשים בחומרים האיכותיים ביותר, מהמחטים ועד הדיו. כל הציוד בסטודיו טבעוני, מהמשחות של הפירמות הכי טובות, דרך הדיו וכל הציוד הכי איכותי, שגם לא נוסה על בעלי חיים", הוא אומר.

חוויה מושלמת עד הרגע האחרון
חוויה מושלמת עד הרגע האחרון
חוויה מושלמת עד הרגע האחרון
חוויה מושלמת עד הרגע האחרון

התמחות נוספת של ויזי היא פירסינג, כאשר ויזי טוען כי מדובר באמנות בפני עצמה. "יש כל כך הרבה סוגים של פירסינג, מהשתלות תת עוריות, מיקרו דרמל, הרחבות וכמובן פירסינג רגיל", הוא אומר. "לרוב זה מסתכם בעגילים היותר פופולאריים, אבל לפעמים יש עיצובים לפנים, לאוזניים או למקומות אחרים, וגם פה אנחנו מקפידים להשתמש בחומרים הכי איכותיים ובמחטים חד פעמיות, כאשר כל העגילים נעשים רק עם מחטים ולא עם אקדחים. אנחנו מאוד מקפידים שכל לקוח שמגיע אלינו לסטודיו ימלא שאלון רפואי לפני, כדי לדעת שחס וחלילה אני לא מסכן את הלקוח שמולי. לדוגמא, על פי תקנות משרד הבריאות אישה בהריון לא יכולה לעשות פירסינג או קעקועים, ובחודשים הראשונים לעיתים לא ניתן לזהות זאת, אלא אם הלקוחה תצהיר על כך. לאחר שאנחנו עושים את הפירסינג או הקעקוע, הלקוח מקבל הוראות טיפול מדויקות עם הנחיות מה עליו לעשות, כדי שהחוויה תהיה מושלמת עד הרגע האחרון".

ויזי קעקועים
כתובת: הלל 23, ירושלים
טלפון: 054-6964123
למעבר לאתר >>
למעבר לעמוד הפייסבוק >>
למעבר לעמוד האינסטגרם >>

בשיתוף ויזי קעקועים

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אלה הבתים הכי מיוחדים בישראל. האנשים שגרים בהם מסקרנים לא פחות

    איתן לשם ודניאל צ'צ'יק
    ערן קולירין ענייני פנים 3.4

    "גבורה נראית כמו בדיחה בעיניי, בעיקר עכשיו"

    ענייני פנים
    פותחת

    איראן מחזיקה בקלפי מיקוח חזקים, אבל אין לה מול מי לשחק בהם

    צבי בראל | פרשנות
    שער/פותחת הסופרת שלי גרוס

    האם המייסדת של המשפיעניות בישראל ממתגת מחדש את הגיל המושמץ ביותר

    גילי איזיקוביץ
    הדר פלדמן סמט

    "השבתאים מתנהגים כלפי חוץ כמוסלמים, אבל האמונה האמיתית שלהם סודית"

    איילת שני
    הלווייתו של מפקד הצי של משמרות המהפכה שנהרג בתקיפה ישראלית־אמריקאית בטהראן, אתמול. השלטון באיראן מבוזר, ובכיריו מתקשים לתקשר לנוכח המצוד של חיל האוויר הישראלי

    בין אם יבחר בהצלת הכלכלה או בהכרעה, טראמפ ישלם מחיר