חיפוש

Matific מציגה: מחליפים את החרדה ממתמטיקה בהנאה

החרדה ממקצוע המתמטיקה מתחילה כבר בשלבי הלמידה המוקדמים. חברת matific (עשר אצבעות) מצליחה לשכנע את התלמידים ש"מתמטיקה זה כיף". איך היא עושה את זה והאם זה באמת כל כך פשוט?

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
דמויות מתוך פלטפורמת הלמידה של matific
דמויות מתוך פלטפורמת הלמידה של matific
דמויות מתוך פלטפורמת הלמידה של matific
דמויות מתוך פלטפורמת הלמידה של matific
רון שגב־פינקלמן, בשיתוף matific
תוכן שיווקי

פרופסור רז קופרמן מהאוניברסיטה העברית ופרופסור שמעון שוקן מהמרכז הבינתחומי הרצליה החליטו לפני כעשור להנגיש לילדים את מקצוע המתמטיקה בצורה פשוטה ומהנה. עם שני יזמי הטכנולוגיה והחינוך שמוליק לונדון וגיא ורדי הקימו הארבעה את הפלטפורמה המוצלחת matific ללימודי מתמטיקה ויצרו סביבת לימודים אשר כולה מבוססת משחק.

איורים מתוך פלטפורמת הלמידה של matific
איורים מתוך פלטפורמת הלמידה של matific
איורים מתוך פלטפורמת הלמידה של matific
איורים מתוך פלטפורמת הלמידה של matific

"בסביבת הלמידה יש לא רק אלמנטים משחקיים לפתרון תרגילים וגרפיקה נחמדה, אלא למידה משמעותית", מסבירה חלי סרוסי, מנהלת הפעילות בישראל. "הילד בוחר לו דמות אווטר, ומשוטט בעולם של איים. בכל אי יש חלק אחר של משימות — אי הרפתקאות, אי פעילויות וכו'. כל היצורים במשחק הם מפלצות חמודות ובהגעה לאי יש מסלול שבו הילד עובר ומשלים משימות כדוגמת מפלצת שמשתתפת בתוכנית בישול, מפלצת שמשחקת במשחקי כדור ועוד. כל משימה עוסקת בנושא מתמטי אחר באופן חווייתי והתנסותי ומתרגלת פתרון בעיה מתמטית. מבחינת הילד הוא נמצא בסביבת משחק והחוויה שלו היא לגמרי משחק, בפועל הוא לומד".

משחק לימודי

התוכנית פעילה בארץ ביותר מ–2,000 בתי ספר יסודיים וגני ילדים וגורפת שבחים והצלחות רבות. בזכות המשחקיות, לילדים יש מוטיבציה גבוהה מאוד ללימוד המקצוע, והדבר מאפשר למורים לתת להם "זמן משחק" בסביבת הלמידה כדי לרכוש ידע לפי נושאים מתמטיים מוגדרים. התוכנית מותאמת לתוכנית הלימודים של משרד החינוך ויש בה שלושה סוגי ממשקים — עבור התלמיד, עבור ההורה שיכול לצפות בדו"חות ולקבוע משימות אם הוא מעוניין, ועבור המורה.

מענה הוליסטי

"התוכנית מציעה מענה מקיף לכל תוכנית הלימודים ומשתלבת בלמידה ובהוראה השוטפת. ההוראה ישימה בכל השיטות: תרגול, פרונטלי, הקניה, עבודה בקבוצות ותרגול בבית. המענה שניתן הוא הוליסטי וכולל גם דו"חות מפורטים לגבי הישגים ונושאים לשיפור באופן נקודתי", מסכמת סרוסי.

למעבר לאתר >>

בשיתוף matific

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    החייל התקשה לדרוך את הנשק, אך לאחר שדרך ירה אל כמה כלבים שהיו בנקודה הראשונה, החטיא פעמיים, ופגע והרג את הכלב בירייה השלישית. הכלב התפתל ביבבות נוראיות ומת

    חייל ירה בכלבים, חייל אחר דיווח על כך למג"ד. נחשו מה קרה

    אורלי וילנאי
    שער

    "חמאס נתן לנו את כל תוכנית התקיפה, חוץ מהיום והשעה"

    עידו דוד כהן
    "החיצוניים". חלק מהטרנד של יצירות על כתות וחברות סגורות

    בסדרה הזו הכל קיצוני וישיר ללא תחכום. לא פלא שהיא להיט בנטפליקס

    גילי איזיקוביץ | המלצת צפייה
    גנץ ואיזנקוט בכנסת. למה להביך את עצמכם מלכתחילה? חתמו כבר עכשיו עם נתניהו על חלוקת התפקידים בממשלה העתידית, ושחררו אותנו מאשליית האלטרנטיבה

    אם הסרטונים האלה מעידים על מה שמחכה לנו, נתניהו יכול כבר לצנן שמפניה

    ענת קם | דעה
    ספינת ההברחות סיינט אולגה חוצה את הבוספורוס ובה חיטה גנובה בדרכה לישראל, 10 ביולי 2023

    התירוצים של גדעון סער מגוחכים. על הממשלה למנוע את הברחת חיטת הדמים

    מאמר המערכת
    בנט ולפיד לאחר ההצהרה על הריצה המשותפת, השבוע. סוף־סוף תנועה של חיבור והתכנסות במקום מגמת פירוק סדרתי במים עומדים

    איזנקוט הציע איחוד משולש, ותומכי הגוש בעד. אז מדוע הוא רוצה לרוץ לבד?