חיפוש

עוצמה נשית

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
הילה רותם
הילה רותם
צילום: הילה רותם

הגשמת חלום או בחירת עיסוק, מתחילה היום הרבה לפני הלימודים הגבוהים באוניברסיטאות או במכללות. לצעירים רבים, שכבר יודעים במה ירצו לעסוק בחייהם הבוגרים, ניתנת ההזדמנות לגבש את דרכם כבר בתקופת לימודיהם התיכוניים. כך, ריבוי מגמות הלימוד הייעודיות מוצא יותר ויותר תיכוניסטים מתמסרים להנאותיהם האמיתיות – לומדים, מתמקצעים ומעצבים את דרכם לעתיד.

הילה רותם
הילה רותם
צילום: הילה רותם

אחת מהם היא הילה רותם, תלמידת כיתה י' באורט שפירא בכפר סבא, תיכון בינתחומי להייטק, מדעים ואומנויות, שכבר מילדות גילתה עניין בציור ובהמשך הבינה שהכיוון מבחינתה יהיה אומנות.

"אני מציירת מאז ומעולם. זה תמיד היה איתי", היא מספרת. "גיליתי שאני לומדת הרבה דרך יוטיוב, פינטרסט, אינסטגרם ועוד, ועוד לפני שהתקבלתי למגמה לקחתי קורס של שנה ברישום".

הילה רותם
הילה רותם
צילום: הילה רותם

הלימודים, הממוקדים בן השאר בלימוד תולדות האמנות לצד הקניית טכניקות עבודה ורעיונות, תורמים רבות להעשרת הידע הכללי ולקבלת מקורות השראה, עם פרויקטים שבועיים באומנות ובעיצוב המלווים אותם.

הרעיונות ויישומם כבר מגיעים מהתלמידים, במקרה של הילה התמקדות בציורי דמויות נשיות.

הילה רותם
הילה רותם
צילום: הילה רותם
הילה רותם
הילה רותם
צילום: הילה רותם

"הפורטה שלי הוא ציורי נשים עוצמתיות", היא אומרת. "נכון שבשנים האחרונות יש שוויון ובהחלט מרגישים אותו ובכל זאת יש עוד מקום לשיפור בתחומים רבים, ולי חשוב שזה יבוא לידי ביטוי בעבודותיי".

הילה רותם
הילה רותם
צילום: הילה רותם

בעבודותיה בולטות נשים צעירות, בציורים בטכניקות שונות בשימוש באקריליק, צבעי שמן וגם בסיוע תוכנות מחשב שונות. "הדור שלנו מקדיש הרבה למראה החיצוני ואני מביאה את זה לידי ביטוי", היא אומרת. "ההשקעה במראה החיצוני היא לא דבר שלילי, כי אני חושבת שככה כל אחד יכול להביא את עצמו לידי ביטוי. אני חושבת שנכון שאנשים יתלבשו ויתנהגו איך שהם חושבים שנכון ומתאים להם כי זה חלק מהאישיות שלהם – ואמירה אישית בעיניי היא דבר חשוב".

הילה רותם
הילה רותם
צילום: הילה רותם
חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ביקורת טלביזיה 12/04/2026.JPG

    ורק שרי רז העזה לומר את האמת העגומה: "היום לא היו נותנים לשדר את זה"

    יוענה גונן | ביקורת טלוויזיה

    הם ביקשו להתקבל לבצלאל, ונדחו. כך נחרץ גורלם

    עופר אדרת
    אסף גרניט

    אסף גרניט הוא הבחירה המושלמת להשיא משואה בישראל 2026

    ניסן שור
    עוברי אורח בטהראן, אתמול

    איראן נחלשה וההרתעה הישראלית התחזקה, אך התועלת קטנה מהנזקים

    רביב דרוקר | דעה
    טראמפ באירוע לרגל חג הפסחא, השבוע בבית הלבן

    זו הבנה בלתי נתפסת: האיש החזק בעולם הוא בריון רפה שכל

    עפרי אילני
    בודפשט, הלילה

    הניצחון של מגיאר אינו רק על אורבן, אלא גם על טראמפ, פוטין ונתניהו