חיפוש

מ.א.י זכויות: "השגת פטור ממס הכנסה בגיל השלישי"

צפו: מלכה ונדב נחמיאס, מחברת מ.א.י זכויות, מסבירים כיצד אנשים יכולים למצות את ההטבות שמגיעות להן גם בגיל השלישי, ומה היתרונות שהם מספקים ללקוחותיהם

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
מלכה נחמיאס ונדב נחמיאס - מ.א.י זכויות Haaretz Labelsתוכן שיווקי
בשיתוף מ.א.י זכויות
תוכן שיווקי

רוב מי שמקבל משכורת גבוהה או זכאי לפנסיה גבוהה, חושב שבגלל הכנסותיו הגבוהות הוא אינו זכאי לזכויות במס הכנסה או ביטוח לאומי. אבל האמת היא שדווקא שם מחכה אחת ההזדמנויות הגדולות ואפשר לפעול בשביל לקבל החזרים שיכולים להגיע למאות אלפי שקלים גם שנים אחורה, לצד הטבות נוספות.

"אין בכלל הגבלת גיל, שהרי כל החוקים של ביטוח לאומי שמגבילים את יכולת ההחזר, לא חלים מול מס הכנסה. להיפך: ככל בן אדם שמרוויח הרבה, כדאי לו לתבוע את מס הכנסה", מסבירה מלכה נחמיאס, בעלת משרד "מ.א.י זכויות", "מה שמשנה הוא המצב הרפואי. המחלות המזכות באחוזי הנכות הגבוהים ביותר הן מצבים כמו ירידה בתפקוד הכליות, בעיות לב, סוכרת, בעיות בכלי דם, כליות, מפרצת, מפרצת בטנית.

"מדובר גם במצבים שאדם חי איתם ללא הפרעה, והם עדיין מעניקים זיכוי ואפשרות להחזר רטרואקטיב. בסופו של דבר חשוב להבין את הבעיות הרפואיות, עד כמה חמורות או קלות ומשם לבנות את התיק".

בנה של מלכה, נדב נחמיאס, יועץ מס ופרישה, מסביר כי ב-2022 עשו שינוי בחוק ההסדרים, לפיו לא צריך להגיע ל-89% נכות בשביל פטור ממס הכנסה, אלא צריך סעיף אחד של 40% נכות. "מי שנכה צה"ל או נפגע פעולות איבה, או שהוא מוכר מכוח חוק התגמולים והתשלומים, לא צריך את הסעיף של 40%", הוא מוסיף, "כמו כן, תקרת הפטור עלתה מ-450 אלף בשנה ל-680 אלף שקל. שזה חיסכון במס הכנסה של 250-200 אלף שקל בשנה, עם החזר רטרואקטיבי עד שש שנים אחורנית".

"עושים את כל העבודה בשבילך"

נדב מסביר כי במסגרת תהליך העבודה מול הלקוחות, מקיימים איתם שיחת טלפון ראשונית בשביל להבין אם יש בסיס לבקשה, מגיעים לבית הלקוח, נותנים לו למלא שאלון רפואי, ומוציאים עבורו את כל החומר הרלוונטי מקופות החולים ובתי החולים. "אנחנו עושים את כל העבודה. מספיק להרים אלינו טלפון, ואנחנו עושים את כל מה שהוא צריך מא' ועד ת'".

מ.א.י זכויות
לפנייה במייל >>
למעבר לאתר >>

בשיתוף מ.א.י זכויות

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ברוורמן בבית המשפט המחוזי בלוד, בינואר. גורמים שונים עשו מאמצים לסיים את הפרשה בהסדר כספי ובלא הליך פלילי

    האישה שסיפרה כי ברוורמן תקף אותה תועדה חבולה בפניה לאחר הפגישה

    גידי וייץ ויהושע (ג'וש) בריינר
    היועמ"שית ופרקליט המדינה בדיון בבקשת החסינות של טלי גוטליב, השבוע

    כרזת בחירות מ-1977 התגלתה כנבואה אפלה | מדור בחירות חדש

    יוענה גונן | נוהרים לקלפיות
    לאלון עידן

    מה כל כך מרגיז בתמונה של אהרון חליוה שפורסמה השבוע?

    אלון עידן | רשימה שחורה
    חיים כהן

    המקום הזה רחוק מהסטנדרטים של חיים כהן. למה הוא צריך כזו חלטורה מביכה?

    שגיא כהן | ביקורת מסעדה
    ראש הממשלה בנימין נתניהו במליאת הכנסת בירושלים. נתניהו האיש בקדנציות הראשונות שלו כלל לא דומה לנתניהו העכשווי. במיוחד מאז טבח ה-7 באוקטובר

    נתניהו המרשים והזהיר שהכרתי הפך לרוצח המונים צמא דם

    גדעון לוי | דעה
    ישראל פריי. מוחרם ומוקצה

    זה אחד המסמכים הקריטיים לתיאור ישראל בשנים האחרונות