חיפוש

"עו"ד אפרת חקיקת": מלווה משפחות בתכנון צוואות וירושה

צפו: עו"ד אפרת חקיקת מסבירה למה גם צוואה שוויונית עלולה להוביל לסכסוך בין אחים - ואיך אפשר למנוע את זה בשיחה אחת

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
עו"ד ומגשרת אפרת חקיקת Haaretz Labelsתוכן שיווקי
בשיתוף עו"ד אפרת חקיקת
תוכן שיווקי

רוב האנשים מעדיפים לא לדבר על מוות, ובטח שלא על כסף. אבל דווקא השילוב בין השניים - ירושות, צוואות וחלוקת נכסים - עלול להפוך לנפיץ במיוחד. עו"ד אפרת חקיקת, שמתמחה בתחום הצוואות והירושות, מבקשת לשנות את הדרך שבה משפחות מתמודדות עם הנושא. "מוות זה הדבר הכי בטוח בחיים", היא אומרת, "דווקא בגלל זה צריך לדבר עליו - ולתכנן נכון את מה שנשאיר אחרינו".

לדבריה, גם צוואה חוקית ומדויקת לא תמיד מספיקה כדי למנוע מריבות. "אנשים כותבים 'שווה בשווה', אבל לא מתייחסים למה שקרה עם הילדים בחיים עצמם - אחד נניח קיבל עזרה, אחד נמצא בקושי כלכלי, ואחד הצליח מאוד", מסבירה עו"ד חקיקת, "אם לא מדברים על זה, נוצרות ציפיות ותסכולים - ולעיתים גם נתק בין אחים".

עו"ד חקיקת ממליצה להורים לשוחח על הנושא עוד בחייהם, להסביר את השיקולים שלהם, ולהשאיר אחריהם לא רק רכוש - אלא גם בהירות. "אנחנו רוצים שהילדים שלנו יהיו חברים גם אחרי לכתנו. זה לא יקרה אם הם יגלו את ההחלטות שלנו רק כשכבר לא נהיה פה", היא אומרת.

לשאלה מתי הזמן הנכון לכתוב צוואה, עו"ד חקיקת משיבה: "לא מדובר בגיל כרונולוגי, אלא בשלב שבו הילדים כבר מבוססים, ותמונת החיים שלהם ברורה. זה הרגע להסתכל קדימה ולהוריש באחריות".

גם במקרים שבהם הסכסוך כבר החל, היא לא מאבדת תקווה. "אני מאמינה גדולה בגישור ובהידברות. לא כל משפחה צריכה להיות דביקה, אבל כל משפחה צריכה לתפקד כמשפחה. את זה אי אפשר להוריש - אבל אפשר בהחלט לשמר", היא מסכמת.

למעבר לאתר של עו"ד אפרת חקיקת >>

בשיתוף עו"ד אפרת חקיקת

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    נתניהו בכנסת, בשבוע שעבר. אם הוא צודק – בחירות נורמליות שתוצאותיהן יתקבלו כאן יהיו לא פחות מנס

    אם נתניהו צודק, בחירות נורמליות שתוצאותיהן יתקבלו יהיו לא פחות מנס

    רוית הכט | היומית
    איור של איש ואישה באקט מיני

    התגרשתי בגיל 44. הרגשתי שמגיע לי, מגיע לי לטרוף

    שקד בשן
    טיוי

    חושבים שנתניהו יחתוך אם יראה שאין לו סיכוי? תקשיבו לפרקליטו לשעבר

    יסמין לוי | ביקורת טלוויזיה
    אילגיז טנטאשב (במרכז) לצד מייקל אוליסה במהלך המשחק בין צרפת לפרגוואי, הלילה. לא שלט במשחק

    זו תצוגה שדורשת הקמת ועדת חקירה. בלי הטכנולוגיה, המשחק היה נהרס

    עוזי דן
    ,
    שליח "הארץ" למונדיאל
    החידוש הוא בדחף להשתמש בטכנולוגיות הפוריות בדרכים ביזאריות של האדרה עצמית, בלי כל בקרה

    מה דוחף את הגברים העשירים בעולם להתרבות בקנה מידה תעשייתי?

    ניו יורק טיימס
    .

    "כאן יכולת להיות פשוט אדם חופשי. זה לא פשוט בעיר הזאת"