חיפוש

טיפול תומך: גם במחלות קשות אפשר להישאר בסביבה הביתית התומכת

ד"ר גל גולדהבר, מומחית בגריאטריה ורותי גילון אליאס, אחות מומחית בהכשרתה, מציעות ליווי שיאפשר גם לחולים סופניים להישאר בביתם, והתרכז בשיפור איכות החיים שלהם ושל בני משפחותיהם

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
ד"ר גל גולדהבר Haaretz Labels
בשיתוף חברת "טיפול תומך"
תוכן שיווקי

ההתמודדות עם מחלות סופניות מעלות לא מעט סוגיות קשות לחולים ולבני המשפחה. ואולם, על אף הקושי, אחת הבשורות המעודדות בתחום היא האפשרות ללוות את החולים בסביבתם הטבעית ולא בבית החולים.

ד"ר גל גולדהבר, מומחית בגריאטריה ומתמחה בטיפול פליאטיבי, היא בעלת חברת "טיפול תומך" שמציעה טיפול פליאטיבי בבית, בסביבה מוכרת ותומכת, יחד עם שותפתה רותי גילון אליאס, אחות מומחית בהכשרתה.

"טיפול פליאטיבי זה בעצם טיפול הוליסטי, טיפול תומך, שמתרכז באיזון סימפטומים ובאיכות חיים במטופלים עם מחלות כרוניות חשוכות מרפא, כמו דמנציה, אי ספיקת כליות סופנית, אי ספיקת לב, פרקינסון, ניוון שרירים ועוד", מסבירה ד"ר גל גולדהבר. "זה טיפול שמתרכז במתן איכות חיים הטובה ביותר, מרגע אבחון המחלה ועד סוף החיים".

היא מוסיפה כי " כיום, כ- 50% מהאנשים מתים בבתי החולים, עם כל החסרונות שכולנו מכירים. הטיפול שלנו מאפשר למטופל ולמשפחה להיות בסביבה הטבעית שלהם, בבית, עם סדר היום שלהם, עם האוכל, עם המוזיקה ועם השגרה שהם מכירים, ויחד עם זאת, לקבל מעטפת של טיפול רפואי וסיעודי, ברמה הגבוהה ביותר. להרגיש שהם לא לבד בתוך כל הדבר הזה".

לדברי ד"ר גולדהבר יחד עם אליאס שותפתה, הן תורמות מניסיון הרפואי-המקצועי בליווי המשפחות. "אנחנו באות לביקור לפחות אחת לשבוע, כל אחת מאיתנו", היא אומרת. "זה מאפשר למשפחה להיות ב-Being ולא ב-Doing, ולאפשר לה להיות משפחה. לא לטפל בחולה כל הזמן ולא לקבל את ההחלטות הרפואיות הקשות".

"זה מאפשר לא להיות לבד בתוך הדבר הזה. אנחנו מלוות יד ביד. נותנות ליווי והדרכה בכל שלבי המחלה, ומאפשרות להכיל את הדבר הזה בתוך הבית", היא מוסיפה.

בשיתוף חברת "טיפול תומך"

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    נתניהו וזמיר בטקס קורס קצינים בבה"ד 1, בשבוע שעבר. בממשל האמריקאי הביעו הפתעה לנוכח אמירותיו האחרונות של רה"מ

    הרמטכ"ל רצה לסיים את המבצע בחברון, אך נתניהו וכץ דורשים שיימשך

    עמוס הראל | פרשנות
    פותחת

    זו אינה פליטת פה – קריסה מוחלטת של כלכלת ישראל היא החזון של נתניהו

    יוסי ורטר | פרשנות
    אולם מקבלי הפנים בנתב"ג, השבוע. "המדינה הזאת לא הולכת לכיוון חיובי", אמר איתי

    "ההזדמנות האחרונה": ישראלים רבים באו להצביע, כדי שיהיה להם לאן לחזור

    יאיר פולדש
    בנט ולפיד

    הסקרים האחרונים נתנו תקווה לבנט, אך יש שתי אוכלוסיות שהם מתקשים לחזות

    אמנון הררי | הסקרן
    קמרון וינטר, החודש. התהייה אם הוא זמר־כותב מחונן או אמן בינוני עם יחסי ציבור מעולים מלווה אותו כבר שנים

    מתי בפעם האחרונה מוזיקאי אחד, לבד, בלייב, גרם לכם להרגיש כך?

    בן שלו
    תוכן זהה שהופיע בחשבונות חדשות עולים ואור התורה

    עם חטופים ב־AI ופרופילים מזויפים: רשתות זרות מנסות לזרוע כאוס