חיפוש

"התיאוריה האדלריאנית כמודל לחינוך בעידן הדמוקרטי"

"שאיפתנו היא להקנות כלים ליצירת יחסים טובים בין תלמידים, צוותי חינוך והורים, במטרה לקדם אווירה לימודית וחברתית מכבדת", מספרות נשות מכון אדלר, המציע תוכניות התערבות המותאמות לכל בית ספר לפי צרכיו בעת הנוכחית

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
"התיאוריה האדלריאנית כמודל לחינוך דמוקרטי"
"התיאוריה האדלריאנית כמודל לחינוך דמוקרטי"
"התיאוריה האדלריאנית כמודל לחינוך דמוקרטי"
"התיאוריה האדלריאנית כמודל לחינוך דמוקרטי"
טלי אשחר־גוטליב, בשיתוף מכון אדלר
תוכן שיווקי

מכון אדלר פועל בישראל כבר קרוב ל-60 שנה, כדי לפתח ולקדם את מערכות היחסים במעגלי החיים המרכזיים של האדם - משפחה, עבודה וחברה. בשנים האחרונות מביא המכון את ערכיו ואת ניסיונו גם לבתי הספר, לשם לימוד, יישום והדרכת התלמידים, המורים וההורים – באמצעות הכלים הרבים שבידיו, ובעזרת אנשי המקצוע המיומנים שלו.

יפעת נוי, המנהלת המקצועית של תוכנית "אדלר סקול": "אנו פונים לכלל התלמידים בכיתות האם, יוצרים שפה משותפת ושיח מכיל המחזק את המיומנויות הרגשיות והחברתיות של התלמידים. בזכות הפעילות והלמידה החווייתית התלמידים רוכשים כישורים המסייעים להם בשיפור היחסים הבין-אישיים עם החברים, עם המשפחה ובבית הספר. חוויות אלה מחזקות את תחושת הערך והמשמעות שלהם".

כל בית ספר ו"החליפה" שלו

ימית רוזוב, מנהלת תחום בתי ספר במכון אדלר: "כל תוכנית מתחילה בשיחה מקדימה, במטרה להבין את הצרכים הייחודיים של ביה"ס. אנחנו מתאימות את התיאוריה לפרקטיקה ובוחרות את הנושאים הרלוונטיים ואוכלוסיית היעד. "אדלר סקול" היא תוכנית הדרכה הוליסטית, המקדמת שיתוף פעולה מיטבי עם צוותי החינוך, ההורים והתלמידים. הסדנאות הללו ממש משנות את הגישה לחיים".

התמודדות עם תחושת בדידות, אלימות והתנהגויות מפריעות

"בסדנאות אנו מתמודדים עם סיטואציות כמו מצבי לחץ, מעברים, ריחוק חברתי, גבולות, חרם והתנהגויות מפריעות", מפרטת רוזוב. "הלמידה מתרחשת בסדנאות חווייתיות, בהתנסויות מעצימות ובמשחקים חברתיים. אלה מפתחים מאוד את תחושת השייכות, היכולות החברתיות והרגשיות של התלמידים כפרטים וכקבוצה, דבר המעניק להם תחושת ביטחון ומסוגלות. כמו כן, זה מאפשר להם להיות פנויים יותר ללמידה משמעותית, ובעקיפין גם להצליח יותר בלימודים".

לקריאה נוספת על התכנית לחצו כאן

בשיתוף מכון אדלר

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    כוחות צוות הקרב החטיבתי 769 בפעילות קרקעית ממוקדת בדרום לבנון
כוחות המילואים של צוות הקרב החטיבתי 769 בפיקוד אוגדה 91 מבצעים פעילות קרקעית ממוקדת להרחבת מרחב האבטחה בדרום לבנון.
דרום לבנון
גבול צפון
צבא ישראל צהל צהל
חייל חיילים
מבצע שאגת הארי
Epic Fury
מלחמה אירן ישראל ארהב
התקפה מ איראן  
מתקפת טילים  טיל

    קשה להעריך איך תיגמר המלחמה, אך ברור שנתניהו הגשים את חלומו הגדול

    רביב דרוקר | דעה
    לוחם בדרום לבנון, בחודש שעבר

    מפקדים דרשו מפצועי נפש להתייצב למילואים, חלקם אף איימו במעצר

    תום לוינסון
    .

    הצימאון לדם שאינו יהודי הוא הישג לארגוני טרור. מתנה מכנסת ישראל

    מרדכי קרמניצר | פרשנות
    כטב"ם

    לשיר הכי טוב של המלחמה אחראי ילד בן 11 (ובינה מלאכותית)

    בן שלו
    פותחת

    המאמץ לסיים את המלחמה עשוי להוליד ברית הגנה אזורית חדשה

    צבי בראל | פרשנות
    ביקורת טלביזיה 29.3.2026

    המשטרה מרביצה, הדוברים מטשטשים, ותגובת ערוץ 12 היא "אוקיי!"