חיפוש

מי מפחד מגלריות?

גלריה פחות מאלף מפגישה בין יותר מ-1,000 יצירות מכל סגנון לבין הקהל הישראלי, בלי פרשנות ובלי יומרנות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
000112
000112
מקום שמאפשר לאדריכלים ולמעצבים לשלב אמנות כחלק מהעיצוב צילום: אליעד יהלום
מקום שמאפשר לאדריכלים ולמעצבים לשלב אמנות כחלק מהעיצוב צילום: אליעד יהלום
לימור קלר, בשיתוף גלריה פחות מאלף
תוכן שיווקי

הכניסה לגלריה פחות מאלף שבשכונת פלורנטין בתל אביב מאוד מזמינה. גם אם מגיעים אל הגלריה באקראי וגם אם כדי לחפש אמנות, לא ניתן להתעלם מהצבעוניות ומהצבעים שפורצים את גבולות המקום - בדיוק כפי שבגלריה הצליחו לפרוץ את הגבולות בין האמנים לבין קהל הישראלי ולהציג אמנות עכשווית בלי תיווך או פרשנות.

הגלריה מציגה יותר מ-100 אמנים, עם יותר מ-1,000 יצירות מקוריות כמעט מכל סגנון אמנות אפשרי, מאוספי קלאסיקה ישראלית ועד אמנות רחוב של יוצרים לא מוכרים בתחילת דרכם. "זיהינו צורך של מעמד ביניים משכיל, עובד, מטייל בעולם וחשוף לתחום, לרכוש אמנות מבלי שיש לו זירה נוחה לעשות זאת", אומר אלי אדרי, בעלים ואחד משלושת השותפים בגלריה, יחד עם אליעד יהלום וישראל פרץ. "לא פעם בגלריות יוקרתיות מרגישים ממודרים, חוששים לשאול שאלות ועומדים במצב לא נוח כששומעים מחיר שמיועד יותר לעשירון העליון".

גשר לאמנים

פחות מאלף שהוקמה ב-2014, מוכרת יצירות אמנות במחיר של עד אלף דולר ומכאן שמה. מלבד הנגישות שהיא מאפשרת מבחינה כספית, הגלריה מציעה אמנות מקורית שקשה למצוא ברשתות ומאפשרת להגיע אליה ללא ידע. היצירות מוצגות ללא טקסטים שמלווים אותן כדי ליצור קשר בלתי אמצעי עם הקהל, ללא תיווך ופרשנות, ובכך להעצים את החוויה. גם מבחינת הזמן הגלריה מציעה גמישות ייחודית: היא פתוחה בכל ימות השבוע, כולל שבתות וחגים.

"רצינו להוריד את גלימת חוסר הנוחות ואת אי הנעימות שעוטפת ביקור בגלריה. הצוות שלנו מסביר ללקוחות שכל אחד מבין באמנות אם הוא מתחבר ליצירה", מסביר יהלום ומצביע על קהל מגוון – מסטודנטים, דרך רוכשי דירות ועד מעצבי פנים ואדריכלים שמבקשים לשלב את האמנות כחלק מהעיצוב: "אנחנו המקום שמאפשר לאדריכלים ולמעצבים לשלב אמנות כחלק מהשפה העיצובית, מה שלא התאפשר בעבר בעקבות המחירים הגבוהים. הם מקבלים ייעוץ וליווי אישי ומקצועי".

את בעלי הגלריה מניעה גם היכולת לזהות האמנים שלא קיבלו עד עתה במה. "יצרנו מפגש בין אמנים מוכשרים לבין מעמד ביניים שרוצה לרכוש אמנות מהלב ולא רוצה להיות מובך בגלריה יוקרתית", מסביר אדרי. "בזכות הפריצה שהם חווים, ממשיכים האמנים את דרכם במכירות עצמאיות. אנחנו גאים לאתר אותם ולהיות הגשר עבורם", אומרים בגלריה.

ליצירת קשר עם גלריה פחות מאלף
כתובת: אברבנאל 60, תל אביב
טלפון: 03-652-6061
למעבר לאתר >>

בשיתוף גלריה פחות מאלף

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    החייל התקשה לדרוך את הנשק, אך לאחר שדרך ירה אל כמה כלבים שהיו בנקודה הראשונה, החטיא פעמיים, ופגע והרג את הכלב בירייה השלישית. הכלב התפתל ביבבות נוראיות ומת

    חייל ירה בכלבים, חייל אחר דיווח על כך למג"ד. נחשו מה קרה

    אורלי וילנאי
    שער

    "חמאס נתן לנו את כל תוכנית התקיפה, חוץ מהיום והשעה"

    עידו דוד כהן
    "החיצוניים". חלק מהטרנד של יצירות על כתות וחברות סגורות

    בסדרה הזו הכל קיצוני וישיר ללא תחכום. לא פלא שהיא להיט בנטפליקס

    גילי איזיקוביץ | המלצת צפייה
    גנץ ואיזנקוט בכנסת. למה להביך את עצמכם מלכתחילה? חתמו כבר עכשיו עם נתניהו על חלוקת התפקידים בממשלה העתידית, ושחררו אותנו מאשליית האלטרנטיבה

    אם הסרטונים האלה מעידים על מה שמחכה לנו, נתניהו יכול כבר לצנן שמפניה

    ענת קם | דעה
    ספינת ההברחות סיינט אולגה חוצה את הבוספורוס ובה חיטה גנובה בדרכה לישראל, 10 ביולי 2023

    התירוצים של גדעון סער מגוחכים. על הממשלה למנוע את הברחת חיטת הדמים

    מאמר המערכת
    בנט ולפיד לאחר ההצהרה על הריצה המשותפת, השבוע. סוף־סוף תנועה של חיבור והתכנסות במקום מגמת פירוק סדרתי במים עומדים

    איזנקוט הציע איחוד משולש, ותומכי הגוש בעד. אז מדוע הוא רוצה לרוץ לבד?