תלמידות בית ספר נאצי שדנות בתורת הגזע, מצדיעות בתנועת מועל יד, קוראות "הייל היטלר", ועונדות על תלבושת האחידה שלהן סמל של צלב קרס. הטוויסט? כל זה מתרחש על אדמת אנגליה, רגע לפני שפורצת מלחמת העולם השנייה. בית ספר נאצי שפעל באנגליה נשמע אולי כמו תסריט בדיוני לסרט, אך זה אירוע אמיתי בהיסטוריה שרבים מאיתנו מעולם לא שמעו עליו.
בין השנים 1932 ל-1939, פעל בעיירת החוף והנופש הציורית בקסהיל שבאנגליה, בית הספר הנאצי אוגוסטה ויקטוריה קולג'. לבית הספר נשלחו נערות ונשים גרמניות בגילאי 16-21, שהיו בנות של בכירים במשטר הנאצי. בין התלמידות שלמדו במוסד היו בת חסותו של היינריך הימלר שהיה ראש האס אס ושר הפנים של הרייך הגרמני, הבת של שר החוץ הנאצי יואכים וון ריבנטרופ, האחיינית של השגריר הגרמני בבריטניה, הרברט וון דירקסן, והבת של שגריר היטלר בוותיקן, דייגו וון פרגן.
אוגוסטה ויקטוריה קולג', שנקרא על שם הקיסרית הגרמנית האחרונה, נועד להכין את הבנות להיות כמעין שגרירות במדינה הניו סוציאליסטית החדשה. התלמידות למדו שיעורים בנימוסים והליכות (כמו למשל כיצד לצעוד בגב זקוף), כלכלת בית, דנו בתעמולה הנאצית והכל בשפה האנגלית. השליטה באנגלית הייתה חשובה על מנת שהבנות הגרמניות יוכלו ליצור קשרים עם האליטה האנגלית.


בית הספר יוצא הדופן הזה שנסגר כשפרצה המלחמה, מהווה השראה לסרט הבריטי החדש "שש דקות לחצות". אנדי גודארד, שביים כמה פרקי מופת בסדרות הבריטיות האהובות "אחוזת דאונטון" ו"דוקטור הו", קיבל לידיו את תפקיד בימאי הסרט ועשה עבודה נהדרת בשחזור אותם ימים אפלים. "שש דקות לחצות" חוזר בזמן לקיץ 1939, רגע לפני שגרמניה פולשת לפולין והיטלר מכריז על הפתרון הסופי ליהודים. בסרט, מורה בשם תומאס מילר, שהוא חצי גרמני וחצי בריטי, מתקבל לבית הספר כמורה. יום אחד, כאשר הבנות יוצאות לשחיית בוקר בים, מתגלה בחוף גופה של מורה לשעבר. אז מתחיל רצף אירועים פתלתל, כשתומאס הופך לחשוד ברצח.
"שש דקות לחצות" הוא מעל לכל מותחן ריגול. התסריט העשיר בטוויסטים מפתיעים, נכתב על בסיס סיפורה של אדי איזארד שגם מגלמת את המורה תומאס. אדי היא שחקנית וקומיקאית פורצת דרך הידועה כאחת הטרנסג'נדריות הראשונות בעולם הבידור הבריטי. כשהיא עושה סטנדאפ היא נכנסת לדמות הנשית, אך בקולנוע אדי מגלמת גברים (בין השאר היא כיכבה בסרטים "צילו של הערפד", "מבצע ואלקירי", "אושן 12" ו"אושן 13"). היא בילתה כילדה בעיירה בקסהיל, והופתעה לשמוע על בית הספר הנאצי לנערות. הסיפור על בית הספר כל כך הדהים אותה, שהיא החליטה ליצור ממנו סרט.


לאורך הסרט, אדי מציגה כימיה מושלמת עם גברת רושול - מנהלת בית הספר. לדמותה של רושול נכנסה השחקנית האגדית ג'ודי דנץ', שגרפה פרס אוסקר על תפקידה בסרט "שייקספיר מאוהב". דנץ' מעניקה הופעה ממגנטת וכריזמטית, ומצליחה לשלב אנושיות במוסד שמושתת על אידיאולוגיה אכזרית כל כך. שחקנית נוספת ומרשימה לא פחות היא קרלה ג'ורי, המגלמת את המורה אילסה קלר. קרלה, שחקנית שוויצרית ששיחקה ב"בלייד ראנר 2049", מגלמת דמות מורכבת ומעניינת במיוחד.
על רקע הנופים השלווים של עיירת החוף והחורשה הירוקה והפסטורלית המקיפה את בית הספר, מבעבעת סערה של ממש. המבוגרים משתמשים בתלמידות בית הספר ככלי במשחק השחמט שלהן, כשכל אחד מהם מוכן לעשות הכל על מנת למלא אחר המשימה שלקח על עצמו. בין לבין, זהו גם סרט התבגרות והתפקחות, העוסק ברצון לשייכות, לצד האומץ להיות שונה.
בשיתוף סרטי יונייטד קינג








