חיפוש

צעד קטן לילדים, צעד גדול לעולם ההייטק והטכנולוגיה

"אנחנו מקנים לילדים מיומנויות פיתוח תוכנה ברמה מאוד גבוהה, ומשתמשים במשחקים כמו מיינקראפט ורובלוקס כפלטפורמה ללמידה משמעותית", מספרת מנכ"לית בית הספר לתכנות דרך "דרך ההיי טק", שמכין את הנערות והנערים לשוק התעסוקה העתידי

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
דרך ההיי.טק - בית ספר למתכנתים צעירים
דרך ההיי.טק - בית ספר למתכנתים צעירים
דרך ההיי.טק - בית ספר למתכנתים צעירים
דרך ההיי.טק - בית ספר למתכנתים צעירים
גלי לויטה ליבוביץ, בשיתוף דרך היי.טק
תוכן שיווקי

"המטרה שלנו היא להגיע לכל ילד כמה שיותר מוקדם, כדי לאפשר לו להתחיל ללמוד תכנות, באופן שונה ממה שאנחנו כמהנדסי תוכנה למדנו בעבר. אנחנו מאמינים שבדומה לאופן בו כל תלמיד נחשף למקצועות הליבה, ולא בהכרח עוסק בתחום, כך חשוב שתהיה לו נגיעה לתחום הטכנולוגיה. כבר היום אנו עדים לפער הקיים בין ההורים לילדים, שעלול לבוא לידי ביטוי גם בעתיד אצל מי מהדור הצעיר שלא ייחשף לנושא, ויכול להישאר מאחור". כך אומרת אינה גרוייס, מייסדת ומנכ"לית דרך היי.טק, Hai.tech, בית ספר למתכנתים צעירים, המציע קורסי תכנות לילדים ולבני נוער מגיל בית הספר היסודי ועד י"ב.

את דרך ההיי.טק ייסדו אינה גרוייס, מהנדסת תוכנה ויזמית סטרטאפ בתחום הבינה המלאכותית בתעשיית ההייטק בחברות ענק בינלאומיות, ועמי מידר, מהנדס תוכנה בכיר בתעשיית ההייטק, מומחה בתהליכי פיתוח תוכנה. לשניהם ניסיון בן יותר מעשרים שנה בתחום, והם האחראים לחומר הלימודי ולתוכניות העבודה של המרכז הלימודי.

"שנינו חיפשנו פתרון לילדים שלנו ודרך מעניינת ללמד את מקצוע התכנות, שמצד אחד מאוד מושך את הדור הצעיר ועם זאת עלול להיות מאתגר וקשה. כך התחלנו לייצר תוכניות לימוד משלנו, התנדבנו בבתי ספר ולימדנו באופן פרטי. תוך כמה חודשים פעלו עשר קבוצות פרונטליות והביקוש הלך וגדל", מספרת גרוייס.

הצמיחה המהירה הובילה לגיוס צעירים המתמחים בתחום הטכנולוגיה וגם בעלי ראייה חינוכית ויכולת שיח בגובה העיניים. כיום כולל המערך הלימודי-טכנולוגי עשרות מדריכים שעברו הכשרה מתאימה, הפועלים בהתאם לנהלים מסודרים ומערכי שיעור מוכנים מראש. בחופשות מתקיימים קורסי אונליין המאפשרים למשתתפים הצעירים ללמוד פיתוח אפליקציות ומשחקי מחשב, וגם לגלות יזמות, להציע רעיונות ולכבוש פסגות טכנולוגיות ולימודיות.

"התוכניות שלנו פותחו מתוך עולמות התוכן של הילדים, ושיטת הלימוד חווייתית ומהנה. 'חנוך הנער על פי דרכו' זה המוטו שלנו, לכן אנחנו משתמשים במשחקי מחשב פופולריים בקרב ילדים ובני נוער, למשל מיינקראפט ורובלוקס כפלטפורמות לימוד. מצד שני, אנחנו מקנים לילדים מיומנויות פיתוח תוכנה ברמה מאוד גבוהה. כך אנחנו מגשרים בין הפער הטכנולוגי לחווייה, ומייצרים תחושת מסוגלות למקצוע, גם כבסיס להשתלבות בשוק העבודה העתידי", מסבירה גרוייס.

איך הופכים משחק מחשב לכלי לימודי?
מידר: "קחי לדוגמה את משחק המחשב האהוב במיוחד מיינקראפט, בו מטרת השחקן לבנות מבנים באמצעות בלוקים. ברגע שאני מאפשר לילד להתמודד עם תכנות של פונקציות שיעזרו לו להתקדם מהר יותר במשחק ובתהליך הבנייה, ולזכות בכוחות על בזכות קוד שהוא עצמו יוצר, הוא יירתם למשימה. כך הוא לומד לתכנת בתוך חוויית המשחק שלו, רק כדי לזכות ביתרון על פני השחקנים האחרים. אנחנו מפתחים כעת גם שיטות לימוד המשלבות שימוש במשקפי מציאות מדומה (VR), שמאפשרים ללמוד תכנות בסביבה וירטואלית ועם ראייה מרחבית שמאפשרת 'כניסה' למשחק".

