חיפוש

עזרים התפתחותיים - חודש 7

מה החשיבות של משחקי שיווי משקל וכיצד תוכלו לשחק בהם עם תינוקכם? האם כדאי לקנות צעצועים מעודדי זחילה או שאפשר להשתמש במה שכבר קיים בבית?

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
בתמונה: תינוקת זוחלת זחילת לעבר הכדורים המתגלגל קדימה ומעודדים אותה לתפוס אותם
בתמונה: תינוקת זוחלת זחילת לעבר הכדורים המתגלגל קדימה ומעודדים אותה לתפוס אותם
בתמונה: תינוקת זוחלת זחילת לעבר הכדורים המתגלגל קדימה ומעודדים אותה לתפוס אותם צילום: shutterstock
בתמונה: תינוקת זוחלת זחילת לעבר הכדורים המתגלגל קדימה ומעודדים אותה לתפוס אותם צילום: shutterstock
מערכת דיבלופי
תוכן שיווקי

משחקי שווי משקל - במידה ותינוקכם יושב בכוחות עצמו (עובר לישיבה משכיבה על הבטן או מזחילה) זה זמן טוב לצאת לגינת השעשועים ולהתנדנד בנדנדה. הנדנדה מפתחת את מערכת שיווי המשקל וגורמת לתינוק להתנסות באיזון גופו ובכך לבסס את הישיבה. באופן כללי, פעולת הנדנוד מעודדת את השימוש במערכת שיווי המשקל וזה מצויין. עבור תינוק שעדיין איננו יושב, ניתן לעודד את מערכת שיווי המשקל ע"י שימוש בערסל מתנדנד המותאם לתינוק - כמובן במנח שאינו ישיבה לפני שמתיישב בכוחות עצמו.

ספרים רבותיי ספרים - אם עדיין לא התחלתם, זה הזמן לספרים! הופעת הג׳סטות מלמדת אותנו כי התינוק כבר רכש את ההבנה כי אובייקט שיצא מטווח הראייה עדיין קיים (קביעות אובייקט) ואף מבין מידה מסוימת של הסמלה/שיום (שזה במילים פשוטות - לתת שם לאובייקט המוצג בספר). מכאן אנו מסיקים כי התינוק יכול כבר ליהנות מתמונות של אובייקטים, ולא רק מהאובייקטים עצמם. הספר מהווה כלי עזר נהדר לתרגול המחוות התקשורתיות, למשל ע"י הצבעה על אובייקט או דמות באחד העמודים: ״איפה בלון? הנה!״, ועל הדרך תרוויחו עולם ומלואו של יתרונות נוספים.

פעלולון - המשחק בפעלולון בשלב זה מעודד את התינוק לבסס ולשכלל עמידת שש כך שנאלץ לנתק יד אחת מהמזרן על מנת לשחק בפעלולון, ובכך ממשיך לתרגל העברת משקל מצד לצד. בנוסף תינוק שמתחיל להתנסות במעבר לישיבה, עשוי לבסס שלב זה דרך משחק בפעלולון. לשימושכם הרחבה על השימוש בפעלולון לאורך התפתחות התינוק וכיצד להשתמש בו בתבונה בלחיצה כאן.

צעצועים מעודדי זחילה - בשלב זה תינוקכם עשוי להתחיל להתנסות בזחילה. על מנת לסייע לו בכך, תוכלו להיעזר בצעצועים מתגלגלים כיוון שהם מתרחקים ממנו בכל פעם שנוגע בהם ובכך מאתגרים אותו להגיע אליהם שוב. כדאי שתדעו- חפצים "אסורים" כמו שלט, טלפון או משקפיים יעודדו את תינוקכם לזחול ולהגיע אליהם לא פחות מכל צעצוע נוצץ אחר שתקנו. לכן אפשר להשתמש בטלפונים או שלטים ישנים (כמובן לבדוק שאין סוללות) ולפזר אותם בסביבתו, ובמרחק סביר ממנו, לא רחוק מדיי על מנת לא ליצור תסכול מיותר, אלא במרחק המותאם ליכולת שלו להגיע אליהם, וכך יחווה תחושה של הצלחה ועידוד יכולת זו.

כדורים - כדורים בגדלים שונים ומרקמים שונים יסייעו לכם לעודד את תינוקכם לתרגל אחיזה של חפצים מגושמים יותר. תנאי בסיסי הוא שהכדור לא יהיה גדול מידי, אלא בגודל סביר ביחס לכפות הידיים של התינוק. בזמן אחיזת הכדור, שימו לב כי כפות ידיו של תינוקכם לא סגורות לגמרי, לא מאוגרפות, אלא מונחות על גבי הכדור בצורה כזו שמאפשרת לו לאחוז בו.

לטיפים נוספים, להתייעץ ולשתף >> הצטרפו לקהילה
עקבו אחרי Developy גם באינסטגרם >>

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    למוסף השנתי של המרקר עבור כתבה של רפאלה גויכמן על מכונת הרעל והדרכים להתמודד איתה
נתניהו

    איך מתפשטת מכונת הרעל, ומדוע קשה כל כך לעצור אותה

    יובל דרור

    לקלות הבלתי נסבלת של הזיון יש מחיר. "גריינדר צמצמה את החוויה ההומואית"

    איתמר קציר ולירון עמיר
    חוף הים באי היווני איקריה. יש מי שבוחרים לצאת מישראל, ועדיין להישאר קרוב, עד יעבור זעם

    זו הדילמה הקשה בחיי כהורה: להישאר בלב הטירוף או לעקור את ילדיי מישראל

    דוד שטרומברג
    TOPSHOT-LEBANON-ISRAEL-IRAN-US-CONFLICT

    "כל חנות בקוניטרה נשדדה": ישראל מאפשרת ביזה מיום הקמתה

    אדם רז
    החממה של אחמד ברהום

    "הצעירים פה לומדים רפואה והנדסה, אבל החקלאות מושרשת בלבבות"

    רונית ורד
    הפגנה על הרצח בפתח תקווה

    בין "השם יתברך" ל"אמש'ך זונה" צמח פה ישראלי חדש, עם ציצית וקפוצ'ון