חיפוש

עכביש קדוש: הדרמה האירנית שמרגיזה את השלטון

סרטו החדש של עלי עבאסי, נציג דנמרק לפרס האוסקר, גדוש ברגעי מתח שמזכירים את היצ'קוק, ומעורר את זעמם של השמרנים הקיצוניים

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
עכביש קדוש: הדרמה האירנית שמרגיזה את השלטון
עכביש קדוש: הדרמה האירנית שמרגיזה את השלטון
עכביש קדוש: הדרמה האירנית שמרגיזה את השלטון
עכביש קדוש: הדרמה האירנית שמרגיזה את השלטון
מאיה בניטה, בשיתוף סרטי יונייטד קינג
תוכן שיווקי

קוראים לו "רוצח העכביש". הוא מגיע בשעות הלילה, רכוב על אופנוע. הוא צד בעיניו אחר הקורבן הבא שלו, לילה אחר לילה, בניסיון לטהר את העיר מן התועבה הבלתי מוסרית. זה אולי נשמע כמו אחד ממקרי הרצח הסדרתיים שהתרחשו בארצות הברית, אך "רוצח העכביש" פעל דווקא בעיר משהאד שבאיראן, הנחשבת לקדושה עבור השיעים. בשנת 2001, סעיד האנאי, קבלן בניין ואיש משפחה, רצח 16 נשים שעבדו בזנות, מתוך קנאה דתית. כעת, הפרשה הסוערת הזאת מוצגת בסרט "עכביש קדוש" בבימויו של עלי עבאסי.

יונייטד קינג
יונייטד קינג

עבאסי, יליד איראן, היגר עם משפחתו לשבדיה, שם הוא פועל ויוצר קולנוע. סרטו הקודם "המאהב", שזכה בפסטיבל סאן סבסטיאן, עסק במהגר איראני המחפש להינשא לכלה דנית כדי לקבל דרכון זר. כבר אז עבאסי הביע בסרט ביקורת נגד המשטר באיראן, אך בסרטו החדש "עכביש קדוש" – הוא מעלה הילוך ופוגע בכל החזיתות. הוא תוקף את משטר האייתולות ומציג את הצביעות של החברה הפטריארכלית שרומסת זכויות אדם, ובעיקר את זכויות האישה. מעשיו של הרוצח זוכים לכבוד והערצה בקרב רבים – איראנים רבים רואים בו "גיבור" על כך שהוא "מנקה את הרחובות" מאותן קורבנות שנאלצו לעסוק בזנות. השחיתות נמצאת בכל פינה, כולל במוסדות וברשויות החוק, ולחיי הנשים אין כל ערך ומשמעות.

"עכביש קדוש" - 9.3 בקולנוע! unitedkingfilms

בין כל הגברים הכוחניים, גיבורת הסרט היא דווקא אישה – רחמיי, עיתונאית לוחמנית ואמיצה שמזהה את כל המחדלים של רשויות החוק ואת הרשלנות שלהם בחקירה. היא דוחקת במשטרה לתפוס את הרוצח, לשים סוף לגל הרציחות ונאבקת ברשויות למצות עמו את הדין. מי שמגלמת אותה היא השחקנית זאר אמיר איברהימי, שקיבלה את פרס השחקנית הטובה ביותר בפסטיבל קאן על תפקידה. איברהימי מציגה הופעת משחק מעוררת השראה ומשכנעת במיוחד, ומעניקה קול לנשים האיראניות שקולן אינו נשמע.

הסרט, שמטבע הדברים לא צולם באיראן אלא בירדן השכנה, עורר את זעמם של השמרנים הקיצוניים באיראן. הם הגדירו אותו כ"אנטי איראני", גינו את פסטיבל קאן על הקרנת הסרט ועל הענקת הפרס לאיברהימי, ואף איימו בצעדים משפטיים. אותם גורמים טענו כי הסרט "מנסה לפצוע את המוסלמים השיעים ולפגוע באמונותיהם", ש"הוא מציג את העם והחברה באיראן בצורה מעוותת ומעליבה". נשמעו קריאות לפגוע ביוצרי הסרט - ושר התרבות וההכוונה האסלאמית, מחמד מהדי אסמאעילי, איים שטהראן תעניש את כל מי שהיה מעורב ביצירת הסרט, אשר הופק לטענתם בסיוע הציוניים היהודיים.

יונייטד קינג
יונייטד קינג

למרות האיומים, הסרט ממשיך להיות מוקרן ברחבי העולם ואף זכה למועמדויות הנחשקות בטקס פרסי האקדמיה האירופאית כסרט הטוב ביותר, הבמאי הטוב ביותר והתסריט המצטיין. אין ספק ש"עכביש קדוש" ראוי לכל הפרסים והשבחים. יש בו רגעים המזכירים את מיטב סרטי המתח של היצ'קוק, עם סצנות מורטות עצבים ורמת עניין שנשארת יציבה לאורך כל הסרט. המשחק המשובח של כל צוות השחקנים והתסריט שנבנה במלאכת מחשבת – כל אלו ממצבים את "עכביש קדוש" לא רק כסרט פוליטי עם מסר חשוב נגד המשטר באיראן, אלא פשוט כסרט מצוין.

להזמנת כרטיסים לסרט "עכביש קדוש" >>

בשיתוף סרטי יונייטד קינג

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    תושבים ברמת גן נכנסים למקלט ציבורי, אתמול. חברה אינה אמורה להתקיים כמאגר אינסופי של חרדה, מילואים, אזעקות והלוויות

    נתניהו דהר רחוק מדי על תאוות המלחמה. מעגל המתנגדים להמשך הטירוף מתרחב

    יוענה גונן | דעה
    פותחת

    את הזחיחות המוכרים החליפה נמיכות רוח. כבר אין "ניצחון היסטורי"

    יוסי ורטר | פרשנות
    שיפוצים בבית כנסת הגדול בתל אביב (מימין לכיפה ניצבים שלושת העמודים), בחודש שעבר. אתר שההיסטוריה של תל אביב יצוקה בו

    107 מיליון שקל הושקעו בבית הכנסת הגדול, כדי להחזיר את הזמן לאחור

    נעמה ריבה
    295514

    לערוץ הפתוח בין ברק רביד לנשיא דונלד טראמפ יש מחיר עיתונאי

    יסמין לוי
    ראש הממשלה בנימין נתניהו וצחי הנגבי, ראש המל"ל, בישיבת וועדת חוץ וביטחון

    האמירה של רה"מ מעליבה עוד יותר כשנזכרים את מקומו של מי ביקש למלא

    יעל פינקלשטיין | דעה
    לארי ויינשטיין. "כרגע ההומניזם נמצא במשבר חמור"

    "אם נתניהו לא היה ראש ממשלה אחותי הייתה בחיים"