האם הילדים נחשפים לתחומים נוספים כחלק מהמשחוק?
גרוייס: "במסגרת הקורסים והסדנאות שיכולים להיות פרונטליים, אונליין או היברידיים, אנחנו מחלקים את המשתתפים לקבוצות עבודה כדי שיעבדו בהרמוניה, כאינדיבידואל, כצוות וכחלק מקבוצה. מדובר בתהליך שמצריך גם דיוקים ויכול להוביל להפריה הדדית ולהעלאת רעיונות נוספים, כמו גם חתירה ליצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסה, סקרנות והתפתחות, שחשובים כל כך בכל מערכת חינוך מתקדמת. תקופת הקורונה הוכיחה שאפשר אחרת, הובילה לרצון לעשות שינוי, וללמד בצורה המתאימה לדרישות בעולם התעסוקה. כהכנה לעולם התעסוקה חשוב שכל ילד יכיר את כל מקצועות הטכנולוגיה, באותו אופן בו זה קורה בכל חברת היי טק בה פועלים יחד מפתח, מנהל צוות, בודק תוכנה, מעצב ועוד. המרכיב של עבודת צוות ויחסי אנוש, כמו גם האפשרות להכיר תחומים נוספים, הם הדברים שמעסיקים מחפשים כיום אצל כל עובד, וכך גם כשמדובר בפעילות שאנו מציעים"

לומדים ותורמים לקהילה

דרך ההיי.טק משתפת פעולה עם לקוחות פרטיים, מוסדות חינוך, רשויות מקומיות ומתנ"סים, ובמקרים מסוימים גם מגייסת את התלמידים עבור פעילויות של תרומה לקהילה. דוגמה לכך הוא שיתוף הפעולה עם חברת אמדוקס למען עמותת 'נולדת לנצח', שדואגת להזנת משפחות של חולי סרטן. ההתנדבות כוללת הקמת מערכת מידע חכמה שמארגנת את פעילות התורמים והמשפחות שמקבלות את התרומה.

ללמוד לתכנת - ולתכנת את עצמך ללמוד

התוכניות של דרך היי.טק, אומרים השניים, מפתחות אצל הילדים את היזם הפנימי. גרוייס: "כשאתה לומד לתכנת אתה מתכנת את עצמך ללמוד, והכוונה היא שכל קוד או תהליך טכנולוגי מסייע בלימוד תחומים נוספים בחיים, משום שהוא דורש תכנון מנקודת ההתחלה ועד לתוצאה הסופית. ואכן, מי שיודע לתכנן ולהביא תוצרים איכותיים, מלמד את עצמו גם להגיע להישגים גבוהים בכל דבר או תחום שהוא בוחר".

ליצירת קשר עם בית הספר דרך ההייטק:
למעבר לאתר >>
טלפון: 051-2304244
לפניה במייל: info@hai.tech
מספר תוכנית בגפ"ן: 9682

בשיתוף דרך היי.טק

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    פותחת

    לא רק שיחת האזהרה: השבוע הזה הדגיש איך בכל תחום כישלון רודף כישלון

    יוסי ורטר | פרשנות
    פלדשטיין בבית המשפט המחוזי בתל אביב, ביולי. בפי חברי הקבוצה, הקטארים היו "החברים"

    "השחרת מצרים" ו"קונטרה לדנה ויס": כך עבדה מכונת התעמולה בשירות קטאר

    גידי וייץ
    עבאס וסגלוביץ

    "אני לא בתוך הקונצנזוס שנכפה עליי. הצטרפתי למיעוט כדי שהרוב יחשוב"

    על הקו עם יואב סגלוביץ
    פרשן ערוץ 14 יעקב ברדוגו
משוריין במקום ה 11
אירוע הכרזה על רשימת הליכוד לבחירות 2026
מפלגת ליכוד
הליכוד
מפלגה מפלגות

    שריוּן יעקב ברדוגו בליכוד הוא חדשות מעולות

    איתי רום | דעה
    מפת היטל עולם שווה (Equal Earth). מדויק יותר בייצוג השטח של המדינות השונות

    אפריקה משנה את העולם ועולה על המפה

    משה גלעד
    הצגת רשימת ישר לכנסת, השבוע. הדרך להחלפת ממשלת הימין עוברת כנראה בעוד קצת ימין

    לרצות את איזנקוט כראש ממשלה, ולהתכווץ למראה האנשים ברשימה לכנסת